Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Klicek- według opisów tam w środku ma się mieścić tylko głowa i ewentualnie korpus- chociaż to drugie o ile pamiętam już niekoniecznie. Cały robot to zastępcze ciało dla szczególnie zasłużonych space marinów którzy z różnych przyczyni nie mogą używać normalnego- czy to z powodu wieku czy...fragmentacji :D

Też go kiedyś modelowałem... bodaj... 6 lat temu :)

Napisano

smakowicie wyglada chlopaki :)))) te flaczki w sosie MMMMMMMMMMMMMMMMMM

RK - Dzieki :)

Falcrum do modelowania przystap, odmaszerowac :D

Napisano

a to tak ma wygladac ten robocik, no to jest ok :)

"mam zamiar w końcowej scenie przedstawić robocika, który trzyma postać w jednej "lapce", a nożką "przygniata" kolejna postać..."

fiu fiu, niezly pomysl :) ciekawe jak Ci wyjdzie w praniu!

gratki za dostanie sie na studia ;)

pozdro

Pionier

Napisano

Taa teraz lepiej chciaż wydaje mi sie że cośnie tak z proporcjami jest .chyba nogi troszke za długie i masywne szczególnie kolana:d ale może dla tego może że nie ma jeszcze łapek.

http://rds.yahoo.com/S=96781308/K=dread/v=2/SID=w/l=VDI/SIG=123cs431r/EXP=1122120656/*-http%3A//www.jeanfrancois.org/web/files/dread.avi

masz zamiar zrobić jakiś imperiali tam jako obsługe czołgu naprzykład czy tylko marinów i orki?

Napisano

nie no panowie co sie tu dzieje przed chwila ogladalem rendery nog tej maszynki sporzdu i z tylu i nagle nie ma zadnego zdjecia wszystko powoli wymiotlo

co sie dzieje kurna

Napisano

KLICEK - Moze i smakowicie wygladaj...jak dla kogo :P

Tak jest sir !!

Pionier - Nie...nie robię Dreadnoughta Chaos Space Marine...nie będzie flaczków i zombiego...nie ten klimat chce przedstawić :P

Scibor - raczej się tak tylko wydaje...robie z referkami i powinno być wszystko dobrze. Dojda łapki to przestanie śmiesznie wygladać :P

Wielkie dzięki za link. Nie widziałem tego :) jak masz jeszcze jakies materialy pod łapka to byłbym wdzięczny ;)

aatrapa - Nie widac obrazków ? Przeciez sa w 82 i 84 poście :P

Nie wiem czy coś dziś w nocy wymodeluje...raczej nie bo jestem padnięty. Jutro mam tez ciężki dzień...

Pozdrawiam

Napisano

Wielkie dzięki Scibor !! :) Napewno przydadzą mi się te wszystkie referki ;)

Ciągle się zastanawiam co do wersji dreadnought'a...prawdodpodobnie zrobię dreda z 2 "łapkami" do walki w ręcz...ale po tym co zobaczyłem w 1 linku....zaczełem się zastanawiać...:P:D Napewno nie będzie to 100% odwzorowania. Zawsze coś od siebie dodaję, mieszam nieco z kilku referek.

Pozdr

Napisano

Scibor - dzięki jeszcze raz za referki. Co prawda modeluję "podstawową" wersję Dreadnought'a, ale te fotki moga się przydać ;)

Update:

Wstępne "łapki" :D Jeszcze są mocno niedopracowane...właściwie nie powinienem dawać tego updata jeszcze...:P "Łapki" powinny być nieco nizej i brakuje im jeszcze troche detala z tyłu na siłownikach. Na "ramieniu" tez troche jeszcze detala by sie przydało :P Jak sie uda, to moze jeszcze dzisiaj zasiade przy tym ;)

update0030cf.jpg

Mam juz wstępne palny co do 2 planu sceny. Napewno tłem będzie coś na podobieństwo tej pracy, ktora znalazłem ostatnio na CGTalku:

PS. Jeśli komuś się nudzi, a widział jeszcze coś podobnego, to niech da o tym znac ;)

Pozdrawiam

Napisano

po obejzeniu tego konceptu szukalem oczu z jakies 40 min dlatego tak pozno odpisalem.

Robocik pierwsza klasa :) niemoge sie doczekac otoczenia , rozumiem ze kadr sie zmieni ? ;>

Napisano

Fajnie wygląda według mnie nie powinieneś obniżać łap.Teraz się wyróżnia wygląda na bardziej przypakowanego:D :p

ps.pokaż ramie z boku pliz.

Napisano
KLICEK - :)

Ttaaddeekk - Kierunek: informatyka Specjalizacja: systemy multimedialne i internetowe. Studia na PaństwowejWyzszejSzkoleZawodowej w Legnicy ( 2 w polsce szkola PWSZ :D ).

Pozdr

Modele sa bardzo ladne , ciekawi mnie jaka zrobisz texe i otoczenie .

PS.

Falcrum

Napisano

Pomiot - :)

KLICEK - Pewnie, że się zmieni. Narazie prezentuje modele. Po skończeniu Dreda zabieram się za otoczenie, by wstępnie juz poukładać "klocki" (modele). :D

Scibor - Heh...przypakowanego...hmmm...moze i racja :)

Ttaaddeeekk - Dzięki wielkie. Wlasnie o takie klimaty mi chodzi :)

Predator - :) Mnie samego ciekawi jak mi wyjdą texturki :P Hmmm...dobrze wiedzieć, ze skończyłes PWSZ...zagadam kiedyś do ciebie na GG w tej sprawie. Narazie nie mam czasu. ;):D

Render dla Scibora (tak jak mówilem, ramię jest jeszcze mocno niedopacowane widać jakiegos buga, którego wcześniej nie widziałem :P; dojdą perzewody hydrauliczne i zmienie całkowicie te siłowniki bo dziwnie wyglądają :P chyba zaprojektuje je sam :D):

update0048py.jpg

Pozdr

Napisano

Witam!

Ledwo tydzien mnie nie bylo, a tu takie zmiany. :D

Drednałt jest super. Maj preszesss. ;)

Oby tak dalej. O teksturki raczej sie nie musze martwic i tak beda piekne. :)

pozdrawiam

Napisano

Co do kształtów to uwazam, ze sa dobre...nie mam zamiaru co do centymetra skalowac Dreda. Ma tylko przypominac tego oryginalnego, nie musi być jego idealną kopią ;).

Skończyłem juz Dreadnoughta ( chyba :P ) :D

- zamieniłem te działka na HeavyBolter'y

- przerobiłem mocowanie "łapy" + kilka detali

- granatniki

- drobne poprawki

Oto ostatnie rendergi Dreda (bez teksturek)...ustawiłem go w pozycji takiej jak w końcowej scenie :)

dreadnought013f0sw.jpg

dreadnought015f7mr.jpg

dreadnought014f9be.jpg

Oczywiście zamiast tych bipendów będąmodele Orków, za które właśnie sie zabieram :)

Zrobiłem tez HeavyBolter'a dla dreda, ale model zostanie tez nieco pzerobiony i będzie pzystosowany do pzenoszenia go przez piechote, która jak starczy czasu tez wymodeluje :P

heavybolter002f7wb.jpg

Pozdrawiam :)

Napisano

pierwszy screen jest wypasiasty, wiesz co bybylo fajne jakby w srodku mecha byla jakas postac, dla jaj mozna orka wstawic albo cos takiego...

mam nadzieje ze widziales filmik z down of war .... takie tlo jak tam jest by sie przydalo

pozdro i powodzenia

Napisano

skriny juz wyslalem do "stowarzyszenia praw bipedow",

powinienes lada dzien wyladowac za kratkami:)

a w mongolskich wiezieniach kompow nie ma, wiec bitwe przegrales:D:D:D

Napisano

Ttaaddeekk - :) W srodku nie będzie nikogo...to nie będzie ten Dred z zombie. Pozatym Orka tez nie mam jak tam wsadzić bo to jest mech Space Marines, a nie Orków :P

Pewnie ze oglądałem te intro. Wlasnie ten filmik mnie pokusił by stworzyć scenę :D W tle mojej sceny będzie tez coś podobnego:

tapeta9814f8qg.jpg

A o 4:47, bo siedze po nocach. To jedyna pora o której moge spokojnie posiedziec, by nie zawracano mi d...Pozatym nie grzeje teraz za oknem...a w nocy jest idealnie :)

Kliment - :)

RA - Jakie kurczaki ?? :P

Dareg - Hehe...a wiesz o tym, ze jest taki artykuł który mowi, że za zastraszanie mozesz rowniez posiedzieć :D :P

Chveti - oj latwo to nie będzie, ale to jest bitwa, a na niej się walczy :D

ArTooRo - zołnierki będa...przynajmiej Orkowie. teksturki j/w

Kome - Rzeźnik ?? Hehe...tego jeszcze nie słyszałem...:D

Pomyśle o nabijaniu...a krew będzie...

Toon...dobrze to powiedział Chveti :D Pozatym bez toona, tekstur i dobrego światła, model wygląda drętwo

Masz tu bez toon'a:

dreadnought016f7rh.jpg

Pozdr

Napisano

zapowiada sie pysznie. Mam nadziej ze uciągniesz oswietlenie ,kadr i bajery rozne takie by udzwignąc klimat jak na fotce wycej. jak sie uda. render bedzie wielki:) . powodzenia

Napisano

Wlasnie...pora na Orki...ma ktoś jakies dobre referencje Orka ? mam troche, ale jakby kto znalazł takie specjanie przygotowane, to byłbym w niebie :D

Kedzior - Postaram się by moja scena była rownie dobra :) THX

Pozdr

Napisano

Falcrum postaraj sie mi no z tym orkiem :)

ile ma ich byc w scenie ? i czy zamierzasz je definiowac? powiec cos blizej bardzo mnie to ciekawi jak to sobie wszystko obmysliles bo scenka jest smaczna :)

Napisano

Dzięki Tadek...własnie tego potrzebowałem ;)

KLICEK - Postaram się...:D W scenie będzie ich ok 5: 2 w "objeciach" Dreadnoughta :P, 2 na Baneblade i reszta gdzieś w scenie...

Kazdy z tych Orków będzie nieco inny. Jeden będzie z ganatem, który ma zamiar wzucić do czołgu :D( tak jak ktoś wcześniej zaproponował...), kolejny będzie stał z rakietnicą wymierzoną w Dreda. Tych 2 nieszczęśników którzy "walczą" z Dredem, będa uzbrojeni w ten kaabin co wymodlowalem wcześniej.

Z trooperów Space marines chyba zrezygnuje, by nie zawalić sceny samymi modelami...:P

Pozatym myśle jeszcze o takim małym orku co będzie obsługiwal karabin na wiezy :D

Narazie to tyle co moge powiedzieć...

Aha...musze zaznaczyć, ze nie mam doświadczenia z organicznymi modelami, ale dam z siebie wszystko :D ;)

POTRZEBUJE KOGOŚ OD TEKSTUR ( DOBRZE BYŁOBY TAKZE OD MAPOWANIA). JESTEM SAM, SCENA DOŚĆ DUZA I OBAWIAM SIE, ZE NIE PODOŁAM TEMU WSZYSTKIEMU. CHĘTNYCH PROSZE O KONTAKT POD GG:5305966 ZAPEWNIAM WSPANIAŁE PRZEZYCIA JAKIE DOSTARCZA PRACA ZESPOŁOWA I DOZNANIE SPEŁNIENIA ARTYSTYCZNEGO :D

Pozdr

Napisano

Ok...no to update :D

Tym razem Ork :) Musziałem sie nieco podszkolić, bo to nie jest moja działka...mysle jednak ze dam sobie rade ;)

Oto pierwsze wypociny :) (prezentuje widoki z Max'a bo renderki nie oddaja wszystkiego, bez tekstur):

orc001f1bd.jpg

orc002f6eb.jpg

orc003f3lz.jpg

Pozdr

Napisano

THX Pionier & Chveti

Kolejne update:

- uszka

- troszke ciałka :D

orc004f2ik.jpg

orc005f8rm.jpg

orc006f4pq.jpg

Na dniach kupuje nową "maszynke do wypiekania" :D teraz myśle ze updaty bedą 2 razy częstsze, a wizja sceny jaką sobie ustaliłem, będzie realna do stworzenia :) Oby tylko jaknajszybiej ten "wypiekacz" wpadl w moje ręce ;)

Napisano

Pionier: Schody sie zaczely, ale Falcrum w miare sprawnie na nie wchodzi ;)...

Podoba mi sie, zarowno ork jak i wczesniejsze modele.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności