Loozack Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam :) Ostatnio dosyć rzadko udzielam się na forum z uwagi na brak czasu, ale w końcu kiedyś trzeba się pokazać... Oto moje najnowsze dziecko - Alfa Romeo 159. Całość modelowana w 3ds Max 6 (polymodeling), rendering w Brazilu, lekki retusz w Photoshopie. Liczba trójkątów: - ok. 400000 (bez kół), - ok. 700000 (z kołami - felgi zapożyczone z innego auta a opony i hamulce z jeszcze innego ;)) Czas pracy: - za długo (bliżej nieokreślony)... Renderki: Standardowo do wykonania miałem tylko sam model bez materiałów, a więc na nie czas przyjdzie później, na razie sobie troszkę odpocznę :P Komentarze mile widziane :) Pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 omg, jak to znowu wyrenderujecie z Kome i Bzykiem jak tą Maździołke to chyle czoła ;] z resztą juz jest wybitnie, jak zresztą każdy twój model Poly pimp :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Rewelasją. Jak zawsze dbałośc o detale i nienaganna geometria. Piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 klasa nie powiem ale czemu to musi byc samochod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Masakrycznie wyrabisty w kosmos w pozytywnym tego sformulowania znaczeniu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 klasa nie powiem ale czemu to musi byc samochod? dobrze gada;D A alusy to zostaw bo alfa ma brzydkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam!! modelik bardzo fajny ;) szkoda ze bez wnetrza :( powiedz skad ty takie fajne zleconka biezesz?? podziel sie zlecenkami ;) naprawde super robota ale zapomniales o jednym mianowicie o siateczce :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Marcin, w przypadku Mazdy to była sytuacja wyjątkowa, teraz raczej sam będe musiał się męczyć z renderowaniem... poly pimp, hehe ;) Remedy, dzięki stary ;) Matys & Freedom Fighter, czemu? hmm, bo dzisiaj ładna pogoda... Kr3tz, dzięki :) Nielot007, wnętrza nie planuję, siateczkę wrzucę później... zlecenia? jakie zlecenia :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 ślicznie ! :) ale "posadź" go troche :) i zrób wreszcze jakieś opony ładne ;] khem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 jak nie zobacze siatki to nie uwierze że to poly :) jak robisz że te wycieraczki że tak ładnie do szyby przylegają, bo mi to nigdy nie wychodzi :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Piękne auto, piękny model to jeszcze czekam na piękną siatkę. Jak tak patrzę na twoje modele to nie mogę wyjść z podziwu i się zawsze zastanawiam jak ty to robisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Nigdy nic nie potrafisz zrobić dobrze.......... zawsze musisz lepiej ;] Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Super, mozna prosic o siateczke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 siatka siatka. Piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dahaka Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 powinni tego zabronić :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Sikham, gdzieś Ty był jak szukałem dobrego loga ;P Pecet, dopasowuję je za pomocą modyfikatora FDD, obiecane siateczki... jak widać karoseria jest jeszcze przed Booleanem, ale dzięki temu siatka jest w miarę czytelna :) Dzięki za komentarze, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 No i przebudził sie wólkan, hehe, fajnie wiedzieć że ciągle dłubiesz. Jak zwykle wybrał bym nie ten model majac robić alfę ale od Jeepa przywykłem do przewrotnosci twoich wyborów :p mimo że mamy rózne gusty to jak na mój gust modelik 1 klasa. Pewnie jestes znudzony tymi pochwałami hehe, to zaraz sie czegoś czepię.... ...e nie chce mi sie już szukać choć pewnie cos by sie znalazło, em na przykład wydawa mie sie że brakuje wnetrza czy go tylko nie prezentowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 i tak jak mówiełem siatka piękna jest ucz mnie modelowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Damus, akurat wybór nie zawsze należy do mnie, ale domyślam się, że wolałbyś zobaczyć Alfe Brera... ja też ;) a co do wnętrza, nie ma i nie będzie, Mrkrzysiek, dzięki ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 właśnie .. też bym pochwalił twój model, ale może już dość tych pochwał ;p nie no, ale ta dbałość o detal po prostu cudo i wszystko takie czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 wszystko pikne, tylko mam pytanie co do szyb -> jak ty je robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 właśnie, dlaczego na bocznych szybach taka dziwna (równiutka) siatka, to z planea czy jak? Tak jakby nie pasuje do reszty, a jednak jest idealnie dopasowana (szyba) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Cudownie. Loozack, pokaż kiedyś render z lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 ehh i po co znow pokazujesz te auta, one juz nudne sa normlanie:P hehe, bardzo ladnie, gratki.... No ale caly czas szukam krzywizn:P Edit: podejzewam ze szyby to nurbs;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Witam ogolnie Wszystkich po dluuuuuugiej przerwie! Panie Loozack tak to powinno wlasnie wygladac. No i widze tutaj powiew pewnych technik z Rhino przy modelowaniu - i patrzac na Twoja siatke dochodze do wniosku ze mam w tym momencie identyczna koncepcje siatek w moich modelach (wylaczajac moja Lancie Delte) ;P Ogolnie modelik pierwsza klasa! Musimy sie kiedys na jakas bitewke zmowic - jak bedzie czas... A ja za niedlugo wroce na forum z pewnym projektem... :D Pozdrowionka dla Wszystkich ludkow na forum!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Widzę, że sporo osób się zastanawia nad szybami bocznymi, hehe... nie ma tam żadnej skomplikowanej techniki, po prostu "wyciągam" je z drzwi, dodaję meshsmooth a potem dopasowuję do nich słupki boczne i dach. Kiedyś robiłem to odwrotnie, czyli najpierw całe obramowanie a dopiero później szyby, ale wtedy jest bardzo mało prawdopodobne, że będą one gładkie... to tyle chyba ;) Kingwins, dzięki, będą renderki z lakierem, nie wiem jeszcze kiedy ale będą :) Wiktor, fakt, po zabawie w Rhino nawet w Maxie staram się modelować powierzchniami. Czekam na Twój projekt! A co do bitwy, może być u mnie ciężko z czasem, ale zobaczymy :) P.S. Ja Ci dam "Panie" :P Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Loozack - hehe no wiesz... Jak sie tak modeluje to szacuneczek musi byc... Panie ;P No u mnie z czasem tez slabo - ale jakby co to wiesz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 piknie :) [ristekpa] rozumiem że poszedłes w ścisłą specjalizacje i nie renderujesz z lakierem :) greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 nonnono co model poly to ladniejszy ale to wkoncu loozack :) choc mam jedno male ale chodzi o tylnia szybe ktora mam jakby konflikt z tylnim slupkiem i jets albo ten clay troche klamie albo jest tam brak ciaglasci a na zdjeciach widze ze szyba wyglada jak wycieta z nadwozia i powina lezec tam idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 o prosze ... wreszcie loozack coś pokazał :D jest równiutko jak wszyscy mówią ale nie dołącze się do ochów i achów :P ten samochód w rzeczywistości jest taki brzydki i nieproporcjonalny ?? czy nie ma do nigo printów i improwizowałeś ze zdjęć ?? jak oglądam zdjęcia to dostrzegam takie różnice: - cały samochód wydaje się za wąski - lusterka za duże - boczne szyby zbyt pionowe i płaskie - te otwory z przednimi światłami są za duże / za wysokie - maska przy logu alfy powinna troche inaczej wyglądać :P - felgi za duże ... całe koła chyba też a gdzie rendery z lakierem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Kolejny wypasiony model. Nic tylko pogratulowac umiejetnosci. Robisz najladniejsze autka w poly na tym forum. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Quadysz, no cóż, nie da się ukryć, że wolę modelowanie od renderingu, ale to się powinno niedługo zmienić :) Bzyku, fakt, brakuje tam ciągłości :/ Javor, modelowałem z rzutów, ale czy były idealne to nie wiem ;) - za wąski? chyba nie, - co do lusterek to się zgodzę, nie przyłożyłem się za bardzo ;) - myślę, że to oświetlenie je tak spłaszcza, - tutaj też się zgodzę, chociaż i tak są mniejsze niż na rzutach :| - oj tam :D - ja akurat lubię, gdy koła wypełniają praktycznie całe nadkole, inaczej auto przypomina mi wózek z supermarketu, renderki będą za kilka dni może, ale nie mówię tego na 100%. S3B, dzięki ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 I co ja mogę powiedzieć, niesamowity majstersztyk. :) Pozatym Alfa 159, to świetny wybór. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 podzielam pogląd loozacka co do kół normalnie zwłaszcza w autach tanich ale też seryjnych, koła są niezbyt naturalne, najpiękniej wygląda samochód gdy miejsce na koło jest wypełnione (równomiernie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Loozack, pokazalbys siateczki po booleanie? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 RA, dzięki :) S3B, ok, ale nie dzisiaj, zaraz zmykam na wieczór kawalerski, oczywiście nie mój, hyhy ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 ojjjj normalnie, masta of modeling. Zbierłem szczęke z podłogi. Nie jestem zbyt aktywnym forumowiczem, ale jak oglądam jakiś Twój wątek to zawsze mi się podoba. A na samochodach się nie znam to nie powiem czy dobrze że się czepiają. Pozdro i góra podziwu umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 bardzo ladne autko wyszlo, miałbym jednak prośbę: czy mógłbyś dać zbliżenie siatki na grilla i znaczek alfy z przodu? nie chodzi o to ze tam jest bląd czy cos w tym stylu tylko przydaloby mi się to w mojej alfie:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 S3B, obiecane siateczki... Death Metal, miło mi :) hkropinski, nie bardzo wiem o jakie zbliżenie Ci chodzi, skoro drugi render w tym topicu nie jest dla Ciebie wystarczający, ale nie sugerowałbym się za bardzo tym co ja wymodelowałem, zamiast tego lepiej zajrzyj tu -> Link Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Witam!! to jest rowek na drzwiach??(szpara oddzielajaca drzwi) to ja mam pytanie takie z ciekawosci czy na tym kancie (zaorkaglonym) wszystkie vertexy sa polaczone z jakims edgem czy sa jakies wolne?? aha robiles to z line?? sorki ze cie mecze ale ciekawy jestem (tzw ja bym tak robil ) ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Dzieki Loozack! Nielot - to chyba laczeie tylniego zderzaka z karoseria. Podobna technike widizalem kiedys w autkach u naszych sasiadow zza wschodniej granicy:) Bardzo uzyteczna metoda. Trzeba bedzie wyprobowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Nielot007, tak jak zauważył S3B, to jest szpara nad tylnim zderzakiem, a wracając do Twojego pytania, wszystkie wertexy są połączone, ale nie są to wszystkie, które zostały po operacji Boolean, sporą część usunąłem, gdyż nie były one potrzebne. Czy z line czy nie, nie ma różnicy, ważne żeby zostało później jak najmniej do sprzątania :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Witam!! racja zobaczylem dkoladnie i widac ze to tam gdzie zderzak :) dzieki za odpowiedz :) tak mi sei wydawalo ze masz wszystkie vertexy przylaczone i wiadomo ze niepotrzebne sie usuwa ;) ps. tymi rowkami booleanem*jaki inne dziuery) mozna sobie ulatwic zabawe i zawsze bedzie idealne przejscie np. na nadkolu tak jak w rhino :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Podobna technike widizalem kiedys w autkach u naszych sasiadow zza wschodniej granicy:) Bardzo uzyteczna metoda. Trzeba bedzie wyprobowac. Moze na wschodzie tez tak robia :) ... Jegomosc Squir wykorzystuje ta metode od kilkunastu lat. :). Niech zgadne Loozack tez to podpatrzyles u Squira ?:) lub przelozyles metody ciecia z rhino :). Apropos autka :) jest bardzo ale to bardzo ladne , lata doswiadczenia robia swoje :). wnetrze bedzie mozelowane ? :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Predator Jegomosc Squir ma teraz od tego ludzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Ja mam jedno uno pytanie - o co lotto z tym boleanem. Wymodelowałem już niejeden samochód i jakoś nigdy boleana nie używałem. Gdzie sie tego używa?? :p ps. autko spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 SZAMPEK czyli jeszcze za malo wymodelowales jak niewiesz ;) do rozdzielania modelu na elementy jak drzwi maska itp. czego wynikiem jest sliczne przejscie pomiedzy tymi elementami ale dobre takie podzilenie i pozaokraglanie potem zajmuje troszke czasu ale jakosc modelu jes o niebo lepsza to takie moje widzenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Bzyku, ja nie używam do tego boleana a myśle, że i tak mi całkiem ładne mi to wychodzi. Wiec po co sie paprac z boleanem, jak mozna od razu w siatce zrobic szpary i czesc... - taka moja dygresja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 jak ktos juz zrobi pare takiego typlu laczen i znajdzie najlepsza drog do jej uzyskania wtedy -najlepszym wyjsciem jest ten wlasnie boolean widzialem wiele no moze kilka takich modeli i zawsze na finale wygladaja duzo lepiej niz model wykonywany w taki sposob o jakim ty mowisz bo masz idealne laczenia zadnyhc ucieczek odbic rowne szpatry i wiele takich sa/ bywaja takie modele gdzie nawet spary na klaki klamki sa tez tak robione i to jets swietna technika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Tyle za panowie, o ile sie orientuje, ze bolean już po scaleniu MS/TS, a mnie takie cos nie urządza, bo mój komp nie cieszy sie za bardzo, jak mu przyjdzie obrabiac w czasie rzeczywistym 1,5mln face'ow. Tak wiec ja obstaje przy swoim. Może sie kiedys nawróce... :> ps. a moze to wy sie jeszcze nawrócicie :p narka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi