Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

W w膮tku Morbida pisa艂em 偶e zapodam jakie艣 te艂ka, dosta艂em teraz zielone swiat艂o - wi臋c rzucam na po偶arcie i podeptanie:)

3 filmy Platige image, Re偶yserowane i animowane przez Leszka Nowickiego, Danonki - Arktyka, Danonki Hamama oraz ostatni - Chester Zygzak. Osobi艣cie z tego ostatniego jestem nawet zadowolony, uda艂o si臋 troch臋 "pojecha膰" (oczywi艣cie na tyle 偶eby da艂o si臋 sprzeda膰 film. Moja dzia艂ka w tych filmach to t艂a i koncepty.

Arktyka. Lesze Nowicki - re偶yseria Kompozycja - prezes:) Piotr Sikora, Beata Tomaszewska - animacja 3d, Robert Sarlej - render, Aleksander Szkudlarek - wykonanie scenografii 3d (pokoik)

koncepty g艂贸wnego widoku:

da_koncept.jpg

Ostatecznie sko艅czy艂o si臋 na czym艣 mniejwi臋cej takim:

da_panoramka.jpg

koncept pokoju:

da04.jpg

i kilka gotowych te艂ek:

da03.jpg

da01.jpg

da02.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Wy艣wietle艅 9,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Hamama: Lesze Nowicki - re偶yseria, Kompozycja - Marcin Wa艣ko, Beata Tomaszewska - animacja 3d, Robert Sarlej - render, Aleksander Szkudlarek - wykonanie scenografii 3d

koncepcior:

dh_koncept.jpg

te艂ka:

dh02.jpg

dh01.jpg

troszk臋 mniejszych przyk艂ad贸w z kontur贸wkami, nie s膮 na tyle ciekawe 偶eby zapodawa膰 w du偶ym rozmiarze:)

da_kont_01.jpg

da_kont_02.jpg

da_kont_03.jpg

pakszot.jpg

Napisano
  • Autor

Chester Zygzak - re偶yserowa艂 znowu Leszek, ale tym razem oby艂o si臋 bez 3d

cz_stok.jpg

cz_panoramka02.jpg

cz_panoramka01.jpg

kilka mniejszych:

g贸rka przed zawaleniem:

cz_02.jpg

i po zawale

cz_03.jpg

widoczki:

cz_04.jpg

cz_06.jpg

Napisano
  • Autor

zagubi艂o si臋:):

cz_01.jpg

a tak np. wygl膮daj膮 szkice ( Leszka, chyba:)) do kt贸rych sztukuje t艂a:

szkice.jpg

Wi臋kszo艣膰 sk艂adana na zasadzie skoro raz si臋 namalowa艂o to wystarczy przeklei膰, c贸偶 brak czasu na malowanie wszystkiego wsz臋dzie od "0". Na szcz臋艣cie w filmie tego nie wida膰.

I to by by艂o na tyle w tym przyd艂ugawym odciniku:)

Napisano

pierwsze widoczki 艣liczniunie. Zygzak bardzo fajny, dynamiczny i wygl膮da tak "wektorowo". Ciekaw jestem jak sobie technicznie poradzi艂e艣 z tymi gradientami.

Napisano

veeeery nice :)

I to by by艂o na tyle w tym przyd艂ugawym odciniku:)

to b臋dzie moja pierwsza ulubiona telenowela mam nadziej臋 :]

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nast臋pny odcinek gdzie艣 za kwarta艂 albo 2:)

Morbid - Polygonall lasso tool + mi臋kki brush i tak kawa艂ek po kawa艂ku.

Napisano

艢wietne kolorki, zygzak rz膮dzi, chocia偶 najbardziej podoba mi si臋 chyba Arktyka :)

Kiedy i gdzie emisja spot贸w ?

Napisano
  • Autor

Pozwolono mi pokaza膰 wi臋c mniemam 偶e emisja by艂a/jest. Mo偶e uda mi si臋 mpgi wyci膮gn膮膰 i zarzuci膰.

Napisano

ale fajowskie! chojny super, i l贸d pod wod膮 te偶 elagancki. ehhh, tez chcialbym tak umi膰 :)

Napisano

Bigleb - full respect - da_panoramka.jpg jedna z lepszych kt贸re pokaza艂es.

Napisano

Rzeczowo rzecz ujmuj膮c: 艢liczniutkie :)

Najbardziej mi sie podobaja dynamiczne ksztalty tych stok贸w i ten tajemniczy protok膮tny przerebelek :p

Napisano

to juz drugi raz w tym tygodniu kiedy sie zalamalem (wczesniej pierdzielnik). czytalem dzisiaj na szczescie, ze kurs spawacza kosztuje 2k zl, potem mozna zarabiac nawet po 4k-5k. czas sie przekwalifikowac.

Napisano

extra ... ale ciekawi mnie ile za te berety smalcu 偶e艣 wykfasi艂

Napisano
to juz drugi raz w tym tygodniu kiedy sie zalamalem (wczesniej pierdzielnik). czytalem dzisiaj na szczescie, ze kurs spawacza kosztuje 2k zl, potem mozna zarabiac nawet po 4k-5k. czas sie przekwalifikowac.

I Ty to m贸wisz? a co mamy my, maluczcy powiedzie膰?

Bigleb - rewelka, du偶o dobre.

Napisano

w jakich programach ty to robisz ja jestem poczatkujac y w toon boom czy jestem na dobrej drodze

Napisano
czytalem dzisiaj na szczescie, ze kurs spawacza kosztuje 2k zl, potem mozna zarabiac nawet po 4k-5k. czas sie przekwalifikowac.
Za drogi ten kurs. Trzeba by Intuosa i wszystkie DVD Total Training zastawic..
Napisano
  • Autor

'poociera膰" kurde:) to偶 mnie tam przyjemno艣膰 sprawia pokazywanie:)

Programy - Photoshop. Do kompozycji Avid DS i AE

reklam贸wki:

Arktyka: http://www.platige.com/index.php?tu=23&lng=pl&c=103

Hamama: http://www.platige.com/index.php?tu=23&lng=pl&c=119

ZigZak: http://www.platige.com/index.php?tu=23&lng=pl&c=123

Kengi, ani si臋 wa偶 przekwalififikowywa膰!

Dzi臋ki za mi艂e s艂owa.

Napisano

Czy jest mozliwa do wyciagniecia od ciebie BigLeb informacja, w jakim przedziale cenowym miesci sie opracowanie takich dzielek?

Mi najbardzeij sie podobaja danonkowe tla. Ogolnie swietnie dobierasz palete kolorow - zaden z obrazkow nie jest nudny, mimo silnie dominujacych kolorow - pozazdroscic... no i cwiczyc ;]

Napisano

Dobre pytanko Omen, ale nie zdradzi on ceny, kiedy艣 go te偶 zapyta艂em o to samo wieki temu i wygl膮da mi na to ze to tajemnica firmowa :/

Napisano

No ba! Dokladnej ceny tez bym nie podal. Dlatego spytalem o przedzial :] Moze sie uda ;P

Napisano
  • Autor

D偶entelmeni jak wiadomo nie dyskutuj膮 o kasie, szczeg贸lnie gdy maj膮 w umowie zapis 偶e pod gro藕b膮 utraty kilku dobrych z艂otych maj膮 siedzie膰 cicho:)

Napisano

Spoko, Big doskonale Ci臋 rozumiemy. Poprostu jeszcze do takich spraw nie doros艂em. A nale偶a艂o ju偶 dawno to zrobic :)

Napisano

Hamama i Zygzaka najbardziej przypad艂y mi do gustu.

Mi艂o si臋 ogl膮da niez艂膮 robot臋 i jest na czym oko zawiesi膰.

Mam pytanie, ile 艣rednio sp臋dzasz czasu nad jednym np t艂em powiedzmy Pierwsze z Hamamy i z Zygzaka?

Napisano
Poprostu jeszcze do takich spraw nie doros艂em.

Fakt... na takie info nie liczy艂 bym nawet w rozmowie f2f, a co dopiero na publicznym forum... Sprawa w sumie zamkni臋ta, ale warto podkre艣li膰 偶e takie pytania s膮 wybitnie nie na miejscu....

Pozdrawiam,

Napisano
  • Autor

Dzionek - 2, dokladnie nie powiem, ale bez jakiegos wiekszego scisku czasowego i pospiechu, na luzie bo na og贸艂 zaczynam gdy jest animatik i i tak trzeba czeka膰 a偶 uj臋cie po uj臋ciu zostanie zanimowane. Koncept do hamamy to dos艂ownie moment by艂 bo sporo przeklei艂em z pokazywanego kiedy艣 Hortexa:) Jak ju偶 jest widoczek podstawowy do jednej lokacji to reszte idzie sprawnie - 2 - 3 widoczki na dzie艅.

Napisano

palce liza膰 te widoczki,z deczka wektorowy klimacik maj膮 :)

kiedy Ty sie uspokoisz;P

Napisano

wszyscy ktorzy mysla o zmianie profesji zapomnieli o tym skad taka kasa heh

przekfalifikowani moga zapomniec o przekazaniu tabletu swojemu potomkowi ...

wiec zastanowcie sie nastepnym razem zeby nie myslec krotko wzrocznie przyszli ojcowie hehe

bigi ... milusie to ogolnie ...najslabsze te okienka ...bo co tu wiecej mozna :)

poz

Napisano

czy ktos moze mi odsprzedac swuj stary tablet moze byc dobity byle by dzia艂a 艂 no i cena zeby by艂a malutka ??

w jakim programie by艂y robione nie te ilustracje ale ca艂e animacje ??

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci