Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witka

Otwieram swój nowy konceptowy wątek, ponieważ w poprzednim większość prac nie wyświetla się z powodu przedawnienia :).

Na początek szołbiznesowy szkic koncepcyjny jakiegoś dzielnego żołdaka z przyszłości :P

sld5zh.jpg

link do wymiarów rzeczywistych:

http://img516.imageshack.us/img516/7577/sldbig9sy.jpg

Pozdrówy

PS:

po uwagach lolipopa i miwta dałem drobny retusz , mam nadzieje, że teraz widać że to plecak jest nie naramiennik (rzeczywiście musiałem to skaszanić , ale czasem tak bywa :)

Edytowane przez Łukasz Jaskólski

• Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 70,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakos sie kupy nie trzyma.prawy naramiennik wchodzi dziwnie w glowe chociaz laczenie korpusu z ramieniem jest niemal kolo lokcia a prawa noga jakby byla 2 metry dalej.strzelba ok

Napisano

dla mnie noga ok..wyglada jakby sie wspinal..gorzej wlasnie z ta reka choc odczuwam wrazenie ze poprostu chciales pokazac ze bark idzie do tylu...no ale robota i tak dobra!

ps.bardzo lubie twoje prace...z wielu z nich moglbys zrobic swietne obrazki a ty je poprostu odrzucasz i jedziesz dalej...i to jest fajne...czekam na dalsze pracki

Napisano

aaa...to jak najbardziej poza jest naturalna i dobrze namalowana...ale imo nadal nie widac ze to plecak..moze najlepiej go wywal..i bedzie po problemie...wszytko przez te achromatyczne barwy:p

Napisano
  • Autor

dzięki za komentsy

troche niefortunne miałem wejście :P

pewno coś ze światłem skopałem

to, że proporcje kopnięte zdeko to bardzo możliwe , zwłaszcza jak postac ma na sobie pare centymetrów pancerza

tak czy inaczej to tylko szkic

spróbuje teraz jakiś model sheet (blueprint) sklecić z detalami

pozniej szkic przerobie na lepsiejszy obrazek

( taki mam plan przynajmniej :)

pozdro

Napisano

Pracka bardzo fajna, ale jak na koncept troche za mało detalu.

Napisano

na pierwszy żut oka wygląda fajnie ale mozna się dopatrzeć paru dysproporcji i troche dziwnej perspektywy

Napisano

Jedyna rzecz która mnie denerwuje to to że nie idziesz w kolor.

Dawaj dalej :>

pozdro.

Napisano

Super jak dla mnie. Super swiatlo , super klimat no i super spluwa - wszystko super. Ale jednak Hindus ma racje z kolorami :) imo Kolorowe by bylo jeszcze lepsze (patrz speed'y oDD'a)

powodzenia

pozdro

Napisano
  • Autor

Wielki dzięks za odpowiedzi .

Pracka to szkic koncepcyjny był , wiec sie w detal nie bawilem .

A w kolorze to zrobie finalną wersje.

Zanim wstawie obiecany model sheet pozwoliłem sobie dokończyć inny projekt (w całości zrobiony w PS):

wsmall7pu.jpg

i trochę przefiltrowana wersja:

wsmallbr7ub.jpg

i lineart:

wlineart4jb.jpg

i jeszcze link do większej wersji ( polowa oryginału ):

http://img85.imageshack.us/img85/9639/wbig6wc.jpg

pozdro

Napisano

no ladnie choc wolalbym to zobaczyc w twoim szybkim stylu malowania...bo teraz przez to dopracowanie troche nudne sie wydaje:)

Napisano

suuuper ta ostatnia to po prostu miodzio ;) bez filtra zdecydowanie lepiej. az nadziwic sie nie moge hehe

Jego lewe kocznyny wygladaja cudnie :D

pozdro

Napisano

świetna ta ostatnia pracka!

,podoba mi się oświetlenie,oczy.

jedynie mocniejsze bliki bym na ustach nadziubał

pozdro

Napisano

Przyłącze się do zachwytów i powiem że bardzo bardzo miłe dla oka. Wszystkie trzy:-). Pozdrowienia

Napisano

O_O ...gulp... niezłe, nawet bardzo bardzo niezłe...

Sam Feng by się tego nie powstydził. Profesjonalny poziom prosze ja ciebie :)

Napisano

co do żołnierza to bardzo lubie takie prace i taki klimat i taki styl...mam pytanko ...możesz mi powiedziec jakiego programu używasz i jakich pędzli żeby uzyskac takie efekty...?

Napisano

swietny ten "orkowaty", lineart zabia, jaka byla rozdzialka, taka jak w tm wiekszym tzn 1xxx na 16xx czy wieksza jeszcze? Czekam na kolorek....

Napisano
  • Autor

KLICEK, miwt, _kuba_, biglebowsky, oDD, Caspik, misiekhc, leander, eol, smart, Deus, Belus, mw4d, Kruku, PAINbringer, Wert, -Dino-, slizgi - dzięki za odpowiedzi :)

miwt: też nie lubie tak wygładzać, przeważnie zostawiam pracki w stadium szkicowym a to też nie dobrze, musiałem się trochę przemóc by tak długo nad tym egzemplarzem ślęczeć :)

Caspik: ten "przefiltrowany" obrazek zrobilem następująco:

- zduplikowałem obrazek ( juz po zmniejszeniu ) , spłaszczyłem , dałem gaussian blur ( ze 3 piksele ) ,przerzuciłem spowrotem do oryginału jako nowa warstwa, zmieniłem tryb warstwy na overlay, powieliłem warstwę i zmieniłem tryb na screen ,wartościami opacity tych dwóch warstw troche poregulowałem aż wyszło coś takiego jak zapodałem.

leander : i wzajemnie ;P

smart: zgadzam się co do blików , jeszcze miałem się w tekstury pobawić na pancerzu i wogóle ale już nie miałem cierpliwości :) (niewykluczone, że się jeszcze w to pobawie )

PAINbringer: przesadzasz :)

Wert: Mindray v1.9 beta :P

-dino-: fotoszop , pędzel w sumie wystarczy zwykły okrąglak ze zmiennym kryciem , ja większość pracy wykonuje 1 pędzlem o kształcie trójkąta (się przyzwyczaiłem :) z włączonym wet edges (fajniejsze ślady wtedy zostawia tak mi się wydaje ) , czasem gdzieś maznę innym pędzelkiem - konturem czy jakims sprayem , warto też uzyć miejscami wyostrzenia bądź blura (klawisz R , alt + R) (tylko z umiarem )

Jeżeli chodzi o warstwy to nie robię osobnych dla światła , cienia itp ;

po prostu co jakiś czas dorzucam nową warstwe i rzeźbie , jak zmiany idą w złym kierunku to wracam do tego co bylo poprzednio.

slizgi: 2389x3216

Widzę, że się lineart przyjął bardziej niż walorowa wersja :)

Rysowanie line w fotoszopie to niezbyt fajne doświadczenie, krecha musi wyjść 1 ruchem taka jak na szkicu więc na jedną linię przypada koło 10 razy undo :) No i rozdzielczość musi być spora co by niedoróbek nie było widać na mniejszej wersji :)

Zakupilem skaner pare dni temu to teraz mam nadzieję robić lineart analogowo.

Pozdrówy

Napisano
  • Autor

No to jedziem dalej z tym koksem

Tylko zmienie nazwe wątku na zgodny z regulaminem

No i oprocz konceptow bede wrzucal inne niespidowe pracki.

Koncept pana najemnika do pfolio

z3tq9.jpg

Napisano

Fajnie Panie wyszedł.

Detal mi się podoba.

Prawa strona twarzy celowo niedociągnięta? (oko w boju stracił?)

i lewa stopa, but trochę za płaski i jakby od prawej nogi ale może to tylko moje wrażenie takie.

Pozdrawiam.

Napisano

bardzo dobrze. Postać interesująca i fajnie naszkicowana. Tylko minimalnie (naprawdę minimalnie) pragnę się czepnąć :) Niepotrzebne ugięcie w JEGO prawym kolanie.

Napisano
  • Autor

tenkju

miriam: no celowo niedociągnięta, moze to oko lekko wzmocnie skoro tak je odebrałeś. Stopa :) - no rzeczywiście trzeba wieksze wcięcie zrobić.

Morbid Karbid:Teraz to widze, troche przesadziłem ze swiatlocieniem na udzie. Na szczescie latwo bedzie to poprawic.

JakkaS: dzieki

leszke_lenia: ciesze sie,

a w kolorze to wrzucam nową pracke (wip). Miło by było przeczytać jakies porady odnośnie koloru.

dwarf1bv9.jpg

Napisano

Uwaga porada odnośnie koloru: Kolory są dobre nie mam porad :D hehe

A na serio to fajnie to idzie...może zróżnicuj tony na skórze i włosach. może jakiś kosmyk ciemniejszych włosów czy coś....no żeby nie było tak jednolicie.

Napisano

fajny fajny ten ostatni :D wrzuc te ze speedpaintingu ostatnie -one wymiataja kompletnie :) pozdrawiam

Napisano

Mlekołak i to ze speedu co Daroz zapodał rządzą! :)

Koncept pana najemnika z poprzedniej strony też bardzo mi się podoba.

Masz więcej kolorowych prac?

Napisano

Szczególnie do gustu mi przypadł wilkołak i ten krasnolud nad nim ... wypasione :)

Napisano

lubię te twoje pracki ... z kolorem już naprawdę fajnie ci idzie, ale i tak czarno-białe wymiatają w twoim wykonaniu! świetne te dwa przedostatnie. świetne użycie brushy - robisz to mistrzowsko!