polka dot Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 hi :) zlecenie dla firmy kafelkarskiej dlatego podłoga to połowa obrazka :D zrobione od zera w jeden dzień, kilka modeli już gotowych. niestety nie miałem czasu na dokładne tekstury dlatego bump kafli miejscami do niczego. render w 2000x1700 szedł 20h na sepronie 2,0 1,5gb. fajerwerki, morze i cała kolorowa reszta dla klienta więc podpisuję się tylko pod technicznym przygotowaniem rendera :D pozrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 morze popsuło (nie wiem dlaczego) cały efekt :( No ale render żyleta :D A materiał lodówki rox :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 heh w shaderach i renderze wymiatasz ! w modelowanie rowniez :]pracka naprawde super ! Co to jest na tym morzu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Fajne:) Podasz ustawienia renderka i swiatelek? Pozdry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Sehr gutt R****, sehr gutt. :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Rafał Ciiiii :D mega wizka, ale czas wykonania totalnie wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 jak to płaca potrafi przyspieszyć robotę ;) pracka na poziomie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 z tego co wiem to płaca nie miała tu zupełnie zadnego związku z terminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 odwalcie sie hieny dwie jutro sie z wami policze siusiaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 >:) hehe nie no chodziło mi ogólnie... że jak na zlecenie.. to czasami terminy znacznie przyspieszają robotę ;) peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 mowilem do Marcina i RA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 fajne kafeleczki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 no Kome musisz znów wpasc na browara, trzeba Ci dupe skopac za ten render, pięknie, a co do lodówki to to co juz było, materiał git, podziel się;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Milusio :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 fajne tylko nieiwem ale cos mi nie pasi w tch barierkach przed domkiem, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Okrutnie przepalone :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 no ladnie robaczku :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 kafelki w istocie sliczne....i modelowane:) reszta mi sie mniej podoba ale to rzecz gustu...technicznie niczego. POZDR! Kliment. Edit: wow! no i 600 post dostał Kome...gratulacje!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 materiały fajne a lampy nad stołem sa super :) kome jak zawsze wymiatasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2006 dziekuje bardzo wszystkim :) nie spodziewalem sie tylu pozytywow. piotrek - wiem. i nic wiecej nie poradze :) kliment - to bump. dzięki za 600, pozdro 600! :D dziekuje wszystkim. kolejna wizualka, tym razem jakosc jest na naprawe niskim poziomie. przygotowanie sceny z modelem, materialami, teksturami i ustawieniami rendera w 6h, modele sofy i la chaise Marcina. oryginalny render w rozdzielczosci 1700xcośtam. nie wiem w sumie ile trwał bo szedł w częściach. słabe gi i samplowanie oczywisccie przez ciasny termin. nie bylo czasu na detale, poprawki, projekt, ogolnie to na nic nie bylo czasu. ale sie wyrobilem :D aranzacja zerzenieta od producenta mebli. a teraz pora na sen. *ogromne podziekowania za rendering. bez tego bylbym spalony. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 materiał kafelek bardzo bardzo fajny kome ucz mnie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 bardzo mi sie podoba! ;] tylko cos mi nie przypada do gustu ten stopien:/ wyglada jakby byl jakis krzywy... niestety nie wiem co zrobiles zle;p no i cien wazonu jest jakis dziwny (moge sie mylic;p) ale reszta bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 hihih wazon lata :p fajniutka lampa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Te są elo 320 :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 tjw ;D ten 2gi rzadzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 No kome. gratki. Texturki płytek dostałeś chyba. to mógłbyś się podzielić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Texturki płytek dostałeś chyba. to mógłbyś się podzielić :D kome chyba sam musiał robic te kafelki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 ...taaa i jeszcze pewnie sam je układał;P Jak na prowizorkę (ekhm)...hehe... heh... świetne;) Mam nadzieję, że zarzucisz jakimiś ustawieniami(?);P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 nieźle :) ciasny deadline mobilizuje do pracy ;) błedy GI w tym ostatnim renderku tylko podkreślają cienie modeli na ścianie. sprawiają, że wydaje się jakby ściana była nierówna pomalowana kiepskiej jakości farbą. stanowi to całkiem niezły kontrast z prostotą i czystością kafelek. moim zdaniem to duży plus. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2006 fotografie płytek robiłem sam. potem odbarwianie, wycinanie i przygotowanie pod tiling. kilkanaście rozet takich jak na środku rowniez robiłem sam mając tylko wzór i podane nazwy płytek. czyli hardkor a ja ide dalej spac btw. to fragment takiej jednej w full res :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Kome nie chce nic mówić... Podoba mi się abrdzo wizka no i szczególnie czas wykonania :)) Świetnie poprostu no ale jedna rzecz mi nie pasi... Te "Kafelki" no poprostu widać ze to textówa, nie mogłeś sie pomęczyć nad 3D z otextórowaniem ?? ja robiłem wczesniej takie bajerki i jest to proste łatwe i przyjemne no ale :)) ogółem bardzo mi się podoba, pzodrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2006 w przypadku kiedy klient 15 razy zmienia zdanie łatwiej mi podmieniać teksturę na poszczególnych segmentach podłogi niż od nowa wszystko modelować. poza tym chyba nie rozumiesz że czas był zabójczy. nie było na to czasu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 No spoko, i tak efekt jest oszałamiający :)) co prawda moge się doczepić do tego że mogłeś wymodelować kafelki (ok 3 min jak nie mniej:P) i tylko na nich zamieniać textórw no ale okey :D:D pzodro (aha jak coś tro się nie czepaim :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2006 zmienia się nie tylko kolor ale i układ kafli w całym pomieszczeniu. dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Kome. Miałeś spać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 A no tak w końcu nie ma tylko kafli kwadratowych na ukos położonych :)) Kome jeszcze raz to pwoeim.. świetna robota no i świetny czas :)) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Rekomą go i tyle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Rekomą go i tyle. ;) No własnie, ja juz myslałem ze bedzie dawno a tu jeszcze spią :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 super:) tyle powiem a co moge wiecej nie jesteś kobietą wiec wiesz... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Skończyłeś już :) ? Ten pierwszy elegante , ten 2 jak dla mnie jakiś taki ...niedobrany kolorystycznie :D pozdro! ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 wszystko ladnie i na duzym poziomie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Ten pierwszy elegante , ten 2 jak dla mnie jakiś taki ...niedobrany kolorystycznie :D IMHO ten drugi jest genialny pod względem doboru kolorów :) Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 mi się 2 bardziej podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2006 nie skończyłem. kilka jeszcze będzie :) dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 serwus :) faaajne :) bardzo , bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 wymiatasz zią:D 2 best jak przyjedziesz to zmontuj to na płytke i podziel się (znów):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Kafelki piekne. Zwłaszcza na 2-gim obrazeczku. Tylko ściany na nim jakieś dziwne...Ciekawi mnie natomiast co to za taka wyraźnie wyrużniająca się panela przy lampie w wizce kuchni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-2001 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 wow.. praca niezla tekstury niezle i rander ladny.. brawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 dzięki :) CzAk1 - nad kuchenka? to nowoczesny okap :D pozwole sobie wrzucic render krzesla ktore zrobilem pod pretekstem kolejnej "aranzacji". model, tekstury krzesla, materialy i render - ja :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 krzeslo szkolne ver. deluxe ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi