damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 OK po chwilach zwątpienia jest jest dobrze, udało mi sie zmniejszyć zużycie ramu o ponad połowę :] CHCIAŁEM TU SERDECZNIE PODZIEKOWAĆ GREG_JG za informacje i cirepliwość No a my możemy wrócić do normalnych czynnosci na drodze postepowania wiposkiego. Looknijcie i interesuje mnie co o skórze myslą
pecet Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 jakby jeszcze czegoś brakowało tej skórze żeby była bardziej skórzana, może jakiś bump? ale już dosyć dobrze
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 No nic wam to sie nie dogodzi jak byscie wszyscy tu pisali nie na gg t by bylo zabawne bo zobaczyli byscie jak kazdy z was ma inne wyobrażenie o czarnej skórze :p tyle wam powiem no nie wiem ja porównywałem z kilkoma fotkami (na każdej była inna) postanowiłem nie usredniac wszystkich tylko 2 i to jest to co najwyzej fałdki moge poprawić ale jeszcze nie wiem na jakie... Moze ktos podpowie, dalej PASY kto wie jak wyglada zapiecie tych 4 punktowych pasów z Cobry 427 niech sie zgłosi dostanie 6 do dzienniczka i pochwałe no drogie dzieci ;P Mam kilkanaście fotek i takie rozdiałki że musiał bym wymodelować 6 kwadratów żeby oddac te pixelizacje ;) HELP ME I nie wiem cholercia co z tymi oponami (Darek) mam na mysli shader nie 3d, 3d później bo i tak czekaja mnie jeszcze 2 felgi... Jeszcze taki drobny acz ciekawy drobiazg który mnie mocno zastanowił : "MSG 0.0 warn : C:\Documents and Settings\Damian\Pulpit\DH223SX.HDR: Image format not supported by mental ray. Will pass the image as raw data (slower and more memory consuming). MSG 0.0 warn : C:\Documents and Settings\Damian\Pulpit\DH223SXskylight.hdr: Image format not supported by mental ray. Will pass the image as raw data (slower and more memory consuming)."
hkropinski Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 darek ja mam pytanko -> skąd bierzesz displacementy do opon?
dariusz Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 hkropinski stąd: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27029 :) 1
damusTo Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 a ten renderek co mi go tam wlepiłeś to ska masz ?
damusTo Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Jak to ? Zdefinuj ukradłem ! znaczy ze co ... ? ty ? tak ... wzioł ? i ... em :| ;)
dariusz Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 no wziąłem bez pytania, ale oddam im jak Ci już nie będzie potrzebna;)
damusTo Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 OK w kwestii poządkowej dzięki zaangażowaniu ze str. MRKrzyśka mam juz świetne referki pasów - w 1 wolnej chwili amierzam je wydłubać. Musze też sprostować wstep do cobry bowiem zawiera on drobny bład w datowaniu zwiazany z rozbierznoscia printów z zamierzeniem w wyniku tego prostuje pojawia sie tu nastepujace modele Cobry: rocznik 1963 model AC 289 rocznik 1965 model Shelby 427 Oraz autorski wariant na bazie 427 ale z 1968 (z takimi światłami z tyłu) to na razie tyle ...
Gość Shleizer Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 Może się mylę ale Cobra to brytyjskie autko, a nie american muscle car
dariusz Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 AC Cobra to Brytyjskie autko, a Shelby Cobra Amerykańskie...
g:j:r Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 Shleizer: troche racji masz, ale... http://en.wikipedia.org/wiki/AC_Cobra ; jak widac autko sie w koncu "zamerykanizowało" za sprawa Shelby'ego, swoja droga wydaje mi sie ze wyczailem w pobliskim miescie (replike pewnie) Cobry:) edit: sie spoznilem:(:P
Badyl Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 o tak cobra z nadwoziem w naturalnym kolorze aluminium jest piekna.... mmmm
damusTo Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Napisano 13 Wrzesień 2006 jak pisałem bedzie protoplasta w postaci AC Cobry 289 model własciwy czyli shelby Cobra 427 - trównież w wersji nazwijmy to autorskiej no i później ale to po Viperku raczej następca Cobra Daytona może jeszcz później nowy Concept Cobry od Forda i na pewno mój concept Cobry ale to zdecydowanie później choć juz mam szkice :p nawet liczne... Więc jakoże własnie zakończyłem przygodę z wydziałem (teraz tylko dyplom) Plan jest prosty, jade na drobny odpoczynek a później ruszy to mam nadzieje ostrzej do przodu jak na AM przystało ;)
damusTo Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 No to wróciłem i taki drobiazg na rozruch ... za chwile jakąś silniczek rasowa 427...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Yo! Dawno nic tutaj sie nie dzialo ;P Ja tez wroce ale po 15 wrzesnia hehe ;P Nie no filterek pierwsza klasa!! "Papierowe" sa najlepsze - a nie jakies stozki co i tak nic nie daja :) A jak cos daja to w granicach niezauwazalnych/nieodczowalnych... Czekam na reszte Cobry bo prace ida bardzo ladnie :)
damusTo Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 Hehe miło mieć stałą rzeszę fanów do 15 to mam szanse Ciw Wiktorze wyprzedzić :p zobaczymy a silniczek postanowiłem machnac w LP...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Jakie LP!!?? Idz na calosc!! Idz na calosc!! Idz na calosc!! ;P hehehe Jak mnie wyprzedzisz to Ci porysuje lakier ze zlosci na tej Cobrze ;P hehe :D
damusTo Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 Nienawidze dłubać z referków - jeszcze nie gotowe :| siatke czego ?
polka dot Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 KLICEK dawaj tu ktoś będzie pokazywał siatki :D
KLICEK Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Oj no pokazywac sitaki !!!!!!!!!!!!!!! nie cage tylko siatki no , ale zdjecie dobrym aparatem robione w calej okazalosci :D
damusTo Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 W odpowiedzi na powyzsze petycje :p ... Kurcze gdybym sie wyrabiał, jak sie nie wyrabiam - za dużo mam na głowie
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 No i jest bardzo dobrze - teksturki ladnie leza, siatka dobrze przemyslana, materialy odpowiednie... czekam teraz na silnik - pamietaj ze w HI-Poly!!
damusTo Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 Hm tyle domagaczy i tylko jeden komentarz eh fuszerke robicie chłopaki :p No miałem dzis cos pokazaźć ale miałem przedłużona randkę z pewna modelką i wiecie... ...może jutro, a nie jutro jestem na torze em i tak w kółko. :( No dobrza to slinik tez zrobie w HI niech ci bedzie Wiktorze, specjalnie dla ciebie ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Ohhh dziekuje bradzo za ta decyzje w sprawie silniczka ;P Tak ogolnie dzisiaj bylem dlugo na sloncu dlatego bede usprawiedliwiony co do tego co teraz powiem... Otoz... McGyver tez jezdzil Cobra hehehehehehehehe ;)
damusTo Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Napisano 26 Wrzesień 2006 HEHE to musiało byc intensywne to słońce :p za tem w LP to tyle póki co ... W HP sie zobaczy ciągle bowiem coś mi nie lezy w proporcjach
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Bo najlepiej robic fury w skali 1:1 i miec wymairy tych silnikow i innych czesci... A silniczek zapowiada sie super fajnie :)
damusTo Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 A może ktoś ma printy albo wymiary 427, albo leży to u niego w garażu czy coś ?
Bruneq Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 no nareszcei kolega wziol sie do roboty!;)kiedy zaczynasz kolejny modelik?:>
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Bruneq: damusTo jeszcze tego nie skonczyl a ty mowisz o nastepnym... tak sie nie robi ;P damusTo: no przeciez na kazdym "szrocie" znajdziesz Cobre w Polsce... hehehehe ;P
mrkrzysiek Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Wiktor i jeszcze zapłacisz za nią grosze:) damusTo a napisz do tych kolesi co w polsce składają cobry o jakieś wymiary może podadzą
damusTo Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 Eh dzieciuchy wy dzieciuchy, co do kolejnych modeli to na razie nie nie rozpraszam choć wyznam że zaczołem kilka nieco wcześniej ale o tym sza bo teraz rozpinam pasek klinowy i jade ten silnik nie ma co czekać. Do gosci od Cobry napisałem ale nie odpisali - może sie boją konkurencji nie wiem. NA TORZE BYŁO ULTRA a później 40 min korka w drodze powrotnej aaaaaaaaaaaa... Dlaczego korek jest zawsze tam gdzie ja ??
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Dlatego korek jest tam gdzie ty zeby ci uswiadomic ze Cobra ci sie nie przyda - widzisz... nie bedziesz mial wydatkow ;P Rob ten silnik szybko bo sie niecierpliwie :)
Bruneq Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 hehehe..... Wpadłes w korek? ;) aty mi powiedz co to jest to 427 a ci znajde wymiary!:P zartowaaalem..wiem co to 427
damusTo Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 427 to symbol silnika o http://www.cobracountry.com/southern/427engine.html
Homa Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 pięknie ten silniczek się zapowiada :) ...niestety nie mam Cobry, więc nie pomogę :-(
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Dzida :D Pasek wporzadeczku, lopatki tez dobre :) Zebys nie przeholowal ze szczegolami bo wiesz... rendering wieczny bedzie hehehe ;P
javor Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 ładny alternator, ale jego mocowanie jest conajmniej dziwne - złamałoby się od naciągu paska :P
damusTo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 hehe no wiem ze dziwne kto powiedział że gotowe :p
damusTo Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 No to jako ze miałem zarwaną nocke - mały upek znalazłem troche czasu wreszcie :] choć nie wiele powstało to jednak zawsze coś ;) Czas renderu bo mnie podpytują w okolicach 2 min
Rekomendowane odpowiedzi