Hindus Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 niezła praca bumpa - to ten modelik od eversów czy sam robiłes ?
Gość Savoy Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 niezła praca bumpa - to ten modelik od eversów czy sam robiłes ? Modelik testowy od "eversów". Dwie pracki Jure (betatester) http://www.vizualizacije.com/ Wrzucam żeby zwrócić uwagę nie na jakość (słaby AA, blurr itp.) ale na czas i rozdzielczość. P.S. Jeszcze wersja Kray.
Tores Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Czy w pierwszym renderze była jakaś korekcja kamery robiona czy te odbicia są zwalone? Co do czasu to może podaj jeszcze na jakim sprzęcie to było robione?
Gość Savoy Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Po dłuższej ciszy pojawiam się jak zwykle. Nowe testy rendera a co najważniejsze bardzo szybkie. Najnowsza wersja Kraya jest naprawdę szybka..... 2h render (P4 3.0): 30 min: oraz test porównawczy ze zdjęciem (15 min render) scenka zrobiona na podstawie sceny z http://www.joanroig.com/obra/reportajes/viv_manolo/index.htm Już wkrótce nowe rendery.....
JunioR Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 swietne rendery, dodatkowo czas jest w nich wieeelkim atutem.
Georgas Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Nieźle to wygląda, trzeba sie zainteresować tym rendererem
Master Kiełbaster Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 Trzeba było podpisać który to render bo na początku myślałem że to ten lewy :*
deshu Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 bardzo ladny dof w scenach z kanapami
wizz Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 nie wierze ze jeszcze tego kraya menczysz :) renderki sa dość dobre jak na kraya i lw oczywiście :P
Gość Savoy Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Wrzucam update bo znów jestem na podstronie.... :) Scenka z Evermotion rendery po 3,5 h. AA kuleje ale to jest bug w Krayu (myslę że niedługo poprawiony będzie). Wszystkie ustawiena są moje. Pozdr. P.S. Wiem wiem że to nie jest jeszcze jakość V-ray - ale ciężko pracujemy....
Lis Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 W porównaniu z oryginałem to bez rewelacji. Jedyne co wgniata w ziemie to shader tej rury nad aneksem po prawej
Master Kiełbaster Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Trochę to mdło wyszło. Szczególnie drugi render...
Gość Savoy Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 O dzięki - na was zawsze można liczyć.... No tak racja z tym zamuleniem.... Sceny nie maja tej "żylety" co V-ray. Brak first/second bounce oraz white/bright multiplier doskwiera (nie mam tego w Krayu wiec ratuję się zwiększeniem ilości odbić co powoduje "zamulenie" sceny) AA też do kitu (właśnie poprawiam). Odezwę się....
Orangegraphics Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 to nie to samo:D Ale daje rade, jest coraz lepiej:D podoba mi się to że nie ma rozjaśnionych rogów pomieszczenia "ala Vray an light cache"
projector Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 świetna sprawa, zwłaszcza klorystyka ścian (red/white) meble hmm? zwłaszcza ten rogal nie bardzo, blat zazwyczaj zdziebko wystaje poza obrys frontów ... czy może tak miał być?
Gość Savoy Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Spadam na dół więc podnoszę topic ;P Scenka testowa 006 Ever. vol1 oczywiście na Krayu. Wszystko sam ustawiałem (nie ma niestety jeszcze konwertera z formatu max na lws) Narazie czas długi: 5h (dwa razy dłuższy niż na V-ray i troche gorsza jakość) przydki blur spowodowany jest bugiem który pojawił się w ostatniej wersji tetowej (wiec na to proszę nie zwracać uwagi) pozdr.
Gość obo Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 No całkiem fajnie. To AA ciągle jest do bani :( A używasz Lightmapy czy Photonmapy? I jakich świateł użyłeś? Pozdrawiam
Gość Savoy Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 No całkiem fajnie. To AA ciągle jest do bani :( A używasz Lightmapy czy Photonmapy? I jakich świateł użyłeś? Pozdrawiam AA jest wolniejsze niż we V-ray :( Używam Lightmap (sfera GI) Następna porcja renderów. Scena 007 z Vol1. Konwersja na format LW, światło, GI są moje - tylko obiekty zapożyczone. Trochę za bardzo się skupiłem na szybkości a nie na AA (więc AA kuleje w niektórych scenach). Rendery 2-3 h Uwaga: widoczny bug (dziwny cień za szkłem) - poprawiony będzie w następnej wersji beta. Chylę głowę w stronę V-ray - ma bardzo szybkie FG (szczególnie jeśli chodzi o małe cienie) i w dodatku ładnie to wygładza. Pozdr.
t0m3k Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 na pierwszy rzut oka bardzo ladnie, fajne materialy i GI ale niestety wiekszosc obiektow lewituje :/ uchwyty lustra wygladaja jakby byly 10cm od sciany (moze sa?) w wannie jakis dziwny ciemny refleks sie pojawil ten "bug" o ktorym pisales bardzo rzuca sie w oczy i nieladnie wyglada pozdrawiam
Gość Savoy Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 na pierwszy rzut oka bardzo ladnie, fajne materialy i GI ale niestety wiekszosc obiektow lewituje :/ uchwyty lustra wygladaja jakby byly 10cm od sciany (moze sa?) w wannie jakis dziwny ciemny refleks sie pojawil ten "bug" o ktorym pisales bardzo rzuca sie w oczy i nieladnie wyglada pozdrawiam To nie jest lewitacja tylko słabe samplowanie FG. W samej scenie (obiekcie) nic nie zmieniałem.... Co do refleksu to nie wiem czy czasem ta szafka czarna w niej się odbija. Wróce do tej sceny przy następnych updatach Kraya. Pozdr.:P
Gość Savoy Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 lol prawie rok mnie nie było na forum.... Sporo sie zmieniło w silniku Kraya (poprawiony mocno AA, niesamowicie szybki blur, lepszy Tone mapping, lepsze samplowanie FG i wiele innych) Jedna z wcześniejszych wersji Kraya (sprzed 2 tygodni) Kilka znanych scen. Czasy podobne lub lepsze od V-ray. Wszystkie w trybie LM photonMapping
briz Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 ładnie Vray ma groźnego konkurenta :] Czy Kray jest tylko pod LightWave?
hcpiter Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 o czesc savoy ! jak tam leci ? Renderki przednie, w drugim wywalil bym tlo za okna bo jakos mocno ten zielony po oczach daje P.s super ze dalej renderenujesz :D Pozdro !
Matchias Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Cześć Savoy, Pytanie wiercące dziurę w brzuchu: Kiedy wersja demo ?:)
godzio Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 A ile kosztuje taki zestaw LW + Kray? bo ładne to to..
Bonifatz Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 godzio : 1200zl Kray + 2500zl za LW
godzio Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 godzio : 1200zl Kray + 2500zl za LW To dobra cena, dzięki za info,
JunioR Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 A ile kosztuje taki zestaw LW + Kray? bo ładne to to.. ladne ale nie latwe :]
altarian Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 No niesamowite te renderki! Od niedawna używam kraya i patrzac na jego szybki rozwoj, sadze ze jak tak dalej pojdzie to lightwave szybciutko wroci do lask:) i bardzo mnie to cieszy! PS. Savoy pracuj dalej bo dajesz mi kopa do pracy. WIELKI DZIEKI!!!:)
Gość Savoy Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Cześć Savoy, Pytanie wiercące dziurę w brzuchu: Kiedy wersja demo ?:) ... no z tym demo to sam już nie wiem. Grzegorz coś wspominał o demo.... ja w każdym razie nie mam wpływu na to kiedy będzie.
Gość Savoy Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Odnawiam posta, żebym nie musiał go szukać gdzieś na N-tej podstronie.... Kray posiada juz Skyportale oraz wiele innych funkcji. Ma potwornie szybkie FG i blurr (niektóre sceny renderują sie 2-4 razy szybciej niż we V-ray, oczywiście bez szumu i z żyletą blurr) AA lekko kuleje (ale jest już naprawde szybkie). Pozdrawiam PS: większość renderów: 20-50 min (Dual2Core 2.7)
tomdv Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Hm. Faktycznie nieźle się prezentują te rendery. Ciekawe ile np. kibelek i bidecik liczyłby się na wewnętrznym silniczku LW... EDIT: O cholerka jakieś zdrabnianko mi się włączyło ;)
oo79 Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 godzio : 1200zl Kray + 2500zl za LW hmm.. niska cena a w LW kiedys robilem , moze subie kupie a tego Kray to gdzie kupie, bo w kiosku na rogu nie maja :>
tomdv Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Sprawdź tutaj: http://www.kraytracing.com/ Albo na stacji benzynowej.
oo79 Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Sprawdź tutaj: http://www.kraytracing.com/ Albo na stacji benzynowej. stacja benzynowa to mój wróg! zainstalowalem kilka litrów 95-ki do mojego vipera i teraz stoi u mechanika, chyba mieli paliwo z duuza iloscia wody!!! lepiej sprawdze na stronie i zapytam tamtejszego szeryfa co i jak ;>
Gość Savoy Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Na maxa Kraya raczej nie będzie. Co do ceny to jest to cena za wersje beta a nie pełną, przecież ten program dopiero co powstaje (ale już niedługo pełna wersja będzie oraz demo) Cenę uważam za rewelacje dlatego że pakiet Kraya + Lightwave mozna mieć spokojnie poniżej 5.000 zł a nie jak w wypadku max3D+V-ray ok. 10.000 - 14.000 zł W tej chwili do Kraya przyłączane są NODEs i poprawiane Skyportale, uważam że kod tego prgramu : TYLKO 930 KB świadczy o mistrzostwie Grzegorza. Jego pamięciożerność jest b. mała zawodność znikoma, a szybkość obsługi i łatwość Lightwave powoduje że zaczyna być naprawde dobrym narzędziem. PS pojawię się jak zwykle za kilka miesięcy z nowymi renderami Pozdr. .... a może szybciej :)
hcpiter Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 nooo rewelka savoy master ! pieknie !!! render sie rozwija oj rozwija ! gratki !
looki7 Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 czy ktos moze mi powiedziec skadd pobrac Kraya? pelnego nie mowie o tej najnowszej wersji bo wiem ze jest beta. Z oficjalnej strony wyskakuje blad jak wgrywam plugin
Gość obo Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 looki7 podaj adres email swój, to Ci prześlę wersje demko - Kray 1.612 ;)
Gość Savoy Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 hmmm chyba jest problem z demo Kray (tym starym) nie działa na LW 9.0. Ale odradzam go ponieważ jest tak stary że nie ma co nawet porównywać go nowego (za duża przepaść już jest). Ale niedługo już pełna wersja + demo - może początek następnego miesiąca....) Mały test na Core2Quad 3.0 (mój nowy CPU): 15 min. render i 10 min override, no PS.
chudy Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 kurde LW tani, w połączeniu z Krayem robi świetne rendery...Może czas zmienić soft ;]...jakby jeszcze przekonać wszystkich klientów do tego :P ehhh ten Maxiu...
Rekomendowane odpowiedzi