Napisano 26 Maj 200618 l Witam takie tam zrobione w 8 dni z renderami (po 4h dzienie razem z "projektowaniem") Pomieszczenia na parterze:
Napisano 26 Maj 200618 l render mi sie nie podoba i materialy sie powtarzaja:/ a tak to fajowo, nawet lekko realistycznie:D:D pozdr
Napisano 26 Maj 200618 l Tak średnio mi sie podoba to zestawienie tego ciemnego drewna, z tym jasnym. Imo na tym jasnym zbyt "bezczelnie" widać słoje. A tutaj http://img226.imageshack.us/my.php?image=kitchen0nx.jpg lewa strona strasznie ciemna... Ale sam projekt zajezacny:) No i wizki klasa, widok za oknem ślicznie się komponuje no i same materiały fajne:) Acha powtarzalnośc textury też czasami daje po oczach. Pozdro :)
Napisano 26 Maj 200618 l Eeee.elegancko ; ] Bardziej mi się podoba projekt bo za dużo tych samych drewien i ogólnie monotoni w domu.Napewno z naturalnym oświetleniem by było za ciemno do życia ;] Ale od strony cg - bardzo fajnie. Pozdr.
Napisano 26 Maj 200618 l a mi się dla odmiany nie podoba :P a to dlatego że znowu zrobiłeś wszystko na czarno :)
Napisano 26 Maj 200618 l Mi się podoba, nawet bardzo. Podoba mi się klimat wnętrza. Szkoda że rendery takie oszczędne i ziarniste.
Napisano 26 Maj 200618 l Autor ziarno w PS dodane ;] nie mialem czasu na detale bo wolałem grac w Ghost recona 3 ;] w koncu mam troche wolnego dzis chyba porobie sobie modele do wnetrz, jakies detale zeby miec i sie z tym nie bawic nastepnym razem :> dzieki za komentsy, spieszylo mi sie nie ukrywam :D
Napisano 26 Maj 200618 l Sam pomysł mieszkania mi się podoba może ciut za nowoczesne, ale bardzo eleganckie. Widać, że lubisz takie klimaty, bo i poprzednie mieszkanie też było podobnie wykonane, plus za to, że użyłeś dużo drewna szkoda tylko, że te twoje drewno nie daje ciepła a wprowadza raczej pewnego rodzaju surowość przeocz mieszkanie jest mało przytulne a przynajmniej robi takie wrażenie. Niby coś stoi na półkach, ale jakoś i tak brakuje szczegółów wykończenia jak na przykład obrazów na ścianach. W ogóle nie podoba mi się pomieszczenie na tym renderze http://img119.imageshack.us/my.php?image=bedroom9yb.jpg łóżko wepchane na silę stoi od ściany do ściany, jakoś to dziwnie wygląda mogłeś to inaczej rozplanować. Najbardziej w całym domu podoba mi się łazienka na parterze ma coś w sobie. Co do sprawy samych renderów to przyczepie się do materiałów podłoga za matowa w ogóle jak by nie była lakierowana i ogólnie materiały trochę jakby zbyt matowe były i przesadziłeś z tym ziarnem. Choć trzeba przyznać, że praca wygląda dość realistycznie i za to należy się szacunek. Pozdrawiam. EDIT Jak tu wchodziłem nie było jeszcze połowy postów:)
Napisano 26 Maj 200618 l No jestes wreszcie :) troche mnie dziwi Twoja postawa z tym noisem - najpierw sratatata że w maxweluu ten noise kaszani sprawe a potem sam na ładnych renderkach go dodajesz - nie mniej jednak rekoma się należy, zwłaszcza za ten tutaj http://img228.imageshack.us/my.php?image=bedroom28ig.jpg Dziwi mnie tylko że skoro ten jest na parterze http://img226.imageshack.us/my.php?image=frontkitchenandsalon5wq.jpg a ten na piętrze http://img228.imageshack.us/my.php?image=bedroom28ig.jpg to dlaczego tafla wody jest na tej samej wysokości ? Reszta spoko - aż nachodzi mnie chęć na przesiadke na vraya ;) Aha - I co by nie było - ja sie czepiam na siłe bo już za stary jesteś więc wiesz - większa częśc forum by czegoś takiego nie spłodziła - dla mnie jesteś Masta jesli idzie o vraya - pozdro. mrkrzysiek - imo obrazki by nie pasowały - nie pod ten desing.
Napisano 26 Maj 200618 l Bardzo dobre wizualizacje. Przyjemny projekt. W wizualizacji rzucają się w oczy złe proporcje niektórych elementów. Projektowo uważaj na przyszłość bo są problemy ze znalezieniem klienta z budżetem na takie bajery ;)
Napisano 26 Maj 200618 l Autor Wiem, Wengé tanie nie jest ;] jeszcze mi daleko do oszczędnego projektowania co do proporcji to pewnie przedziały kabinowe w łazienkach i krzesełka carlotta przy kuchni ;] dzieki jeszcze raz za komenty
Napisano 26 Maj 200618 l wiesz co zeby w takim domu sie nie dalo podejsc do lozka :) tak krzeselka w kuchni wydaja sie miec zle proporcje jesli o rendery chodzi to oczywiscie bardzo ladnie, ziarno mi jakos specjalnie nie przeszkadza troche mnie natomiast razi ze pojechales tym wenge tak po calaku w kazdym pomieszczeniu, moze warto by dac troche mieszkancom od tego odetchnac np w sypialniach :) no i ta balustrada przy schodach wydaje mi sie troche przesadzona, poza szklo ma jakies dziwne mocowania na moj gust, wyglada troche jak mocowania szklanych drzwi..
Napisano 26 Maj 200618 l Wengé tanie nie jest ;] Drogie chyba tez nie, z tym ze to wiocha i moda ostanich lat ;) Wypas to sosna i ewentualnie blach trapezowa na suficie. :D Bardzo ładne rendery.
Napisano 26 Maj 200618 l niezły czas pracy :) a renderki mi się podobają. O tej porze więcej nie napisze bo już oczy się mrużą ;) Pozdr
Napisano 27 Maj 200618 l Świetny projekt, renderki rowniez mi sie podobają,hmm.. co tu wiecej napisać poprostu git :] pozdr.
Napisano 27 Maj 200618 l Rewelacja :) plus za dużo renderów, ładne modele, ale przesadziłeś miejscami z noise
Napisano 27 Maj 200618 l projekt fajny wykonanie dobre ale strasznie to jest monotonne.. za duzo tego drewna
Napisano 27 Maj 200618 l 1. super się tło komponuje z wnętrzem :) 2. Książki wyglądają zbyt płasko i te przedmioty na półkach and nimi się powtarzają za dużo 3. ręczniki w łazience zbyt sztywno wiszą 4. Mi się równiez nie podoba to zestawienie drewna ciemnego/jasnego ale to kwestia gustu 5. tutaj: http://img119.imageshack.us/my.php?image=stairs4wr.jpg to to szkło powinno chyba opierać się na tych podstawkach a ono w powietrzu jest i coś nie tak z texturą na drzwiach 6. Ja tam nie lubie takiego ziarna ;) Ale większość to czepialstwo, ogólnie to jest zaje... fajnie :) Rekoma powinna być Congrats Pozdr Darmo
Napisano 27 Maj 200618 l coz renderki bardzo ladne, widac porfesjonalizm, projekt tez schludny, elegancki.... ale wlasnie - tak elegancki, ze az nie ludzki, nie przytulny, jak patrze na to, to czuje sie jakbym byl w biurze, ewentualnie w drogim hotelu... poza tym wszystko takie same, w jednym stylu, jakbym wszedl do jednego pokoju to jakbym znal juz caly dom, wsztystko pedantycznie idealne.... ale troche nudne :(. nie chcialbym miec tak urzadzonego domu. tyle ode mnie.
Napisano 28 Maj 200618 l Witam. Zacznę od projektu: Ładnie złapana równowaga pomieszczeń, od strony technicznej (budowlanej) jest parę mankamentów Np, jak pokazujesz balustradę (bardzo fajna) to mugbyś się przyłożyć bardziej do mocowań szyby i popatrzeć po stronach producentów.Miło by gdzieś zobaczyć wentylacje (toaleta,garderoba) mała rzecz a cieszy. Te ujęcie najbardziej mi się podobają: http://img67.imageshack.us/my.php?image=przedpokj5jz.jpg http://img72.imageshack.us/my.php?image=bedroom35yn.jpg Garderoba wyszła świetnie!!! Strasznie dużo dały te gajery i buciory modelowałeś je sam?? Co do textur/materiałów to razi trochę ta powtarzalność drewna, same rendery są świetne jak dla mnie (ja tak nie potrafię) aa.. ręczniki w kiblu do wymiany:) bardzo ładny projekt i przedstawienie go no i jaki budżet warszawska półka nowo Bogackiego, ale gdzie warszawie taki widok za oknem hehe.Pozdrawiam
Napisano 29 Maj 200618 l generalnie zaje..ście, w Twoim stylu. jedynie comi sie nie podoba to recznikii pod umywalką wygladaja jak papierowe kartki, tak samo recznik ten poskładany na ujeciu 3 dziwnie wyglada( moze to przez ten cień po prawej stronie na nim) nie podoba mi sie równiez kran w łazience i jego materiał jakis dziwny ( chyba zetaki miał być ) a reszta miodzio. czy mi sie wydaje czy jest n tych renderach lekkiie ziarenko?? jak tak to robione w ps?? PoZdRo!!! edit: sorki, nie zauwazyłem wczesniej ze napisałes ze ten noise dodany w ps. :)
Napisano 29 Maj 200618 l Autor Noise robiony PS, calosc renderowana w vrayu jakos mi sie spieszylo (czyt. gralem w Ghost Recona 3 :P) i mi sie tych detali juz nie chcialo robic jestem w Poznaniu chwilowo, napisze wiecej jak wroce do domu (dzis wieczorem) materiał kanapy to zwykly vray material, gloossy na 0,1 z frensell reflections (proste i skuteczne, napewno lepsze niz jakis kiepski falloff) choc wazna jest tu textura a nie material dzieki za komentarze
Napisano 13 Czerwiec 200618 l mam takie Marcin do Ciebie pytanko. strasznie podobajami sie twoje materiały/shadery. czy textury do swoich modeli przygotowywujesz za kazdym razem np w ps'ie czy masz juz gotowe?? czy jak robisz w ps to jezeli masz np sciane o wymiarach 5metrów na 3 torobisz texture takiej wielkosci?? (by sie nie powtarzała)??
Napisano 13 Czerwiec 200618 l Autor Nie zawsze, to zależy od renderów. Czasem trzeba zrobić wielko powieszchniowy render obejmujący ileś tam "m" gdzie juz widać tiling to otwieram texture w PS i razem ze "stampem" pracujemy az do skutku ;] Niektore textury faktycznie czasem trzeba przerobić na własny uzytek.
Napisano 13 Czerwiec 200618 l Robienie tego tak jak napisałeś to chyba trochę przesada, no, ale może ktoś tak robi hehe, mało jest textur, które nie trzeba poprawiać oczywiście mowie tu o kupnych z tego, co wiem to te są całkiem nieźle zrobione http://www.arroway.de/textures/en/index.html no, ale jeżeli już musisz poprawiać to najprościej chyba w csie ( Filter/other/ offset) i tam malujesz maskujesz, itp. Pozdro P.s. Marcin, na jakim v-reyu pracujesz na tym 1.49.03?? I czy jest spora różnica od 1.48.
Napisano 13 Czerwiec 200618 l No jak zwykle -- Marcin trzymasz klase. I daj tu czlowieku wizualke na forum... ;]
Napisano 25 Wrzesień 200618 l dla mnie to jest bardz realistyczne XD nie no super dawno nie widzialem tak dobrej pracy
Napisano 29 Wrzesień 200618 l to jest to co lubie :) i tak wlasnie chcialabym zeby moje wizualizacje wygladaly:). szczegolnie podoba mi sie ten "sterylny" klimat mniam
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Panie Moderatorze. Wykonanie renderingu pływa w sferze poki co dla mnie odległej (heeh napisz cos o ustawieniach jak moge prosic). Sam projekt generalnie ok. Troche malo miejsca jest w sypialni. Wnetrza dosyc ciezkie...rzekłbym autorytarne;) Fajnie, ze zestawiles drewno kolorystycznie jednakze pokusilbym sie o inna tonacje. U Ciebie kłoci sie, juz pomijajac kolorystyke, wysokiej klasy drewno (lub okladzina) ciemne ze zwykla sklejką.Pozdrawiam, zwykly szary łużytkownik:D