Napisano 5 Grudzień 200420 l Tak, jak obiecałem na warsztatach - pokazuję to, nad czym obecnie pracuję. Projekt to pomysł Łukasza Banacha, który zajmuje się animacją i wizją plastyczną - ja robię modele. Z racji ostatniej wystawy Łukasza mieliśmy lekki przestój, ale teraz spowrotem wracamy do pracy. To nie są kadry animacji, tylko rendery testowe.. ale powoli nakreśla się klimat :) brazil-pies-zoom.avi no-brazil-dirty.avi no-brazil-pies-gwiazdy.avi pchla-swiatlo.avi pchly-trial.avi przestrzał-preview.avi przestrzał-preview2.avi ryba+test1.avi snake-fish-test.avi szatan-test1.avi test-skrzydla.avi
Napisano 5 Grudzień 200420 l wow, imponujące. klimatyczne i te surrealistyczne modele. Z chęcią posłuchał bym więcej o tym projekcie ;]
Napisano 5 Grudzień 200420 l Super że Łukasz znowu coś prezentuje, naprawdę bardzo ciekawe rzeczy wyłuskał z mało ciekawych modeli. Bardzo się chwali :).
Napisano 5 Grudzień 200420 l nie no rybka i cma to mistrzostwo :) ot prosze co doswiadczony grafik potrafi wyłuskac :)
Napisano 5 Grudzień 200420 l No M@Ti piknie sie zapowida...oby calosc miala taki masakratorski klimat...zgadzam sie z przedmowcami rybka i cma the best !
Napisano 5 Grudzień 200420 l podoba mi sie. dla mnie sowa i ryba... klimat ... po prostu git. powiedz mi jedno. te zagiecia rozne i na sowie i morce weza.... jak to robiles? mam wizje jak ja bym to robil. w twoim wypadku to byl zibraz ? czy jakis inny patecik.
Napisano 5 Grudzień 200420 l no wlasnie ! powiedzial bys conieco ;) a nie walnął i macie podziwiajcie ;) hehe a ja mysle ze to z-brush ... ale tylko zgaduje ;)
Napisano 5 Grudzień 200420 l noo w koncuu jakas perelka! bo juz zaczynalem myslec ze to juz koniec... Bardzo fajna stylistyka. Pozwole sobie na stwierdzenie ze przypomnia mi troszke teledyski Tool'a. Brudne, poklatkowe..sami wiecie... Naprawde bardzo fajnie to wyglada A mozesz powiedziec cos wiecej? jaka muza? czy caly jest cg czy laczane z 'analogiem" moze w koncu ktos zgarnie yacha za animie komputerowa w klipie:D bede sledzil watek:D powodzenia w pracy
Napisano 5 Grudzień 200420 l Ja dostarczam Łukaszowi gotowe modele z meshsmoothem, ew. riguję, a on jedzie po tym maxsculptem.. i tyle :-)
Napisano 5 Grudzień 200420 l m@ti, widze ze skonczyles tamtego psa. Te zebra i miesnie sa wbudowane w geometrie low poly, czy dodane max sculptem? BTW nie widzialem cie jeszcze w moim ostatnim watku, dalej, krytykuj ;]
Napisano 5 Grudzień 200420 l Szczegóły są dodawane po meshsmoothowaniu sculptem.. Dziekuję za pozytywne opinie :)
Napisano 5 Grudzień 200420 l zaiste ... jak to jest że teraz im rzeczy są bardziej obrzydliwe i paskudne tym są piękniejsze :/ a powiedz M@Ti ten Łukasz z gadki to zeschizowany porypaniec jakiś czy normalny koleś co po domu w papuciach chodzi?
Napisano 5 Grudzień 200420 l GENIALNEEEE!!!!! Zresztą tak samo jak obrazy Łukasza. Jestem wielkim fanem, brawo m@ti, brawo Łukasz! ps coś wam się skwasiły pliki, 2 z jpegów i trzy z avików, a może to tylko ja...
Napisano 5 Grudzień 200420 l Łukasz?? Hmm.. jest jak każdy :) Nie będę się na jego temat rozpisywał - jak będzie chciał coś napisać to sam to zrobi :) Ostatnio jak byłem u niego na czarnej mszy to zachowywał się normalnie ;) Tzn. ja nie zauważyłem jakichś anomalii :P A odnośnie tego czyj to będzie teledysk - jest taka krakowska grupa Exit i to jest właśnie dla nich.
Napisano 5 Grudzień 200420 l no M@ti, jak dla mnie jest to genialne. pojechaliscie ostro. czapki z glow.
Napisano 6 Grudzień 200420 l ;) cooooll ale gdzie jest ROZTOCZE!! chcę ROZTOCZA!!!!! moje kocham moje roztocza a one kochają mnie, Marcin Y loll
Napisano 6 Grudzień 200420 l dzudzu - o Łukaszu możesz przeczytać tu: http://www.ef.art.pl/index.php?p=10&a=2&id=3
Napisano 6 Grudzień 200420 l hehe wiem wiem, czytałem ... gratuluję skilla; rysunek, malarstwo, teraz 3d i animacja wszystko na poziomie pro; no no ...
Napisano 6 Grudzień 200420 l świetne świetne świetne !!!!!! obiekty, animki i materiały - na prawdę kawał dobrej roboty - tylko pozazdrościć :D pozdr giorgione
Napisano 6 Grudzień 200420 l Świetne ! Bardzo mi się to wszystko podoba. Tzyma klimat. Profesjonalna robota. Życze wytrwania w dalszej pracy :)
Napisano 7 Grudzień 200420 l fiu fiu... jestem pod wrazeniem. jesli to tylko testy to naprawde rewelacja! ciekawy jestem ostatecznej wersji produkcji. zycze powodzenia! p.s. ewentualnie mozna by sie czepic ruchow 'rybek'... i 'weza'
Napisano 10 Grudzień 200420 l Wiesz, pomyślałem, że cię nie pochwalę. Tak dla Twojego dobra. Po otrzymanej już dawce pochwał brakuje już tylko mojej, byś popadł w samozachwyt. :) Aaaa, Co tam... Podoba mi się. Obiekty wyglądają jak powiększone mikroskopem elektronowym. Bjuty.
Napisano 10 Grudzień 200420 l kuuurde...szacuneczek, naprawde edit nie no wpedziles mnie w doła hehhe mam dola...:/ hehheh
Napisano 10 Grudzień 200420 l Jak wiele osób wyżej... Super! M@Ti pozytywnie mnie zaskoczyłeś. Brawo!
Napisano 11 Grudzień 200420 l Pchła jest najlepsza..w momencie gdy wyskakuje..jej odwłok niesamowicie pracuje-wypełniony krwią?? jej lot niczego sobie. Ryby.. Tutaj jest prawdziwe mistrzostwo.uwierzyłem w ryby. A 'snake' jest bardzo ładny..i świetnie reaguje na mięso. Wygląda jak tasiemiec-taki prawdziwy pasorzyt ryb.. w przyrodzie tak wyglądałby atak. Twarz demona jest najładniejsza..ale ten ogon?! Oczywiście modele są bardzo orginalne i wyglądaja rzeczywiście jak spod mikroskopu elektronowego. Czuję że wprowadziliście chopaki coś do świadomości wszystkich którzy oglądają ten wątek. Będę śledził poczynania panów. Bardzo podoba mi sie moment gdy wszystkie gwiazdy przyczepiaja się do Psa. Ćma jest niesamowicie dopracowana...wygląda niezwykle. Powodzenia.
Napisano 11 Grudzień 200420 l Ja przepraszam dla mnie to ochyda, zaden z tych modeli nie wzbudzil niczego ciekawego u mnie, nie wiem jak to ktos moze byc takim znanym artysta z takimi obrzydliwymi utworkami, dla mnie to wyglada jak ktos po pierwszym roku uczenia sie 3d design cos tam prubuje, ta ryba to wyglada bardzo prosto i rusza sie jak by byla fallow path modifier along a spline.., Ten pies hmm nie zly model ale gdzie jest futerko i kolory?, ta sowa to musi byc tylko jedna w calym kraju, na jego ekranie. no i co sie tam dzieje z tym psem i gwiazdami co sie do niego przyklejaja??? Dziwne.... Tak samo waz czemu on sie wije nad ziemja??? Chcesz zobaczys prawdziwego artiste tutaj http://www.ethereality.info/ethereality_website/main_page/home.htm zobacz jego prace hehe, to sie nazywa artysta. I jeszcze jedna zecz moze na nastepny rok to sie nauczycie UVW mapping to moze pokolorujecie wasze modele.. Dzieki - to moja krytyka Dla mnie tylko ten pies to jest wstepny poczatkowy dobry model, reszta to amatura...
Napisano 11 Grudzień 200420 l Może ty Morph0001 czy jak tam sie zwiesz...będziesz najwiekszym artystą tego wątku!! GRATULACJE dla ciebie. A może manipulatorem. Serio Bardzo mi się podoba ten SNAKE...a jak wiadomo węże świetnie pływają pod wodą.
Napisano 11 Grudzień 200420 l Morph0001: a Ty skad sie urwales? Z polsatu? Chcesz zobaczys prawdziwego artiste tutaj http://www.ethereality.info/ethereality_website/main_page/home.htm Jak chcesz promowac kicz, to idz do innego watku.
Napisano 11 Grudzień 200420 l Morph001 nie zrozumial przeslania widocznie ^^ dla niego to tylko wodotryski i smaczki superekstragraficiarskie sie licza... Dla mnie miodzio. Super, czuje sie ten klimat... Jest kilka rzeczy ktore bym zmienil, ale ja to tak zawsze mam. Gratuluje pomyslu i wykonania ^^
Napisano 12 Grudzień 200420 l Dla mnie tylko ten pies to jest wstepny poczatkowy dobry model, reszta to amatura... no brak mi słów... morph jeśli ci się nie podoba to napisz owszem, ale nie nazywaj tego "amaturą"! kolego to że ci się animacja nie podoba to twoja sprawa ale z takimi komentarzami to troszeczkę zbastuj! :|
Napisano 12 Grudzień 200420 l Pozostaje mi się usmiechnąć i brnąć przed siebie :) Cieszę się, że są też jakieś negatywne komentarze.. Odnośnie tego, co możnaby zmienić.. hmm.. nie sądzę, żebysmy zmieniali wizję, ale kwestię techniczną możemy przedyskutować :)