uncle Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 no t otak wygloda final apc: oswietlenie i post by pendzel
SansSerif Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 model super, render do kitu. nieciekawy obrazek nie wykozystujacy potencjalu modelu. ale na ever beda zachwyceni :]
Conrad Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Zupełni jak w soldier of fortune jedynce, nie no w porządku tylko lekko..bajkowe..te kolorki za milutkie
kozioo Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Gdyby nie to, że widziałem ten model w WIPie, to nawet bym sie dłuzej nie przygladał temu renderowi :/ Nieciekawe, model ginie w nudnym tle. A szkoda... PS: Może to troche ostra ocena, ale wszyscy wiemy, że Wujek potrafi lepiej;)
darkelf Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 po komentarzu szeryfa nic nie bedzie takie samo. ja tam nie czuje obcego ;)
LISEK Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Powiem tak..... nieciekawe texturki na tym "samochodzie"... monotonne... przydala by sie krew przejerzdzanych ufotow czy cos w tym rodzaju... :P Pozdro
Archangel Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 eee to ja juz wole oryginal...czegos tej pracce brakuje....mode bardzo dobry ale scan "nudna"
sir_Bols Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 a ja sie wylamie i powiem ze mi sie podoba... moze niejest to fotorealizm ale za to praca jest taka... hmm... plastyczna :)... bardziej podoba mi sie pierwsza wersja (w sensie nie ta przerobiona przez eyescream'a)...
DaveBorck Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 No jak dla nie rzeczywiście światło by się przydało poprawić. Poza tym model jakiś już dobrze znany z "obcego 2". Tylko za ało detali przy tych monotonnych rurach na dole po lewo. przydałoby się też jakieś ciekawsze światło z tyłu, inny, nie żólty a raczej pomarańczowy kolor pasów na ziemi. I chyba żeby urozmaicić to jakaś postać by się ładnie komponowała opierająca się o auto, a może gdzieś w tle. Bo dosyć ciężko domyślić się skali pojazdu. Wsjo ode mnie
soshka.cg Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Świetne naprawdę scenka z potencjałem, który jak dla mnie wykożystano w 80%. Lekkie modyfikacje w Ps i już mam to na twardzielu :) Gratulacje
uncle Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 niestety nie jestem wszechstroninie uzdolniony i nie potrafie dobrac odpowiedniej kompozycji, ustawic oswietlenia itp chcialem zrobic jakies tlo dla samego pojazdu, no ale za ciekawie to nie wyszlo no coz, nie jestem za dobry w to.. dla tych ktoryz nie widzieli samego pojazdu:
Orion Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Podobnym śmigali w alienie :D tylko miał chyba więcej kółek :D
sir_Bols Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 chyba niemial... i nie podobnym tylko identycznym jak mniemam :)... model naprawde swietny...
Orion Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Kurde a byłem przekonany że miał 4 osie, zaraz idem poszukać filma :D
B1942 Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 hehe praca naprawde bardzo fajna ale swiatla sa kwadratowe a na ziemi wygladaja jak by bylo okragle taki blad chyba :/:P
blood_brother Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Model sam w sobie fajny ale w scenie juz nie. Wydaje mi sie ze gdyby wstawic pojazd do jakiegos hangaru technicznego i otoczyc obsluga techniczna to prezentowal by sie lepiej. Widok bardziej z gory. Po prostu w tym renderze brakuje zycia. Ale to tylko moje zdanie.
DaveBorck Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Hym, no tak , ale sam model prezentuje się wystrzałowo. Dopracowane szczegóły, proporcje, szkoda że już gdzieś taki widziałem,) No ale takie cacka oglądać mogę jeszcze wiele razy:)
Morph0001 Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Wspaniale Textury - damn wyglada jak metal... Mi sie bardzo podoba.
SCORPI Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 wygląda niesamowićie oprucz opon :)a ze scenką ci się nie udało, razi troche ta rączka z lewej strony tego pojaździku, taka lekka odstaje od reszty. podoba mi sie jego jescze nie symetryczność, ale nie widać braku jej w wykonaniu
Radus_Keles Napisano 7 Luty 2005 Napisano 7 Luty 2005 Wstaw jakiegoś soldiera stojącego w pobliżu tej maszynki.
Damian Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 no to ten drugi obrazek z samym modelem, + małe zmiany oswietlenia i adekwatne tło, powiedzmy z duzymi otworami w suficie tak by daylight było uzasadnione, mocny kontrast oświetleniowy, bez rzadnych wiatraczków i innych dupereli i bedzie git, tylko nie zmieniaj miejsca i ustawienia modelu, i jego poroporcji w rozmiarze kadru! wystarczy 15 minutek roboty, prościotkie otoczenie i transporterek bedzie wymiatał. a i jeszcze jedno, na przedniej wiezyczce jest jakis taki ladniutki bumpik, spawy itp, i troche nierownosci na samym armorze.. brakuje tego mi na burtach... a na froncie, dał bym wiecej zadrapań i wgniot, za referki wez sobie zdjęcia abramsów z przodu mają podobnego kształtu "maske", ktora dało by się skosić niejedno drzewo, a marinesi jak zapierniczają sobie po zagraconych korytarzach to nie zatrzymują sie by otwierać drzwi przed ich apc :) a no i rdzy brakuje! no i ostatnie: czy w filmie tez były te czaszki na burtach? bo nie przypominam sobie.. tzn. one wyglądają super, ale z czystej ciekawości pytam.
uncle Napisano 9 Luty 2005 Autor Napisano 9 Luty 2005 bump na wiezy wygloda ladnie bo jest okragla, w innych miejscah tez jest taka sama bump mapa.. z tym ze to plaskie powierzchnie, musialbym posuwac displacem to.. no opony sa tez dennie zrobione, fakt, w sensie mapa tych opon.. no ale coz;) co do otoczenia, raczej narazie na zmiane sie nie zanosi, chyba ze jakis malarz zrobi fajny koncept bo moje sa do d.. ;) teraz robie inny model, sproboje zrobic z nim "nowatorskie" przedstawienie sceny, jak skoncze to pokaze, do tego czasu cichosza;) btw, sam model ma bodajze 25k poly.. docencie to ;) - z tym ze bez kol, bo kola maja po 40k poly jedno - no ale musi byc okragle przy tej skali i ladnie wyglodac;) co do czaszek... wlasna inicjatywa, poprostu chcialem cokolwiek tam zapelnic - nie pytajcie skad je wzialem bo sam ich nie robilem;) kto madry ten zgadnie
AravaL Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 Przederwszystkim gratuluje modelu :) Naprawde jest konkretny! Ale niestety, zgadam sie z przedmowcami. Scena nie pokazuje jego walorow. Jesli robisz model z milionami polygonow, to warto zrobic taka scene i kompozycje, ktora by to pokazywala :) Przedewszystkim dobre ujecie i oswietlenie modelu. Dalej daj wiecej swiatla, pokaz to co chcesz pokazac! :). Zaakecntuj model (czy jego czesc), w kocnu to nanim ma sie skupiac wzrok, to nad nim tak dlugo pracowales:). W tej scenie pierwsze co widzi odbiorca, to wiatraki... a nie o to chodzi. Nie boj sie bawic swiatlem, dawaj duze kontrasty, glebokie cienie. Sprobuj DOF`a, pobaw sie z kamera (moze lekko przechyl). Mozesz przez takie zabiegi poprawic i dynamike sceny i jakosc odbioru. Pojazd jest masywny... uwydatnij to :). To tyle odemnie. Pozdrawiam.
giorgione Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 nom uwagi jak powyzej - a sam pojazd wymiata detalami i teksturką :d pozdr giorgione
giorgione Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 nom uwagi jak powyzej - a sam pojazd wymiata detalami i teksturką :d pozdr giorgione
uncle Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 hehe thnx za komentarze, moze co do sceny, wroce do tych ustawien i nad nimi popracuje :
uncle Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 hehe thnx za komentarze, moze co do sceny, wroce do tych ustawien i nad nimi popracuje :
Tomek Kosiorek Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 jedna rzecz jest "nietega"-ten slup po lewej jest brzydki(texturka kiepska)
Damian Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 no jest lepiej, tylko te wiatraki nieszczęsne, zamaziaj je na czarno w ps! i nadal za duzo tła za mało transportera.. i przejarane troche swiatło, na betonie przed transporterem, w polączeniu z małymi rozdziałkami bumpmap daje lipny efekt.. ale ogolnie na +
Rekomendowane odpowiedzi