Morbid Karbid Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 o cholercia, dobre te rzeczy. Za dużo czarnych plam i robi się miazga, ale widzę, że z pracy na pracę to poprawiasz. świetne.
Lacedemon Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 Witam ponownie. Właśnie zrobiłem pierwszy las na tablecie. Bez filtrów. Jest to projekt scenerii do krajobrazu po bitwie Rzymian z Germanami. Najpewniej poszerzę kadr do "panoramy". Chcę teraz wykorzystać w 100% urlop na pracę z tabletem. mam nadzieję, że was nie zamęczę:) Dzięki wszystkim za korekty. Pozdrawiam.
kubi Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 Fajne pracki, podobają mi się, a najbardziej to ten "centurionz.jpg", kolory fajne.
biglebowsky Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 Im bardziej kolorowo tym fajniej, ale może ja mam poprostu spaczenie i lubie świecące bajery:)
maronski Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 ale masz schiz z "ancient army" działasz w innych tematach również?
Lacedemon Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 Jak będzie trzeba, to zadziałam:) Teraz szkolę się w wojakach. Fakt...- mam jobla na punkcie Romy, ale za miesiąc mogą być rybki;) Pozdrawiam. PS: "Poszerzyłem kadr"
aspenboy Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 Ahh... możnaby to rozwinąć w "trupy na rykowisku"... rozmarzyłem się :D (piszę to jako fan zombie movies ;) ) A tak na serio - super. Nie mogę się doczekać dalszego ciągu :)
Matys Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 ej ale koles rysuje :O te szkice sa poprostu genialne !!!
Lacedemon Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 Oj, oj, schodki się zaczynają...Na dziś wystarczy. Rano do normalnych trzeba wracać;). Pozdrowionka. C.D.N.
sammael_at Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 jest anjz, ale cos mi nie pasuje z tym krzakiem po prawej, jakos tak pusto po jego rpawej stronie, moze jakbys go zagescil, albo dodal jakis inny to by lepiej bylo? nie wiem, poprobuj :) pozatym, gj
WWWoj Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 :D morda mi sie cieszy jak na to patrze wymiatasz że hej uwielbiam tą tematykę co za czad
Lacedemon Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 Dziś mnie nie ma,.... Brutalne życie czasem sprowadza do parteru ....PS"Panie lacedemon!..., haos pan tu wpuszczasz, brak decyzji! Proszę się zastanowić, wybrać gamę kol. i te dziury int. rozw.! Poprawić kompozycję i mniej dziubdziać , więcej myśleć! I ten kolor jednostajny! Jak ze świerszczyka. Może jakieś ćwierćtony, coś wyciszyć, uspokoić ten nibyrytm drzewek w oddali choćby? ... a ten czerwony lizaczek, to co?";)
Lacedemon Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Monotonnie tu, a ja dziś nie w formie.:( Życie jest ciężkie, g.... z urlopu:( , ale to nic, niech coś się dzieje.
OmeN2501 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Ty mi powiedz Lacedemon gdzie ty sie malunku uczyles bo widze niezly tradycyjny warsztat u ciebie
maronski Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Hej. Może wrzuć coś ukończonego? Taki majstersztyk jakiś. :)
Lacedemon Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Witam. Majstersztyku nie posiadam, bo zacząłem rys. na tablecie w maju. Może kiedyś. Mam coś takiego: Ja chyba z braku czasu niczego nie skończyłem:) Pozdrawiam. PS"Krzak poprawię, dzięki za spostrzeżenie:)"
kubi Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Samochodzik fajny, ładne kolorki i to rozmycie takie rozedrganie.
Mortom Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 niewiem czy wypada tak napisać ale co mi tam... kocham twoje prace.... za kolory formrę i co najleprze za temetyke. Uwielbiam te sceny bitewne. You are masterro!! A co do samochodziku też ciekawy.. sam początek a już mi sie podoba :)
Knysha Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Ostatnie bardzo fajne. Widze, ze sie lubujesz w starozytnym Rzymie i sredniowieczu - chwali sie, chwali ;] edit: Autko to jakas chybryda Porshe i Nissana 350z ;]
aspenboy Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Lacedemon: jak tak patrzę na twoje prace, to odnoszę wrażenie, że to Ty panujesz nad narzędziem (tablet + ps), a nie odwrotnie. Też tak chcę! :)
Lacedemon Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Witam ponownie. Czasem robię parę wersji. Tą zacząłem rozwijać-poprawiać. Dzięki za uwagi:) Nie rozpieszczajcie mnie;) Pozdrawiam.
Mortom Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 świetny styl, świetne kolory.... a i dzieło niczego sobie, a gitez by było jak byś je skończył!! bo masz brzydką tendencje do nikończenia obrazków... Chciałbym zobaczyć jeden ukończony i dopieszczony obraz... pomyśl o tym :)
biglebowsky Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 z glowa po prawej ciagle jest cosik nie tak, moze za bardzo ja odchyliles i przesunoles na prawo? no cigle jest chyba za mala.
aspenboy Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Lacedemon: a może jakiś taki mały making-of tego ostatniego? :D
Lacedemon Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 Zmieniłem troszku twarzyczkę. Biorę się za kończenie następnych. dzięki za sugestie. na "making-of" to chyba zbyt wcześnie w moim przypadku:) rozwinę skrzydła to zapodam na bank. pozdrawiam
Lacedemon Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 tą mordke trzeba jednak zrobić dobrze:)
Lacedemon Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 witam. cackam się z mordką, ale trzeba szukać. Pozdrawiam
Lacedemon Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Jest dobra! tamci mają czerepy w garnkach. Sprawdzałem, dla mnie ok. No, ale dzięki. Przemyślę to jeszcze;) Pozdro.
Lacedemon Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Witam. Właśnie zacząłem następną prackę. Pozostałe będę powoli kończyć. Pierwszy własny pędzel stworzyłem dla potrzeb kolczug. Nikt nie będzie ich masowo dziargał:) Zamiesczam je pod pracą. To wstępny szkic kolorystyczny i kompozycyjny. (30 minut) Wszelkie uwagi mile widziane!Pozdrawiam.
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 Dokładam prackę -II etap. Uwagi mile widziane. PS"Poszukuję dobrych referek Asyryjskich łuczników z II-wieku"
misiekhc Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 super, bardzo fajna pracka, chyba troszeczke plan za lucznikami wydaje sie za malo odlegly, troche wygalda jakby stali na tle plotna w studiu, nie masz takiego wrazenia?
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 O właśnie ! Cenna uwaga. Jak świeżym okiem spojżysz to wszystko widzisz. Dzięki:) Takie forum jest wspaniałe. Co do ost. planu, to pewnie wina tego strukturalnego pędzla użytego w tle. Powalczę z głębią. Pozdrowionka.
mant-raz Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Podoba mi sie rowniez, :) natomiast byc moze powinienes ocieplic ktorys plan, na razie wszedzie jest niebiesko (w tle zaczales troszke siepac rozowym, moze byc fajnie jak to rozwiniesz), przydaloby sie moze jakies przelamanie. Czekam na kolejne fazy i na skonczone poprzednie pracki:) Pozdrawiam,
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 Ja staram się teraz bardzo uważać z kolorem. Dlatego w tej chwili równowaga w masach temperatury jest jeszcze mało odważna. W tę harmonię koloru ciężko trafić. W pewnym momencie przełamię i wyrównam, ale to i suwakami można:) Dzięki za trafność:)
Lacedemon Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 Przez tego tableta zawalam inną materię;) Coś pociągnąłem dziś jeszcze archersów. Chyba zostałem tabletocholikiem:) Mam nadzieję, że mi się ta robota jakoś odwdzięczy;) Cofnę jeszcze plan nad łucznikami. (cofnąłem) Cosik mi tu jeszcze nie gra.
Mortom Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Scena wypisz wymaluj z Lord Of the Ring z bitwy z Suronem o śródzniemie. Piękna robota jak zawsze. Szacuneczek za "brudną" technike (uwielbiam takie obrazki)
aspenboy Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 A mnie się ten ostatni nieco zbyt brudny wydaje, taki trochę brunatno-niebiesko-szaro-maziowaty... No dobra, przyznaję - musiałem pomarudzić żeby się poczuć lepiej ;)
Lacedemon Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Czołem rzołnierze! Może teraz coś na odświeżenie, coś czystrzego. W taki upał czymś się trzeba ratować;) Pozdrawiam. PS." Referek do takich są tysiące;) z galerami kiepsko:("
OmeN2501 Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Alez mnie irytuje z jaka latwoscia radzisz sobie z kolorami... jak tys sie tego nauczyl? Moze ktos ma jakies dobre ksiazki jak efektywnie operowac kolorem? Moze byc z amazonu :]
kubi Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Piasek, morze, fale, super woda, tylko mi się stateczek jakoś mało podoba, wydaje się jakiś taki połamany.
TeNZuO Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 OMFG !!! Ten statek na morzu wymiata. Sceneria nadzwyczaj prosta, ale jaki przekaz. Doslownie czuc powiew znad morza i moc jego fal, przy czym wszystko namalowane jest nad wyraz lekko, bez wymuszania zbednego detalu, absolutnie naturalne. Respect.
maciekG Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 kurcze załamka te twoje rytsunki, omen ma racje swietny dobor kolorow... cos czego chcialbym sie naumiec kiedys :)
aspenboy Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Nieba mogłoby być więcej, bo maszt tak niepokojąco myzia po krawędzi. Ale to szczegół, bo poza tym - jak zwykle super. :) Dołączę się do pytania o dobór kolorów :D
Lacedemon Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Dzięki chołpaki. Jesteście bardzo mili. To jakiś sukces, że przynajmniej z kolorem sobię radzę. Ja właśnie zaczynam od pomysłu kolorystycznego, bo wydje mi się, że atrakcyjność obrazu polega w 50% na efekcie barwnym. Mogę udzielić wam parę rad. Po pierwsze: Z kolorem w pracce jest jak z solą w zupie. Jak za wiele, to nie zjesz, jak zbyt mało, to mało smaczna. (mowa o nasyceniu). Pamiętajcie, że są i inne przyprawy kolorystyczne;). Po drugie: szukajcie gamy. Na początku obierzcie 3 kolory, więcej nie trzeba. Potem ewentualnie coś lekko można dodać. Po trzecie: zabawa suwakami na maskach( coś przygasić, coś wzmocnić), często wracać do szarzyzn, bo jak nie wiesz jaki kolor ma przedmiot, to walnij szarość ;) Po czwarte: kolory ze sobą gadają. I tu trzeba mieć nosa i wiedzieć, które się lubią, a które nie. I tak je zestawiać, aby się sąsiednie nie gryzły. Po piąte: ważna jest tzw. dominanta. Czyli ustawić kolor hieratycznie, tak aby jakiś był najważniejszy, a reszta coraz mniej. No i ost. na razie. One muszą być prawdziwe, jak w naturze, czyli obserwacja. To chyba obecnie na tyle. Przy następnej pracce , podam coś jeszcze na patelni. Mam nadzieję, że moje wnioski się wam przydadzą. Pozdrawiam i powodzenia w pięknym sporcie; w mazianiu na tablecie ;) Muszę uzbierać na tablet, bo to co mam to ciężko nazwać narzędziem(format jak zeszyt w podstawówce i nie oddaje lini-badziew jeden;) Ps" Ten statek..., fakt do roboty, bo wsadzony na końcu i bez solidnej referki, nie wiem jak toto wyglądało, trzebaby poszukać jakiegoś modelu." Hej!
miriam Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Fane, ale cosik nie tak jest z tym stateczkiem , może to linka Ci troszkę pomoże :] i jakoś z prawicy pustawo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi