polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 "kolejny samochod kome no nieee" zaraz mnie zlinczujecie :D a teraz troche faktow 4 samochod w rhino, po trzech nieudanych kompletnie probach (focus, saab i mondeo..) wreszcie zalapalem jak to sie je i zaczelo mi troszke wychodzic, te wczesniejsze proby to porazka byla, wybaczcie mi je ;) ale teraz mam nadzieje ze bedziecie mi pomagac (bo pomocy potrzebowac bede napewno) w niektorych miejscach. nie komentujcie surfa nad nadkolem.. najgorszy z calej bryki narazie, ale juz tyle razy go wymienialem, no juz nie mam sily i musi taki zostac, tymbardziej ze go obfiletowalem z wszystkich stron i go juz nie mam zamiaru ruszac ;P co do samego modelu to chyba wiecie jak to wygladda, nie zamieszczam referek bo dorzuce swoj wiejski tuning.. do przedniego zderzaka moze jeszcze listwe na dole dorobie, jak narazie skonczona jest tylko maska, ale i tak jestem bardzo zadowolony z tego co mam, lancer to wdzieczny model do nurbsow ;> tak wiec jeszcze raz podkresle ze sa i bledy i odstepstwa od oryginalu ale juz sie tym narazie nie bede przejmowal ;> pomozecie mi go skonczyc to bedzie git ;) siatka: i reszta: [ pelna wersja 1600x1200 ] mi sie podoba :P zobaczycie moj bedzie lepszy od sub-zeusa :D pozdro
KamillM Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 No nieeee, kome następny samochód?? :P Modelik jak na razie idzie Ci świetnie :D Czekam na kolejne update'y :>
Knysha Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Kome - kolejneeeeeeee auto ;)? Kurde - bardzo mi sie podoba :>. Ladnie ci idzie z nurbsami [robisz konkurencje dla Bzyka ;)], ziomek :). Pzdr :>
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 dzieki :D knysha - hahahah :P bzyku umie a ja mam tylko farta ;)
Hindus Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Czapki z głów. Pozostało nam tylko czekać na render z lakierem. ;)
RA Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Respect. Piekny samochod i swietne wykonanie. :D pozdrawiam
MohSETH Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Nie nie kome szczena mi opadla:) pieknie Ci wychodzi:) niedlugo tez bede tak umiec:) Zastanawiam sie tylko czy nie zrobiles czegos nie tak przy przednim...yyy nie pamietam jak sie to nazywa...o wiem:) slupku:) bo ciezko Ci bedzie polaczyc go z dalsza czescia i dachem:P POZDRAWIAM
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 hindus, ra - dzieki :* mohseth - wlasnie teraz bedzie mi go latwo polaczyc :D niedlugo mysle cos wrzuce
Marcin_ps Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 bardzo ladnie ci to idzie sam chcialem zaczac uczyc sie nurbsow ale narazie technika nie na moj sprzet :(
chveti Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 super oby tak dalej...nie widac bugow a widac fach ;]
inespew Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 kozak kozak kozak :D:D:D kiedys próbowałem zrobic ten samochód w poly ale nie skonczyłem...mam nadzieje ze ty skonczysz...bede tu często zaglądał... POZDRO...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 No KOME jak na moje oko to jest super :> Hehe :) Jak skończymy swoje fury to wstawimy je do garażu i będzie COOL ;> Tylko kto zrobi garaż...?? ;) P.S. Brakuje nam tylko Lancera EVO 7 ;)
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 marcin ps - to widac nie zaczales :P ja tyle co mam robie na duronie 600 i jaos daje sobier rade ;) chvet, inespew - dzieki ;) wiktor - lancera 7 zrobil kozioo :P
Bzyku Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Nie no ale z tym blotnikiem to dales d... :D dobra to wiesz ale skoncz wreszcie jakis samochod bo chyba bedzie trzeba ciebie zabic ;). czemu zawsze wybieresz coraz trudniejsze maszyny :D ?? hihi ale powodzenia bo maska naprawde ladna
Marcin_ps Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 a czy max sie nadaje do nurbsow czy rhino o wiele lepszy przyjemniejszy itp jak tak to poprosze jakas stronke z tutkami ..
curka Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 narazie fajnie,ale to jeszcze nie jest samochod ;) oby tym razem cos ci z tego wipa wyjechalo,a nie... czekam na cale auto,bo zapowiada sie dobrze. pozdrowienia
Bzyku Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Marcin_ps -> nie max wyjatkowo(a moze niewyjatkowo) sie nie nadaje do nurbsów :) temat setki razy poruszany a tutki 350 postow i nie widzial: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5421
SansSerif Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 ladne ladne ale czy nie za wczesnie robisz fillety i w chodzisz w detal? zrob najpierw cala bryle duzymi powierzchniami i dopiero poznije docinaj i dodawaj detale bo ci sie nie zegra calosc :)
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 curka - dziekuje ;) jak mi pomozecie to skoncze :] sans - dzieki :D narazie jakos idzie, zanim robie kazdego filleta mysle trzy razy i to w kazdym viveporcie oddzielnie ;) lonek - dzieki wybaczcie ze updatuje w tak niewyjsciowym momencie ale wiem ze juz dzisaj nie bedzie mi sie chcialo tej karoserii ruszac, wiec daje bo obiecalem ze wrzuce ;) wszystkie bledy przez eksport wiec sie nie czepiac ;) aha wiem ze slupek wykrzaczony ale brakuje mi dyscypliny zeby go do perfekcji doprowadzac :> a tu lakier na szybko specjalnie dla hindusa :) sory za jakosc ;) pozdrawiam
chveti Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 łał , super narazie bez bugów,klamek i szpary od drzwi :D
Knysha Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 kome bardzo ladnie :). I really like this work, dude ;). Keep workin' ;>. Pzdr
Hindus Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 szkoda pisać, wróce tu pewno za jakis tydzien bo jade na badania i wiem ze będzei co oglądać, zresztą już jest ;) dzięki za render z lakierem, z odbiciami na szybach wygląda jeszcze lepiej niż wszystko inne co w życiu widziałem ;). pozdro. powodzenia.
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 dziekuje slicznie :D moze jak bede mial moc to jeszcze dzisiaj jakas felge zrobie dla odmiany ;)
MohSETH Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Swojej szczeny nie moge nigdzie znalezc:P
beeper Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 to jest evo 7 a po za tym bardzo ladnie :)
beeper Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 kozioo - w sumie masz racje, kobe poszedl na latwizne i zrobil przeni spojler pol na pol z evo 8 i 7
Loozack Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 no nie wierzę, speed modeling w Rhino ;) nie wiem kto cie pogania, ale za bardzo się spieszysz i jak kilka razy ci coś nie wyjdzie to się poddajesz i idziesz dalej, model mógłby być prawie idealny (ideałów nie ma) bo widać, że masz już pojęcia o tym jak modelować, no tylko to nadkole kłuje, boczna krawędź maski i za mały fillet pod przednimi lampami, ale to już czepianie się, ogólnie widać ogromny postęp, tak trzymaj, tylko bardziej się przykładaj do detali :) pozdrawiam
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 beeper dzieki za powtorke z historii :P ale to jest evo 8 z tuningiem a ze przedniego zderzaka nie skonczylem to jeszcze wyglada niechcacy podobnie do tego z evo 7 :)
kozioo Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Chyba pojdziemy na kompromis - to jest hybryda ;) zderzak tez jest częsciowo od 8. Kome, przyznaj sie co ty zrobiłes z tym lancerem :D PS: Ano powinienem ;) edit o, przyznał sie :>
beeper Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 puki co bardzo dobrze Ci idzie, nie spiernicz tego dajac inny spojler ;)
snakeq Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Przyznaje że bardzo ładnie Ci to idzie. Powodzenia ;)
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 inny spoiler tzn? zobaczycie jak skoncze przod ;) mam dylemat co do felg, pomozcie mi go rozwiac ;) moze macie jakies fajne propozycje? :) pozdrawiam
GRiPi Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 1,6,7 a link nie dziala. a widzialem gdzies fajne felgi z tutka do rino, 5iecio ramienne podwojne chyba z ramieniami jak pletwy, moze ktos sobie przypomina?
polka dot Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 no jeszcze jest czas zeby sie zastanowic ;) ewentualnie cos takiego ale bez srub i tych czarnych ramion puszczam renderek z lakierem na noc i ide spac dobranoc ;)
kozioo Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 moze takie? :D http://members.lycos.co.uk/kozioo/evo7/lancer-wheel.jpg
Jim mee Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Kome... jak dla mnie modelik super ... full respect !! 1.upewnisz mnie w przekonaniu że jest modelik robiony w rhino ?? czy sie mylę ?? 2.Truno się dłubie w nurbsach ?? 3.czy dał byś radę to zrobić w Maxie ?? A felgi ... bardzo bym myślał czy 4 czy 8 , ale wybrałbym osiem :).
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Napisano 25 Kwiecień 2005 Loozack - nie widzialem twojego posta, wybacz ;) dzieki za wszystkie rady.. to gonienie moze dlatego ze to pierwsze powazne autko.. mysle ze jak wyrobi sie we mnie jakas dyscyplina to bede siedziec nad kazdym elementem caly dzien, niestety jak narazie nie potrafie poprawiac rzeczy po raz 15 i nie chcec go zostawic i isc dalej ;) w poly mialem tak samo na poczatku a potem zaczalem dopracowywac wszystko i dopinac na ostatni guzik wiec wierze ze i w nurbsach tak sie stanie ;) mozliwe nawet ze za tago modelu.. a moze nie :P moze bedzie ze mna tak samo jak z bzykiem ktory teraz marudzi jak bardzo chcialby poprawic te wszystkie surfy w c2 ;) nie myle sie? jim mee - dzieki ;) tak model robiony jest w rhino :> co do trudnosci.. to rhino jest bajecznie proste ale nurbsy i surfacing to rzecz trudna i nie wiem czy ją kiedys porzadnie opanuje ;) to sa dopiero poczatki.. a co do poly to pewnie bym takie zrobil ale nie tak dokladnie i nie tak gladko :> a tu render z nocy, niec nie dodalem, poprostu render z lakierem na wiekszym samplingu, niektorzy juz wiedza ze ja tak mam ;P no i dajac to wydalem na siebie wyrok :P (slupek z przodu i z tylu) pozdrawiam :)
inespew Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 no jak narazie bardzo mi sie podoba no moze jest taki bubel na błotniku z przodu, ale chyba mało ważne. Co do felg to jak dla mnie najlepsza nr 2.czekam na wiecej :D POZDRO...
bukovsky Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Muszę zacząć pisanie od tej linijki bo mi przeszkadza zasrany i badziewny banner SimPlusa, sorry :) First of all, gratulacje. Model wypas. Po drugie, jak robisz efekt grubości maski i łagodne zaokrąglenie krawędzi ? Pozdro
KamillM Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 No kome wymiatasz normalnie :P Modelik siuper ;) Tylko cały bok i przedni zderzak wyglądają jak matowe, więc chyba oświetlenie masz źle ustawione, albo cuś ;] Pozdr
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Napisano 25 Kwiecień 2005 inespew - dzieki ;) a te buble to przez ciulowaty export, zderzak ma 90k poly a dalej kanciasty :| kiedy ja sie naucze eksportowac ;) bukovsky - zeby dac grubosc mozesz extrudowac w glab karoserii krawedzie powierzchni np maski, po czym joinujesz i filletujesz ;) knysza - juz podjalem decyzje ;) jak nie znajde niczego lepszego to robie nr 4 kamillm - to przez odbicia ;) poprostu tam nie ma sie co odbijac i to przez to ;) dzisiaj cos wrzuce ale jak wroce do domu pozdrawiam
RA Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 nieeeee... Tylko nie nr 4. Kozioo dobrze kombinuje. :) Dac mu wafla.
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Napisano 26 Kwiecień 2005 meanwhile.. w rhino sobie powolutku tworze nowe surfiki, troche bardziej sie przykladam - poogladalem troche siatek miszczow (moze widzieliscie, megane i clio) no i napadla mnie motywacja :D a tu puki co kolejna propozycja lakieru - zrobilem kilka innycg ale zadem nie wychodzi ciekawie (chodzi o kolorki) macie jakies propozycje? ;) mysle ze potem na lakier dojda jakies napisy / grafiki dziś wieczorem dam wam jakies siatki z rhino ;) pozdrawiam
RA Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 rzadzisz. :D Ten zielony, wedlug mnie najlepszy z wszystkich kolorow jakie pokazales. :)
Rekomendowane odpowiedzi