Napisano 18 Wrzesień 200618 l Troche pracy komercyjnej do wytkniecia bledow i ewentualnych poprawek - wiec czekam na krytyke ;] Wiem ze kadr smieszny ale na okladke to bedzie i sami sobie przytna jak tam bedzie pasowac :D
Napisano 18 Wrzesień 200618 l No full wypas jak dla mnie-skóra, włosy, światło świetne:) Tylko łancuchy i ubiór w stosunku do reszty wydaje sie byc nie wycyzelowany :)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l No praca na serio ekstra.. zdradz nam jak robiles ta skore :D bo na serio powala... szkoda, ze tak odpusciles ten kolniez i lancuchy.. przez co ta postac wyglada jakby nie miala szyi... PS. nie mow ze to autoportret! JoKeR
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor tak jakos na twarzy sie koncentrowalem ze rzeczywiscie kolnierz i lancuch jak z innej baki wygladja... dopracuje wieczorem ;] A skora jak zwykle - tylko na koniec dodalem teksturke z porami zeby bardziej realistycznie wygladalo
Napisano 18 Wrzesień 200618 l "Jak zwykle" mi nic nie mowi..poprosze o wiecej szczegołow apropos skory :) Obrazek bardzo ladny a najladniejsze wlosy:)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor No bo jakos ciezko mi wytlumaczyc zwykle malowanie :D Twarz jest poprostu naciapana tabletem bez zadnych sztuczek, warstwa z trybem "kolor" na pzebarwienia, warstwa z "overlay" na podkreslenie mocniejszych tonow skory, warstwa z kropeczkami na zarost (zwykly brush ze scateringiem i odpowiednia pezezroczystoscią) no i warstwa z tekstura porow - tyle
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Postac pierwsza klasa. Moglbys oprocz opisu zrobienia skory, zdradzic rowniez tajemnice jak te wlosy wyszly tak swietnie :)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l ekstra pracka... straszni mi sie podoba, miejscami mialem wrazenie ze to 3d;) , szkoda ze nie calosc tylko sama glowa... to bym sobie moze w 3d zrobil :P
Napisano 18 Wrzesień 200618 l świetne. Zdradzisz kiedy i na czym będzie można to zobaczyć wydrukowane ?:) Pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Rewelacja. dobra lapa i super pracka. Dla odmiany powiem, ze lancuchy i kolniez sa spoko na oko, widac przynajmniej, ze jest to praca artystyczna a nie jakas fota albo 3d.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Wypas. 1. Co to za odbicie w jego oczach ?? Jakiś płonący krzyż czy sfastyka? 2. Jak długo go malowałeś??
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Kiedy zobaczyc to nawet nie wiem - troche zmodyfikowane bedzie okladka nowego wydania "Sługi Bożego" Jacka Piekary - brawa dla pana mathix za rozpoznanie paostaci ;]
Napisano 18 Wrzesień 200618 l 1. Co to za odbicie w jego oczach ?? Jakiś płonący krzyż czy sfastyka?To z pewnością krzyż, sfastyka w tamtych czasach była jeszcze symbolem szczęścia :], a krzyż w ogniu jest powiązany z treścią książki. No Fabryka wydaje ostatnio sporo książek z ładnymi okładkami, Twoja pracka z pewnością podtrzyma tą tendencję.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Ilustracja cudna :) Co nie zmienia faktu, że dla mnie Mordimer chyba na zawsze pozostanie długowłosy ;) Czy nie miała się jakoś ukazać 4 część przygód inkwizytora? Widziałam chyba projekt okładki bardzo podobny klimatem do Twojego, to też Twoje dzieło? :)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Skóra, włosy...nie można nic zarzucić. Jedynie straszną kaszane ma między brwiami...te zmarczszki wywołane mimiką...dziwnie wg. mnie to wygląda.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Wiem ze to nachalne.. ale zamiescilbys gdzies na ftp ta texture ze skora :D JoKeR
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Maly update zrobiony w pierwszym poscie a tu daje jak wyglada warstwa ze skora... tak wiem jak "profesjonalnie" wyglada :P ... sami sie prosiliscie :P
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Naprawe miło się patrzy na takie prace =) ja mam tylko jedno ale ,a konkretnie to czepiam się brody wygląda trochę dziwnie, przez ten cień daje wrażenie że jest zapadnięta. nie bardzo mnie ona pasuje i tyle....
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Bardzo udany ..Pan...fajnie wyszly tez krzyze w oczach..tzn kurwiki :D Wiecej nie ma co pisac bo juz wszyscy dosc chwalili .. Pozdrawiam Kuba
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Omen wszystko i piękne i ładne - ale z kadrem to mogłeś pokombinować :) chyba że po prostu był on w tej pracy nieistotny. W każdym razie jest mało ciekawy.
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Hello :). Pomysł z teksturkami trafiony w 10. Cieszę się, że to widzę, bo nie muszę zadawać banalnych pytań AD tekstur do ciała. Poszerzyłeś me horyzonta. Biorę aparat i obcykam sobie partie skóry :) Przy zbliżeniach, zawsze mnie to bolało. Świetna praca! Pogłębiłbym jedynie rysunek bruzd. Te momenty, gdzie są przerwy w teksturach. Pozdrawiam ciepło. ...miło patrzeć na dobrą robotę. ;)
Napisano 19 Wrzesień 200618 l A ja taki maly offtop. mianowicie moze wiecie gdzie bym mogl znalesc takie skonczone prace zeby sobie sciagnac i obczaic jak Wy zarzadzacie warstwami itd? Chodzi o plik w formacie photoshopa. Tylko zeby nie bylo jakiegos plucia ze chce sobie przyslugiwac czyjes prace itd. Po prostu chcialbym zobaczyc jak taka Wasza praca wyglada od wewnatrz :D
Napisano 19 Wrzesień 200618 l omen fajnie sobei radzisz z teksturkami itp, ale mi brakuje w tym polotu, zbyt sztywne imho. pewnie to na okladke do fabryki? oni tam lubia wydziergane. ja nie przepadam. Virus_ tutaj chlopaki z massive black udostepniaja swoje psdki: http://conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=88
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Autor coz kengi, w tym wypadku akurat sie z toba zgadzam - ale jak zaznaczylem na poczatku - praca komercyjna - dostalem konkretne wytyczne i po prostu za wiele do gadania przy tym projekcie nie mialem :] Jedyne co moglem to wyciagnac co sie da z twarzy frontalnie ustawionej do widza i tyle
Napisano 19 Wrzesień 200618 l wypasne, nie ma sie co doszukiwac (znajdz garsc neiscislosci odrozniajace ten rysunek od zdjecia); rysunek wypasny, smaczny; od fotorealu rozjechalo sie pare rzeczy (grudki an skorze sa chyba za duze-skala), bliki w oczach :) no tak, ale to jak sie wycielo dziesiatki tysiecy blikow to sie widzi ze takich nie ma :) bardzo pyszny obrazek odsunalbym palete barw od zieleni i ocieplil...
Napisano 19 Wrzesień 200618 l O coś nowego OmeN ^_^...Bardzo ładnie wyszło ci swiatło na twarzy i na ubraniu, skóra robi wrażenie(ładnie wkomponowałeś testurke skóry w obrazek-nie ma wrażenia sztucznosci) . Z rzeczy które imho odstają poziomem to włosy (nie tyle ich oswietlenie co faktura/cieniowanie - takie chaotyczne sianko jakbyś myszką malował). Jakby się (tak na siłę) czepiać to łańcuchy chyba zbyt jasne i przez to wydają sie jakby wklejone. Ale generalnie nice - trzyma klimacik :-)).
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Może nie jest to najlepsza twoja praca, ale jest na wysokim poziomie (jak na ograniczenia od wydawcy)... i ta okładka napewno będzie dużo lepsza od tej z pierwszego wydania. Szkoda, że tamtą już posiadam, bo wolałbym mieć twoja prace na okładce, no ale niestety drugi raz ksiażki nie kupie ;].
Napisano 23 Wrzesień 200618 l http://fabryka.pl/imgs_upload/Image/ksiazki/Bestsellery/slugaMiekkaSample.jpg gratulacje :D ładnie wyszło :)
Napisano 10 Październik 200618 l super ilustracja! Jedyne co mnie troche denerwuje to to ze wlosy w niektorych miejscach ukladaja sie w tym samym kierunku obok siebie i robi to nieco nienaturalne wrazenie! Ogolnie jednak super - szczegolnie skora i oczy!
Napisano 26 Listopad 200618 l Widziałam w księgarni! Gratulacje :D Chyba sobi aż kupię i dla Mordimera i dla okładki :)