Napisano 24 Luty 200619 l Witka Otwieram swój nowy konceptowy wątek, ponieważ w poprzednim większość prac nie wyświetla się z powodu przedawnienia :). Na początek szołbiznesowy szkic koncepcyjny jakiegoś dzielnego żołdaka z przyszłości :P link do wymiarów rzeczywistych: http://img516.imageshack.us/img516/7577/sldbig9sy.jpg Pozdrówy PS: po uwagach lolipopa i miwta dałem drobny retusz , mam nadzieje, że teraz widać że to plecak jest nie naramiennik (rzeczywiście musiałem to skaszanić , ale czasem tak bywa :) Edytowane 2 Sierpień 201113 l przez Łukasz Jaskólski
Napisano 24 Luty 200619 l jakos sie kupy nie trzyma.prawy naramiennik wchodzi dziwnie w glowe chociaz laczenie korpusu z ramieniem jest niemal kolo lokcia a prawa noga jakby byla 2 metry dalej.strzelba ok
Napisano 24 Luty 200619 l dla mnie noga ok..wyglada jakby sie wspinal..gorzej wlasnie z ta reka choc odczuwam wrazenie ze poprostu chciales pokazac ze bark idzie do tylu...no ale robota i tak dobra! ps.bardzo lubie twoje prace...z wielu z nich moglbys zrobic swietne obrazki a ty je poprostu odrzucasz i jedziesz dalej...i to jest fajne...czekam na dalsze pracki
Napisano 24 Luty 200619 l panowie to nie bark i wszystko jest ok:) to stylu to plecak. pracka jak zawsze bardzo fajna!
Napisano 24 Luty 200619 l aaa...to jak najbardziej poza jest naturalna i dobrze namalowana...ale imo nadal nie widac ze to plecak..moze najlepiej go wywal..i bedzie po problemie...wszytko przez te achromatyczne barwy:p
Napisano 24 Luty 200619 l Autor dzięki za komentsy troche niefortunne miałem wejście :P pewno coś ze światłem skopałem to, że proporcje kopnięte zdeko to bardzo możliwe , zwłaszcza jak postac ma na sobie pare centymetrów pancerza tak czy inaczej to tylko szkic spróbuje teraz jakiś model sheet (blueprint) sklecić z detalami pozniej szkic przerobie na lepsiejszy obrazek ( taki mam plan przynajmniej :) pozdro
Napisano 24 Luty 200619 l na pierwszy żut oka wygląda fajnie ale mozna się dopatrzeć paru dysproporcji i troche dziwnej perspektywy
Napisano 24 Luty 200619 l imo bardzo fajny i zrobiony tak że jakichś tam błędów nie ma co się dopatrywać.
Napisano 27 Luty 200619 l Jedyna rzecz która mnie denerwuje to to że nie idziesz w kolor. Dawaj dalej :> pozdro.
Napisano 27 Luty 200619 l Super jak dla mnie. Super swiatlo , super klimat no i super spluwa - wszystko super. Ale jednak Hindus ma racje z kolorami :) imo Kolorowe by bylo jeszcze lepsze (patrz speed'y oDD'a) powodzenia pozdro
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor Wielki dzięks za odpowiedzi . Pracka to szkic koncepcyjny był , wiec sie w detal nie bawilem . A w kolorze to zrobie finalną wersje. Zanim wstawie obiecany model sheet pozwoliłem sobie dokończyć inny projekt (w całości zrobiony w PS): i trochę przefiltrowana wersja: i lineart: i jeszcze link do większej wersji ( polowa oryginału ): http://img85.imageshack.us/img85/9639/wbig6wc.jpg pozdro
Napisano 4 Marzec 200619 l no ladnie choc wolalbym to zobaczyc w twoim szybkim stylu malowania...bo teraz przez to dopracowanie troche nudne sie wydaje:)
Napisano 4 Marzec 200619 l suuuper ta ostatnia to po prostu miodzio ;) bez filtra zdecydowanie lepiej. az nadziwic sie nie moge hehe Jego lewe kocznyny wygladaja cudnie :D pozdro
Napisano 4 Marzec 200619 l świetna ta ostatnia pracka! ,podoba mi się oświetlenie,oczy. jedynie mocniejsze bliki bym na ustach nadziubał pozdro
Napisano 4 Marzec 200619 l Przyłącze się do zachwytów i powiem że bardzo bardzo miłe dla oka. Wszystkie trzy:-). Pozdrowienia
Napisano 4 Marzec 200619 l O_O ...gulp... niezłe, nawet bardzo bardzo niezłe... Sam Feng by się tego nie powstydził. Profesjonalny poziom prosze ja ciebie :)
Napisano 6 Marzec 200619 l co do żołnierza to bardzo lubie takie prace i taki klimat i taki styl...mam pytanko ...możesz mi powiedziec jakiego programu używasz i jakich pędzli żeby uzyskac takie efekty...?
Napisano 7 Marzec 200619 l swietny ten "orkowaty", lineart zabia, jaka byla rozdzialka, taka jak w tm wiekszym tzn 1xxx na 16xx czy wieksza jeszcze? Czekam na kolorek....
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor KLICEK, miwt, _kuba_, biglebowsky, oDD, Caspik, misiekhc, leander, eol, smart, Deus, Belus, mw4d, Kruku, PAINbringer, Wert, -Dino-, slizgi - dzięki za odpowiedzi :) miwt: też nie lubie tak wygładzać, przeważnie zostawiam pracki w stadium szkicowym a to też nie dobrze, musiałem się trochę przemóc by tak długo nad tym egzemplarzem ślęczeć :) Caspik: ten "przefiltrowany" obrazek zrobilem następująco: - zduplikowałem obrazek ( juz po zmniejszeniu ) , spłaszczyłem , dałem gaussian blur ( ze 3 piksele ) ,przerzuciłem spowrotem do oryginału jako nowa warstwa, zmieniłem tryb warstwy na overlay, powieliłem warstwę i zmieniłem tryb na screen ,wartościami opacity tych dwóch warstw troche poregulowałem aż wyszło coś takiego jak zapodałem. leander : i wzajemnie ;P smart: zgadzam się co do blików , jeszcze miałem się w tekstury pobawić na pancerzu i wogóle ale już nie miałem cierpliwości :) (niewykluczone, że się jeszcze w to pobawie ) PAINbringer: przesadzasz :) Wert: Mindray v1.9 beta :P -dino-: fotoszop , pędzel w sumie wystarczy zwykły okrąglak ze zmiennym kryciem , ja większość pracy wykonuje 1 pędzlem o kształcie trójkąta (się przyzwyczaiłem :) z włączonym wet edges (fajniejsze ślady wtedy zostawia tak mi się wydaje ) , czasem gdzieś maznę innym pędzelkiem - konturem czy jakims sprayem , warto też uzyć miejscami wyostrzenia bądź blura (klawisz R , alt + R) (tylko z umiarem ) Jeżeli chodzi o warstwy to nie robię osobnych dla światła , cienia itp ; po prostu co jakiś czas dorzucam nową warstwe i rzeźbie , jak zmiany idą w złym kierunku to wracam do tego co bylo poprzednio. slizgi: 2389x3216 Widzę, że się lineart przyjął bardziej niż walorowa wersja :) Rysowanie line w fotoszopie to niezbyt fajne doświadczenie, krecha musi wyjść 1 ruchem taka jak na szkicu więc na jedną linię przypada koło 10 razy undo :) No i rozdzielczość musi być spora co by niedoróbek nie było widać na mniejszej wersji :) Zakupilem skaner pare dni temu to teraz mam nadzieję robić lineart analogowo. Pozdrówy
Napisano 24 Kwiecień 200717 l Autor No to jedziem dalej z tym koksem Tylko zmienie nazwe wątku na zgodny z regulaminem No i oprocz konceptow bede wrzucal inne niespidowe pracki. Koncept pana najemnika do pfolio
Napisano 24 Kwiecień 200717 l Fajnie Panie wyszedł. Detal mi się podoba. Prawa strona twarzy celowo niedociągnięta? (oko w boju stracił?) i lewa stopa, but trochę za płaski i jakby od prawej nogi ale może to tylko moje wrażenie takie. Pozdrawiam.
Napisano 24 Kwiecień 200717 l nic dodac nic ując.... :) tylko powinienes w tym kolorze porobic troche :) swietna robota............
Napisano 24 Kwiecień 200717 l bardzo dobrze. Postać interesująca i fajnie naszkicowana. Tylko minimalnie (naprawdę minimalnie) pragnę się czepnąć :) Niepotrzebne ugięcie w JEGO prawym kolanie.
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Autor tenkju miriam: no celowo niedociągnięta, moze to oko lekko wzmocnie skoro tak je odebrałeś. Stopa :) - no rzeczywiście trzeba wieksze wcięcie zrobić. Morbid Karbid:Teraz to widze, troche przesadziłem ze swiatlocieniem na udzie. Na szczescie latwo bedzie to poprawic. JakkaS: dzieki leszke_lenia: ciesze sie, a w kolorze to wrzucam nową pracke (wip). Miło by było przeczytać jakies porady odnośnie koloru.
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Uwaga porada odnośnie koloru: Kolory są dobre nie mam porad :D hehe A na serio to fajnie to idzie...może zróżnicuj tony na skórze i włosach. może jakiś kosmyk ciemniejszych włosów czy coś....no żeby nie było tak jednolicie.
Napisano 19 Listopad 200717 l Autor pfffffffff khem khem sie zakurzyło :P ujdzie to jako koncept? no dobra dorzucam jeszcze mlekołaka ze spida: i kałboje:
Napisano 19 Listopad 200717 l fajny fajny ten ostatni :D wrzuc te ze speedpaintingu ostatnie -one wymiataja kompletnie :) pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 200717 l nom ten "bogacz" fajny tez jest, ale czemu nie wrzuciles tego ? : http://img148.imageshack.us/img148/1918/kauboje1bt8.jpg - to jest masakrycznie dobre :D
Napisano 19 Listopad 200717 l Mlekołak i to ze speedu co Daroz zapodał rządzą! :) Koncept pana najemnika z poprzedniej strony też bardzo mi się podoba. Masz więcej kolorowych prac?
Napisano 20 Listopad 200717 l Szczególnie do gustu mi przypadł wilkołak i ten krasnolud nad nim ... wypasione :)
Napisano 21 Listopad 200717 l lubię te twoje pracki ... z kolorem już naprawdę fajnie ci idzie, ale i tak czarno-białe wymiatają w twoim wykonaniu! świetne te dwa przedostatnie. świetne użycie brushy - robisz to mistrzowsko!