chudy Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 no genialne masz te prace ;] chyle czoła i podziwiam dalej ;] pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Z ta skromnoscia to bez przesady, masz kilka prac z ktorych mozesz byc naprawde dumny. A co do Lublina to od dawna mowie ze Platige powinno tu filie otworzyc, nie dosc ze fajne, tanie miasto to jeszcze grafikow na peczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 No jasne, i cinema city w plazie mamy, niedaleko KFC i mojego liceum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Świetne te rysunki -szkice - tradycyjne, prace na stronce również. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Super praca ta z żołnierzem, kolorki wypas. Szczególnie podoba mi się bagnet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Oo Kosmos ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Niektore pracki naprawe przykuwaja oko. celtscav18hn2.th.jpg najbardziej. Ta praca z refki tez super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 (edytowane) Dzięki serdeczne Wam wszystkim. Przypadkowo muszę zrobić coś z II Wojny. To moje pierwsze podejście do technicznych wojen. (Kolesie z Waffen SS w Ardenach) Teraz to ja mam problem. Nie mogę ustawić dobrej kompozycji. Te dwie postacie na 1 planie są za bardzo konkurencyjne, plus jeszcze masa czołgu. Brakuje tu oddechu, przestrzeni i hierarchii form. Może ma ktoś z Was pomysł, jak poprzestawiać te formy? Nie bardzo chcę rezygnować z czegokolwiek, ale można zmniejszyć co nieco i ustawić plany. Wszystko w warstwach. Liczę na waszą pomoc. lacedemon PS" TO nie do 4 pancernych :D" Edytowane 8 Sierpień 2008 przez Lacedemon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Bardzo fajna praca... tylko kurcze to coś co miało być lornetką u gościa w czołgu... poprawiłbym go przede wszystkim. Ja bym kompozycję ustawił tu tak: Gościa z lewej dałbym po prawej. Czołg wysunąłbym bardziej w lewo (ażeby postać go strasznie nie zasłaniała) i oddaliłbym lekko. Natomiast gościa który jest obecnie z prawej dałbym z lewej... sporo dalej niż jest teraz. Wiem, że to dosyć inwazyjne ale do zrobienia. To tylko taka moja propozycja... może ktoś bardziej doświadczony będzie miał lepszą. Poza tym musiałem się trochę przyglądać zanim dopatrzyłem się na dalszym planie kolejnego czołgu. W obecnym miejscu jest trochę zbędny i naprawdę mało widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Dzięki. Bardzo inwazyjna może nie jest. Do zrobienia w 3 sekundy. Co do lornetki, to jeno pomysł rzucony, bo detali nie szlifowałem jeszcze. Zapewne to poprawię, jak i resztę, ale dopiero po ustawieniu kompozycji. Doświadczenie mnie uczy, coby na darmo nie wchodzić w detal. Często pod koniec się go zakrywa. ;) Thanks Marduk. :) zaraz sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 dla mnie trochę ten śnieg jest podejrzany zrób mu refleksy od słonca czy coś poza tym tak dziwnie oblepia tych gości jak bym zostawił tylko ten śnieg lekko na nogach bo od słońca on jednak sie roztapia a zostawił tylko mokre plamy na kurtałkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Merci. :) Podziałam, ale jak piszę detaliki na końcu. Ustawić to chcę, bo mnie zaczyna drażnić. Tu pracka z przed 2 lat. I takie refleksy na końcu sypnę. Może teraz ciut sprawniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Pozbyłem się drzewek, poza tym, że zastosowałem się do waszych wskazówek. Myślę, że mogę zacząć pieścić detal. Tak teraz to wygląda: [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Bardzo przyjemna scenka, kompozycja leży mi bardziej, choćby ze wzgledu na to że ten ss-man z 2go planu (z lewej) luka na Tigera, buduje to jakąś spójność sceny a nie rozglądanie sie po krzakach.. ogolnie cool! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 jest lepiej ale jeszcze bym ich trochę oczyścił z tego śniegu... ładnie idzie śmigaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 oni naprawde mieli w takich kolorach mundury? jakoś zawsze mi się kojarzyli w białych strojach...ale ja sie nie znam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 oni naprawde mieli w takich kolorach mundury? jakoś zawsze mi się kojarzyli w białych strojach...ale ja sie nie znam ;] też mi sie wydaje że żadna armia nie paradowała na sniegu w takich mundurrkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Dzięki Panowie, ale.... Co prawda macie rację z tymi białymi maskowaniami, ale w tej ofensywie Niemców zaskoczyły opady śniegu. No i takie wdzianka musieli nosić. Cytat, "Ofensywa w Ardenach": "Zła pogoda, na którą tak liczyli Niemcy, uniemożliwiła aliantom użycie lotnictwa, ale z drugiej strony warunki meteorologiczne były dużo gorsze niż Niemcy zakładali i niespodziewane, duże opady śniegu połączone z burzami śnieżnymi sprawiły, że wiele dróg stało się nieprzejezdnych, co znacząco spowolniło tempo niemieckiego ataku." a tu przykłady nieszczęsnych widocznych wdzianek w zimie. ;) http://www.efour4ever.com/44thdivision/waffenss_dead_704.jpg http://www.panzer-reich.co.uk/gallery/mixed/mixed-colour/110.jpeg http://www.fjr2.be/gr-Falschirmj%E4ger-98.jpg http://www.panzer-reich.co.uk/gallery/mixed/mixed-colour/149.jpeg http://www.panzer-reich.co.uk/gallery/mixed/mixed-infantry/13.jpg http://www.panzer-reich.co.uk/gallery/mixed/mixed-infantry/29.jpg http://www.panzer-reich.co.uk/gallery/mixed/mixed-colour/21.jpeg Choć miałem ochotę ich nakryć białymi fartuszkami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Ale żaden z nich nie ma jesiennej ani wiosennej panterki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Paru ma, a Ci już bankowo. :D Zgadzam się, że powinni mieć białe kurteczki, ale pisałem, że Niemców w Ardenach zaskoczyły opady śniegu. Poza tym od firmy dostałem takie wytyczne i materiały. Ma być jesienna i już. Nie będę z szefem polemizował. W końcu jest historykiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Teraz lepiej :). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 świetne rysunki:) chociaż ten ostatni z żołnierzami to za niebieski po mojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 dzięki Panowie. Czy ja to wrzucałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 niebyło woah... niewąskoo *__* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Super uwielbiam historyczne sceny bitewne w twoim wykonaniu. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 (edytowane) kurcze mam nadzieje że to do ciebie ładują ... chciałbym zobaczyć jak by ci poszło w tematyce nie wojennej .. może jakaś fantastyka :) skusisz sie ^^ ? Edytowane 14 Sierpień 2008 przez mrozik26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Wrzucam coś szybkiego dla odmiany. (15 minut) Tzw. szybkie podejście do następnego zlecenia. Ci samuraje to speed. Jeśli ktoś z Was wie jak się to robi prof, to będę wdzięczny. Coments oczywiście mile widziane. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 no,no! jesli utrzymasz taką tonację i pociągniesz w detal to z pewnością będzie bardzo fajne! podklad trafiony bo na miniaturkach obiecująco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Dżinks Mayk. no właśnie robiłem to ze względu na zmianę tonacji. Chcę wyjść z tych sosów, a myślę, że samuraje są dobrym motywem. Pierwsze szkice na nową serię dla Osprey. Może, co z tego bedzie. Jeśli ktoś z was ma dobre refki z samurajami, to będę wdzięczny za pomoc ;) Pozdrawim, lace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 fajne pracki,aczkolwiek caly czas wydaje mi sie ze gubisz perspektywe;/ na niektorych obrazkach jest latwa do wychwycenia(chociazby ten ostatni przyklad z koniami w sniegu),na niektorych tak zagmatwasz ze optycznie widac błedy w perspektywie,ale tyle ich jest ze ciezko wskazac dokladnie co jest tym bledem;] (np. ostatnia pracka) Czasem trafi ci sie naprawde pro pracka,a czasem taka w ktorej widac braki w anatomi,perspektywie,oswietleniu, ale to chyba u kazdego tak jest;] pozdro!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Lace... wreszcie powróciłeś!! I to z nowymi pracami! Miło oglądać twoje rękodzieła :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 20 Październik 2008 Autor Share Napisano 20 Październik 2008 ... cześć Wszystkim. Nicponim..., bardzo słodko piszesz, naprawdę miło się czyta twe posty. Nie traktuj tego jako ironię. Zawsze zmagam się z tymi problemami, o których piszesz, bo są one nieustannie towarzyszącą udręką: forma, czy treść... itp. Staram się z reguły najpierw zrobić obraz, potem myślę o perspektywie, anatomii etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 Po prostu wrzucam, co mogę: Przypadkowo szkice z zaczętymi i finałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 ..sd: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 No i tyle tylko mogę obecnie pokazać. Choć są jeszcze twarze, ale to miałkie. Wiem, że się można czepiać itp.,....hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 (edytowane) te mazidła dla różnych firm , wydawnictw itp. Dawno mnie nie było i chciałem cicho powrócić. Zależy mi oczywiście na uwagach, bo wiem, że nie są to idealne pracki. ..., ale na mą miarę. Edytowane 21 Październik 2008 przez Lacedemon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 (edytowane) jeszcze szkice jakieś do tej salki kościelnej i małe takie ilustracje do gry: Edytowane 21 Październik 2008 przez Lacedemon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 no i ten na koniec, a teraz możecie po mnie jeździć . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Ogólnie sporo żeś namachał Panie Lacedemon :) i pracowita nocka za Tobą . Miejscami bardzo dobre prace, niektóre nieco 'gorsze' jak mogę tak napisać ;). Dawno nie widziałem tak dużego uploadu. Mocne :). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi-su Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 ja jestem pod ciężkim wrażeniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 swietna robota :) najbardziej podobaja mi sie te najmniej dopracowane :) jest w nich to cos...:] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 najbardziej podobaja mi sie szkice wnetrza sal koscielnych i te z pola walki- swietne uchwycenie nastroju poprzez kolor..jest na co popatrzec pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Profesjonalistę można poznać po ilości, jakości i skuteczności w pracy. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 momentami niedokończone sceny batalistyczne przypominają mi Mulinisa seria rysunków "age of empires" czyżbyś brał natchnienie:) świetne artworki szczególnie podobają mi sie refleksy na zbrojach gra świateł jest genialna :) pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 a zes sie panie narobil.. :) mi najbardziej podobaja sie te rozne male szkice stojacych/ idacych armii... sa mistrzowskie!! i te zborje jak ktos pisal wczesniej...:) ale sa tez fragmenty, ktore wplywaja negatywnie na odbior calego pakietu... np. ten pierwszy szkic wnetrza kosciola, w ktorym perspektywa lezy i kwiczoli bolesnie. i jeszcze miejscami anatomia jest nie do konca chyba wiarygodna (juz nie pamietam gdzie mi sie to rzucilo w oczy, bo za duzo tego... sorry za brak precyzji..) A tak w ogole to fajnie, ze masz mozliwosc trzymac sie tematyki, ktora Cie interesuje (bo chyba sie nie myle, ze to Twoja dziedzina...?). Generalnie przepieknie :) pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Nooo - duzo i dobre ;] Miejscami to wercz "ozesz w morde" dobre. Pozazdroscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Czy ty chcesz mojej zguby? Jak zobaczyłem twój up to krew pociekła mi z uszu i spadłem z krzesła. Serio, to gromisz :D. To znaczy łuczników już się przyczepiłem oraz tego że brakuje mi lepiej zarysowanego środkowego planu, daleki plan nie różni się zbytnio od środkowego przez co wypracowany pierwszy plan zbytnio się wyróżnia i ma się wrażenie że między pierwszym planem a dalekim jest duża odległość. Mimo wszystko szczena mi opada i podziwiam, a dalej to same ohy i ahy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Właściwie jedyne rzeczy które mi się rzuciły na oczy to rozmazanie nóg koni na pierwszym obrazku w taki sposób jakby 'leciały' w bok w takiej pozycji oraz to że główny łucznik strzela w zupełnie inną stronę niż reszta (choć to pewnie jest celowo )żeby polepszyć kompozycję i nadać trochę dynamiki) A tak poza tym to rox kox, prace klimatyczne (ta z łucznikami - naprawdę bomba klimat), świetnie wykonane (genialnie zrobiłeś metal hełmów w scenie walki rycerzy) i w ogóle przyprawiasz ludzi o kompleksy. Idź bądź mistrzem na inne forum :( Idę się powiesić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 o rzez.. ten koles w powiekszeniu drący ryia - to pieknosc malarska ...wow.. bardzo mi sie podobaja te szkicowe armi idącej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 super praca zresztą jak zawsze, D-Day podoba mi się bardzo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi