..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Gokarty fajna sprawa... Ale lepiej koncz ten silnik... ;P
goran Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Musisz wybrać: albo poświęcasz się dla dobra ogółu kończąc model, albo poświęcasz się zabawie... :-)))))))))))))))))
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 Czy wy mnie tu aby nie stawiacie pod murem ?? Czy to niezbyt dyskretna próba przymusu ? albo raczej presji ? Pj chłopaki wiecie jak to jest musze sie nieco rozerwać, no ale jest 1 osoba która byc moze zatrzyma mnie w domu hm no w sumie to weekend mam pod znakiem jazdy bez trzymanki :] zobaczymy co i jak planuje za moment tos podłubać schodzi ostatni render :]
goran Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 To była tylko sugestia :)))))))))) Ja też nie mam za bardzo czasu na dłubanie.....ale jakoś trzeba sobie radzić :_)
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 Hehe no tak ale ty zawsze możesz bryknąc na ogonie i bedzie szybciej ;) a ja i tak juz pogubiłem paski :p
..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Do roboty!!!! :P A nie gadac i zasmiecac watek ;P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 No i kolektorek ladnie wyszedl :) Tak trzymac :)
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 No jeszcze pare drobiazgów i będzie gites
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 A dzieki, dzięki - dziś zaczynamy z takim dorobkiem i w planach jest dorobienie kilku detali + gaźnik, skrzyniajeśli dobrze pójdzi może wał korbowy zobaczymy czy bede miał na to cały dzień ;) Wersji gaźnika też jest rzecz jasna tyle co silników za to przynajmniej tył silnika na łaczeniu z skrzynią jest w miate jednoznaczny ;) no to na rozruch herbatka, śniadanko i co może mi ktoś pomasuje plecki ??
mrkrzysiek Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 ładny silnik ładny a pokaż siatke:)
Loozack Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Damus, jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz, zaglądam tu w milczeniu już od dosyć dawna ale w końcu muszę Cie pochwalić, coś pięknego, ilość detali zabija, trzymam kciuki, żebyś dotrwał do końca. Pozdrawiam.
ReflectVision Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 nie mam slow, jak Ty to wyczarowales to ja nie wiem :)
javor Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 oj ten kolektor dolotowy i głowice to troche odbiegają od orginału :P ale wiekszość ludzi się nie pozna :)
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 U ła zawitała stara szkoła :] no po tym poscie masowanie pleców nie jest juz konieczne, czuje sie pomasowany ;) nawet nie tylko po plecach ale i stopach hehe =P Wszystko troche odbiega wszystko z referek więc mimo usilnych starań jest jedynie podobne dzieki za komenty i zapraszam czesciej jeszcze postaram sie was zaskoczyć :]
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 No i to chyba na tyle jesli o ten element idzie teraz drobna synchronizacja poszczególnych elementó no i chyba go okabluję ...
goran Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Nie ma co więcej mówić, jak jest każdy widzi... Super
Gen.Baton Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Jak tak sie na tą pracę patrze to mnie zazdrosć sciska i popycha mnie bym swoje projekty robil dopracowane i myslal nad tym co robie,a tak wogóle pozdro i zycze milej dlugiej pracy,bo model jest jak smak miodu w ustach:P
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 Dzięki za ciepłe komentarze ... Jedziemy dalej czy to na badziewny niebieski kolor to cewka zapłonowa ?? Czy ktoś oblatany w mechanice silników mógłby mi opisać na którymś jpg nazwy poszczególnych elementów bo gubię sie już w "obiektach" help f1 f1 ... No i jedziemy kolorki panowie propozycje śróby, kable ... PS ZNALAZŁEM REFERKI GAŹNIKA :]
Bubu Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 EEEekhmmmmmmmmmmm idz juz stad ;p Co za duzo to niezdrowo ;) Dawaj dalej :D
damusTo Napisano 22 Październik 2006 Autor Napisano 22 Październik 2006 :( a Bubu mnie wygania Łeeeeeeeeeeeeeee,łeeeeeeeeeeee.... hehe OK moment koncentracji bo rozpinam przewody, Alterantor znalazł już ostateczna lokalizację ale pytanie czy nie za wiodkie elementy go niosa w stosunku do paska jak myślicie bo machnołem nowy tez swoja drogą. Mówimy o ok 530KM :| Wiktor dzięki za ściągawke z nazwami teraz jeszcze jak sie nazywa ten fragment który jest tu na renderku za kołami ? I czy to co w poprzednim poscie jest na czerwono lakowane czy to blok czy jakos jeszcze inaczej a blok to całościowa nazwa ?? Bym renderka zapomniał :] a i czy ktoś wie jakiej żrednicy ida kable do świec a jakiej do rozrusznika,akumulatora ?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 Nooo co do instalacji elektrycznej to bedzie problem... ogolnie musialbyc miec taki przewod w rece zeby obczaic "mniej wiecej"... ;P Co do modelu to sie chlopie lecz tam delikatnie - zdrowi ludzie tak nie szaleja w pracy ;P hehehe Ogolnie szczegol poraza w Twoich modelach za co ci chwala bo potwierdzasz pewna ludowa prawde a mianowicie "Polak potrafi"... :) Co od tego elementu ca kolami to hmmm ja bym to nazwal jakims korpusem... nie mam pojecia... A blok silnika to po prostu blok :) Tzn ja sie na razie nie spotkalem z inna nazwa chociaz przy tym grzebie od czasu do czasu :)
damusTo Napisano 22 Październik 2006 Autor Napisano 22 Październik 2006 No tak jak se nie pomierze to nikt mi nie powie, wybebeszyłem fiata stilo przyjaciela i juz wiem ... Ale dziś rypie mnie głowa i em upki hehe na plan dalszy =P HEHE i zobaczcie co dostałem od Loozaka w ramach inspiracji o tutaj :]
tymko Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Wiesz że ja to się na silnikach nie znam i nie wiem co do czego służy ale patrzę sobie na formę i widzę dzieło sztuki. Miłej finalizacji.
damusTo Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 nie wiem czy az tak to bede animował zobaczymy jak wyjdzie czas renderu w clayu ostatecznie bo mam o to pewne obawy mam tu tylko jednego kompa nie ma lekko to poważna sprawa ja osobiście myślałem jedynie tłoki puścić w ruch i z przejrzystości bloku przejść w jej brak raczej takie kwiatki Loozak podbił stawkę ale i tak przeciez miałem markować tylko ten silnik w LP więc to co tu wyszło prosi sie o osobny finisz i co gorsza raczej sie nie wyrtenderuje razem z autkiem nie przy shaderach tak myślę choć póki co łyka ok 1,1 GB ramu ale autko 2 tyle nawet więcej no mam obawy że wylezie to poza obszar pamieci jaką może zaadresować ten durny system. OK teraz tak potrenowaliśmy wczoraj z Dariuszem troche światło w v-rayu w skutek czego zaczynam nieco manewrować pytanie jak to wychodzi ? Dalejdodałem troche sampli w FG bo wymiękal w cieniach i widze że jeszcze można by dodać ;) Dalej hm no wstępna wersja okablowania nowa bo poprzednia była w niewłaściwej kolejności a fuszerki nie lubię więc pytanie co wy na taki układ ?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Fajne kabeleczki :) Widze juz pasek - mozna za niedlugo uruchamiac bryke :) A z animacja przy takiej ilosci poly nooo to moze byc dluuuga przygoda ;P Ciagnij to dalej!!
Gen.Baton Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Ten silnik jest zabójczy jak Barret;)
dom_in Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 ja tam za motoryzacja w cg nie przepadam, ale ten model.. mniam mniam. 6+ za to kolego sympatyczny
damusTo Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 No poprzepuszczanie tych kabli tak żeby sie mijały ładnie tam gdzie gesto to jest wyzwanie ale udało się mimo różnych rozpraszaczy eh ... znalazłem troche czasu i tak to wyszło ...
Bruneq Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Fuc**n Deliszys!!!!!Qtva....gratuluje cierpliwosci!:)Bo Jest Pieknie!!
damusTo Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 o ktos sie tu obudził :p hehe, dzięki za komenty nowoprzybyłym, eh ide spać czasy renderów przez te kable wydłuzyły sie w okolice nawet 22 min
goran Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Bardzo ładnie Ci to wyszło, darmusTo. Widać dużo ciężkiej pracy w detalach. Super!
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 nie masz przyjaciół? dziewczyny? cały czas siedzisz przed kompem i dłubiesz silniki? idź z tym do psychologa:D za firewallem też jest świat...;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Nie o ja wiedzialem, ze ty sie troszke zle czujesz... ;P Super robota!!
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Bardzo śmieszne chłopaki, bardzo, wyborne wrecz =P Co do zewnetrznego swiata miewam z nim kontakty przez backdor'y ale ograniczam bo pełno tam wirusów i złowieszczych bestii. W zasadzie żyje sobie w "osadzie" i nikt mnie to nie niepokoii. Przytjacielowi wczoraj pomogłem w porzadkach przed tym jak przywiózł kolejne dziecko z małżonką ma już ich troje wiec statystycznie wszystko jest ok i ja miec ich nie musze to tyle dzis planuje w wolnej chwili gaznik ...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Prawdziwy artysta... ;) hehehehe Dlubaj dalej ten motorek ;P
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 No dziś kiepsko z weną choć było troche podłubałem gaźnika i tak by to sie na chwile obecną miało ...
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 i co my tu mamy pisać? pochwalić Cię? nie, jakbyś to zrobił korzystajac tylko z widoku top, to bym Cie pochwalił...:D nieźle, ale Pionier zimmerit modelował:]
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Ty jestes chyba na jakis proszkach czy cos bo normalnie sie takich rzeczy nie tworzy ;P Ale zbesztam Cie za jedno... Wybrales gaznik z 1 gwizdkiem... :( Nie wiem czy wytrzyma, czy da rade takiemu ponad 500 konnemu zarlaczowi :) W sumie zalezy jaki przekroj i wogole... ;P Ogolnie mi sie juz nie chce chwalic... koncz i rob cos nastepnego ;P hehehehe
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 To jest tylko pół gaźnika Wiktor :p to raz 2 to nie wiem co to gwizdek więc musisz szerzej sie wypowiedzieć :p
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 gwizdek to kanal w strone przepustnicy :)
tymko Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 jestem pod wrażeniem, strasznie pędzisz z tym silnikiem do przodu. Aż miło popatrzeć.
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Wiktor -> Ja cie tu zaraz wygwizdam =P Tymko -> poczekaj aż go odpalimy ;) QBA -> dzięki WIELKIE skoro ty tak piszesz to sam zaczne niebawem w to wierzyć ;) cukrujesz mi tu a ja bez kasy jestem ;P No ale do meritum reszta gaźnika teraz tylko filter założyć i po temacie czy ktos moze mi pomóc w organizacji brakujacych instalacji ?
damusTo Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Wiktorze licze na twoja asystę z instalacja którą zaczołem i jest na ponizszych renderkach ... ...daj znaka jak bedziesz, proszę ;) ściagawka która chciałeś ...
Rekomendowane odpowiedzi