Napisano 28 Sierpień 200618 l Autor OK po chwilach zwątpienia jest jest dobrze, udało mi sie zmniejszyć zużycie ramu o ponad połowę :] CHCIAŁEM TU SERDECZNIE PODZIEKOWAĆ GREG_JG za informacje i cirepliwość No a my możemy wrócić do normalnych czynnosci na drodze postepowania wiposkiego. Looknijcie i interesuje mnie co o skórze myslą
Napisano 28 Sierpień 200618 l jakby jeszcze czegoś brakowało tej skórze żeby była bardziej skórzana, może jakiś bump? ale już dosyć dobrze
Napisano 28 Sierpień 200618 l Autor No nic wam to sie nie dogodzi jak byscie wszyscy tu pisali nie na gg t by bylo zabawne bo zobaczyli byscie jak kazdy z was ma inne wyobrażenie o czarnej skórze :p tyle wam powiem no nie wiem ja porównywałem z kilkoma fotkami (na każdej była inna) postanowiłem nie usredniac wszystkich tylko 2 i to jest to co najwyzej fałdki moge poprawić ale jeszcze nie wiem na jakie... Moze ktos podpowie, dalej PASY kto wie jak wyglada zapiecie tych 4 punktowych pasów z Cobry 427 niech sie zgłosi dostanie 6 do dzienniczka i pochwałe no drogie dzieci ;P Mam kilkanaście fotek i takie rozdiałki że musiał bym wymodelować 6 kwadratów żeby oddac te pixelizacje ;) HELP ME I nie wiem cholercia co z tymi oponami (Darek) mam na mysli shader nie 3d, 3d później bo i tak czekaja mnie jeszcze 2 felgi... Jeszcze taki drobny acz ciekawy drobiazg który mnie mocno zastanowił : "MSG 0.0 warn : C:\Documents and Settings\Damian\Pulpit\DH223SX.HDR: Image format not supported by mental ray. Will pass the image as raw data (slower and more memory consuming). MSG 0.0 warn : C:\Documents and Settings\Damian\Pulpit\DH223SXskylight.hdr: Image format not supported by mental ray. Will pass the image as raw data (slower and more memory consuming)."
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor Jak to ? Zdefinuj ukradłem ! znaczy ze co ... ? ty ? tak ... wzioł ? i ... em :| ;)
Napisano 30 Sierpień 200618 l Autor OK w kwestii poządkowej dzięki zaangażowaniu ze str. MRKrzyśka mam juz świetne referki pasów - w 1 wolnej chwili amierzam je wydłubać. Musze też sprostować wstep do cobry bowiem zawiera on drobny bład w datowaniu zwiazany z rozbierznoscia printów z zamierzeniem w wyniku tego prostuje pojawia sie tu nastepujace modele Cobry: rocznik 1963 model AC 289 rocznik 1965 model Shelby 427 Oraz autorski wariant na bazie 427 ale z 1968 (z takimi światłami z tyłu) to na razie tyle ...
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Shleizer: troche racji masz, ale... http://en.wikipedia.org/wiki/AC_Cobra ; jak widac autko sie w koncu "zamerykanizowało" za sprawa Shelby'ego, swoja droga wydaje mi sie ze wyczailem w pobliskim miescie (replike pewnie) Cobry:) edit: sie spoznilem:(:P
Napisano 13 Wrzesień 200618 l o tak cobra z nadwoziem w naturalnym kolorze aluminium jest piekna.... mmmm
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Autor jak pisałem bedzie protoplasta w postaci AC Cobry 289 model własciwy czyli shelby Cobra 427 - trównież w wersji nazwijmy to autorskiej no i później ale to po Viperku raczej następca Cobra Daytona może jeszcz później nowy Concept Cobry od Forda i na pewno mój concept Cobry ale to zdecydowanie później choć juz mam szkice :p nawet liczne... Więc jakoże własnie zakończyłem przygodę z wydziałem (teraz tylko dyplom) Plan jest prosty, jade na drobny odpoczynek a później ruszy to mam nadzieje ostrzej do przodu jak na AM przystało ;)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor No to wróciłem i taki drobiazg na rozruch ... za chwile jakąś silniczek rasowa 427...
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Yo! Dawno nic tutaj sie nie dzialo ;P Ja tez wroce ale po 15 wrzesnia hehe ;P Nie no filterek pierwsza klasa!! "Papierowe" sa najlepsze - a nie jakies stozki co i tak nic nie daja :) A jak cos daja to w granicach niezauwazalnych/nieodczowalnych... Czekam na reszte Cobry bo prace ida bardzo ladnie :)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Hehe miło mieć stałą rzeszę fanów do 15 to mam szanse Ciw Wiktorze wyprzedzić :p zobaczymy a silniczek postanowiłem machnac w LP...
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Jakie LP!!?? Idz na calosc!! Idz na calosc!! Idz na calosc!! ;P hehehe Jak mnie wyprzedzisz to Ci porysuje lakier ze zlosci na tej Cobrze ;P hehe :D
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Nienawidze dłubać z referków - jeszcze nie gotowe :| siatke czego ?
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Oj no pokazywac sitaki !!!!!!!!!!!!!!! nie cage tylko siatki no , ale zdjecie dobrym aparatem robione w calej okazalosci :D
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor W odpowiedzi na powyzsze petycje :p ... Kurcze gdybym sie wyrabiał, jak sie nie wyrabiam - za dużo mam na głowie
Napisano 26 Wrzesień 200618 l No i jest bardzo dobrze - teksturki ladnie leza, siatka dobrze przemyslana, materialy odpowiednie... czekam teraz na silnik - pamietaj ze w HI-Poly!!
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor Hm tyle domagaczy i tylko jeden komentarz eh fuszerke robicie chłopaki :p No miałem dzis cos pokazaźć ale miałem przedłużona randkę z pewna modelką i wiecie... ...może jutro, a nie jutro jestem na torze em i tak w kółko. :( No dobrza to slinik tez zrobie w HI niech ci bedzie Wiktorze, specjalnie dla ciebie ;)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Ohhh dziekuje bradzo za ta decyzje w sprawie silniczka ;P Tak ogolnie dzisiaj bylem dlugo na sloncu dlatego bede usprawiedliwiony co do tego co teraz powiem... Otoz... McGyver tez jezdzil Cobra hehehehehehehehe ;)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor HEHE to musiało byc intensywne to słońce :p za tem w LP to tyle póki co ... W HP sie zobaczy ciągle bowiem coś mi nie lezy w proporcjach
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Bo najlepiej robic fury w skali 1:1 i miec wymairy tych silnikow i innych czesci... A silniczek zapowiada sie super fajnie :)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor A może ktoś ma printy albo wymiary 427, albo leży to u niego w garażu czy coś ?
Napisano 27 Wrzesień 200618 l no nareszcei kolega wziol sie do roboty!;)kiedy zaczynasz kolejny modelik?:>
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Bruneq: damusTo jeszcze tego nie skonczyl a ty mowisz o nastepnym... tak sie nie robi ;P damusTo: no przeciez na kazdym "szrocie" znajdziesz Cobre w Polsce... hehehehe ;P
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Wiktor i jeszcze zapłacisz za nią grosze:) damusTo a napisz do tych kolesi co w polsce składają cobry o jakieś wymiary może podadzą
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor Eh dzieciuchy wy dzieciuchy, co do kolejnych modeli to na razie nie nie rozpraszam choć wyznam że zaczołem kilka nieco wcześniej ale o tym sza bo teraz rozpinam pasek klinowy i jade ten silnik nie ma co czekać. Do gosci od Cobry napisałem ale nie odpisali - może sie boją konkurencji nie wiem. NA TORZE BYŁO ULTRA a później 40 min korka w drodze powrotnej aaaaaaaaaaaa... Dlaczego korek jest zawsze tam gdzie ja ??
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Dlatego korek jest tam gdzie ty zeby ci uswiadomic ze Cobra ci sie nie przyda - widzisz... nie bedziesz mial wydatkow ;P Rob ten silnik szybko bo sie niecierpliwie :)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l hehehe..... Wpadłes w korek? ;) aty mi powiedz co to jest to 427 a ci znajde wymiary!:P zartowaaalem..wiem co to 427
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor 427 to symbol silnika o http://www.cobracountry.com/southern/427engine.html
Napisano 27 Wrzesień 200618 l pięknie ten silniczek się zapowiada :) ...niestety nie mam Cobry, więc nie pomogę :-(
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Dzida :D Pasek wporzadeczku, lopatki tez dobre :) Zebys nie przeholowal ze szczegolami bo wiesz... rendering wieczny bedzie hehehe ;P
Napisano 28 Wrzesień 200618 l ładny alternator, ale jego mocowanie jest conajmniej dziwne - złamałoby się od naciągu paska :P
Napisano 8 Październik 200618 l Autor No to jako ze miałem zarwaną nocke - mały upek znalazłem troche czasu wreszcie :] choć nie wiele powstało to jednak zawsze coś ;) Czas renderu bo mnie podpytują w okolicach 2 min