Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tylko, ze w tym wypadku to wyglada jakby ktos mu poszerzyl usmiech bagnetem, a nie jak faldka ;) No ale skoro tak lubisz to sie juz nie czepiam. Pzdr i powodzenia przy kolejnych modelach

• Odpowiedzi 1,2k
  • Wyświetleń 145,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

OKO wsumie masz racje :) ale nie wie mczemu baaardzo misie podoba taki wyglad ust ;)

ps. pasuje mu ta czerwona szminka :)

ps2. chcialem sie pochwalic najwieksza(watek) iloscia postow w WIP :D

Napisano
  • Autor

WitaM!!

dawno nic nie pokazywalem ;)

narazie tyle ale i tak nie jestem zadowolony choc i tak jeeeeeest duzo lepiej niz bylo przed dzisiejszym modelwoaniem :D

jeszcze duuuuuzo przesuwania vertexow

powiem ze naprawde sztuka jest odwzorowywanie glow

podziwiam takich modelarzy a kilku naprawde powala skillem (naogladalem sie ostatnio duzo modeli)

ps. mnostwo rzeczy mi w tej glowie nie podoba sie i powolutku w miare umiejetnosci (a zauwazylem ze sa marne) staram sie poprawic :)

ok koniec gadania licze ze zabijecie mnie licznymi komentarzami :D

a063f90b9c0c337d.jpg

Napisano

WOW! Genialnie to wygląda!

I ty mówisz, że Twoje umiejętności są marne? Heh, dobry żart :D

O, i mógłbyś pokazać zoomika na siatkę ucha? pliss :)

Napisano

1. skończ wreszcie jakiś model !!!! ;)

2. główka bardzo fajna

3. -> 1.

;) Pozdrawiam

Napisano

ja tobie nielot slodzic nie bede:)

oczy sa jakies chyba za szerokie. nie bardzo podoba mi sie ta zmarszczka idaca od nosa. i nos troche brzydko laczy sie z czolem.

ale tak czy siak mi sie podoba

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

Witam!!

patry-->serio mowie :) oto i siateczka uch, ale robione na szybko aby tylko krztalt byl :D

Juni...ekhm.. hcpiter :D:D hehe dzieki ;) choc do klasy to daleko :)

Vorek--> :P:P jak to mowia w usa never :D pomyslalem sobie ze jak osiagne zadowalajacy skill to ukoncze jakis model :D wiec nie predko jakis skoncze ;)

Matti-->oczy racja (chyba) :D naz zmarcha jeszcze walcze ale mniej wiecej tak bedzie gdyz tak powinno byc(?) musze wiecej zdjec poogladac :) czemu nos brzydko laczy sie z czolem ? a jak ma sie laczyc ? :D

ok oto siateczka ucha ;) jak widzicie siatka jeszcze in progress gdyzsa volne vertexy :D

68e76ecc1043c8d5.jpg

Napisano

Prawie widać ze to Samuel L. Jackson. Dolna warga inny kształt ma jest, podbródek za ostro uwydatniłeś. Nos nie jest siodełkowaty, raczej prosty i ostro załamuje sie ku czołu. Za bardzo mięsiste zrobiłeś mu poliki, znaczy to co schodzi z nosa na poliki, on raczej ma tam tak ładnie uładzone to, a nie tak wyeksponowane jak na screenie. Jeszcze bym się nad wielkością oczu zastanowił, bo nie wiem czy są za duże.

Napisano
  • Autor

kuba-->wiec tak, prawie robi wielka roznice :D ok teraz do rzeczy, wszystko co napisales to racja i nie gdyz na jednym ma taka warge na innym taka a na jeszcze innym taka, tak samo wszystko inne choc z polikami trafiles w 10 :D oczy racja za duze sa :D aha i znosem masz racje ostatnio walczylem znim troche i sie zdenerwoalem :D

Napisano

pokaz nielot zdjecia gdzie taka zmarszczka jest. nos to bardziej fachowo napisal _kuba_

btw. _kuba_ mnie tez bys mogl wesprzec w moim watku:)

Napisano
  • Autor

Matti ok zgadzam sie zmarszczka za przerysowana :) do poprawy ;)

ps. dzieki za komentarze :) bardzo pomocne

Napisano

Nielot ogólnie nie jest źle ale tez nie jest dobrze :), robisz te modele seriami, a jakbys zrobil jeden a porządnie to myśle ze wyszlo by ci to na dobre :). Jak stanołes w miejscu tak nie mozesz przejsc na "next level" od dluzszego czasu :|

PS: robi sie nam tutaj prawie cgtalk pod wzgledem komentarzy ;)

Napisano
  • Autor
Nielot ogólnie nie jest źle ale tez nie jest dobrze :), robisz te modele seriami, a jakbys zrobil jeden a porządnie to myśle ze wyszlo by ci to na dobre :). Jak stanołes w miejscu tak nie mozesz przejsc na "next level" od dluzszego czasu :|

PS: robi sie nam tutaj prawie cgtalk pod wzgledem komentarzy ;)

hehe max spoko :) ale wiesz konkreciki bo takie cos malo mi mowi :)

napisz co poprawiac itp itd :)

Napisano

generalnie masz ten sam problem co ja (tyle ze ty jestes bardziej zawansowany) . Potrafisz zrobic humanoidalna glowe, ktora ogolnie wyglada na ludzka, Nie mniej jednak brakuje jej tego "czegos" co nadaje jej ten prawdziwy ludzki wyraz:). Ciezko powiedziec co to jest, czy sa to proporcje, uklad poszczegolnych czesci, czy cos jeszcze innego:) Ale na pocieszenie powiem tobie ze na forum na palcach jednej reki mozna by policzyc ludzi ktorzy to potrafia:). Napewno jestes na dobrej drodze. Nie pozostaje tobie(i mi) nic innego jak tylko rezac irezac te modele, az bedzie dobrze:)

No to taki krotki wywodzik ode mnie;)

pozdrawiam i keep working:]

Napisano
  • Autor

Witam!!

dzieki Matti za posta :)

tak na marginesie wymyslilem swietny sposob na robienie modeli ze zdjec :)

ale narazie nie powiem jaki pierw sprawdze czy dziala :D

ale najlepiej by bylo zaczac od nowa tzw od jakiejs malej czesci glowy gdyz ciezko poprawiac cala glowe :)

Napisano

Mam na mysli dokladnie to czym mówi Matti :). Jakiś konkretnych błedów raczej nie ma sensu wytykac, ze ucho nie takie, ze kosc tu i ówdzie zbyt wystaje to wszystko zapewne dobrze wiesz. Jestes uzbrojony w mase referencji tylko trzeba to skleic w jedną spójną całosc :)

Napisano

niezły efekt przy małej ilości poly ... zapewne... dajesz dalej!

Napisano
  • Autor

Witam!!

dzieki za posty :)

klicek--> ano michas :D

John--> hehe jak bedzie mi sie podobal to skoncze ale jak nie to tragedii nie bedzie :D

chveti--> eee tam :D

Adek & Kuba--> siateczka jest baaardzo gesta :D pokazuje bez ms'a gdyz lepiej wyglada bez, zwlaszcza plecy :D zaznaczam ze siatka bedzie napewno modyfikowana zwlaszcza plecy gdyz pierwszy raz robie plecy i ciezko idzie :)

mrkrzychu--> dzieki :D

6f3d8a634bcbf321.jpg

Napisano

ale maly siu**... screen xD

Super super nawet nie ma co pisac bo bledow nie widze :)

Pozdro

Napisano

najs:D jak to możliwe że nadal szukasz pracy mastahu?:D

chyba mu przesadziłeś z wgłębieniem nad nogą,tam obok brzucha :D:P [zapomniało mi sie nazwy kości..] no ale że wip to pewnie poprawisz[?] :)

hej

Napisano
  • Autor

piter--> hahaha wiem ze maly :D ale taki jest w oryginale ;)

tadek--> lol :D dzieki :)

Radzisz--> jak ? bo mastahem nie jestem :D:D racja to wglebienie tez mi nie pasi :) ale takie rzeczy bede poprawial na koncu :) dzieki :)

dzieki za komentarze :)

pozdro

Napisano

pewnie wyszedł dopiero co z zimnej wody:P

no mi się bardzo podoba nielot007 już przestałem liczyć, że dogonię twoje umiejętności kiedyś

Napisano
  • Autor

Witam!!

mrkrzysiek-->nie musisz mnie gonic przeciez mamy taki sam poziom :)

ok update :)

pewno powiecie ze malo zrobilem :D ale prawde mowiac dlugo to robilem duzo poprawialem trohe dorobilem noga praktycznie cala poprawiona poprawilem miesnie zrobilem pierwsze kolano :D

i daje siateczke...tak wiem gesta siatka :D

e44e33950743a8ca.jpg

dd79fa9436bdaf0e.jpg

Napisano

A ja myslalem ze ty tylko glowy umiesz robic ;) Ja tam lubie geste siatki, zageszczaj, zageszczaj. (pokaz wygladzone)

Napisano

Niezłe, naprawdę fajnie wygląda, prosiłbym o siateczkę jeszcze. Choć szyja do poprawki jest. Głowa super.

Napisano

model wypasiony :) włosy też niczego sobie , jedyne co mnie boli to to ze zawsze sie musze prosić o siatke xD weź zawsze dawaj od razu z nią :)

Napisano

ciekawa gęba, może nos jest trochę za delikatny w stosunku do tej twarzy

Napisano

Nieźle nieźle, tylko to przewężenie na górnej wardze jest takie nienaturalnie szerokie.

Napisano

Może to głupie ale dziwne robisz te gałki oczne :D Reszta elegancka

Napisano

kur.., za kazdym razem jak wchodze na ten watek zapodajesz prace o 5 levelow konkreyniejsze od poprzednich, gratuluje talentu i zycze sukcesow na przyszlosc;)

edit: poprawilbym chyba brew troche(przy nosie jest ok, ale tam dalej cos mi nie gra)