Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witka

Otwieram sw贸j nowy konceptowy w膮tek, poniewa偶 w poprzednim wi臋kszo艣膰 prac nie wy艣wietla si臋 z powodu przedawnienia :).

Na pocz膮tek szo艂biznesowy szkic koncepcyjny jakiego艣 dzielnego 偶o艂daka z przysz艂o艣ci :P

sld5zh.jpg

link do wymiar贸w rzeczywistych:

http://img516.imageshack.us/img516/7577/sldbig9sy.jpg

Pozdr贸wy

PS:

po uwagach lolipopa i miwta da艂em drobny retusz , mam nadzieje, 偶e teraz wida膰 偶e to plecak jest nie naramiennik (rzeczywi艣cie musia艂em to skaszani膰 , ale czasem tak bywa :)

Edytowane przez 艁ukasz Jask贸lski

• Odpowiedzi 377
  • Wy艣wietle艅 72,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakos sie kupy nie trzyma.prawy naramiennik wchodzi dziwnie w glowe chociaz laczenie korpusu z ramieniem jest niemal kolo lokcia a prawa noga jakby byla 2 metry dalej.strzelba ok

Napisano

dla mnie noga ok..wyglada jakby sie wspinal..gorzej wlasnie z ta reka choc odczuwam wrazenie ze poprostu chciales pokazac ze bark idzie do tylu...no ale robota i tak dobra!

ps.bardzo lubie twoje prace...z wielu z nich moglbys zrobic swietne obrazki a ty je poprostu odrzucasz i jedziesz dalej...i to jest fajne...czekam na dalsze pracki

Napisano

aaa...to jak najbardziej poza jest naturalna i dobrze namalowana...ale imo nadal nie widac ze to plecak..moze najlepiej go wywal..i bedzie po problemie...wszytko przez te achromatyczne barwy:p

Napisano
  • Autor

dzi臋ki za komentsy

troche niefortunne mia艂em wej艣cie :P

pewno co艣 ze 艣wiat艂em skopa艂em

to, 偶e proporcje kopni臋te zdeko to bardzo mo偶liwe , zw艂aszcza jak postac ma na sobie pare centymetr贸w pancerza

tak czy inaczej to tylko szkic

spr贸buje teraz jaki艣 model sheet (blueprint) skleci膰 z detalami

pozniej szkic przerobie na lepsiejszy obrazek

( taki mam plan przynajmniej :)

pozdro

Napisano

Pracka bardzo fajna, ale jak na koncept troche za ma艂o detalu.

Napisano

na pierwszy 偶ut oka wygl膮da fajnie ale mozna si臋 dopatrze膰 paru dysproporcji i troche dziwnej perspektywy

Napisano

Jedyna rzecz kt贸ra mnie denerwuje to to 偶e nie idziesz w kolor.

Dawaj dalej :>

pozdro.

Napisano

Super jak dla mnie. Super swiatlo , super klimat no i super spluwa - wszystko super. Ale jednak Hindus ma racje z kolorami :) imo Kolorowe by bylo jeszcze lepsze (patrz speed'y oDD'a)

powodzenia

pozdro

Napisano
  • Autor

Wielki dzi臋ks za odpowiedzi .

Pracka to szkic koncepcyjny by艂 , wiec sie w detal nie bawilem .

A w kolorze to zrobie finaln膮 wersje.

Zanim wstawie obiecany model sheet pozwoli艂em sobie doko艅czy膰 inny projekt (w ca艂o艣ci zrobiony w PS):

wsmall7pu.jpg

i troch臋 przefiltrowana wersja:

wsmallbr7ub.jpg

i lineart:

wlineart4jb.jpg

i jeszcze link do wi臋kszej wersji ( polowa orygina艂u ):

http://img85.imageshack.us/img85/9639/wbig6wc.jpg

pozdro

Napisano

no ladnie choc wolalbym to zobaczyc w twoim szybkim stylu malowania...bo teraz przez to dopracowanie troche nudne sie wydaje:)

Napisano

suuuper ta ostatnia to po prostu miodzio ;) bez filtra zdecydowanie lepiej. az nadziwic sie nie moge hehe

Jego lewe kocznyny wygladaja cudnie :D

pozdro

Napisano

艣wietna ta ostatnia pracka!

,podoba mi si臋 o艣wietlenie,oczy.

jedynie mocniejsze bliki bym na ustach nadziuba艂

pozdro

Napisano

Przy艂膮cze si臋 do zachwyt贸w i powiem 偶e bardzo bardzo mi艂e dla oka. Wszystkie trzy:-). Pozdrowienia

Napisano

O_O ...gulp... niez艂e, nawet bardzo bardzo niez艂e...

Sam Feng by si臋 tego nie powstydzi艂. Profesjonalny poziom prosze ja ciebie :)

Napisano

co do 偶o艂nierza to bardzo lubie takie prace i taki klimat i taki styl...mam pytanko ...mo偶esz mi powiedziec jakiego programu u偶ywasz i jakich p臋dzli 偶eby uzyskac takie efekty...?

Napisano

swietny ten "orkowaty", lineart zabia, jaka byla rozdzialka, taka jak w tm wiekszym tzn 1xxx na 16xx czy wieksza jeszcze? Czekam na kolorek....

Napisano
  • Autor

KLICEK, miwt, _kuba_, biglebowsky, oDD, Caspik, misiekhc, leander, eol, smart, Deus, Belus, mw4d, Kruku, PAINbringer, Wert, -Dino-, slizgi - dzi臋ki za odpowiedzi :)

miwt: te偶 nie lubie tak wyg艂adza膰, przewa偶nie zostawiam pracki w stadium szkicowym a to te偶 nie dobrze, musia艂em si臋 troch臋 przem贸c by tak d艂ugo nad tym egzemplarzem 艣l臋cze膰 :)

Caspik: ten "przefiltrowany" obrazek zrobilem nast臋puj膮co:

- zduplikowa艂em obrazek ( juz po zmniejszeniu ) , sp艂aszczy艂em , da艂em gaussian blur ( ze 3 piksele ) ,przerzuci艂em spowrotem do orygina艂u jako nowa warstwa, zmieni艂em tryb warstwy na overlay, powieli艂em warstw臋 i zmieni艂em tryb na screen ,warto艣ciami opacity tych dw贸ch warstw troche poregulowa艂em a偶 wysz艂o co艣 takiego jak zapoda艂em.

leander : i wzajemnie ;P

smart: zgadzam si臋 co do blik贸w , jeszcze mia艂em si臋 w tekstury pobawi膰 na pancerzu i wog贸le ale ju偶 nie mia艂em cierpliwo艣ci :) (niewykluczone, 偶e si臋 jeszcze w to pobawie )

PAINbringer: przesadzasz :)

Wert: Mindray v1.9 beta :P

-dino-: fotoszop , p臋dzel w sumie wystarczy zwyk艂y okr膮glak ze zmiennym kryciem , ja wi臋kszo艣膰 pracy wykonuje 1 p臋dzlem o kszta艂cie tr贸jk膮ta (si臋 przyzwyczai艂em :) z w艂膮czonym wet edges (fajniejsze 艣lady wtedy zostawia tak mi si臋 wydaje ) , czasem gdzie艣 mazn臋 innym p臋dzelkiem - konturem czy jakims sprayem , warto te偶 uzy膰 miejscami wyostrzenia b膮d藕 blura (klawisz R , alt + R) (tylko z umiarem )

Je偶eli chodzi o warstwy to nie robi臋 osobnych dla 艣wiat艂a , cienia itp ;

po prostu co jaki艣 czas dorzucam now膮 warstwe i rze藕bie , jak zmiany id膮 w z艂ym kierunku to wracam do tego co bylo poprzednio.

slizgi: 2389x3216

Widz臋, 偶e si臋 lineart przyj膮艂 bardziej ni偶 walorowa wersja :)

Rysowanie line w fotoszopie to niezbyt fajne do艣wiadczenie, krecha musi wyj艣膰 1 ruchem taka jak na szkicu wi臋c na jedn膮 lini臋 przypada ko艂o 10 razy undo :) No i rozdzielczo艣膰 musi by膰 spora co by niedor贸bek nie by艂o wida膰 na mniejszej wersji :)

Zakupilem skaner pare dni temu to teraz mam nadziej臋 robi膰 lineart analogowo.

Pozdr贸wy

Napisano
  • Autor

No to jedziem dalej z tym koksem

Tylko zmienie nazwe w膮tku na zgodny z regulaminem

No i oprocz konceptow bede wrzucal inne niespidowe pracki.

Koncept pana najemnika do pfolio

z3tq9.jpg

Napisano

Fajnie Panie wyszed艂.

Detal mi si臋 podoba.

Prawa strona twarzy celowo niedoci膮gni臋ta? (oko w boju straci艂?)

i lewa stopa, but troch臋 za p艂aski i jakby od prawej nogi ale mo偶e to tylko moje wra偶enie takie.

Pozdrawiam.

Napisano

bardzo dobrze. Posta膰 interesuj膮ca i fajnie naszkicowana. Tylko minimalnie (naprawd臋 minimalnie) pragn臋 si臋 czepn膮膰 :) Niepotrzebne ugi臋cie w JEGO prawym kolanie.

Napisano
  • Autor

tenkju

miriam: no celowo niedoci膮gni臋ta, moze to oko lekko wzmocnie skoro tak je odebra艂e艣. Stopa :) - no rzeczywi艣cie trzeba wieksze wci臋cie zrobi膰.

Morbid Karbid:Teraz to widze, troche przesadzi艂em ze swiatlocieniem na udzie. Na szczescie latwo bedzie to poprawic.

JakkaS: dzieki

leszke_lenia: ciesze sie,

a w kolorze to wrzucam now膮 pracke (wip). Mi艂o by by艂o przeczyta膰 jakies porady odno艣nie koloru.

dwarf1bv9.jpg

Napisano

Uwaga porada odno艣nie koloru: Kolory s膮 dobre nie mam porad :D hehe

A na serio to fajnie to idzie...mo偶e zr贸偶nicuj tony na sk贸rze i w艂osach. mo偶e jaki艣 kosmyk ciemniejszych w艂os贸w czy co艣....no 偶eby nie by艂o tak jednolicie.

Napisano

fajny fajny ten ostatni :D wrzuc te ze speedpaintingu ostatnie -one wymiataja kompletnie :) pozdrawiam

Napisano

Mleko艂ak i to ze speedu co Daroz zapoda艂 rz膮dz膮! :)

Koncept pana najemnika z poprzedniej strony te偶 bardzo mi si臋 podoba.

Masz wi臋cej kolorowych prac?

Napisano

Szczeg贸lnie do gustu mi przypad艂 wilko艂ak i ten krasnolud nad nim ... wypasione :)

Napisano

lubi臋 te twoje pracki ... z kolorem ju偶 naprawd臋 fajnie ci idzie, ale i tak czarno-bia艂e wymiataj膮 w twoim wykonaniu! 艣wietne te dwa przedostatnie. 艣wietne u偶ycie brushy - robisz to mistrzowsko!

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci