_michal Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Z pewną nieśmiałością postuję w tym dziale, ponieważ to jest mój pierwszy raz jak tu coś (znaczy nie-w-game-art) wrzucam :) Zarazem jest to pierwsza moja postać która nie jest lowpoly, nie ma poniżej 9k, ma wykorzystany modyfikator meshsmooth :P Od razu też powiem że nie jest zrobiona na bazie jakiegokolwiek tutoriala. Nie wiem kiedy będzie update bo mam bardzo mało czasu na hobbystyczną zabawę w 3d. Dziękuję za uwagę, zapraszam do opier.. oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 ogólnie to spoko, tylko górna część twarzy mi się nie bardzo podoba- mam wrażenie, iż jest to mężczyzna;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 nieźle, ale xeav ma chyba rację, mi też się wydaje że głowa jest trochę męska, elfki mają ją chyba w delikatniejszych rysach utrzymaną pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal111 Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 Moze to elf transwestyta :p. model jest spoko,podoba mi sie tylko wlasnie cos z ta glowa nie teges. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 to co wyzej + zrob jej łuk żebrowy +pleców nawet nie ruszyles ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Z głową faktycznie jest coś nie tak, kilka poprawek, trochę dodane. Skrzydełka i włoski są tymczasowe, będę je jeszcze poprawiać, butki i majteczki w sumie też. Dzięki za odpowiedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 ladne ma ksztalty;P bardzo ladnie ci to idze trzymam kciuki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Swietna pracka naprawde:) pozniej delikatnie zaanimowac doalaczyc pare postaci i bedzie swietnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 najgorzej z całóści to gołwa wyglada..no iszja chyba zbyt muskularna.. przydalaby sie troszkę smuklejsza.. pomijajac glowke.. reszta calkiem poprawnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 super modelik, podoba mi sie ! Myślales juz o jakiejs konkretnej scence ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 fajnie klientka ma fajne kształty - popieram cie Nielot pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 nono z przyjemnością się na to patrzy. jedyne co bym poprawił to brzuch (coś mi w nim nie gra) oraz plecy, które potraktowałeś narazie po macoszemu :> no i pobaw się włosami bo to poly nie za naturalnie wygląda ;] z racji tematyki pracy masz moje słowo, że będę tutaj zaglądał bardzo często. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Nielot - dzięki! Piotr - hehe, o animowaniu to ja wiem tyle że jest coś takiego ;) Ale nie ukrywam że jak mi starczy chęci i samozaparcia to chociaż jakiś walkcycle jej zrobię ;) sith_LORD - wiem że twarz pozostawia jeszcze trochę do życzenia, zobaczymy jak to się rozwinie, spróbuję ją jeszcze trochę podciągnąć JunioR - owszem, myślę, w sumie to ją do stilla robię, jeszcze chcę drugą postać zrobić - ale nie wiem jak to będzie. lpshinoda - dzięki! Salv - thx! plecków jeszcze nie ruszyłem za bardzo bo jakoś te skrzydełka będzie trzeba wkomponować. A brzuszek? każdemu się nie dogodzi, a akurat brzuszek mi się podoba :) Kiedy updejt to nie wiem, bo dziś juz się nie chce :) Ale pewnie jutro do niej siąde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 apdejcik... czasu mało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 bardzo mi sie podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Na początku wydawało mi się, że ma trochę za szerokie biodra, takie jakie zostają niektórym kobietom po urodzeniu dziecka, ale jak wdzianko jej wrzuciłeś to nawet wyszło ok. Niezła robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 fajna postac:) hehe...tylko te wlosy wygladaja jak ciuch?? a swoja droga to w czym "ciuchowales" bo nie widze zadnych przenikani, a mi ciagle nie wychodzi, wiec jak bys moogl to powiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 bardzo fajny model ! gratulacje . Planujesz dodać jeszcze jakieś ozdobniczki ? robiłem kiedyś taką pracę (jeszcze jest nie skończona i chyba już nie będzie) i bardzo by mi coś takiego pasowało w Twoim modelu. Załączam link , może Cię to natchnie do jakiegoś pomysłu ? pozdrawiam http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3782 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Dobra robota ale skasuj to łączenie bo psuje cały efekt zastosuj Symetrie tylko pamiętaj o ustawieniu Pivota Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Pionier - thx! Tores - osobiste preferencje ;D dzięki. Baldack - włosy to jest geometria którą potem (po wcześniejszych - dużych - modyfikacjach) zamapuję texturką włosków z kanałem alpha. Nie mam żadnych Hair efiksów czy innch ornatriksów. Inna sprawa że nie bardzo chcę je używać. Ubranko jest robione ręcznie, po prostu wymodelowane, jeżeli będę dynamikę podłączać to tylko do tej półsukienki. W sumie to nie wiem czy w ogóle jest sens bo to still będzie ;) Wracając do ubranka - zaznaczam faces'y ciałka, kopiuję do nowego obiektu, skaluję, modyfikuję i mam obcisłe wdzianko. Jaras - świetny pomysł, ale w bardziej minimalistycznym stopniu, ja ją bardziej widzę jako driadę z Sapkowskiego (or sth) niż fantasy-elfa, czyli ubranie w kolorach ziemi, jakieś brązy, trochę zieleni, raczej bez metalu, ale może zrobię takie ozdóbki na ramię. Thx za linka. Szenszi - lol, po prostu wolę modelować w połówkach bo nieznoszę modyfikatora symmetry, jak skończę modelowanie to je (połówki) połączę. Kwestia przyzwyczajenia, jak uczyłem się modelowania to symmetry jeszcze nie było i jakoś nie przepadam za nim. thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 tak jak obiecałem jestem z powrotem ;] ja ją bardziej widzę jako driadę z Sapkowskiego beuhehe popieram coś ty zrobił? nie mam na co narzekać teraz ;] pozostaje tylko napomknąć o nierealistycznym zachowaniu materiału w górnej częsci ubranka, ale wiem że i to i tak przejściowo, więc się nie czepiam. no i rozumiem że te skrzydełka to tylko koncept;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 lol Salv ;D Może Ty jesteś moim zaginionym bratem bliźniakiem? :* Jesteśmy identyczni lol. Skrzydełka już prawie są takie jak powinny być, jeszcze je tylko trzeba ładnie połączyć z pleckami, zamapować i zrobić texturkę jak u ważki z przezroczystością ;) Co do ciuszków to za w miarę skończone można uznać miejsce na majteczkach gdzie jest pasek. Tu jeszcze mnóstwo pracy jest. Wiesz, naoglądałem się reeli na cgtalk i mi się hipoly zamarzyło ;P Takie wypasione hipoly. Może też kiedyś reela zrobię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 tak między nami troche szkoda, że ją ubirasz :P. a tak to naprawde super eee elfka. Driadę mówisz tak...no nawt podobna. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 A w czym to robisz? (MAX czy XSI?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 misiold - hehe, włochate myśli ;) Nie dostaniesz numeru jej komórki ;D nic z tego. Pionier - stary dobry maksio 6 - już umiem obsługiwać (załóżmy że umiem :P) dwa programy i się nie mylę! O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Tak zapytalem bo chyba kiedys pisales na f3d ze jestes w trakcie przerabiania dvd szkoleniowych do XSI, a moze to nie byles Ty?. A wracajac do pracy, Sapkowskiego nie znam i nie wiem jak elfy sie u niego maja ale jak tak patrze sobie na Twoje wypociny to przypomina mi sie ta pracka (autor: Pascal Blanche). Fajnie byloby zobaczyc Twojego elfa choc troche zblizonego klimatem/wykonaniem do tej pracy. Jest do zrobienia, prawda?... i nie mow ze sie nie da, bo Ty to empeck, wiec sie musi dac:]. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 o fak Pionier, ale mi podniosłeś poprzeczkę lol. Pascal Blanche heh. Nawet mój avatar się na mnie dziwnie spojrzał. Wiesz po jest moja pierwsza (p i e r w s z a) postać hipoly. Wsześniej same lowpoly game-arty robiłem. Poza tym skąd to wysokie mniemanie o mnie ;D. Ja mam chyba największe problemy ze skończeniem swoich prac na obu forach razem wziętych hehehehe. Co do xsi to owszem, to ja byłem. Kawał świetnego softu. Pracuję na nim. A co do elfów Sapkowskiego to po prostu chcę bo ona była postacią która mieszka w lecie i tak też wygląda. Nie jakaś wojowniczka w zbroi-która-jej-tylko-sutki-zakryje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 ciuszki... ciuszki... Salvator - bluzeczka lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 fajnie wygląda ta "typiara" p.s.empeck, daj jej czym oddychać :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 no teraz miodzio bluzeczka ;] zresztą po co pytasz skoro jesteśmy identyczni :> i nie słuchaj się lpshinody ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 lpshinoda - wybacz, ale i tak już przekroczyłem rozmiar biustu jaki był dla niej przeznaczony. Dlaczego gdy modeluje się faceta to musi być hiper-real, a kobieta musi mieć cycki (wybaczcie Panie, jeśli to czytacie, ale inaczej tego nie można ująć) wielkości piłek lekarskich? I to tego w 100% antygrawitacyjne? Mi się podobają kobiety naturalne że tak się wyrażę. Ta jest trochę za chuda, ale wówczas byście mnie dopiero zjedli ;D Niemniej cieszę się że się Tobie podoba. Salv - dobrze mówię nie? No powiedz że dobrze. Co do bluzeczki to jeszcze trzeba jej nadać grubość bo narazie jest mniej więcej jak z gazety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 aleś przysadził empeck ale też tak uważam co do gazety to trzeba pogrubić ale nie wygląda to tak strasznie a włosy niezbyt dobrze sie zapowiadają zabaczymy później ja polecam pluginy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 ja tam mysle ze wielkosc biustu ma w tej chwili przyzwoita, no ale nie znam sie oraz jestem w mniejszosci. ciuszek mi sie specjalnie nie podoba, ten gorny, takie biustonosze sie nosi jak sie uprawia jakis sport, ale do elficzki za bardzo nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Maj 2005 Autor Share Napisano 2 Maj 2005 Marvey - ;) Co do bluzeczki to masz Aniu rację. Ja nie bardzo się znam na modzie elfickiej ;D Ale podłubałem trochę i zrobiłem jej niby-bardotkę, mam nadzieję że jest nieco lepiej. Skrzydełka ma inne (są pod dziwnym kątem, wiem). Proszę się włosów nie czepiać, jak je będę mapować/texturować to się dużo zmienią. Nie ma ktoś wynając paru godzin dziennie na nią? Z chęcią odkupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 moze pomyslisz cos nad tymi kozakami? :) sprawiaja wrazenia strasznie ciezkich i troszke robia z niej babochlopa ze sie tak brzydko wyraze ale takie we mnie wrazenia budzą :) ogolnie pozytywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 mhmm ... nie chcialbym od niej dostac w leb ;] sprawia wrazenie zdecydowanie "duzej" kobiety ... nie mylic z tusza ... a przeciez i elficzki i elfowie raczej pokazywani sa jako postacie drobnej budowy ciala, delikatnych rysow twarzy itd. a ona sie nadaje na elfowa zapasniczke ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 te skrzydelka narazie nie wygladaja za okazale...ale narazie to poczatek... hehehe...ona przypomina mi moja nauczycielke od niemca:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Bardzo fajne , też wziołem sie za postacie ostatnio ale nie idzie mi tak dobrze jak tobie :] Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Dzięki za odpowiedzi :) Podłubałem tu i tam, modelowanie w zasadzie skończyłem, jeszcze dodam (później) jakąż biżuterię, naszyjnik może coś jeszcze... Teraz mapowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 jak to? a włosy? takie mają pozostać?? shag hair to banalna sprawa, a efekt znacznie lepszy, niż te płaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 NIe chcę używać shaga. Inna sprawa że go nie mam. Włoski jak już wcześniej pisałem będą podczas mapowania i texturowania poprawiane. Poza tym muszę podciągnąć texture skill o co najmniej dwa - trzy levele. Daltego włosy będę malować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Czemu ona mi sie wydaje gruba?, taka ciezka sie zrobila przez te skrzydelka :). No ale chyba jak dojda textury to skrzydelka faktycznie beda lekkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Wiem, wyglądają jak z betonu :D Po podmalowaniu wrażenie powinno zniknąć - no chyba że nie zniknie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Nadal z nią coś nie tak :) może jednak mniejszy biust, węższa szyja i bardziej regularne rysy, ale nie nalegam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 Wiem że tu są jeszcze błędy. Ale nie nauczę się za dużo jeżeli będę poprawiać do końca życia błędy w tym modelu. Dlatego jeszcze tylko trochę poprawek, zwłaszcza przy łączeniu skrzydeł z plecami i zaraz potem texturka. Potem do kosza i następna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 hejo, bardzo fajny elfik empeck, bardzo mi się podoba, szczególnie ślicznie zrobiłeś jej biodra na skrinach gdzie nie jest jeszcze w pelni ubrana wyglądają po prostu świetnie. Nie będę zapodawał tu jakiś krytycznych uwag bo nie reprezentuję jeszcze jakiegoś wielkiego poziomu tak więc powiem to co już powiedziałam bardzo podoba mi się cała postać a najbardziej biodra i ich kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Nie bądź taki skromny :) Mi się jeszcze nie udało wejść na frontpage ;D Nieskromnie mówiąc to chyba z bioderek jestem najbardziej zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 co jak co ale taka nie chuda naprawde ładniejsza :) no i piersi w sam raz :) ciut i byly by za duze gratuluje empeck :* edit: tylko de skkrzydła troche drastycznie jej z plecow wyrastaja :( jakby je ktoś wbił.. bedziesz to poprawiac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radus_Keles Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Świetna praca!! Kiedy dodasz do niej teksturki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Maj 2005 Autor Share Napisano 11 Maj 2005 Thx kome :* Skrzydełka jeszcze chyba zmienię, a co do połączenia to jeszcze żaden ciekawy mi nie przyszedł do głowy. Radus_Keles - już ją powoli mapuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi