Łukasz Jaskólski Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 (edytowane) Witka Otwieram swój nowy konceptowy wątek, ponieważ w poprzednim większość prac nie wyświetla się z powodu przedawnienia :). Na początek szołbiznesowy szkic koncepcyjny jakiegoś dzielnego żołdaka z przyszłości :P link do wymiarów rzeczywistych: http://img516.imageshack.us/img516/7577/sldbig9sy.jpg Pozdrówy PS: po uwagach lolipopa i miwta dałem drobny retusz , mam nadzieje, że teraz widać że to plecak jest nie naramiennik (rzeczywiście musiałem to skaszanić , ale czasem tak bywa :) Edytowane 2 Sierpień 2011 przez Łukasz Jaskólski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 jakos sie kupy nie trzyma.prawy naramiennik wchodzi dziwnie w glowe chociaz laczenie korpusu z ramieniem jest niemal kolo lokcia a prawa noga jakby byla 2 metry dalej.strzelba ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 dla mnie noga ok..wyglada jakby sie wspinal..gorzej wlasnie z ta reka choc odczuwam wrazenie ze poprostu chciales pokazac ze bark idzie do tylu...no ale robota i tak dobra! ps.bardzo lubie twoje prace...z wielu z nich moglbys zrobic swietne obrazki a ty je poprostu odrzucasz i jedziesz dalej...i to jest fajne...czekam na dalsze pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 panowie to nie bark i wszystko jest ok:) to stylu to plecak. pracka jak zawsze bardzo fajna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 aaa...to jak najbardziej poza jest naturalna i dobrze namalowana...ale imo nadal nie widac ze to plecak..moze najlepiej go wywal..i bedzie po problemie...wszytko przez te achromatyczne barwy:p 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Cieuteńkę proporcje chyba przekoszone ale ogólnie wypasik i charakterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 24 Luty 2006 Autor Share Napisano 24 Luty 2006 dzięki za komentsy troche niefortunne miałem wejście :P pewno coś ze światłem skopałem to, że proporcje kopnięte zdeko to bardzo możliwe , zwłaszcza jak postac ma na sobie pare centymetrów pancerza tak czy inaczej to tylko szkic spróbuje teraz jakiś model sheet (blueprint) sklecić z detalami pozniej szkic przerobie na lepsiejszy obrazek ( taki mam plan przynajmniej :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Pracka bardzo fajna, ale jak na koncept troche za mało detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 na pierwszy żut oka wygląda fajnie ale mozna się dopatrzeć paru dysproporcji i troche dziwnej perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 imo bardzo fajny i zrobiony tak że jakichś tam błędów nie ma co się dopatrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Jedyna rzecz która mnie denerwuje to to że nie idziesz w kolor. Dawaj dalej :> pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Super jak dla mnie. Super swiatlo , super klimat no i super spluwa - wszystko super. Ale jednak Hindus ma racje z kolorami :) imo Kolorowe by bylo jeszcze lepsze (patrz speed'y oDD'a) powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Marzec 2006 Autor Share Napisano 4 Marzec 2006 Wielki dzięks za odpowiedzi . Pracka to szkic koncepcyjny był , wiec sie w detal nie bawilem . A w kolorze to zrobie finalną wersje. Zanim wstawie obiecany model sheet pozwoliłem sobie dokończyć inny projekt (w całości zrobiony w PS): i trochę przefiltrowana wersja: i lineart: i jeszcze link do większej wersji ( polowa oryginału ): http://img85.imageshack.us/img85/9639/wbig6wc.jpg pozdro 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 ostatni koncept swietny ! gratsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 no ladnie choc wolalbym to zobaczyc w twoim szybkim stylu malowania...bo teraz przez to dopracowanie troche nudne sie wydaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Naprawde niezły stworek ci wyszedł. Mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Bardzo, bardzo fajniasty ten ostatni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 szacun __________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 suuuper ta ostatnia to po prostu miodzio ;) bez filtra zdecydowanie lepiej. az nadziwic sie nie moge hehe Jego lewe kocznyny wygladaja cudnie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 dajesz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 wporzo Łuki, niezły z Ciebie wariat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 faajne:) najbardiej mi sie podoba wersja lineart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 świetna ta ostatnia pracka! ,podoba mi się oświetlenie,oczy. jedynie mocniejsze bliki bym na ustach nadziubał pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 line wymiata! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Przyłącze się do zachwytów i powiem że bardzo bardzo miłe dla oka. Wszystkie trzy:-). Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Swietne :) Genialny wyraz twarzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Ta druga praca naprawde świetna !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 O_O ...gulp... niezłe, nawet bardzo bardzo niezłe... Sam Feng by się tego nie powstydził. Profesjonalny poziom prosze ja ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Jakiego używasz renderera? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 co do żołnierza to bardzo lubie takie prace i taki klimat i taki styl...mam pytanko ...możesz mi powiedziec jakiego programu używasz i jakich pędzli żeby uzyskac takie efekty...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 swietny ten "orkowaty", lineart zabia, jaka byla rozdzialka, taka jak w tm wiekszym tzn 1xxx na 16xx czy wieksza jeszcze? Czekam na kolorek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 KLICEK, miwt, _kuba_, biglebowsky, oDD, Caspik, misiekhc, leander, eol, smart, Deus, Belus, mw4d, Kruku, PAINbringer, Wert, -Dino-, slizgi - dzięki za odpowiedzi :) miwt: też nie lubie tak wygładzać, przeważnie zostawiam pracki w stadium szkicowym a to też nie dobrze, musiałem się trochę przemóc by tak długo nad tym egzemplarzem ślęczeć :) Caspik: ten "przefiltrowany" obrazek zrobilem następująco: - zduplikowałem obrazek ( juz po zmniejszeniu ) , spłaszczyłem , dałem gaussian blur ( ze 3 piksele ) ,przerzuciłem spowrotem do oryginału jako nowa warstwa, zmieniłem tryb warstwy na overlay, powieliłem warstwę i zmieniłem tryb na screen ,wartościami opacity tych dwóch warstw troche poregulowałem aż wyszło coś takiego jak zapodałem. leander : i wzajemnie ;P smart: zgadzam się co do blików , jeszcze miałem się w tekstury pobawić na pancerzu i wogóle ale już nie miałem cierpliwości :) (niewykluczone, że się jeszcze w to pobawie ) PAINbringer: przesadzasz :) Wert: Mindray v1.9 beta :P -dino-: fotoszop , pędzel w sumie wystarczy zwykły okrąglak ze zmiennym kryciem , ja większość pracy wykonuje 1 pędzlem o kształcie trójkąta (się przyzwyczaiłem :) z włączonym wet edges (fajniejsze ślady wtedy zostawia tak mi się wydaje ) , czasem gdzieś maznę innym pędzelkiem - konturem czy jakims sprayem , warto też uzyć miejscami wyostrzenia bądź blura (klawisz R , alt + R) (tylko z umiarem ) Jeżeli chodzi o warstwy to nie robię osobnych dla światła , cienia itp ; po prostu co jakiś czas dorzucam nową warstwe i rzeźbie , jak zmiany idą w złym kierunku to wracam do tego co bylo poprzednio. slizgi: 2389x3216 Widzę, że się lineart przyjął bardziej niż walorowa wersja :) Rysowanie line w fotoszopie to niezbyt fajne doświadczenie, krecha musi wyjść 1 ruchem taka jak na szkicu więc na jedną linię przypada koło 10 razy undo :) No i rozdzielczość musi być spora co by niedoróbek nie było widać na mniejszej wersji :) Zakupilem skaner pare dni temu to teraz mam nadzieję robić lineart analogowo. Pozdrówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2007 No to jedziem dalej z tym koksem Tylko zmienie nazwe wątku na zgodny z regulaminem No i oprocz konceptow bede wrzucal inne niespidowe pracki. Koncept pana najemnika do pfolio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Fajnie Panie wyszedł. Detal mi się podoba. Prawa strona twarzy celowo niedociągnięta? (oko w boju stracił?) i lewa stopa, but trochę za płaski i jakby od prawej nogi ale może to tylko moje wrażenie takie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 nic dodac nic ując.... :) tylko powinienes w tym kolorze porobic troche :) swietna robota............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 bardzo dobrze. Postać interesująca i fajnie naszkicowana. Tylko minimalnie (naprawdę minimalnie) pragnę się czepnąć :) Niepotrzebne ugięcie w JEGO prawym kolanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Więcej dawaj takich...fajne detale i światło. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 25 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2007 tenkju miriam: no celowo niedociągnięta, moze to oko lekko wzmocnie skoro tak je odebrałeś. Stopa :) - no rzeczywiście trzeba wieksze wcięcie zrobić. Morbid Karbid:Teraz to widze, troche przesadziłem ze swiatlocieniem na udzie. Na szczescie latwo bedzie to poprawic. JakkaS: dzieki leszke_lenia: ciesze sie, a w kolorze to wrzucam nową pracke (wip). Miło by było przeczytać jakies porady odnośnie koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Uwaga porada odnośnie koloru: Kolory są dobre nie mam porad :D hehe A na serio to fajnie to idzie...może zróżnicuj tony na skórze i włosach. może jakiś kosmyk ciemniejszych włosów czy coś....no żeby nie było tak jednolicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 fajne pracki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 pfffffffff khem khem sie zakurzyło :P ujdzie to jako koncept? no dobra dorzucam jeszcze mlekołaka ze spida: i kałboje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 fajny fajny ten ostatni :D wrzuc te ze speedpaintingu ostatnie -one wymiataja kompletnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 dzięki Daroz to jeszcze taki koncept bogatego mieszczanina/kupca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 nom ten "bogacz" fajny tez jest, ale czemu nie wrzuciles tego ? : http://img148.imageshack.us/img148/1918/kauboje1bt8.jpg - to jest masakrycznie dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 walorowe świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 uffffff mlekołak rulezzzzz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Mlekołak i to ze speedu co Daroz zapodał rządzą! :) Koncept pana najemnika z poprzedniej strony też bardzo mi się podoba. Masz więcej kolorowych prac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabbol Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Szczególnie do gustu mi przypadł wilkołak i ten krasnolud nad nim ... wypasione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Wybajerowane te speedy &concepty Black &white ..super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 lubię te twoje pracki ... z kolorem już naprawdę fajnie ci idzie, ale i tak czarno-białe wymiatają w twoim wykonaniu! świetne te dwa przedostatnie. świetne użycie brushy - robisz to mistrzowsko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi