RA Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Witam! Zapewne spora czesc z was kojarzy prace miwt'a zamieszczona ponizej. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=18724 Jako, ze uzyskalem blogoslawienstwo i rzuty od autora projektu, zrobie wspomnianego w tytule Minibusa w 3D. :) Uprzedzam, iz update'y nie beda zbyt czeste gdyz mam jeszcze mini-bitwe na glowie, a obie prace chce skonczyc. :) Pojazd robie odrazu w med-poly, wiec mozecie sie doszukac pewnych kantow. Nie przewiduje zblizen, zatem moga takie zostac. ;) Koncept: Aktualny progres pracy (jakies 6h i sam nie wiem czemu tak dlugo): EDIT: Zapomnialbym, na ten moment model ma jakies 560/580 poly. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Oo pierwszy taki project na forum(jak dobrze kojarze) gratulacje dla miwt'a (narazie pozniej dla RA) za super concept:) jak zwykle prosze siatke i zycze powodzenia:) edit czemu nie robisz high poly?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 podkrec aa bo mi sie ciezko na takie rowki patrzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[MaTRiX] Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 koncepcik fajny i jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie. no RA zycze powodzenia, bo raczej nie latwo robic koncepty a szczegolnie nie swoje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no zapowiada się fajnie fajny concept:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 haa, med-poly, ostro jedziesz :) Będę często zaglądał :D Powodzenia bo koncept jest piękny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 No kurcze RAbin ambitny jesteś :) Myśle, że niedługo będę mógł ruszyć pełną parą z minibitwą bo wakację się skończyły i trzeba będzie trochę przystopować z libacjami :D Co do pracy to jak zwykle prościutko i bez błędów.. Ale poczekam jeszcze jak będzie tego więcej :) Może pierwszy raz uda mi się Ciebie zjechać.. Jak tylko pomyśle... Cóż to by była za satysfakcja :D Hehe... Zrób to dla mnie i postaw jednego krzywego polygona :D pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 hehe...witam ra...no poki co idzie good...fajnie zobaczyc swoj projekt w 3d:D...narazie prosciutko no i oczywiscie czekam na dalej:D...juz widze ze minibusik bedzie ciekawy...hehe...bede tu czesto zaggladal;)...a tak wogole przyblize wam załozenia projektu..bo pewnie nie wszyscy wiedza...no wiec z załozenia miał to byc maly miejski busik...przeznaczony na krotkie podroze...wokol niewielkich miescin...albo wsi....minibusik jest przeznaczony do wozenia niewielu ludzi..kolo 15 gora...to b bylo na tyle jesli chodzi o zalozenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Ogladnolem sobie film, to teraz kolej na was. ;) nielot007 kome [MaTRiX], mrkrzysiek, Vorek --Chris-- miwt pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 e tam presja ...idzie ładnie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 a możesz pokazać rzuty ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 hehe...rzuty sa nieciekawe...bo nie wyszły:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Dużo gadasz mało robisz, do roboty !! :P ( tak na serio to fajny concept ) Powodzenia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Siatka: Uwaga! Tylko dla osob pelnoletnich, ktore maja za soba wszystkie czesci Krzyku i Kubusia Puchatka. WCHODZE | NIE ROBIE NIC Rzuty dla Vorka: EDIT: Gwoli wyjasnienia: siatka jest taka jaka jest, gdyz nie zajmowalem sie nia calosciowo. Skupilem sie na tyle, widac to np. na slajsie biegnacym na dole modelu, ktory przecina z boku kilka cut'ow. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no no :D RA szaleje :D bitwa, minibus :D mi pomaga :D ( bo mu dupe zawracam :P ) nonono :) czlowiek jest rozrywany na cztery strony swiata, a jednak prze na przod :) pozdrawiam i milej pracki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 A dziekuje. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 hehe.. to sie nazywa wspolpraca grafy 2D i 3D.. oby bylo wiecej takich pracek.. :D minibusik pierwsza klasa.. choc siatke masz naprawda dziwna :P .. a mi zawsze mowili: "uzywaj trojkatow tylko w ostatecznosci.." :D no ale to wkoncu med-poly.. ps.. robisz sam model czy jeszcze jakas scenke do tego ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Jezus Maria RAbin!! Nie myślałem, że obejrzenie tej siatki przy nieoglądnięciu wszystkich odcinkow kubusia puchatka odbije się tak na mojej psychice... Kaftan mi przynieście! AAAA!! Dobra.. Tak poważnie to są miejsca gdzie byś mógł to lepiej przemyśleć i zrobić to estetyczniej, ale nie jest źle.. Ba! Jest nawet dobrze.. W końcu to medpoly, a liczy się końcowy efekt, a nie siatka... Cholera.. Chyba nigdy Cię nie zjadę :P Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 fajna sprawa powodzenia i będę śledził twoje poczynania pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Ra ma zawsze brzydką siatkę i cudny model :] tak będzie i teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Bin RA Den, tylko nie podkładaj mobmy pod swoim autobusem :D Siateczka kosmiczna, mam nadzieję że przy większej ilości detali się nie pochrzani :D Dawaj dalej :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Na początek gratulacje dla miwt'a :D Projekt bardzo mi się podoba :P No i zyczę powodzenia, RA ;) Siatka błeee ( ;) ), ale model jak na razie fajno ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 eee a co to jest med poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Chveti, nie zgodze sie, loknij sobie na jego modele komorek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 eee a co to jest med poly? Robienie hi-poly nie używając mesh-smooth :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Pinki --Chris-- Vorek Reszta ...pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 vorek--> RAbin nie ma zzawsze brzydkiej siatki tylko dziwna :D ktora ma zapewne poukladana (wedlug swoich potrzeb) i zawsze wie gdzie co jest :) RAbin dzieki za wire czekam na update:) miwt fajne printy tylko gdzie jest top ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 No no no... RA co do twojej pracy to wygląda to narazie dobrze... A jeśli wygląda dobrze, to znaczy, że w przyszłości też tak będzie :) Życzę powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 hmm.. dobra.. jak model bedzie do konca robiony tak jak teraz.. to wybacze brak sceny.. :P no ale gdzie update'jcik ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Tyle wyszkrobalem po szkole: Sorki za brak rendera, ale musialbym juz robic smooth groupsy, a poporostu mi sie nie chcialo. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 OMG, siateczka wgniata w fotel :D dawaj dawaj, co tak wolno ?;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 hehe Teraz chwila na dokonczenie modelingu w lazience. :) Nastepnie wezme sie za minibusa i nocne testy renderow lazienki. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 my z RA mamy taka technike rysoawnia :D np ja rysuje - elfa, bismarcka, mini bitwe, ( to dla siebie ) do pracy 2 projekty w AutoCadzie, + 2 na papierze :D co godzine zmieniam "watek" :D RA stwierdzil ze to bardzo zdrowe :D P.S - RA , rys mi sie b.podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 no no fajniutko idzie...juz widac pomalu swiatełka...jeee:D:D...bardzo mi sie podoba poki co... nielot007--->printy takie sobie...a top jest...tyklo ze w odzielnym pliczku dałem:p ps...RA podoba mi sie szczegolnie ten motyw z oknami ...na kartce tak fajnie nie wygladało;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 RA...nie widziałeś moich siatek! Nigdy ich nie pokaze chyba:D. Ale stwierdziłem niegdyś ze mam wyglad siatki w D**** liczy sie efekt końcowy. Zapowiada sie ciekawie, bedę zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 super ... mam pytanie :> na pierwszym renderze jak zrobiles ze plane ma jakas grubosc :> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 super ... mam pytanie :> na pierwszym renderze jak zrobiles ze plane ma jakas grubosc :> pewnie modyfikator shell z podstawowymi parametrami grubości na 0 lub ostatecznie 2sided w material editorze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 DraB - wyjątkowo :D ale trójkąty są nieodłącznym elementem :> Coraz lepiej.Powinno być pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Barcisz miwt kliment woroszyłow .:qba:. chveti Zaczalem juz przod meczyc, ale nie chcialo mi sie robic zadnego zrzutu ekranu. ;) Leniwa dupa ze mnie... ehhh. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Update. Dzisiaj cos porobilem. Rendery w scanlinie, bo mi v-ray padl. :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 no no...i teraz widac juz co i gdzie:D...mam tylk ojedno zastrzezenie...nei pamietamjak bylo na blueprintach...ale wydaje mi sie ze przednie swiatła sa za ostre...powinny byc tego samego ksztaly co tylne...tylko ze w poziomie:)...tutaj dorzucam o co mi chodzi:p... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Sugerowalem sie bardziej tym pierwszym konceptem, ale masz racje ten kant bede musial poprawic. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 RA psujesz koncept miwt`a. nurbsami możnaby fajnie wyciągnąć smaczki z tego pomysłu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Jak sie miwt zgodzi, to tez mozesz zrobic, nikt ci nie zabrania. :> cfaniak. :> Ale wiesz co, utwierdziles mnie w czyms o czym myslalem juz wczesniej... musze ten model zrobic w high poly, bo teraz jest do... jest niezbyt. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 nie wiem czemu sie czepiacie przeciez fajnie wyglada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 niewiem Ra ale wydaje mi się że powoli odbiegasz od conceptu :P na początku szło w tą strone co miało iśc teraz już sie zmienia powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 to moze wynikac z roznic miedzy printami a konceptem. Niektore sa dosc znaczne, wiec staram sie dojsc do wzglednego kompromisu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Ja mam takie pytanie-> Czym tego rendera robiłeś, bo mi sie bardzo podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 RA napisał-->''to moze wynikac z roznic miedzy printami a konceptem. Niektore sa dosc znaczne, wiec staram sie dojsc do wzglednego kompromisu'' no jeszcze jestem ja i staram sie zawsze pomoc ra...jak sobie nie moze poradzic z czyms...poki co istotna zmiana ktra wskazałem bylo tylko i wylcznie swiatło...:p..reszta jest wmaire dobra...;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Secator miwt Przypomne sobie napewno. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi