Napisano 20 Październik 200618 l Musisz wybrać: albo poświęcasz się dla dobra ogółu kończąc model, albo poświęcasz się zabawie... :-)))))))))))))))))
Napisano 20 Październik 200618 l Autor Czy wy mnie tu aby nie stawiacie pod murem ?? Czy to niezbyt dyskretna próba przymusu ? albo raczej presji ? Pj chłopaki wiecie jak to jest musze sie nieco rozerwać, no ale jest 1 osoba która byc moze zatrzyma mnie w domu hm no w sumie to weekend mam pod znakiem jazdy bez trzymanki :] zobaczymy co i jak planuje za moment tos podłubać schodzi ostatni render :]
Napisano 20 Październik 200618 l To była tylko sugestia :)))))))))) Ja też nie mam za bardzo czasu na dłubanie.....ale jakoś trzeba sobie radzić :_)
Napisano 20 Październik 200618 l Autor Hehe no tak ale ty zawsze możesz bryknąc na ogonie i bedzie szybciej ;) a ja i tak juz pogubiłem paski :p
Napisano 21 Październik 200618 l Autor A dzieki, dzięki - dziś zaczynamy z takim dorobkiem i w planach jest dorobienie kilku detali + gaźnik, skrzyniajeśli dobrze pójdzi może wał korbowy zobaczymy czy bede miał na to cały dzień ;) Wersji gaźnika też jest rzecz jasna tyle co silników za to przynajmniej tył silnika na łaczeniu z skrzynią jest w miate jednoznaczny ;) no to na rozruch herbatka, śniadanko i co może mi ktoś pomasuje plecki ??
Napisano 21 Październik 200618 l Damus, jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz, zaglądam tu w milczeniu już od dosyć dawna ale w końcu muszę Cie pochwalić, coś pięknego, ilość detali zabija, trzymam kciuki, żebyś dotrwał do końca. Pozdrawiam.
Napisano 21 Październik 200618 l oj ten kolektor dolotowy i głowice to troche odbiegają od orginału :P ale wiekszość ludzi się nie pozna :)
Napisano 21 Październik 200618 l Autor U ła zawitała stara szkoła :] no po tym poscie masowanie pleców nie jest juz konieczne, czuje sie pomasowany ;) nawet nie tylko po plecach ale i stopach hehe =P Wszystko troche odbiega wszystko z referek więc mimo usilnych starań jest jedynie podobne dzieki za komenty i zapraszam czesciej jeszcze postaram sie was zaskoczyć :]
Napisano 21 Październik 200618 l Autor No i to chyba na tyle jesli o ten element idzie teraz drobna synchronizacja poszczególnych elementó no i chyba go okabluję ...
Napisano 21 Październik 200618 l Jak tak sie na tą pracę patrze to mnie zazdrosć sciska i popycha mnie bym swoje projekty robil dopracowane i myslal nad tym co robie,a tak wogóle pozdro i zycze milej dlugiej pracy,bo model jest jak smak miodu w ustach:P
Napisano 21 Październik 200618 l Autor Dzięki za ciepłe komentarze ... Jedziemy dalej czy to na badziewny niebieski kolor to cewka zapłonowa ?? Czy ktoś oblatany w mechanice silników mógłby mi opisać na którymś jpg nazwy poszczególnych elementów bo gubię sie już w "obiektach" help f1 f1 ... No i jedziemy kolorki panowie propozycje śróby, kable ... PS ZNALAZŁEM REFERKI GAŹNIKA :]
Napisano 22 Październik 200618 l EEEekhmmmmmmmmmmm idz juz stad ;p Co za duzo to niezdrowo ;) Dawaj dalej :D
Napisano 22 Październik 200618 l Autor :( a Bubu mnie wygania Łeeeeeeeeeeeeeee,łeeeeeeeeeeee.... hehe OK moment koncentracji bo rozpinam przewody, Alterantor znalazł już ostateczna lokalizację ale pytanie czy nie za wiodkie elementy go niosa w stosunku do paska jak myślicie bo machnołem nowy tez swoja drogą. Mówimy o ok 530KM :| Wiktor dzięki za ściągawke z nazwami teraz jeszcze jak sie nazywa ten fragment który jest tu na renderku za kołami ? I czy to co w poprzednim poscie jest na czerwono lakowane czy to blok czy jakos jeszcze inaczej a blok to całościowa nazwa ?? Bym renderka zapomniał :] a i czy ktoś wie jakiej żrednicy ida kable do świec a jakiej do rozrusznika,akumulatora ?
Napisano 22 Październik 200618 l Nooo co do instalacji elektrycznej to bedzie problem... ogolnie musialbyc miec taki przewod w rece zeby obczaic "mniej wiecej"... ;P Co do modelu to sie chlopie lecz tam delikatnie - zdrowi ludzie tak nie szaleja w pracy ;P hehehe Ogolnie szczegol poraza w Twoich modelach za co ci chwala bo potwierdzasz pewna ludowa prawde a mianowicie "Polak potrafi"... :) Co od tego elementu ca kolami to hmmm ja bym to nazwal jakims korpusem... nie mam pojecia... A blok silnika to po prostu blok :) Tzn ja sie na razie nie spotkalem z inna nazwa chociaz przy tym grzebie od czasu do czasu :)
Napisano 22 Październik 200618 l Autor No tak jak se nie pomierze to nikt mi nie powie, wybebeszyłem fiata stilo przyjaciela i juz wiem ... Ale dziś rypie mnie głowa i em upki hehe na plan dalszy =P HEHE i zobaczcie co dostałem od Loozaka w ramach inspiracji o tutaj :]
Napisano 23 Październik 200618 l Wiesz że ja to się na silnikach nie znam i nie wiem co do czego służy ale patrzę sobie na formę i widzę dzieło sztuki. Miłej finalizacji.
Napisano 23 Październik 200618 l Autor nie wiem czy az tak to bede animował zobaczymy jak wyjdzie czas renderu w clayu ostatecznie bo mam o to pewne obawy mam tu tylko jednego kompa nie ma lekko to poważna sprawa ja osobiście myślałem jedynie tłoki puścić w ruch i z przejrzystości bloku przejść w jej brak raczej takie kwiatki Loozak podbił stawkę ale i tak przeciez miałem markować tylko ten silnik w LP więc to co tu wyszło prosi sie o osobny finisz i co gorsza raczej sie nie wyrtenderuje razem z autkiem nie przy shaderach tak myślę choć póki co łyka ok 1,1 GB ramu ale autko 2 tyle nawet więcej no mam obawy że wylezie to poza obszar pamieci jaką może zaadresować ten durny system. OK teraz tak potrenowaliśmy wczoraj z Dariuszem troche światło w v-rayu w skutek czego zaczynam nieco manewrować pytanie jak to wychodzi ? Dalejdodałem troche sampli w FG bo wymiękal w cieniach i widze że jeszcze można by dodać ;) Dalej hm no wstępna wersja okablowania nowa bo poprzednia była w niewłaściwej kolejności a fuszerki nie lubię więc pytanie co wy na taki układ ?
Napisano 23 Październik 200618 l Fajne kabeleczki :) Widze juz pasek - mozna za niedlugo uruchamiac bryke :) A z animacja przy takiej ilosci poly nooo to moze byc dluuuga przygoda ;P Ciagnij to dalej!!
Napisano 23 Październik 200618 l ja tam za motoryzacja w cg nie przepadam, ale ten model.. mniam mniam. 6+ za to kolego sympatyczny
Napisano 23 Październik 200618 l Autor No poprzepuszczanie tych kabli tak żeby sie mijały ładnie tam gdzie gesto to jest wyzwanie ale udało się mimo różnych rozpraszaczy eh ... znalazłem troche czasu i tak to wyszło ...
Napisano 23 Październik 200618 l Fuc**n Deliszys!!!!!Qtva....gratuluje cierpliwosci!:)Bo Jest Pieknie!!
Napisano 23 Październik 200618 l Autor o ktos sie tu obudził :p hehe, dzięki za komenty nowoprzybyłym, eh ide spać czasy renderów przez te kable wydłuzyły sie w okolice nawet 22 min
Napisano 24 Październik 200618 l Bardzo ładnie Ci to wyszło, darmusTo. Widać dużo ciężkiej pracy w detalach. Super!
Napisano 24 Październik 200618 l nie masz przyjaciół? dziewczyny? cały czas siedzisz przed kompem i dłubiesz silniki? idź z tym do psychologa:D za firewallem też jest świat...;)
Napisano 24 Październik 200618 l Nie o ja wiedzialem, ze ty sie troszke zle czujesz... ;P Super robota!!
Napisano 24 Październik 200618 l Autor Bardzo śmieszne chłopaki, bardzo, wyborne wrecz =P Co do zewnetrznego swiata miewam z nim kontakty przez backdor'y ale ograniczam bo pełno tam wirusów i złowieszczych bestii. W zasadzie żyje sobie w "osadzie" i nikt mnie to nie niepokoii. Przytjacielowi wczoraj pomogłem w porzadkach przed tym jak przywiózł kolejne dziecko z małżonką ma już ich troje wiec statystycznie wszystko jest ok i ja miec ich nie musze to tyle dzis planuje w wolnej chwili gaznik ...
Napisano 24 Październik 200618 l Autor No dziś kiepsko z weną choć było troche podłubałem gaźnika i tak by to sie na chwile obecną miało ...
Napisano 24 Październik 200618 l i co my tu mamy pisać? pochwalić Cię? nie, jakbyś to zrobił korzystajac tylko z widoku top, to bym Cie pochwalił...:D nieźle, ale Pionier zimmerit modelował:]
Napisano 24 Październik 200618 l Ty jestes chyba na jakis proszkach czy cos bo normalnie sie takich rzeczy nie tworzy ;P Ale zbesztam Cie za jedno... Wybrales gaznik z 1 gwizdkiem... :( Nie wiem czy wytrzyma, czy da rade takiemu ponad 500 konnemu zarlaczowi :) W sumie zalezy jaki przekroj i wogole... ;P Ogolnie mi sie juz nie chce chwalic... koncz i rob cos nastepnego ;P hehehehe
Napisano 24 Październik 200618 l Autor To jest tylko pół gaźnika Wiktor :p to raz 2 to nie wiem co to gwizdek więc musisz szerzej sie wypowiedzieć :p
Napisano 24 Październik 200618 l jestem pod wrażeniem, strasznie pędzisz z tym silnikiem do przodu. Aż miło popatrzeć.
Napisano 24 Październik 200618 l Autor Wiktor -> Ja cie tu zaraz wygwizdam =P Tymko -> poczekaj aż go odpalimy ;) QBA -> dzięki WIELKIE skoro ty tak piszesz to sam zaczne niebawem w to wierzyć ;) cukrujesz mi tu a ja bez kasy jestem ;P No ale do meritum reszta gaźnika teraz tylko filter założyć i po temacie czy ktos moze mi pomóc w organizacji brakujacych instalacji ?
Napisano 25 Październik 200618 l Autor Wiktorze licze na twoja asystę z instalacja którą zaczołem i jest na ponizszych renderkach ... ...daj znaka jak bedziesz, proszę ;) ściagawka która chciałeś ...