hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Witam! Po długiej pracy ( przypominam ze w ramach treningu;) ) koncze kolejne autko - Alfe Romeo Brerę. Napewno to i owo moznaby dopracowac, jednak nie mam zamiaru więcej czasu poswiecić temu modelowi, gdyż są wakacje i chce zrobic kolejny pojazd (niespodzianka:D:D ). Pozdrawiam Soft: Autodesk 3ds Max 8 Render: V-ray Post-production: Adobe Photoshop 7 Modeling: Poly Polygon counter: 331112 Czas pracy: około 6 tygodni... ( o 3 wiecej niz przewidywałem;P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eddypc Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 render mi się niepodoba a koła niewyglądają jak by się kręciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Model calkiem niezly, ale kadrowanie, motion blur i rozdzielczosc samego obrazka do wymiany. Kola wygladaja jakby to byl plane z tekstura. Zmiejszylbym FOV w kamerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Malo dynamiki w tym panie, oj malo. Moglbys poswiecic finalnemu renderowi troche wiecej czasu, a tak to +4/6 (render odstaje od modelu, ktory jest ladniutki :) ). Pax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 model ładny ale nie pozbawiony błędów :p asfalt zbyt rozmyty ale dobrze że to jakaś scenka a nie studio :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Droga fuj ;) I brakuje mi tu kontrastu...brera jasna , ściana jasna a droga tylko ciemna. Co do samego auta jest wporządku. Lakier wydaje mi się dość przyziarnisty..za bardzo chyba. Ogólnie fajnie ale mogło być lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Niestety otoczenie brutalnie wyciągnęło niedoskonałości modelu. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 cheveti najlepiej ujął Twoje niedociągnięcia. Z własnych uwagosugestii mam tylko coś takiego. Myśałem tad tymi kołami .. i chyba za bardzo mi przypominają fele od jakiegoś Opla. Ale już nie pamiętam , kiedyś takie były modne. Ale zostaw już ... jedz dalej z następnym modelem ;) [+] A! No i sampling chyba bym podciąnął bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Oj chłopie tyle na to czekaliśmy, a ty co - po łebkach i następny. Ej z tego może byc perełka trzeba by tylko troche dopracować - czego sie poddajesz ? machnołes fajna teksture aswaltu a tu nic z tego niema urcze naprawde zalmi tej roboty którą włożyłeś w ten projekt bo brakuje mu jeszcze. mam wrażenie i to najbardziej kole mnie w oko że tło rozmywałeś osobno w PS kiepsko to wyszło. Nie wiem chętnie bym ci jakoś pomógł ale to ty decydujesz jeśli koniec no to trudno, ale łapiesz u mnie kreske na tomiast prosba, taka warsztatowa, chciałbym zobaczyc taki układ na druciaku na którym było by widac uklad tunel kamera (ta kamera) i model. chodzi mi o wyłapanie pewnych proporcji i ustalenie jak wchodza na autko odbicia w tzkiej scence bo mam podobną w planach od jakiegoś czasu ale sie zebrać nie moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Pokaż siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 brzydko i tyle ;]. stać cie zdecydowanie na więcej. EDIT: zarzuć linkiem do wątku na cgtalk'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Kilka razy w wipie pisałem, że robisz niepotrzebne rendery niedokończonego auta. Dalej tak twierdzę. Wiem że dużo pracy włożyłeś w ten model, ale naprawdę szkoda, że rezygnujesz. Stać Cię na więcej :-( Przykro, że tak to się kończy (unprofessional ;-)), no ale w końcu to Twój model, Twój wybór... PS. Mam nadzieję, że następnego modelu nie zostawisz w połowie drogi :-P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 damus -> potrzebujesz zdjeciaz ustawienia sceny w viewporcie? pinero -> nie uważam by to byla nędza, mimo wszystko model mimo ze niedopracowany, zły nie jest. o nędzy to możesz mowic w swoich rzadkich pracach, poczekajmy i zobaczymy co ty wypłodzisz... dzięki za komentarze, postaram się o kolejny model by był leprzy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 nio bez przesady Pinero! MODEL JEST DOBRY panie hkropinski i myślę, że wiele osób się ze mną zgodzi - jest po prostu niedokończony/niedopieszczony/niedochuchany... A wiemy, że potrafisz i dlatego nam smutno :-) Powodzenia przy następnej bryce!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Witam!! moze i ja cos napisze :) wiec tak model--> sredni, aby gonazwac super troche mu brakuje (moze i duzo) bardzo malo szczegolow mozna nawet powiedziec ze brak nie ma wycieraczek itp :) dach krzywy bardzo krzywy (choc plus ze nie jest plaski hehe) nadkole krzywe przod okropnie plaski ble bok krzywy plaski wyglda jakby byl bez grubosci (jak papier) :( oglnie model moze nawet ponizej sredniej :) render tez nie zaciekawy to juz chyba ja bym lepiej zrobil a jak wiesz rendermen ze mnie zaden :D ale nie moge darowac ci jednego pamietasz jak robiles audi rsq?? co wtedy mowiles jak wytykalem ci bledy ?? ze ci sie juz nie chce i nastepny model napewno bedzie lepiszy a tu co sytuacja sie powtarza to smao mowisz ze nastepny bedzie lepszy a prawde mowiac to sie cofnales rsq byl o kles (moze nawet odwie albo i trzy) lepszy tyle odemnie ide modelowac bo sie zdenerwoalem ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Troche sie pospieszyles z ta galeria. Sledzilem Twojego wipa i zapowiadalo sie na fajna scenke. Niestety final wyszedl raczej przecietnie. Model nie zly ale materialy polozyly calosc. Mogles troche sie wstrzymac i dopracowac bardziej ta pracke. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 no nielot wszystko napisał co do modelu i rendera szkoda że tak się pośpieszyłeś liczyłem na dobą prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Materiał - rozumiem co miało być, ale nie wygląda zbyt plastikowo? Co do reszty to dla mnie gicio:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 ...nie wiem co powiedziec - ale ja bym wstrzymal sie z galeria- a model niestety jest mocno niedopracowany i szczerze to mimo twoich zapewnien ze postarasz sie go poprawic to praktycznie nic w nim nie zmieniles- kosmetyczne poprawki bryly ktora jest niepodobna do orginalu daja nadal bryle niepodobna do orginalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 o wtedy mowiles jak wytykalem ci bledy ?? ze ci sie juz nie chce i nastepny model napewno bedzie lepiszy a tu co sytuacja sie powtarza i tu akurat przyznam ci racje... to jest wlasnie najgorsze... ale bedzie lepiej;) ciesze sie ze chociaz niektorym się podoba;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Nawet ładnie, ale coś dziwnie, ma się wrażenie, jakby czegoś brakowało ale nie potrafię powiedzieć czego. Trochę też za duży noise jak na mój gust:). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Render i model samochodu są ok troszeczke przednie koła są jakby za mocno wciśnięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Nie podoba mi sie ani model ani render, ten blur wyglada raczej slabo, tekstura asfaltu w wipie wygladala o niebo lepiejs niz w FW, kola wydaja sie za bardzo schowane do zewnatrz, przod wydaje mi sie za plaski. Ogolnie jak ktos wczesniej powiedzial audi bylo o klase albo dwie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 ...schowane do zewnatrz... Hmmmm, toż to trochę sensu nie ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 ki. Ogolnie jak ktos wczesniej powiedzial audi bylo o klase albo dwie lepsze to ja powiedzialem ;) ;) lukas czemu dziwne--> mam to samo wrazenie co pawelkos :) hk wiec do wtorku :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Model moze i jest poprawny ale slabiutko sie eksponuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Mi się bardzo podoba. Ale co z siatką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 lukas czemu dziwne--> mam to samo wrazenie co pawelkos :)Bo koło nie może się chować do zewnątrz. ;) Wewnątrz owszem, ale zewnątrz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 mi się podoba, sa pewne braki ale nic nie jest doskonałe. Ja jak oceniam cudze prace biorę pod uwage swoje umiejętności z danej dziedziny, dlatego uważam że twoja praca jest ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 hehe oczywiscie mialo byc do wewnatrz, ale fajnie ze nielot007 mimo teog mial takie samo wrazenie jak ja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 sztucznie wyszło ale mogło być gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi