patry Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Jestem początkującym grafikiem i to jest moja już chyba 6 głowa 3D: http://www.biurko3d.republika.pl/glowa.jpg http://www.biurko3d.republika.pl/super_glowa2.jpg Wcześniejszych głów nie dam bo są tak słabe, że niewiem :) program: 3dsmax 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 pokaz siatkę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 :D widać bez pokazywania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Troche małpowato wygląda, chyba że tak ma być, mogłeś dać jakieś materiały, no i te włosy, ale jak na 6 głowe to nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 bardzo dziwna ta głowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 No jeszcze musisz zrobić pare głów żeby się nauczyć modelować głowy ale trening czyni mistrza niepoddawaj się bo ta głowa jest mizerna ale tak jak pisze idż do przodu a kolejna napewno będzie lepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 ale wielkie oczodoły.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Ale on ma żuchwę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 "Znaki wodne" są urzekające :), z reguły robi się tak by nachodziły (chroniły) sedno obrazka, przy czym wierz mi... nie są potrzebne. Albo źle to odebrałem... może to taka specyficzna forma podpisania się pod pracą... Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Hej Patry, nie przejmuj się :) Na twoim miejscu popracowałbym nad anatomią. Najlepiej przestudiuj każdą osobną partię ciała w odstępie czasu. Np. Nos, w jeden dzien, dalej oczy, w drugi dzien , itd... Narazie nie rób zadnych włosów i zębów, bo są one najmniej istotne. :) Polecam tego tutka, patrz uważnie jak przebiega topologia siatki. Jak opanujesz, będziesz na dobrej drodze. :) Trzymam kciuki. http://www.secondreality.ch/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 dzięki za komentarze, jak chcecie zobaczyc moją pierwszą głowę to patrzcie :) http://www.biurko3d.republika.pl/glowa111.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 xD ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 wyglada jak te lalki z sex shopu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 ale ja bym chciał komentarze do tej 6 głowy, a nie tej mojej pierwszej która wygląda jak yyy... no wiecie jak co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 główka ma jakiś charakter, napewno widać wyraźny postęp w porównaniu do pierwszej. Daj sobie na początek spokój z detalami typu włosy itp. skup się na anatomii i poprawności siatki. Korzystałeś z jakichś referek czy modelowałeś z głowy ? Wrzuć screen siatki low-poly. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 mialem tylko kilka obrazków głów z tutków ale modelowanie robiłem po swojemu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Moim zdaniem najlepszy sposób na naukę modelowania np. głowy to: 1. http://www.artnatomia.net/uk/index.html 2. Znjadź sobie na google albo zrób sam zdjęcie głowy, ale nie en face ani z proflu, tylko tak "z perspektywy" (mniej więcej tak, jednak koniecznie zdjęcie, a nie model). Najlepiej łysa głowa bez zarostu. 3. Mając takie zdjęcie, oczywiście w przyzwoitej rozdzielczości, otwórz sobie je w jakimś Photoshopie czy innym sofcie umozliwiającym rysowanie na warstwach i pędzelkiem majuj siateczkę. Linie siatki powinny nachodzić na różne zmarszczki czy mięśnie (przyda się znajomość anatomii - patrz pkt. 1). Wszelkie takie zmarszki dobrze widać na twarzach osób nieco w podeszłym wieku, podczas uśmiechu, złości itp. 4. Kiedy masz już siatkę namalowaną i uważasz, że jest dobra, to otwórz program do 3D i wymodeluj głowę, opierając się na stworzonej przez siebie referce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 a jak oceniacie moją pracę jak na wiek? (mam 13 lat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 wiek nie ma nic do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 no troche jednak ma (przecierz ktoś kto ma 6 lat nie będzie lepszy od tego co ma 20 lat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 a dlaczego nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 haha moze byc taki przypadek ze osoba mająca 30 lat moze byc slabsza w 3d od 15 latka, wystarczy ze 15latek siedzi juz w 3d od 5 lat, a 30 latek dopiero zabiera sie za to całe 3d :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 btw patry, jak chcesz, zeby ktoś mógł coś zobaczyć to hostuj obrazki na http://imageshack.us/ albo gdize indziej bo ta republika ma za małe limity a sześciolatek naprawdę może być lepszym grafikiem niż 25 latek, ba nawet 60-latek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 No to może ocencie moją pracę ze względu na siedzenie w 3D? 3D zajmuje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 no chyba że tak. w takim razie daję 11/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Ale ja pytam się na serio Master Kiełbaster! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 A materiał skóry jest dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 nie jest dobry, jest tragiczny. nie zmuszaj ludzi do oceniania, tylko zacznij robić coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Witam!! jesli to twoja 6 glowa to nie jest dobrze, nawet mozna powiedziec ze jest zle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 No to może ocencie moją pracę ze względu na siedzenie w 3D? 3D zajmuje się TO NIE JEST USPRAWIEDLIWIENIE!! 2 LATA W GRAFICE?? JA SIEDZE 1 ROK I 7 DNI I SĄDZĘ ZE PO TYM CZASIE MOZNA ZROBIC NAPRAWDE DOBRE PRACE... A 2 LATA TO NAPRAWDE DUZO I Z TEGO CO WIDZĘ TO TŁUMACZYSZ SIĘ TYM W KAZDEJ SWOJEJ PRACY... ZAMIAST NIEPOTRZEBNEGO TLUMACZENIA BIERZ SIE DO ROBOTY!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 hmm chcialbym zaczac majac 13 lat hehe 7 lat do 20 stary bedziesz wymiatal za kilka lat spokojnie i do przodu bez tlumaczenia sie powinienes sie cieszyc i dziekowac Bogu ze masz 13 lat i juz 2 lata sie bawisz stary... nie pisz juz tego wiecej a no i chcialem jeszcze dodac cos co Ci pomoze naucz sie samokrytyki jak zrobisz model odczekaj 2 dni otworz go i zaczniesz sam dostrzegac te same bledy co uzytkownicy na forum, a no i pamietaj czym dluzej siedzisz przy modelu wiecej sie uczysz, robiac modele szybko uczysz sie programu, robiac model wolno uczysz sie i modelowania i programu i cierpliwosci :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 a no i chcialem jeszcze dodac cos co Ci pomoze naucz sie samokrytyki jak zrobisz model odczekaj 2 dni otworz go i zaczniesz sam dostrzegac te same bledy co uzytkownicy na forum, a no i pamietaj czym dluzej siedzisz przy modelu wiecej sie uczysz, robiac modele szybko uczysz sie programu, robiac model wolno uczysz sie i modelowania i programu i cierpliwosci :) hehe ja mam tak--> robie model tego samego dnia mi sie podoba, ale patrze na nie niego drugi raz nastepnego dnia (na swiezo) i jak mi sie niepodoba to dokosza a jak podoba to wrzucam na forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 no tak KLICEK masz racje, jak patry będzie robił 50 aut dziennie to ile z nich bedzie dobrych?? przyłóż się troche czlowieku... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 KLICEK - święta prawda, tylko czasem mam tendencję do przesadzania, bo na drugi dzień zawsze jest coś źle :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Mówicie do roboty! Tylko, że ja nie mam dużo czasu na grafike 3D, bo zajmuje się jeszcze programowaniem w C++, programowaniem OpenGL, ćwiczę le parkour (taki sport http://www.leparkour.pl - bardzo dobra strona o tym sporcie) i jescze musze mieć czas na nauke! Więc nie tak łatwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 patry--> czas na pewno masz gdyz popatrz zamiast robic 1000 prac (na forum jest pelno w galeri) zrob jedna ale porzadna poswiecisz na nia tyle samo czasu co na te 1000 czasu nie stracisz a pracka bedzie super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 1000 prac jeszcze nie zrobiłem, nie wiem czy zrobiłem przynajmniej 100 :) Narazie zrobiłem 34 prace przez te dwa lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 patry... ty nie rozumiesz aluzji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 omg nie wyobrazam sobie programowania i grafiki3d koszu, nie chodzi ze 2 dwie dziedziny sie wykluczaja ale o to ze zycia Ci nie starczy zeby byc dobrym w programowaniu i 3dsmax musisz sie na cos zdecydowac, no chyba ze jestes geniuszem ja niestety niestety jestem za malo zdolny na takie wygibasy wybralem 3d i jestem zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 KLICEK - a tam, jam programista, obcykane pakiety graficzne, i jeszcze na boku rendermana się douczam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 nie nie .. :P KLICEK ma racje ..albo rybki albo akwiarium. Inaczej będziesz marny i tu i tu ... mnie tak wciąga graffa3D że nie mam czasu nawet na rower. Wszystko kwestia zaangażowania w dziedzine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Najbardziej interesuje się programowaniem, potem matematyka, sport a dopiero na 4 miejscu jest grafika 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Najbardziej interesuje się programowaniem, potem matematyka, sport a dopiero na 4 miejscu jest grafika 3D. Proponuje ci się zdecydować na konkretny kierunek. Co prawda można być "kobietą i mężczyzną" ale po co? :). Aczkolwiek mając 13 lat jest się "zwiewnym" niedługo może będziesz chciał byc kosmonautą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ja bym nie radził ci wybierać jednego kierunku. to jest wiek na nauke wszystkiego. a zajmiesz sie teraz np. programowaniem. co bedzie jak sie spalisz w tej dziedzinie, i tu nagle hyc, 17 lat, a musisz zaczynać 3d (jesli jesteś ambitny). masz ochote na c, to jedź to. a jak po miesiacu troche ci bedzie sie nudził, to wracaj do 3d. sport? ekstra odskocznia. a matmy sie ucz ;) ja wolałem polski i histe, a teraz przyszło mi wybrać klase mat/inf w liceum. i nadrabiam..;) hehe widze taki wątek bardziej życiowy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 tam, można być dobrym w kilku dziedzinach, a ostatnio z tego co wiem poszukują nie tylko artystów ale i technicznych w studiahc graficznych, prawdą jest, ze jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale takie dziedziny jak matematyka, informatyka i grafika naprawdę się ze sobą łączą, jeszcze fizykę bym wtrącił, jasne, ze bardziej techniczny czy bardziej artysta, ale tu akurat nie ma aż tak wielkiego rozróżnienia, dla przykładu goście od renderingu, który robi shadery do rendermana w jakichś slimach? Wszyscy piszą ręcznie, jak na prgramistów przystało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Maj 2006 Autor Share Napisano 11 Maj 2006 Jak zrobić dobre włosy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 http://www.ag.bocznica.org/AskGoogle.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi