Napisano 16 Maj 200519 l Buda jaka jest każdy widzi, a jast to mój pierwszy lowpoly na forum i prosze, nie zbesztajcie mnie
Napisano 16 Maj 200519 l Z butów nie wyrywa. Bada jak buda - cztery ściany i daszek. Nie wiem czy można w tym coś zepsuć. Deski jakieś mocno spękane ci wyszły.
Napisano 16 Maj 200519 l > jest ok, a dlatego, ze jest do gry i wokol niej bedzie mnustwo badziewi (archaizm :)) pasuje , dodam tylko dirt i bedzie ok,. pozdro.
Napisano 16 Maj 200519 l No ok :) Tak jak muwi Kurt troszke to przybrudzić, no i ja osobiście bym skrócił dach tzn. odciął jedna deske :)
Napisano 16 Maj 200519 l przycieniuj texturke pod dachem i u styku z ziemią (tą której nie ma :)) model nabierze głębi. moze dodaj jakieś okucia metalowe bo troche mało ciekawe.
Napisano 16 Maj 200519 l Autor Wiem objekt bardzo prosty, ale tu chodziło o podszkolenie się w teksturowaniu, a nie modelowaniu. poza tym objekt jest do gry, a w niej chyba sama buda na pustyni stać nie będzie...
Napisano 17 Maj 200519 l Skoro piszesz że szkolisz się w teksturowaniu to zadbaj o to aby wszystkie ścianki były poprawnie oteksturowane. Jest to naprawdę bardzo łatwy model a mimo to np. tekstura na ściance dachu (okap) ma zły kierunek. To samo dotyczy się wycięcia w budzie. Skoro miałeś już teksturkę desek uciętych poprzecznie (widać na przykładzie ścian budy i to fajnie ci wyszło) to mogłeś to też zrobić na dachu. W środku budy widzę niestety też wystającą nagle teksturę słojów. Popraw to i zobaczymy co ci wyszło.
Napisano 17 Maj 200519 l Autor To w środku to jest to samo co na zewnątrz, bo ściany są tylko z jednego plejnu, a tekstura jest 2stronna, a tekstury na ścianach są zrobione z w ten sam sposób co na dachu - tekstura drewna z dodanymi liniami i drobnymi efektami aby drewno wyglądało na troche stare poza tym objekt jest typowo do gry, więc nikt raczej do środka zaglądać nie będzie.
Napisano 20 Maj 200519 l Widzę, że nie chce ci się poprawiać teksturowania. Niektórych ścianek mógłbyś się pozbyć (wycięcie otworu od góry) bo skoro nikt do środka nie patrzy to są niepotrzebne.
Napisano 20 Maj 200519 l tej mam pomysl, daj tam napis na tabliczce - "mieso z burka" tak jak zrobili w dodatku do Painkillera. Przekomicznie to wygladalo, jak zmienili w szyldzie zielona budka - mieso z burka. Normalnie jeden wielki LOL.
Napisano 20 Maj 200519 l Poraszek idz lepiej spac, widac zes nie w formie :P buda jak buda :) zawsze mogla by byc lepsza ale buda zostanie :D pozdro i sorry za OT :D
Napisano 23 Maj 200519 l Autor zauwazylem, ze jak ktos zrobi jakis shit, to odpowiedzi masa, ale to nic, jutro dam update, i moze kilka innych objektow, albo zaloze nowy post galeria itp, ale zrobie to tylko jak uporam sie z moim winshitem :( Edytowane 30 Lipiec 200915 l przez Ardeni
Napisano 29 Lipiec 200915 l Jak dla mnie perfekt!! Fajnie gdyby na particlach latały muchy oraz baki bydlęce jeszcze nad tym wszystkim :)
Napisano 29 Lipiec 200915 l Grejw diggerzy...... :P:P:P Buda supcio! ma stajla:) Ovca -> ty mi na takiego ktory wygrzebuje zwołki to troche wygladasz:)
Napisano 29 Lipiec 200915 l Autor Ehh dzieki kopacze, nadal staram sie 3mać poziom ;P Edytowane 29 Lipiec 200915 l przez Ardeni
Napisano 29 Lipiec 200915 l zaówazylem, ze jak ktos zrobi jakis shit, to odpowiedzi masa jestem pewien, że każdy twój kolejny model będzie lepszy od tego.
Napisano 29 Lipiec 200915 l Wręcz można powiedzieć że były już same lepsze. Jak jeszcze nikt sie nie domyślił wątek jest z 2004. Buda ma klase swoją drogą :D
Napisano 29 Lipiec 200915 l Po blisko 5 latach przydało by się zrobić REMAKE tej psiej budy ;) Wszytko po to żeby zobaczyć czy teraz już faktycznie może być tylko lepiej.
Napisano 29 Lipiec 200915 l nic straconego przecież, można dać teraz :D E: My chcemy Remake! Edytowane 29 Lipiec 200915 l przez Eric_Draven
Napisano 29 Lipiec 200915 l plotka głosi, że w 2012 będzie pies do tej budy na otwarcie mistrzostw... słyszałem też coś o animacji tegoż psa ale to pewnie majaki pijanych grafików. Edytowane 30 Lipiec 200915 l przez psdmag
Napisano 30 Lipiec 200915 l Autor Ha, a może z nudów strzele sobie nową jej wersje ;P Niczego jednak nie obiecuje ;)