jameli Napisano 22 Październik Napisano 22 Październik Mam przyjemność pracować przy grze planszowej Flames of Fafnir, robiłam okładkę do dodatku Ragnarok i dużo ilustracji na karty. Jak zaczynałam pracować przy projekcie, to miałam za sobą tylko jedną ilustrację smoka, ale w trakcie narysowałam tych smoków pełno we wszystkich kształtach, pozach i rozmiarach 😅 Okładka to było duże wyzwanie, bo musiałam jednocześnie wymyślić trzy różne smoki i zakomponować je na dosyć trudnej pionowej kompozycji okładki 🙂 Dodaje parę wipów gdyby ktoś był zainteresowany jak powstawały ilustracje. Uwagi jak zawsze mile widziane! 6 1
adek Napisano 25 Październik Napisano 25 Październik W sumie nie wiem dlaczego ten wątek tak bez komentarzy wisi 🙂 Ja bardzo doceniam, że te karty to ręczna robota. Ile w sumie takich kart z grafikami jest? 2
jameli Napisano 25 Październik Autor Napisano 25 Październik Dzięki 🙂 Ja już zrobiłam okładkę i dwadzieścia kart smoków o różnej tematyce 🙂 Nie wszystkie mogę już pokazać ale jeszcze parę mam. Jak będzie zainteresowanie to pokażę, mam też jakieś wipy itp 🙂 Może niektórzy już to widzieli, czy to na kampanii czy na moich mediach społecznościowych 🙂 1
Mortom Napisano 26 Październik Napisano 26 Październik (edytowane) @jameli to już arty jeszcze jak @Kalberos pracował w Lucky Duck? Czy to już era post Kalberowa? 😉 No ale fajnie maluny, mi się podoba! Smoki to takie fajne zwierzątka - palą świat i patrzą jak się pali 🙂 Czuję że jak by @Destroyer urodził się w świecie fantasy, to własnie jako smok 😉 Edytowane 26 Październik przez Mortom 1
jameli Napisano 26 Październik Autor Napisano 26 Październik W sumie to nie wiem czy @Kalberos jeszcze robi coś dla nich... Jak zaczynałam rok temu to jeszcze pracował i sobie chwalił 😉 A ja teraz słucham trylogii husyckiej i ja to bym mogła być takim zmiennokształtnym i zamieniać się w pomurnika albo innego kruka 😄 Smok to trochę za wielki i mało zwrotny i go zaraz wszyscy chcą utłuc 😜 1
Mortom Napisano 26 Październik Napisano 26 Październik @jameli Trylogie Husycką czytałem milion lat temu i nawet była OK. Choć jakoś nigdy nie pałałem wielkim uczuciem do głównego bohatera który szwendał się od Sasa do lasa 😛 Choć miłe były te wstawki z historycznymi postaciami typu Zawisza Czarny. No ale może to też temu nigdy nie byłem fanem Trylogii z racji, że czytałem ją zaraz po odświeżeniu sobie Wieśka, więc byłem nastawiony na bohatera który nie boi się przylać hamstwu które go zaczepia 😛 No i potem wyszła ta "grecka tragedia" (wg. mnie OFC) w postaci "Sezonu Burz" gdzie biały cud chłopak, biega za mieczami jak burek po wsi za kawałkiem kiełbasy 😛 Aż boje się co tam Sapek wymyśli w nowym tomie 😛 Dla pewności poczekam na audiobooka z dobrą obsadą... bo czuje inaczej tego nie strawię 😄 Ale może się mylę... MOŻE! 😄 No ale jak ci się husyty podobają to luks... IMO warsztatowo do dobra opowieść 🙂 a jak dobrze przeczytana to walory lecą w górę o jakie parę oczek... Żałuję że np. Pan Zadura ostatnio tak mało książek czyta... bo wspaniale umi w głosy 🙂
jameli Napisano 26 Październik Autor Napisano 26 Październik Oj ja Reynevana nie znoszę.... Myślę, że to kwestia wieku w jakim się to czyta, bo może jako nastolatka bym go uwielbiała, ale teraz mnie zwyczajnie drażni 😛 Za to bardzo lubię Samsona Miodka i może nie lubię ale bardzo podoba mi się własnie postać Pomurnika. Słucham tego na Storytel i audiobook jest świetny. Głos inkwizytora, pomurnika... Również sie boję co teraz Sapkowski wypuści, Sezon Burz był straszny.
Mortom Napisano 26 Październik Napisano 26 Październik (edytowane) @jameli Pamiętam, że chwile po przeczytaniu Trylogii polazłem do wioskowej księgarni i oznajmiłem że chce zdonejtować im 3 książki... Pani się ucieszyła... ale tylko do momentu kiedy oznajmiłem, że to Fantasy 😄 No ale nigdy więcej nie wróciłem do tej lektury. Może dobry audiobook zmienił by moje nastawienie... Samej fabuły już nawet szkieletowo nie pamiętam, coś tam Zawisza gadał o tym, że kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa... to zapamiętałem... z reszty nic nie zostało w pamięci 😄 Edytowane 26 Październik przez Mortom 1
jameli Napisano 26 Październik Autor Napisano 26 Październik Ja też odnoszę do biblioteki te które mnie nie zachwyciły na tyle żeby mieć je w domu 😄 Ale nikt nie narzeka nawet na fantasy 😉
Kalberos Napisano 28 Październik Napisano 28 Październik (edytowane) W dniu 26.10.2024 o 14:39, Mortom napisał(a): @jameli to już arty jeszcze jak @Kalberos pracował w Lucky Duck? Czy to już era post Kalberowa? 😉 No ale fajnie maluny, mi się podoba! Smoki to takie fajne zwierzątka - palą świat i patrzą jak się pali 🙂 Czuję że jak by @Destroyer urodził się w świecie fantasy, to własnie jako smok 😉 W dniu 26.10.2024 o 15:44, jameli napisał(a): W sumie to nie wiem czy @Kalberos jeszcze robi coś dla nich... Jak zaczynałam rok temu to jeszcze pracował i sobie chwalił 😉 A ja teraz słucham trylogii husyckiej i ja to bym mogła być takim zmiennokształtnym i zamieniać się w pomurnika albo innego kruka 😄 Smok to trochę za wielki i mało zwrotny i go zaraz wszyscy chcą utłuc 😜 Aktualnie nie pracuje, ze wzgledu na zakaz konkurencji. Chcieli mnie zwerbowac do nowego projektu no ale niestety zgody nie dostalem. Edytowane 28 Październik przez Kalberos 1
jameli Napisano 31 Październik Autor Napisano 31 Październik @Kalberosa to gdzie teraz pracujesz? przy planszówkach jakichś?
Kalberos Napisano 2 Listopad Napisano 2 Listopad W dniu 31.10.2024 o 11:45, jameli napisał(a): @Kalberosa to gdzie teraz pracujesz? przy planszówkach jakichś? Tam gdzie mnie chca i potrzebuja 😄
jameli Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Weszła aktualizacja, to mogę pokazać jeszcze parę ilustracji smoków 😉 Ten z runami jest chyba mój ulubiony. Ogólnie staram się znaleźć swój styl w kolorowaniu dlatego na przestrzeni miesięcy te prace się tak różnią pod tym względem 😉 3
SebastianSz Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Bardzo fajne! Ten pierwszy ma fajny focal point i oświetlenie 🙂 Mam jedą sugestię, na przykładzie nr 3: Można by trochę podrasować skalę na niektórych pracach, żeby te smoki wyglądały na większe i bardziej epickie. I trochę zróżnicować kolory, bo mam wrażenie, że niektóre prace są prawie monochromatyczne (nie zawsze ofc). Wiem, że ogień i smoki to wszystko w czerwieniach będzie, ale pobawiłbym się temperaturą barw nieco odważniej, tak jak na tej pracy: On 10/22/2024 at 1:50 PM, jameli said: Takie tam tylko sugestie, pracki naprawdę dobre 🙂 1 1
jameli Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Dzięki! @SebastianSz no właśnie co do skali to tutaj są pewne wytyczne, których trzeba się trzymać i nie mogę zaszaleć - jeden smok jest wielki, trzy inne to jego mniejsi pomocnicy i one też w stosunku do siebie mają stosunek wielkości. Właśnie ten czarny co atakuje palisadę to jest jeden z tych mniejszych a i tak trochę go pokazałam większego niż powinien być 😛 A co do kolorów, to bardzo słuszne spostrzeżenie i nad tym pracuję cały czas. Staram się już też nie robić wszystkiego czerwono-żółtego i właśnie różnicować te gamy kolorystyczne ale żeby to jednocześnie nie było pstrokate. Więc mam nadzieję, że będzie lepiej 😉 1
jameli Napisano 53 minuty temu Autor Napisano 53 minuty temu Aż sobie posprawdzam na innych ilustracjach 😛 EC świetny tutorial! Kiedyś już widziałam Twoje komentarze odnośnie pasków i sprzączek, ale tego tutoriala nie 😄 no to wiem też co tu jest źle... 2
Destroyer Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 4 minutes ago, jameli said: Aż sobie posprawdzam na innych ilustracjach 😛 EC świetny tutorial! Kiedyś już widziałam Twoje komentarze odnośnie pasków i sprzączek, ale tego tutoriala nie 😄 no to wiem też co tu jest źle... @EthicallyChallenged od dawna z poświęceniem i oddaniem walczy o poprawne paski w sztuce dla dobra nas wszystkich i czasami był blisko żeby doszło do takiej sytuacji Ale na szczęście póki co 😉 3
jameli Napisano 43 minuty temu Autor Napisano 43 minuty temu Myślę, że powinien być z tego przynajmniej jeden wykład na studiach i powinni zapraszać @EthicallyChallengedgościnnie, to mógłby się trochę wyżyć na studentach ;D Moje życie i paski ten tutorial zmienił na zawsze! 1 1
EthicallyChallenged Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu To moja kłątwa i krucjata, jak raz to zobaczyłem to teraz już to zauważam wszędzie. Ostatnio nawet w Chinach w muzeum widziałem modele jakichś dawnych żołnierzy czy tam wojów, patrzę jeb, skopane sprzączki, ale nie było gdzie wkleić linka. Chyba wydrukuję sobie naklejki z linkiem w kodzie QR i będę chodził i naklejał na gabloty. jeszcze co do tej ilustracji to kierując się własnym gustem pomyślałem, że możnaby obraniczyć zakres waloru w obrębie każdego smoka, żeby spotęgować wrażenie, że jedne są dalej od drugich. Ten najdalszy powinien mieć najmniej widocznego detalu, bo basy powietrza znajdujące się między widzem a smokiem by ten detal ukrywały, natomiast ten pierwszoplanowy smok mógłby mieć tego detalu więcej ale nie chciało mi się już dłubać. 2 1
jameli Napisano 26 minut temu Autor Napisano 26 minut temu @EthicallyChallenged co do rozróżnienia tych odległości i detalu - tak to jest bardzo dobre spostrzeżenie... nie wiem czemu sama tego nie zrobiłam 🙂 chyba za bardzo chciałam te smoki upodobnić do konceptów i pokazać ich wyróżniające cechy i za bardzo poszłam w detal od razu... Tak jak są te najlejki 'karny kut***' za parkowanie to sobie zrób taką naklejkę ' spieprz*** sprzączka' albo co i naklejaj wszędzie ;D 1
EthicallyChallenged Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu dobry pomysł, może zrobię naklejki w różnych rozmiarach z wydrukowanymi poprawnymi sprzączkami i kodem, i wtedy będę mógł naklejać na zjebane sprzączki... Cieszę się, że mogłem pomóc, pzdr! 1
Rekomendowane odpowiedzi