SZAMPEK Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 To jest grafa na Bitwę 3D, ale ponieważ, nie wiem, czy uda mi sie ja skończyc, wiec wole ją umieścic jako WIP - przynajmniej na razie... :p To ma byc klimatyczna scena. Pole bitwy, czołgi i dziła w tle, etc. oraz jajo mechaniczne, z którego wykluwa się mój Dino-warrior. Ale będzie czad, jak skończe :D Edit: Zmiana koncepcji ----> patrz post duzo, duzo dalej... Oto bierzące postępy w pracy:
SZAMPEK Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Pierwszy post (w zasadzie drugi)... Narazie stopa... P.S. Mam problem. Jak zrobi śluz???
chveti Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 To jest grafa na Bitwę 3D, ale ponieważ, nie wiem, czy uda mi sie ja skończyc, wiec wole ją umieścic jako WIP - przynajmniej na razie... :p Regulamin bitwy chyba tego zabrania :] Temat nie zgodny z regulaminem.
RA Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Nawet jesli nie wiesz czy skonczysz bitwe, to i tak umiesc watek w odpowiednim miejscu. Ilu bylo juz ludzi, ktorzy swoich prac nie konczyli... Zawsze warto sprobowac. pozdrawiam
SZAMPEK Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 No to już sie przeniosłem... A co mi tam... Raz się żyje :p Wish me luck...!!!
SZAMPEK Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 Panie i Panowie... Co tu dużo pisac... Mam problem (czyt. kryzys). Nie mam kompletnie pomysłu... Taki straszliwy zawto w myśleniu :-( Kto zdrów, niech mi coś pomoże... Chodzi mianowicie o nogi... Nie mam kurcze pomysłu!!! :-( Help me...
Leru Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 szampek7 -> skończysz czy nie skończysz - nie ważne, wątek jest w Bitwie :) witam i powodzenia :)
zbuffer Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 jak ten dino ma się wykluwać to raczej powinno być widać głowę i przednie łapy a nie nogi bo na pewno nie nogami rozbija skorupkę!
SZAMPEK Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Nastąpiła mała zmiana koncepcji... Znaczy całkowita.. Zamiast Dina będzie Lion... A nawet dwa, w czarnych skórach (jakby swoich mieli za mało), w ciemnych okularach i z porządnyjmi splówami... :d Wszystko raczej cartoon'owe, ale jak urzeczywistnie moje marzenia to gwarantuje, że będzie na co popatrzec... he he... Na razie tylko główka... --> Czekam na uwagi...
SZAMPEK Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 A dlaczego za bardzo...?? Mnie się wydaje, że ten Lion w Madagaskarze wyglądął trochę lepie
Ania Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 zębów nie ma, będą? bo teraz nie wygląda groźnie.
SZAMPEK Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Napisano 11 Lipiec 2005 Nie przewiduje zębów... To ma byc cos w styly Men in Black.... Dwa lwy i bajerancka bron... :d
ZiBi_PL Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 narazie fajnie ale jego grzywa chyba jest za rzadka ?
max_1989 Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 Zerknij sobie na lwa z filmu madagaskar ... albo sobie go obejrzyj tam jest podobny lew.
SZAMPEK Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Mały update i teksturka... Acha, jeszcze nigdy nie teksturowałem tak złożonego obiektu... Jak sie do tego zabrac, ale tak profesjonalnie??
Master Kiełbaster Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Zabierz się unwarpem ;p czemu ten lew ma pięciokątną grzywę?
SZAMPEK Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Wiedziałem, ze tak ktos powie :-( Niestety Unwrap mi nie leży... Próbowałem... Za dużo zabawy :p dlatego zrobiłem inaczej ;D Nadałem fejsom ID i dałem materiał złożony... Wyszło całkiem fajnie.. A dlaczego pieciokątna grzywa... No cóż..., Ale wygląda fajnie, nie?
max_1989 Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Sposób na teksturowanie mimowszystko ciekawy. Jednak zabawa z unwrapem jak nie teraz to później napewno ciebie jak i wszystkich dopadnie :). Tygrysek mi się bardzo podoba jednak jakbyś dodał mu taką świecącą grzywe jak ma lew w madagaskarze :). Wzorujesz się na nim ? bo bardzo podobny ...
ArTooRo Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Narazie prezentuje się ładnie, ale sądzę że po to jest bitwa (i nie tylko bitwa) żeby swój skill podnosić i nowych rzeczy się uczyć, toteż z unwrapem zmierzyć się jak najbardziej powinieneś (gorsze rzeczy się unwrapowało - zapytaj innych forumowiczów :D) (Kurcze szyk przestawny mi niemal jak u Yody wyszedł :D) Życzę powodzenia i czekam na więcej!
SZAMPEK Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 To prawda, że troche wzoruje sie na Madagaskarze... Jeżeli chodzi o unwrapa... hmmm... pobawie sie nim, jak mi czasu wystarczy... Materiał złożony jest o wiele szybszy... A oto główka mojego lewka... ;p
eco Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 a dlaczego ten lew ma ludzkie okulary a ne lwie ??? - chyba ze takie specyficzne gogle :)
Ania Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 ino patrz żebyś się za bardzo na tym madagaskarze nie wzorował, bo praca ma być twoja a nie odrysowana.
Tomur Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Zerknij sobie na lwa z filmu madagaskar ... albo sobie go obejrzyj tam jest podobny lew. A ja myślałem że to właśnie Max z "Madagaskaru" jest maszyną bojową :)
SZAMPEK Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Tomur, nie ma to tamto, Max to ta maszyna bojowa ;p Eco, a te okulary to moja koncepcja, jak skończe tułów to jeszcze czarny pałszcz dorobie i Matrix murowny :D Pozdro
kliment woroszyłow Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 dlaczego ktoś podrobił w filmie twojego dopiero co zaczetego lwa..to świństwo!:D
SZAMPEK Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 Update.... Dorobiłem body... ale mi się coś ten tułów nie widzi... Nie wiem czemu... Czekam na opinie :D
Master Kiełbaster Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 mi też się nie widzi... trochę zbyt kwadratowy Ci wyszedł A tak w ogóle to ten lew z Madagaskaru by7ł taki sobie. wzorować się na czymś co jest takie sobie, jest takim sobie pomysłem.
SZAMPEK Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 A mi się ten lew podoba... Ale masz racje, trzeba odejsc od pierwowzoru... Troche własnej konwencji twórczej... Tylko czy mi pomysłu starczy??? ;p
SZAMPEK Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Panie i Panowie... Help me... Robie ten tułów, ale wychodzi cos, co lepiej przemilczec!!! Niech sie ktos zlituje i mi cos doradzi... Pozdro..
SZAMPEK Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 Mały update... Teksturka na Lwie jeszcze niepełna... :-( Na palmie wogóle jeszcze nie ma... Qrcze, czasu nie mam na max'a :-(
hkropinski Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 lew mógłby być bardziej owłosiony albo ta tekstura bardziej pogrudkowana.
SZAMPEK Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Napisano 31 Sierpień 2005 Heyah... Pewnie wszyscy myśleli, ze zginąłem :D a tu niespodzianka... Troche zmodernizowałem swojego podopiecznego... :-) Oceńcie sami... P.S. Do użytkowników Brazila: Jak zrobic, żeby w Brazilu działała mi mapa odbic "Thin Wall" ze Scanline'a??? Chodzi o tor ruchu pocisku. Z tą mapą wychodzi fajny, ale w Brazilu renderuje mi się na czarno :-(
SZAMPEK Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 Matko kochana, gdzie jest krytyka... Ludzie, napiszcie cos!!! A tak notebene: Mój komp nie jest w stanie uciągnąc tej grafy. Pamięci mu brakuje czy update'cie scemy albo czy inicjalizowaniu silnika promieni :-( Heh... Gdybym miał 2GB DDR....
DraB Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Hmm, chyba za duze rozmycie pociskow i gdzie materialy na GUNach? :)
JmTm00 Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Madagaskar rambo version :D Ok, jak dla mnie troche kolorów brakuje, wiem ze dzungle z reguly sa zielone ale...
Pionier Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 nie wydaje Ci sie ze w kadrze jest za ciasno:)? daj troche 'powietrza' bo bokach, moze jeszcze troche nad ujeciem pomysl a poza tym w dobra strone idziesz - fajny pomysl :) pozdro!
SZAMPEK Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Wielkie THX za konstruktywna krytyke :D Idąc za radą DraB'a zmniejszyłem rozmycie... Chyba wyglada lepiej... Pionier! Nie bardzo chcę zmieniac ujecie, bo takie był mój zamysł od poczatku i mnie sie podoba. Co do koloru dżungli... >>--> jeszcze to przemyśle... Jak na razie mały update... -> zwróccie uwage na zmiane broni... :D
Bombel Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 liście są strasze:grube i wogule tunning by im sie przydał:)
SZAMPEK Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 qurcze, czuje że to jeszcze nie skonczone, ale nie wiem, czego brakuje!!! Aha, Booombel, jak ci się te liscie widza?? Przypominam, że chce uzyskac obraz wybitnie cartoon'owy... Aha i jeszcze prosba o pomoc. Może wie ktos, gdzie moge znaleźc jakies fajne cartoonowe tło?? - jak nie znajde, narysuje sam :D pozdro
Leru Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 kadr w tej chwili jest wybitnie nieatrakcyjny :/ daj trochę miejsca na odetchnięcie, pomyśl może nad inną pozycyją lwa, jakoś wygnij go, choć trochę. Popracuj trochę, jeszcze na takie rzeczy jest czas :)
-MW- Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Trzeba przyznać racje co do kadru - także i według mnie jest wybitnie nie zadobry - po pierwsze nie jestem w stanie nawet stwierdzić co ten lew trzyma w prawej ręce (podejżewam że to jakaś wyżutnia rakiet), po drugie postać patrzy w przud a strzela gdzieś na boki. Po nastepne wydaje mi się ze masz nazbyt duży kontrast pomiędzy cieniem a światłem na scenie co akurat widać bardzo dobrze na liściach - jadną stronę masz zieloną a drugą czarną, tak samo grzywa jest prawie cała czarna. Na jednym terz liściu widać jakiś dziwny bump (chyba paprotki) który to kompletnie nie pasuje do liścia, pewnie to jakiś błąd bo na innych liściach go nie widze. Jeśli mogęcoś zasugerować mugłbyś przekrzywić trochę lwa do tułu coby zasugerować odrzut jaki to powinien się pojawić po wystrzeleniu rakiety (o ile to cośto rakieta), można by terz przekrzwić trochę pistolet w górę oraz dodać błysk na wylocie
SZAMPEK Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 Wielkie THX za wszystkie uwagi... - na pewno sie do nich zastosuje..BIG THX!!!
SZAMPEK Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Napisano 27 Wrzesień 2005 Rezygnuje z Bitwy... Maturka i olimpiady i czasu brak, a chce z tego zrobic arcydzieło - jakims cudem. Dlatego przenosze wątek do działu WIP...
SZAMPEK Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Dobra, zaczynamy od poczatku... Na wstęie rewolewr... Jesli sie ktos bawił w Brazil toon to prosze o pomoc, np. nie zgadza mi sie kreska z krawędzią lufy... Poza tym, zwracam sie do tych, co użyali kiedys pluginu "shadow/light" firmy Blur. W poprzednich wersjach pluginu, był on wykrywany jako rodzaj mapy, a pod max'a 7 jest wykywany jako rodzaj materiału. Co z tym zrobic? Potrzebene mi to jest, żeby miejsca cieniowane na materiale były pokrywane kreskami. chyba że ktos zna inny sposób... Czekam na wszelkie uwagi!!!
boggoo Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Ej ty czemu odgapiłeś mój pomysł na taki rewolwer?? Nie ładnie tak odgapiać, ty ty ty. Co, czemu odgapiłeś odemnie??
boggoo Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Sorka, za ten post wcześniej, był trochę może nieprzyjemny dla ciebie?? Ale powiedz mi skąd korzystałeś, że zrobiłeś ten rewolwer(może od mojej pracy co też jest w WIP)??
Rekomendowane odpowiedzi