OmeN2501 Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Troche pracy komercyjnej do wytkniecia bledow i ewentualnych poprawek - wiec czekam na krytyke ;] Wiem ze kadr smieszny ale na okladke to bedzie i sami sobie przytna jak tam bedzie pasowac :D 1 1
polterge!st Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 No full wypas jak dla mnie-skóra, włosy, światło świetne:) Tylko łancuchy i ubiór w stosunku do reszty wydaje sie byc nie wycyzelowany :)
yookeer Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 No praca na serio ekstra.. zdradz nam jak robiles ta skore :D bo na serio powala... szkoda, ze tak odpusciles ten kolniez i lancuchy.. przez co ta postac wyglada jakby nie miala szyi... PS. nie mow ze to autoportret! JoKeR
merv_ Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 bardzo ładnie... ale skaszanione wydają sie troche te lancuchy
OmeN2501 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 tak jakos na twarzy sie koncentrowalem ze rzeczywiscie kolnierz i lancuch jak z innej baki wygladja... dopracuje wieczorem ;] A skora jak zwykle - tylko na koniec dodalem teksturke z porami zeby bardziej realistycznie wygladalo
Zbychowaty Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 "Jak zwykle" mi nic nie mowi..poprosze o wiecej szczegołow apropos skory :) Obrazek bardzo ladny a najladniejsze wlosy:)
OmeN2501 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 No bo jakos ciezko mi wytlumaczyc zwykle malowanie :D Twarz jest poprostu naciapana tabletem bez zadnych sztuczek, warstwa z trybem "kolor" na pzebarwienia, warstwa z "overlay" na podkreslenie mocniejszych tonow skory, warstwa z kropeczkami na zarost (zwykly brush ze scateringiem i odpowiednia pezezroczystoscią) no i warstwa z tekstura porow - tyle
TeNZuO Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Postac pierwsza klasa. Moglbys oprocz opisu zrobienia skory, zdradzic rowniez tajemnice jak te wlosy wyszly tak swietnie :)
Adek_CG Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 ekstra pracka... straszni mi sie podoba, miejscami mialem wrazenie ze to 3d;) , szkoda ze nie calosc tylko sama glowa... to bym sobie moze w 3d zrobil :P
Vorek Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 świetne. Zdradzisz kiedy i na czym będzie można to zobaczyć wydrukowane ?:) Pozdrawiam
SUPER_OkO Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Rewelacja. dobra lapa i super pracka. Dla odmiany powiem, ze lancuchy i kolniez sa spoko na oko, widac przynajmniej, ze jest to praca artystyczna a nie jakas fota albo 3d.
mathix Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Pracka super. To jest Mordimer od Piekary?
kazziu Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Wypas. 1. Co to za odbicie w jego oczach ?? Jakiś płonący krzyż czy sfastyka? 2. Jak długo go malowałeś??
OmeN2501 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 Kiedy zobaczyc to nawet nie wiem - troche zmodyfikowane bedzie okladka nowego wydania "Sługi Bożego" Jacka Piekary - brawa dla pana mathix za rozpoznanie paostaci ;]
mathix Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 1. Co to za odbicie w jego oczach ?? Jakiś płonący krzyż czy sfastyka?To z pewnością krzyż, sfastyka w tamtych czasach była jeszcze symbolem szczęścia :], a krzyż w ogniu jest powiązany z treścią książki. No Fabryka wydaje ostatnio sporo książek z ładnymi okładkami, Twoja pracka z pewnością podtrzyma tą tendencję.
Dziamka Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Ilustracja cudna :) Co nie zmienia faktu, że dla mnie Mordimer chyba na zawsze pozostanie długowłosy ;) Czy nie miała się jakoś ukazać 4 część przygód inkwizytora? Widziałam chyba projekt okładki bardzo podobny klimatem do Twojego, to też Twoje dzieło? :)
CzAk1 Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Skóra, włosy...nie można nic zarzucić. Jedynie straszną kaszane ma między brwiami...te zmarczszki wywołane mimiką...dziwnie wg. mnie to wygląda.
yookeer Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Wiem ze to nachalne.. ale zamiescilbys gdzies na ftp ta texture ze skora :D JoKeR
Knysha Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Ekstra :o Gosciu wyglada troche jak Priest z trailer'a do W:MoC ;]
OmeN2501 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 Maly update zrobiony w pierwszym poscie a tu daje jak wyglada warstwa ze skora... tak wiem jak "profesjonalnie" wyglada :P ... sami sie prosiliscie :P
ragons Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Naprawe miło się patrzy na takie prace =) ja mam tylko jedno ale ,a konkretnie to czepiam się brody wygląda trochę dziwnie, przez ten cień daje wrażenie że jest zapadnięta. nie bardzo mnie ona pasuje i tyle....
JakkaS Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Bardzo udany ..Pan...fajnie wyszly tez krzyze w oczach..tzn kurwiki :D Wiecej nie ma co pisac bo juz wszyscy dosc chwalili .. Pozdrawiam Kuba
Kooba Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Omen wszystko i piękne i ładne - ale z kadrem to mogłeś pokombinować :) chyba że po prostu był on w tej pracy nieistotny. W każdym razie jest mało ciekawy.
Lacedemon Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Hello :). Pomysł z teksturkami trafiony w 10. Cieszę się, że to widzę, bo nie muszę zadawać banalnych pytań AD tekstur do ciała. Poszerzyłeś me horyzonta. Biorę aparat i obcykam sobie partie skóry :) Przy zbliżeniach, zawsze mnie to bolało. Świetna praca! Pogłębiłbym jedynie rysunek bruzd. Te momenty, gdzie są przerwy w teksturach. Pozdrawiam ciepło. ...miło patrzeć na dobrą robotę. ;)
Virus_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 A ja taki maly offtop. mianowicie moze wiecie gdzie bym mogl znalesc takie skonczone prace zeby sobie sciagnac i obczaic jak Wy zarzadzacie warstwami itd? Chodzi o plik w formacie photoshopa. Tylko zeby nie bylo jakiegos plucia ze chce sobie przyslugiwac czyjes prace itd. Po prostu chcialbym zobaczyc jak taka Wasza praca wyglada od wewnatrz :D
kengi Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 omen fajnie sobei radzisz z teksturkami itp, ale mi brakuje w tym polotu, zbyt sztywne imho. pewnie to na okladke do fabryki? oni tam lubia wydziergane. ja nie przepadam. Virus_ tutaj chlopaki z massive black udostepniaja swoje psdki: http://conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=88
OmeN2501 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 coz kengi, w tym wypadku akurat sie z toba zgadzam - ale jak zaznaczylem na poczatku - praca komercyjna - dostalem konkretne wytyczne i po prostu za wiele do gadania przy tym projekcie nie mialem :] Jedyne co moglem to wyciagnac co sie da z twarzy frontalnie ustawionej do widza i tyle
vv3k70r Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 wypasne, nie ma sie co doszukiwac (znajdz garsc neiscislosci odrozniajace ten rysunek od zdjecia); rysunek wypasny, smaczny; od fotorealu rozjechalo sie pare rzeczy (grudki an skorze sa chyba za duze-skala), bliki w oczach :) no tak, ale to jak sie wycielo dziesiatki tysiecy blikow to sie widzi ze takich nie ma :) bardzo pyszny obrazek odsunalbym palete barw od zieleni i ocieplil...
Azakiel Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 O coś nowego OmeN ^_^...Bardzo ładnie wyszło ci swiatło na twarzy i na ubraniu, skóra robi wrażenie(ładnie wkomponowałeś testurke skóry w obrazek-nie ma wrażenia sztucznosci) . Z rzeczy które imho odstają poziomem to włosy (nie tyle ich oswietlenie co faktura/cieniowanie - takie chaotyczne sianko jakbyś myszką malował). Jakby się (tak na siłę) czepiać to łańcuchy chyba zbyt jasne i przez to wydają sie jakby wklejone. Ale generalnie nice - trzyma klimacik :-)).
Marduk Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Może nie jest to najlepsza twoja praca, ale jest na wysokim poziomie (jak na ograniczenia od wydawcy)... i ta okładka napewno będzie dużo lepsza od tej z pierwszego wydania. Szkoda, że tamtą już posiadam, bo wolałbym mieć twoja prace na okładce, no ale niestety drugi raz ksiażki nie kupie ;].
rakhi Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Cudna twarz. Na początku myślałem że to Zbrush.
Dziamka Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 http://fabryka.pl/imgs_upload/Image/ksiazki/Bestsellery/slugaMiekkaSample.jpg gratulacje :D ładnie wyszło :)
Intervain Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 super ilustracja! Jedyne co mnie troche denerwuje to to ze wlosy w niektorych miejscach ukladaja sie w tym samym kierunku obok siebie i robi to nieco nienaturalne wrazenie! Ogolnie jednak super - szczegolnie skora i oczy!
Dziamka Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Widziałam w księgarni! Gratulacje :D Chyba sobi aż kupię i dla Mordimera i dla okładki :)
Rekomendowane odpowiedzi