Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kome_kafeleczki.jpg

hi :)

zlecenie dla firmy kafelkarskiej dlatego podłoga to połowa obrazka :D zrobione od zera w jeden dzień, kilka modeli już gotowych. niestety nie miałem czasu na dokładne tekstury dlatego bump kafli miejscami do niczego. render w 2000x1700 szedł 20h na sepronie 2,0 1,5gb. fajerwerki, morze i cała kolorowa reszta dla klienta więc podpisuję się tylko pod technicznym przygotowaniem rendera :D

pozrawiam

• Like 1
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dziekuje bardzo wszystkim :) nie spodziewalem sie tylu pozytywow.

piotrek - wiem. i nic wiecej nie poradze :)

kliment - to bump. dzięki za 600, pozdro 600! :D

dziekuje wszystkim.

kolejna wizualka, tym razem jakosc jest na naprawe niskim poziomie. przygotowanie sceny z modelem, materialami, teksturami i ustawieniami rendera w 6h, modele sofy i la chaise Marcina. oryginalny render w rozdzielczosci 1700xcośtam. nie wiem w sumie ile trwał bo szedł w częściach. słabe gi i samplowanie oczywisccie przez ciasny termin. nie bylo czasu na detale, poprawki, projekt, ogolnie to na nic nie bylo czasu. ale sie wyrobilem :D aranzacja zerzenieta od producenta mebli. a teraz pora na sen.

*ogromne podziekowania za rendering. bez tego bylbym spalony.

minitd2.jpg

pozdrawiam

Napisano

bardzo mi sie podoba! ;] tylko cos mi nie przypada do gustu ten stopien:/

wyglada jakby byl jakis krzywy... niestety nie wiem co zrobiles zle;p no i cien wazonu jest jakis dziwny (moge sie mylic;p) ale reszta bardzo mi sie podoba

Napisano

...taaa i jeszcze pewnie sam je układał;P Jak na prowizorkę (ekhm)...hehe... heh... świetne;) Mam nadzieję, że zarzucisz jakimiś ustawieniami(?);P

Napisano

nieźle :) ciasny deadline mobilizuje do pracy ;)

błedy GI w tym ostatnim renderku tylko podkreślają cienie modeli na ścianie. sprawiają, że wydaje się jakby ściana była nierówna pomalowana kiepskiej jakości farbą.

stanowi to całkiem niezły kontrast z prostotą i czystością kafelek.

moim zdaniem to duży plus.

Pozdrawiam

Napisano

fotografie płytek robiłem sam. potem odbarwianie, wycinanie i przygotowanie pod tiling. kilkanaście rozet takich jak na środku rowniez robiłem sam mając tylko wzór i podane nazwy płytek. czyli hardkor a ja ide dalej spac

btw. to fragment takiej jednej w full res :)

rqs2.jpg

pozdrawiam

Napisano

Kome nie chce nic mówić... Podoba mi się abrdzo wizka no i szczególnie czas wykonania :)) Świetnie poprostu no ale jedna rzecz mi nie pasi... Te "Kafelki" no poprostu widać ze to textówa, nie mogłeś sie pomęczyć nad 3D z otextórowaniem ?? ja robiłem wczesniej takie bajerki i jest to proste łatwe i przyjemne no ale :)) ogółem bardzo mi się podoba, pzodrawiam !!

Napisano

w przypadku kiedy klient 15 razy zmienia zdanie łatwiej mi podmieniać teksturę na poszczególnych segmentach podłogi niż od nowa wszystko modelować. poza tym chyba nie rozumiesz że czas był zabójczy. nie było na to czasu :D

Napisano

No spoko, i tak efekt jest oszałamiający :)) co prawda moge się doczepić do tego że mogłeś wymodelować kafelki (ok 3 min jak nie mniej:P) i tylko na nich zamieniać textórw no ale okey :D:D pzodro (aha jak coś tro się nie czepaim :P)

Napisano

A no tak w końcu nie ma tylko kafli kwadratowych na ukos położonych :)) Kome jeszcze raz to pwoeim.. świetna robota no i świetny czas :)) Pozdro

Napisano
Ten pierwszy elegante , ten 2 jak dla mnie jakiś taki ...niedobrany kolorystycznie :D

IMHO ten drugi jest genialny pod względem doboru kolorów :)

Peace

Napisano

Kafelki piekne. Zwłaszcza na 2-gim obrazeczku. Tylko ściany na nim jakieś dziwne...Ciekawi mnie natomiast co to za taka wyraźnie wyrużniająca się panela przy lampie w wizce kuchni?

Napisano

dzięki :)

CzAk1 - nad kuchenka? to nowoczesny okap :D

pozwole sobie wrzucic render krzesla ktore zrobilem pod pretekstem kolejnej "aranzacji". model, tekstury krzesla, materialy i render - ja :D

01pskr2.jpg

pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności