Bubu Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Nie traktujcie tego jak wipa ;) Wystawaim bo potrzebuje troszke pomocy w niektorych miejscach :) Ogolnie to co pokazane jest juz gdzieniegdzie poprawione, jak zrobie nowe renderki to zapodam. Wszelkiego rodzaju uszczelki sa juz inne, Mecza mnie zaznaczone punkty na renderkach nie mam juz pomyslu jak ulozyc tam siatke :/ Jak ktos cos wymysli to dawac :) Przednie swiatla zapewne beda poprawione (jak wpadne na jakis pomysl ;) ) ten garb na masce tez jeszcze w fazie testow i cala karosa bedzie miala jeszcze jedno ciecie wzdluz ( jak znajde miejsce w siatce gdzie to zahaczyc :) ) http://img157.imageshack.us/my.php?image=kkkk5sa.jpg http://img325.imageshack.us/my.php?image=56um.jpg http://img20.imageshack.us/my.php?image=78ju.jpg http://img20.imageshack.us/my.php?image=41nd1.jpg http://img115.imageshack.us/my.php?image=16oq2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Witam!! moge sie zapytac czemu chcesz to poprawiac?? przeciez masz tam czworokaty :) ps. b.ladny model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Heh wie mze czworokaty, ale po ms rob sie taki maly bug tam znaczy sie troszke dziwnie wygina siatke bo powinno byc takie delikatne przejscie w nadkole, a robi sie taki lekki dolek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Witam!! pokaz rendery bez materialow tych bledow :) cos poradzimy ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 może zrób z tego narożnego czworokąta dwa trójkąty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Nielot wieczorkiem zapodam :) Chudy taka opcja juz byla :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 hmmmmmm a moze sprobuj tak: [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 BYlo tak :D Ale dzieki za wsparcie :)Nie wiem cz ywszystkich kombinacji juz nie uzylem z ta siatka :) Pewno bedzie potzrebna gruntowna przebudowa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 no to jeszcze taki pomysl :] albo skoncz ta czerwoną linie na drzwiach i nie ciagnij na nadkole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 rendery z siatką wyglądaja mega. W ogóle dobre autko sobie wybrałeś. Chyba lepsze na nurbsy by było :] ale jest Merceśniaśte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 ja bym zrobil tak jak chudy, tylko tej dodatkowej lini bym nie robil, a ostatnia na drzwiach bym poprowadzil do wierzcholka "zakrecajacego" te dzrzwi ;) tak zeby tam sie zrobil trojkacik, potem na jego boku od rowka dodal wierzcholki i po drugiej stronie rowka tez, ciagnac do nadkola ;). a potem to bym ogolnie siatke odchodzil, bo troche gesto tutaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Gripi narysuj to :) :> A siatka to swoja droga kiszka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 i potem wygladzic, obtlukac itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Dzia :) Mialem i tak :) Ok to moze pokaze jutro po ms co sie dzieje :) I ocenicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 jakbys mial rowno siatkwe to nic by sie nie dzialo po MS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 no rzeczywiście jak sie teraz tak na to patrze to masz tam przekrzywioną siatke; (chodzi o lewy górny róg tego trójkąta na drzwiach: na obrazku z tyłu widać że siatka jest prosto ułożona, a na tym renderze z góry ten jeden vertex jest dziwnie do środka wsunięty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Qba latwo mowic ;) Chudy w mojej siatce tam nie ma trisa :> Bez materialu i po ms+dodane nowe uszczelki o ktorych wspominalem :) Lakier dopiero testuje przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 .................................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Swietny lakier, ja chcialbym finalnie taki umiec a Ty mowisz ze sobie testujesz :). Ja jestem slepiec albo juz nie widze zadnych bledow tam przy drzwiach? ^^' wiec chyba nad tym pracowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Konras nie pracowalem i widac taki dolek maly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Bubu chodziło mi o to: Patrząc z tyłu masz prostą linie, a patrząc się z góry widać że ten vertex na zieloni jest wsunięty do środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 hej, no ładnie widze ze rozbijacie sie z jakimś detalikiem chłopaki, a ja gratuluje wyboru pojazdu. I pytanko, Bubu moze wrzucisz link do blueprintów byłby wdzieczny, bo planuje zmierzyc się z tym klasykiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Chudy jutro pokaze dokladnie z kazdej strony jak to wyglada Damus sa na smcars :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 No mam obiecane fotki trzymaj sie mocno bo czeka cie mnogośc detali i do roboty... ...koła i szprychowanie czy jak to zwą :p ...wnętrze... ... i jakbyś naprawde był znudzony życiem to silnik ... ...jeszcze 1 ujątko z układem szprych i ukształtowaniem felgi... a drobną różnica modeli sie nie przejmuj - koła robili tasmowo i szły jednakowe więc rób co jest tylko sie przyłóż :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 a mozesz poprostu dac plik z fura i sie poprawi :) no problem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Maj 2006 Autor Share Napisano 13 Maj 2006 Damus dzieki :) nielot tez nad tym myslalem, ale to chyba byloby za proste ;) Narazie mam tyle: http://img128.imageshack.us/my.php?image=152et.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 jak dla mnie to wyglada ladnie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 ładnie ale materiał opony i reflektora do wymiany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 bubu noi tak trzymaj :) ladnie ladnie nawet bardzo :) bedziesz robil wnetrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 No ładnie kumie, ładnie tylko jakos mało moze bym troszke podciagnoł kontrasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 yea! klasyk w porządnym wykonaniu ;]. jak zrobiłeś oświetlenie i refleksy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Zapowiada się smakowicie. Nie mogę sie doczekac kół. :) To chyba jedyny merc jaki mi sie podoba, więc za to już duży plus. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 paskudny ten mercedes ale wykonanie pierwsza klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Maj 2006 Autor Share Napisano 14 Maj 2006 Dzia wszyskim za komenty ;) Robie go daltego, ze kazdy juz chyba robil jakies super auta, a ja zawsze siakies starocie ;) No i teraz przyszedl czas na super autko ;) Wnetrze bylo w zalozeniu, ale coraz bardziej sklaniam sie do tego ze nie dam rady :/ mam tylko 3-4 refeki i to nedzne i nie widac wszystkiego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 jakby co ja się wnetrza mogę podjać ale to zobaczymy kumpel moze pozyczyć mi model burago czy jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 To znowu ja ;);););) Chodzi tylko i wylacznie o lakier??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 średni ten lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 a mi się podoba, idealnie by pasował do Porsche 550 spyder:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 weinert-->MOzna troche precyzyjniej?? Booo taka wypowiedz akurat mi nic nie daje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 bardzo ladny lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 ...a mnie się lakier też się nie podoba, trochę przymatowiony, ale rzeczywiście poniekąd pasuje do starszych modeli samochodów. To shellac? Poprawiłbym też nadkola, a raczej krawędzie, które strasznie biją po oczach. Wygląda to jakby karoseria była z cienkiej blaszki, jak na puszki do napojów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Dach, szyby i chrom wyszły wyśmienicie. Z resztą warto jeszcze popracować, jakieś dodatkowe ostrzejsze refleksy imo. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 A powiedz co w tej chwili odpowiada za kolor lakieru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Dariusz, NIelot--> dzia Touch--> szhellac :) Tyle, ze obeszlo by sie i bez tego tak mi sie wydaje. Puszka powiadasz ?? BBo narazie nie ma grubosci w tych miejscach ;) RA--> czyli wszystko to nad czym nie pracowalem wogole ;) Damus--> teraz ?? hmmmmmmm chyba to co sie odbija bo ten lakier to juz prawie chrom ;););) Lukasz S--> no niby spoko, ale chcialem studio :) No to jeszcze powalcze :D Dziekuje pieknie wszystkim :) I jeszcze takie cos :) Tylko musze chyba poprzestawiac swiatelka bo jakies dziwne odbicja powychodzily gdzieniegdzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Hm no głebie ma teraz w porzadku, czas na odbicia cos je tak zblurował xgxesz go dać w aluminium ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 What the f***? Bubu czego Ty chcesz od tego lakieru? Może damusTo ma troszkę racji - gdyby były bardziej wyostrzone refleksy na lakierze... hmm... Tak czy inaczej super pracka jak dla mnie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 sweeeeeet :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 fajny...stary....i ładnie zrobiony..brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Model super, lakier tez fajny, w sumie na tym etapie nie widze niczego do czego moznaby sie przyczepic, bo rozumiem ze np material opon to nie jest wersja ostateczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 zapomniałem dodać, że gdzieniegdzie faluje ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi