kozioo Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Coś takiego mi się spłodziło. Po kilka godzin na każdą łazienke. Okien i drzwi w 2 projekcie nie chciało mi się wstawiac. Przepraszam ;) Obydwie wizualki na potrzeby własne. Jak dobrze pojdzie za 2-3 tygodnie będe mogl pokazać jak to wygląda w rzeczywistości ;) padł mi ftp, wrzucilem obrazki jako załączniki... przy okazji dodałem drzwi i okno to 2 łazienki ;)
chveti Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Kozioo wreszcie jakieś konkrety :D Masz + za rendery , nie podobają mi się designy. w 2 łazience jakieś do bani ta dziura zamiast okna. 4/6 pozdr.
flesz_gordon Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 calkiem fane to moze troche plytki na podlodze za duze- aale to taki drobiazg tak patrze..i kurde swiatlo wydaje mi sie okej ale mimo to jest jakos nudno swoja droga brakuje lamp ;) wpadna za niedlugo "architekci" to pewnie powiedza cos madrzejszego
polka dot Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 robiles juz kiedys jakies vizki? :) niezly modeling
Chalek Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 pewnie ladne bardzo, ale mi sie obrazki nie wczytuja ani pod opiera ani pod ie, sorry za ot
kozioo Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 dodałem rendery jako załączniki. Domyślam sie, że brakuje sporo detali, ale z załozenia miało to być tylko przedstawienie kolorystyczno-materiałowe ;) kome - nope, to moje pierwsze wizualki a wpadających architektow sie obawiam najbardziej, mimo to nie obraze sie jak zostawią po sobie jakis slad :)
hkropinski Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 ładnie, ale na ostatnim renderze czerwony kolor jest chyba zbyt jaskrawy ( tylko przy oknie ), pozdrawiam
MOTHMAN Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Witam. No cóż - wnętrza jak wnętrza po za tym że są w nich kafle i konkretne "sprzęty" to nic ciekawego nie widze. Pierwsza jest kolorystycznie mdła a druga ma barwy tak agresywne że mogą męczyć oczy przebywających wewnątrz ludzi, sprawia wrażenie kibla w lokalu-pubie a nie w domu. W obu jest ten sam motyw "lamperii" z tym że w pierwszej jest brzydko "okrążone" lustro, a w drugim najsłabszym miejscem jest wnęka na brodzik. Jeżeli już dołożyłeś drzwi no to mogłeś dać jakiegoś plane'a no bo te w ogóle nie pasują i jeszcze bardziej kaszanią. Przykro mi że tak ostro, nie chciałem Cie Kozioo urazić ale to przez tą rekomendacje - chyba wszyscy przyznają że pomijajac nieciekawy projekt rendery są raczej "na szybkiego" co nie znaczy że dobre - bo Sans pokazał że można zrobić porządnie speed'a http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17743&page=2&pp=10 Rekomendaccja sie tu należy, zresztą chyba Sans, Peter Muler i ma+ maja "szlaban" na rekomendacje ;) PS. Kozioo domyślam się że ograniczała Cię kasa i nie mogłeś poszalec z materiałami jak Sans ale i tak uważam że można było zaprojektować inaczej ;)
WToreK Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Cholera... szczerze mowiac to mi sie niepodoba W OGOLE... nie wiem co wy tam widzicie i dlaczego to jest w rekomendacjach... Kozioo - nie zebym ci zalowal czy cos, po prostu na moj gust jest to przecietne. Skopany FOV kamery, brak korekcji, kosmiczne kadry (np. ujecie zza muszli), malo szczegolow, zaledwie dobre oswietlenie. Jakas zbiorowa hipnoza.... ?
sartr Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 na arch kompletnie sie nieznam ale renderingi chyba robione ciut za szybko:), pozdrawiam
kozioo Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 Mothman - co do kolorów musze się zgodzić. W 1 lazience są mdłe, w 2 jaskrawe. Pierwsza wlasnie tak miala wyglądać - spokojna, bez eksperymentow. Druga wręcz przeciwnie - lekko szalona ;) Kolor na scianach będzie jednak lekko mniej nasycony. Ten rzeczywiscie moglby bardzo męczyć. Jeśli chodzi o projekty to nie obraże się, jeśli powiesz co konkretnie być zmienił - mam jeszcze kilka dni na poprawki ;) Miło mi, że przywołujesz tutaj speed Serifa, ale to troche inny poziom. Ja sie bawie, Szeryf jest zimnym profesjonalistą ;) Wtorek - to są dość ciasne pomieszczenie. Z mniejszym FOVem niewiele by było widać, a nie chciałem robić 10 renderingow. Wolałem wszystko rozciągnąc i zmiescić na 2-3 obrazkach. Korekcji nie ma tylko w 1 ujęciu, w innych piony są rownoległe. Możliwe ze renderingi nie stoją na światowym poziomie - bawiłem się w coś takiego po raz 1 i to w dośc szybkim tempie. PS: co do tego czy rekomendacja mi sie nalezy nie bede sie wypowiadal. Nie czuje sie na siłach.
KLICEK Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 a mi sie podoba i juz mimo ze renderki no jakby ich nie robil kozioo , no pozostawiaja troche do zyczenia :)
SZAMPEK Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 No, może dziś poniedziałek, ale ja sie z Wtorkiem zgadzam... Nie powiem, żeby te renderingi były złe, ale moim zdaniem, jeszcze troche im do prefekcji brakuje. Nie wiem jak innym, ale mi w tej pierwszej łazience, w oczy rzuciła sie tekstura tej szafeczki pod lustrem... Jakas, taka sztuczna.. I Chyba też drzwi nie bardzo do całosci pasuja... Ah, te wizualizacje... Życze powodzenia w dalszej pracy.. Pozdro
Udziar Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Własciwie jesli to na uzytek wlasny (i nie zostanie to zbudowane) to jest OK. Technicznie rendery sa b. ładne. Ja takich bym nie zrobił. Gratuluje A co do projektu: Obie łazienki są chyba dośc niepraktyczne. "chyba"... bo zalezy dla kogo. Zazwyczaj ludzie potrzebuja trzymac wiecej gratow w lazience, wiec potrzebuja wiecej szafeczek, półeczek. ...ale to skolei szpeci wnętrze (to oczywiste). Stad w katalogach są czesto dosc wyidealizowane projekty - surowe, puste wnetrza. Ale moze brakuje więcej gadzetów w srodku... Ok. bede sie strzeszczał ;-) Łazienka 1) - Mdła - bo brakuje 2 koloru ciemnego (badz tez jakiegos konkretnego) jako przeciwwaga. Wlasnie gadzety moglyby byc ciemne, np. poleczki lub jakis pasek ciemny wzdluz sciany i juz wyglada lepiej - Za maly zlew Łazienka 2) - Tez Mdła - bo dwa ciemne kolory. A poza tym z tego co widac, to jest pomieszczenie małe jak buda dla psa. A ciemne kolory optycznie pomniejszają - Ciasno sie wchodzi pod prysznic przy zlewie. Baaardzo niewygodne to wejscie. Nie trzeba moze od razu calego projektu zmieniac, ale skrócic ta scianke przy prysznicu a wejscie zrobic troche skośnie. Może tą zasłonkę półokrągła zrobic. Moze zlew pare cm odsunąc. Pomyśl o tym - Kibelek (muszla znaczy) chyba za blisko sciany - ciasno - Jak wiadomo teraz można wszystko - ale w praktyce... przy zlewie jest mokro. lepiej kafelki niz tynk. Nie zrażaj się krytyką! Powodzenia życzę
Gość virtualz14 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 W sumie to nie bede sie rozpisywal. Wiem jak to jest, bralem udzial w galerii 3dr.org, tez robilem "szybkie prace". Czasami naprawde lepiej posiedziec dluzej nad jakas scena, niz robic to szybko, a byle jak. Ciekawym pomyslem byloby wykonanie czegos w stylu "Zardzewiale i krzywe". Np. Lazienka 2000 lat pozniej. :) Jak na pocz. jest fajnie. Nie mam wiekszych zastrzezen procz tego ze na pierwszym renderku kafelki w kabinie sa takie same jak na zew. i nie ma tam kanalu :) Taki szczegol. Fajnie
BarlogPL Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Jak dla mnie rewelka ;D Właśnie teraz też się męczę nad jedną łazienką... narazie mam problemy z odwzorowaniem halogenu....
naeq Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 w sumie powiem szczerze bo nie szczerze to nie ma się po co wypowiadać, dla mnie to jakoś nie zadowalające bo pustka tam, ładne nawet modele ale render troszkę opada, mimo wszystko fajnie :)
klikus1984 Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 nie podoba mi sie design i nie za bardzo podchodzi mi render. pozdro
etyr11 Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Szczerze mówiąc to oprócz modeli to słabo. według mnie zarówno rendering jak i materiały wymagają dalszej pracy. Za wcześnie jak na galerie 3d. Oczywiście nie jestem jakimś wyznacznikiem dobrego gustu czy też stylu, ale mi osobiście się nie podoba. Niemniej jednak życzę powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam.
Touch Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Noooo... słabo jest. A wystarczyło nawet na moment odpalić PS;) Nie ma się czego bać, po to to jest przecież: Pozdrawiam
chudy Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 albo ja źle widze albo ten wątek ma 2 lata.............. haaaaaalo ludzie ile trzeba szukac żeby odkopać wątek sprzed dwóch lat
Touch Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 No ładnie;) BarlogPL kopaczem miesiąca, haha, nawet nie zwróciłem uwagi;D Edit: chudy --> ładna wizka z niebieskimi kaflami w Twoim folio, podoba się;)
etyr11 Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Nie tylko Ty Touch:) ja myślę, że BarlogPL to raczej kopacz roku.
tadzio Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 a ja nic nie pisalem bo sie zastanawialem co Wam odbilo ;P
BarlogPL Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Ehh no co ;p Łazienka wpadła mi w oko to napisałem, a nie spojrzałem jaki stary jest ten wątek... Przyznaję moja wina ;p
Rekomendowane odpowiedzi