Napisano 10 Lipiec 200618 l Witam, tytuł wątku to nic innego jak City 17 - czyli sławne miasto z Half-Life'a 2. W zasadzie w grze nie znajduje się na terenie jakiegos konkretnego panstwa, ale dużo napisów jest pisanych cyrylicą i tak też chce zrobić w tej scence (czyli nazwy ulic, hoteli, szyldy w wystawach sklepowych itp.). Ogólnie pomysł na scenkę jest taki - pamiętacie takie rondo z obeliskiem po środku po opuszczeniu Dworca Głownego? Jeśli nie, to tu jest jeden screen (tak dla przypomnienia). Ogólny charakter i klimat sceny będzie jak w grze, natomiast detale i wszystkie budynki są wzorowane na miejscach we Wrocławiu - włacznie z takimi detalami, jak przystanki autobusowe, linie wysokiego napiecia, kubly na smieci, sygnalizacja świetlna itp. Na raize wymodelowane (częściowo albo w całości) budynki inspirowane były następującymi miejscami we Wrocławiu: 1) bud. TPSA przy Powstańców Śląskich 2) biały dwukondygnacyjny budynek między siedzibą dyrekcji PKP a stacją Statoil (przy ul. Suchej) 3) miedzy ulicą Piłsudskiego a placem Kościuszki, tzw. Arkady. Na górze jest takich duży czerwony napis BOSCH. 4) skrzyżowanie Kołłataja i Piłsudskiego, budynek na rogu po lewej stronie patrząc w kierunku Galerii, na dole jest sklep Rosman
Napisano 10 Lipiec 200618 l Ale co to będzie? Jakiś sielski widoczek na miasto, wojna, demonstracja, wypadek samochodowy?
Napisano 10 Lipiec 200618 l Patrze że cyrylicka, więc dukam, dukam, dukam...i wydukałem, ale niewiele mi to mówi. A że z grą związane to myślałem, że może z Hitmana (chyba 3). Ale co do tego mają wrocławianie? Czyli nie to jednak... Ale napewno to z jakies wojennej gry:) Wygrałem coś?:) Nagrody proszę wysyłać gołebiem pocztowym z dopiskiem - byle jakim i tak trafi:) A czy ma to być sam budynek czy większa scena?:) Powodznia:)
Napisano 10 Lipiec 200618 l kuurna jak to bedzie cos ala City 17 to moje [ulubione] klimaty :) ale tak czy siak bede sledzil watek :)
Napisano 10 Lipiec 200618 l chlip, chlip, chlip a juz myślałem że popchniesz do przodu wieżę ciśnień ale cóż...policzymy sie na paintballu
Napisano 10 Lipiec 200618 l Ta ale ta gierka jeszcze nie wyszła już nie mogę się doczekać nawiasem mówiąc. To będzie city17 z HL 2.
Napisano 12 Lipiec 200618 l Autor tak, to City 17 z Half-Life'a 2 piotrek - mysle ze jakis widoczek na ulice, kamieniczki itp. XaoC - wroclawianie mają to do tego, ze sam jestem z wrocławia i porobilem pare wycieczek po miescie, popstrykałem fotki co ciekawszym budynkom i na nich sie wzoruje, wiec bedzie mozna dostrzec podobienstwo miedzy renderami a faktycznie istniejącymi budynkami. pierwszy budynek na podstawie urzędu wojewódzkiego ten - budynek TPSA przy ul. Powst. Śl.
Napisano 13 Lipiec 200618 l Trudno mi cokolwiek napisac, poniewaz troche za malo pokazales... Narazie moge jedynie powiedziec, ze nie pasuje mi wielkosc tych okien na dole, do ich wysokosci nad ziemia... a reszta jest spoko... Czekam na postepy
Napisano 13 Lipiec 200618 l budynek TPSA przy ul. Powst. Śl. Ten budynek powinien od razu być zniszczony przez Stridery i Gunshipy :D Świetny pomysł!!! Moja ulubiona gra + wzorowanie na ślicznym mieście. Podoba mi sie i będę często zaglądał. Na razie nie moge zbyt dużo powiedzieć o modelach, ale jest ładnie. Licze na częste update'y. Życze wytrwałości! Pozdrówka dla fanów Half-Life'a
Napisano 13 Lipiec 200618 l stary jestem z tobą uwielbiam klimat Hl2 i jak bym mogl to bym se kupil kawalerke w City 17 pozdro
Napisano 15 Lipiec 200618 l He he . W takich scenach jak zwykle o wszystkim zadecydują texturki. Modelik ladniusi, czekamy na więcej :P
Napisano 15 Lipiec 200618 l A może by się tak "skrzyknąć" - ludzie z Wrocławia i zrobić jakąś część miasta? Wieża ciśnień już prawie gotowa :)
Napisano 15 Lipiec 200618 l jak byscie mi dali jakies foto to tez mogłbym pomóc jakis budynek wyskrobać
Napisano 15 Lipiec 200618 l za pewne nie jeden fan hl2 pokonujac kolejne etapy tej boskiej gry myslal o wykonaniu czegos w 3d zwiazanego z owa gra. Ja tez o tym myslalem, mam nadzieje ze jeszcze przyjdzie mi sie za to zabrac. Co do pracki to na razie schludnie i niewiele, czekam na wiecej;]
Napisano 16 Lipiec 200618 l no narazie malo ale bardzo fajnie... tylko czy Ci wytrzyma komp całe miasto?
Napisano 14 Styczeń 200718 l Autor dawno nic tu nie wrzucałem, ale ostatnio na szczescie zdążyłem cos wymodelować i wrzucam tutaj fragment nowego budynku. w sumie nie wiem czy bedzie pasował do koncowej sceny (i czy znajde dla niego miejsce) ale to juz szczegół :) (inspiracja znajduje sie we Wrocławiu przy ul. Suchej, miedzy siedzibą dyrekcji PKP a stacją Statoil)
Napisano 16 Styczeń 200718 l jak będzie to tak cool jak wieża to nic tylko czekać na finish ;) ale ruchy ruchy stary wyjadaczu ;)
Napisano 16 Styczeń 200718 l mkk3a - trzymam kciuki. Wieza cisnien byla super, to tez bedzie:) Wiecej inspiracji znajdziesz kolo mnie na srodmiesciu w okolicach browaru piastowskiego. To jest city17 x100000 :)Pozdrawiam.
Napisano 17 Styczeń 200718 l Autor SSn4k3 - w sumie bylem tam pare razy i troche kojarze te okolice, ale tylko ogolnikowo. moze jutro uda mi sie tamtedy przejechac (tzn. ul. Jednosci narodowej, bo zwykle jezdze Wyszynskiego...
Napisano 17 Styczeń 200718 l juz myslalem ze projekt upadl, a tu niespodzianka :) bardzo mnie to cieszy. modele ladne, nie moge doczekac sie konca. trzymam kciuki [kazde, jakie mam]
Napisano 17 Styczeń 200718 l Właśnie w tym rejonie są fajne budynki. Tzn okolice Nowowiejskiej pomiędzy Jedności a Wyszyńskiego:)
Napisano 28 Styczeń 200718 l Autor tak w ramach relaksu wymodelowalem sobie na szybko latarnie uliczną. stwierdzilem ze taka w starym stylu bedzie o wiele lepsza i bardziej klimatyczna niz te nowoczesne. oryginał znajduje sie we Wrocku np. przy Kazimierza Wielkiego, choc w innych miejscach z pewnoscią też. polycount ~2,5k tris
Napisano 31 Styczeń 200718 l Będzie z Ciebie wielki PRO, czuje to w kościach xD. Jak się tego więcej nazbiera to wystawie bardziej fachowy komentarz ^^. Jak narazie : podobać mnie się xD
Napisano 1 Luty 200718 l odwiedziny lecą a komentarzy jakoś nie przybywa :( Jak zrobisz cos zle to Cie wszyscy zjedziemy i bedziesz mial komentarzy od groma ;P A tak na serio to robota PROFI!! Widac ze sie bardzo starasz. Szkoda tylko ze to wszystko sie tak "wlecze"... :P
Napisano 1 Luty 200718 l odwiedziny lecą a komentarzy jakoś nie przybywa :( po prostu zabraklo nam slow, bardzo ladnie :)
Napisano 20 Luty 200718 l Autor ten turkusowy box ma jakies 2m wysokosci (tak dla oddania skali budynku)
Napisano 20 Luty 200718 l Budowla porządna, wiec boxy chyba nie potrzebne dla skali :) chociaz jak juz go dales i on ma 2 metry to bardzo duze okna są, ale chyba tak w kamienicach jest... nie to co w moim bloku gdzie do sufitu mozna reką siegnąć prawie... Ładnie idzie :) a jak chce ci sie odczekac troche wiecej przy renderze to wrzuc cos z lepszym wygladzaniem
Napisano 20 Luty 200718 l konkretny kawał modelu. Mam nadzieję że z materiałami pójdzie równie dobrze :) Pozdrawiam
Napisano 20 Luty 200718 l ładnie :) mi się podoba, obawiam się tylko czy teksturowanie będzie szło tak gładko jak modelowanie :p .
Napisano 20 Luty 200718 l Tralki na górze maja jakies nie zdrowe proporcje, no a tak hehe jest ok czekamy na wiecej
Napisano 21 Luty 200718 l Chyba odwiedzę Wrocław :) Może jakiś render z wszystkim co zrobiłes do tej pory? :)
Napisano 8 Kwiecień 200717 l Autor póki co, postanowiłem sobie odpuscic troche modelowanie, bo wiem ze to w sumie najłatwiejsza część i z nią raczej nie bede miał problemów. oto pierwszy prób textur na budynek D.W. Piast
Napisano 8 Kwiecień 200717 l jak dle mnie jest super może troch przybrudzić rogi przy oknach i drzwiach na samym dole :)
Napisano 8 Kwiecień 200717 l mkk3a - Czy to nie jest budynek przy PKP, tam jest rossman w podobnym miejscu? Troszkę bledsze kolory i Half life 2 sie klania jak nic. Bardzo mi sie podoba. Czekam na wiecej:)
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Lewy górny róg coś czerwonego, nad kolumnami ten potrójny dach troszkę dziwnie wygląda-jak dla mnie. Ogólnie przyjemny klimacik się zapowiada i jak zwykle foto-realny;)