mkk3a Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Witam, tytuł wątku to nic innego jak City 17 - czyli sławne miasto z Half-Life'a 2. W zasadzie w grze nie znajduje się na terenie jakiegos konkretnego panstwa, ale dużo napisów jest pisanych cyrylicą i tak też chce zrobić w tej scence (czyli nazwy ulic, hoteli, szyldy w wystawach sklepowych itp.). Ogólnie pomysł na scenkę jest taki - pamiętacie takie rondo z obeliskiem po środku po opuszczeniu Dworca Głownego? Jeśli nie, to tu jest jeden screen (tak dla przypomnienia). Ogólny charakter i klimat sceny będzie jak w grze, natomiast detale i wszystkie budynki są wzorowane na miejscach we Wrocławiu - włacznie z takimi detalami, jak przystanki autobusowe, linie wysokiego napiecia, kubly na smieci, sygnalizacja świetlna itp. Na raize wymodelowane (częściowo albo w całości) budynki inspirowane były następującymi miejscami we Wrocławiu: 1) bud. TPSA przy Powstańców Śląskich 2) biały dwukondygnacyjny budynek między siedzibą dyrekcji PKP a stacją Statoil (przy ul. Suchej) 3) miedzy ulicą Piłsudskiego a placem Kościuszki, tzw. Arkady. Na górze jest takich duży czerwony napis BOSCH. 4) skrzyżowanie Kołłataja i Piłsudskiego, budynek na rogu po lewej stronie patrząc w kierunku Galerii, na dole jest sklep Rosman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 City 17, zgadlem :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Ale co to będzie? Jakiś sielski widoczek na miasto, wojna, demonstracja, wypadek samochodowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Czyżby chodziło o Half Life'a 2? :) Budynek oddawałby klimat:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Patrze że cyrylicka, więc dukam, dukam, dukam...i wydukałem, ale niewiele mi to mówi. A że z grą związane to myślałem, że może z Hitmana (chyba 3). Ale co do tego mają wrocławianie? Czyli nie to jednak... Ale napewno to z jakies wojennej gry:) Wygrałem coś?:) Nagrody proszę wysyłać gołebiem pocztowym z dopiskiem - byle jakim i tak trafi:) A czy ma to być sam budynek czy większa scena?:) Powodznia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 kuurna jak to bedzie cos ala City 17 to moje [ulubione] klimaty :) ale tak czy siak bede sledzil watek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 chlip, chlip, chlip a juz myślałem że popchniesz do przodu wieżę ciśnień ale cóż...policzymy sie na paintballu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Narazie fajnie... ja mowie ze Stalker: Shadow of Chernobyl :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Ta ale ta gierka jeszcze nie wyszła już nie mogę się doczekać nawiasem mówiąc. To będzie city17 z HL 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 tak, to City 17 z Half-Life'a 2 piotrek - mysle ze jakis widoczek na ulice, kamieniczki itp. XaoC - wroclawianie mają to do tego, ze sam jestem z wrocławia i porobilem pare wycieczek po miescie, popstrykałem fotki co ciekawszym budynkom i na nich sie wzoruje, wiec bedzie mozna dostrzec podobienstwo miedzy renderami a faktycznie istniejącymi budynkami. pierwszy budynek na podstawie urzędu wojewódzkiego ten - budynek TPSA przy ul. Powst. Śl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Trudno mi cokolwiek napisac, poniewaz troche za malo pokazales... Narazie moge jedynie powiedziec, ze nie pasuje mi wielkosc tych okien na dole, do ich wysokosci nad ziemia... a reszta jest spoko... Czekam na postepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 budynek TPSA przy ul. Powst. Śl. Ten budynek powinien od razu być zniszczony przez Stridery i Gunshipy :D Świetny pomysł!!! Moja ulubiona gra + wzorowanie na ślicznym mieście. Podoba mi sie i będę często zaglądał. Na razie nie moge zbyt dużo powiedzieć o modelach, ale jest ładnie. Licze na częste update'y. Życze wytrwałości! Pozdrówka dla fanów Half-Life'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 stary jestem z tobą uwielbiam klimat Hl2 i jak bym mogl to bym se kupil kawalerke w City 17 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 mały update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 He he . W takich scenach jak zwykle o wszystkim zadecydują texturki. Modelik ladniusi, czekamy na więcej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysss Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 A może by się tak "skrzyknąć" - ludzie z Wrocławia i zrobić jakąś część miasta? Wieża ciśnień już prawie gotowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 jak byscie mi dali jakies foto to tez mogłbym pomóc jakis budynek wyskrobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 za pewne nie jeden fan hl2 pokonujac kolejne etapy tej boskiej gry myslal o wykonaniu czegos w 3d zwiazanego z owa gra. Ja tez o tym myslalem, mam nadzieje ze jeszcze przyjdzie mi sie za to zabrac. Co do pracki to na razie schludnie i niewiele, czekam na wiecej;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 no narazie malo ale bardzo fajnie... tylko czy Ci wytrzyma komp całe miasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Jak zrobiłeś cyrylice w tytule? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 no no coraz lepiej :P pracuj dalej... chce zobaczyc final :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 dawno nic tu nie wrzucałem, ale ostatnio na szczescie zdążyłem cos wymodelować i wrzucam tutaj fragment nowego budynku. w sumie nie wiem czy bedzie pasował do koncowej sceny (i czy znajde dla niego miejsce) ale to juz szczegół :) (inspiracja znajduje sie we Wrocławiu przy ul. Suchej, miedzy siedzibą dyrekcji PKP a stacją Statoil) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 bardzo fajnie wyglada jedziesz dalej :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 jak będzie to tak cool jak wieża to nic tylko czekać na finish ;) ale ruchy ruchy stary wyjadaczu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 mkk3a - trzymam kciuki. Wieza cisnien byla super, to tez bedzie:) Wiecej inspiracji znajdziesz kolo mnie na srodmiesciu w okolicach browaru piastowskiego. To jest city17 x100000 :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 SSn4k3 - w sumie bylem tam pare razy i troche kojarze te okolice, ale tylko ogolnikowo. moze jutro uda mi sie tamtedy przejechac (tzn. ul. Jednosci narodowej, bo zwykle jezdze Wyszynskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 juz myslalem ze projekt upadl, a tu niespodzianka :) bardzo mnie to cieszy. modele ladne, nie moge doczekac sie konca. trzymam kciuki [kazde, jakie mam] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Właśnie w tym rejonie są fajne budynki. Tzn okolice Nowowiejskiej pomiędzy Jedności a Wyszyńskiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 tak w ramach relaksu wymodelowalem sobie na szybko latarnie uliczną. stwierdzilem ze taka w starym stylu bedzie o wiele lepsza i bardziej klimatyczna niz te nowoczesne. oryginał znajduje sie we Wrocku np. przy Kazimierza Wielkiego, choc w innych miejscach z pewnoscią też. polycount ~2,5k tris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Naprawdę bardzo ładne latarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2007 odwiedziny lecą a komentarzy jakoś nie przybywa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Będzie z Ciebie wielki PRO, czuje to w kościach xD. Jak się tego więcej nazbiera to wystawie bardziej fachowy komentarz ^^. Jak narazie : podobać mnie się xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 odwiedziny lecą a komentarzy jakoś nie przybywa :( Jak zrobisz cos zle to Cie wszyscy zjedziemy i bedziesz mial komentarzy od groma ;P A tak na serio to robota PROFI!! Widac ze sie bardzo starasz. Szkoda tylko ze to wszystko sie tak "wlecze"... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 odwiedziny lecą a komentarzy jakoś nie przybywa :( po prostu zabraklo nam slow, bardzo ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 ten turkusowy box ma jakies 2m wysokosci (tak dla oddania skali budynku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Budowla porządna, wiec boxy chyba nie potrzebne dla skali :) chociaz jak juz go dales i on ma 2 metry to bardzo duze okna są, ale chyba tak w kamienicach jest... nie to co w moim bloku gdzie do sufitu mozna reką siegnąć prawie... Ładnie idzie :) a jak chce ci sie odczekac troche wiecej przy renderze to wrzuc cos z lepszym wygladzaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 konkretny kawał modelu. Mam nadzieję że z materiałami pójdzie równie dobrze :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 ładnie :) mi się podoba, obawiam się tylko czy teksturowanie będzie szło tak gładko jak modelowanie :p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Tralki na górze maja jakies nie zdrowe proporcje, no a tak hehe jest ok czekamy na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 no i pozytywnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paper_nr1 Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Chyba odwiedzę Wrocław :) Może jakiś render z wszystkim co zrobiłes do tej pory? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2007 póki co, postanowiłem sobie odpuscic troche modelowanie, bo wiem ze to w sumie najłatwiejsza część i z nią raczej nie bede miał problemów. oto pierwszy prób textur na budynek D.W. Piast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 myślałem że umarło, a tu żyje i ma się w najlepsze - dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 jak dle mnie jest super może troch przybrudzić rogi przy oknach i drzwiach na samym dole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 bardzo mi sie podoba, powodzenia :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 nice, czym oswietlane... vray sun?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 pokaż tex,m wygladają pieknie, musze Cie kiedyś upić i ukrasc je:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 mkk3a - Czy to nie jest budynek przy PKP, tam jest rossman w podobnym miejscu? Troszkę bledsze kolory i Half life 2 sie klania jak nic. Bardzo mi sie podoba. Czekam na wiecej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 Half Wrocław codename 17 :D bardzo ładne budyneczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Lewy górny róg coś czerwonego, nad kolumnami ten potrójny dach troszkę dziwnie wygląda-jak dla mnie. Ogólnie przyjemny klimacik się zapowiada i jak zwykle foto-realny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi