Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Maqs jakimi narzędziami do scluptingu w blenderze? też go używam i chętnie się dowiem :)

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

maczuga:w cvs'ie już dawno są, i multires i sculpting. Jeżeli nie chcesz budować samemu ani kożystać z testowych buildów to w następnej stabilnej bedą.

Napisano

No to niech będzie 4fun;) Nie gwarantuję, że na tym da się usiedzieć, ale mam nadzieję, że się przynajmniej podoba. irr (1.0)+lc (0,8); Exponential (1,8;1,8) + mała obróbka w PS;)

2001019366432558103_rs.jpg

Napisano

Nastepnym razem wes idz spac, albo cus i niech render sie skonczy;p za bardzo zaszumiony.

Napisano

Touch - bardzo fajnie pod wzgledem prezentacji (co do samego wzornictwa to też nieźle, chociaż nie dało by się go rozbudować po bokach żeby bardziej liść przypominał ?)

Napisano

Ok. Zaczynałem o 22 skończyłem teraz :D czyli eeeee 8.

Jest to moja 3 wizualizacja jeśli chodzi o coś w czym ludzie mieszkają.

Niezajmuję się tym tak więc mój mizerny efekt pokazuję tutaj żeby galerii nie zaśmiecać.

Modele z cd'ków Evermotion.

Oryginał w 3k x 2k

taras02ue5.jpg

taras01pq3.jpg

Napisano
pewnie plane z alpha :P:P:P

KE%^&**(#&*RGKSDHF*( w twarz chcesz?

Krzak Modelowany Motyla Noga. Ale obraza :D

Napisano
KE%^&**(#&*RGKSDHF*( w twarz chcesz?

Krzak Modelowany Motyla Noga. Ale obraza :D

Tak cos czułem pokażesz jak on wygląda w siatce ?

Napisano

Szybka choinka :

Czas renderingu jakieś 20 minut

modeling + experymenty ze świerkiem 5h

troche paskudny render, ale chcialem tylko sprawdzic czy potrafie cos takiego zrobic... wszystko to przez Pioniera choinke ;D

Napisano

Powiesz coś więcej na temat modelowania takiej choiny?;D

Napisano

heheh traktuje to jako komplement chveti :D

@Touch : Spliny ręcznie układane + VrayFur (Vray RC3 pod max9)

jakieś 30 minut układania i efekt jak widać na focie ;)

Napisano

No Bonifatz elegancka choineczka ;)

Napisano

Dzięki Bonifatz, aż mnie drgnęło w stronę tej zacnej wagi;) thx!

Napisano
Ostateczna wersja:

taras03dz2.jpg

Lis i jeszcze mi powiedz, ze w tle jest "jezioro" żywieckie...?? ;P A tak serio to sie mi te drzewka najbardziej podobaja... I ogolnie wszystko gra :)

Napisano
Lis i jeszcze mi powiedz, ze w tle jest "jezioro" żywieckie...??

Nie. To jakiś fiord jest :D dla norwegów to robię i taką fotę mi podesłali :D

A tak serio to sie mi te drzewka najbardziej podobaja

Dzięki :D

Napisano

jakaś rybka na szybko z głowy robiona, oczywiście takie coś nie pływa po oceanach :P (testowałem displace i waxa)

dodałem troche blura i podkręciłem kolorki w irfanie.

rybcia13ap5.jpg

Napisano
  • Autor
heheh traktuje to jako komplement chveti :D

dobrze to traktujesz :)

Napisano

Kub@ masz Ty fantazje...

Choc slyszalem ze takie ryby lowia i w Biedronce sprzedaja jako mintaja;-)

1379376houtwurmhr8.jpg

A tu moja walka z caustyka. Zakonczona TOTALNA PORAZKA!!!!

Dalem sobie na spokoj puki co z tymi perfumami...

1:0 dla Vraya... ;-)

perfume2xm3.jpgperfume1vm8.jpg

Napisano

Hehe... fajna rybcia :P

Napisano

probowa uzyskania materialu sniegu w vrayu po 3 godzinach wyszlo cos takiego

e2176d3b7e11e137.jpg

dodam, ze materialem wyjsciowym byl box :D

Napisano

Ciekawe, trochę jak 'śnieżny/lodowy' wybuch;) Doprosim się o jakieś szczegóły?;)

Napisano

touch: to ten snieg, ktory ktos juz wstawial tutaj razem z 'sikami' hehehe, tam troche ustawienia zmienione +smoke w dipeace, a to wszystko na boxa z gesta siatka wrzucone

master: a za co ten calus... lol

Napisano

Próba materiału felgi do mojego modelu bmw. Może go kiedyś skończe :P

felga_bmw_2.jpg

felga_bmw_1.jpg

Napisano
TWEETY !!!!!!

To już na Mentalu w mniejszym czasie uzyskasz jeszcze lepszy shading niz taki jak tu pokazales !!!! Cholero jedna wrraaccaaj :)

no i miał rację...

762d749c7fad160d.jpg

Mental Ray 3.5

czas: 3h (orginalna rozdz 1500px) ale to z winy samplingu mat. arch&design (420). przy samplingu 300 czas spada średnio o połowę a efekt jest nieznacznie gorszy.

teraz zauważyłem, że wyskoczyły mi jakieś bugi z Photon mapy... ale to tylko kwestia zwiększenia radiusów i podbicia ich liczby.

póki co nie jest źle... nowy mental szybki jest :]

Pozdrawiam

Napisano

heh tweety zadziwiasz mnie tymi renderkami, myslalem ze to vray a tu sie okazuje ze MR :D bardzo fajny render ale vray zrobil by to szybciej :D

P.S Przepaliles troszke okienko :p

Napisano

hehe. dzięki :)

Vray może i szybszy ale nie mam już serca (i czasu) do rozgryzania na nowo nowego renderera kiedy MR radzi sobie z tym nie najgorzej :)

jak już pisałem najwięcej czasu pochłonął rendering materiału podłogi z mat. arch&design. po prostu za duży sampling materiału narzuciłem. zmniejszę sampling o połowę i czas winien pyknąć coś około 2h (w rozdz. szer. 1500px).

poza tym jakoś bardziej mi pasuje MR od vraya: imo lepiej zorganizowane są tutaj materiały i światła niż te vrayMTL i Vraylighty :]

koniec końców scenka będzie zawierać sporo materiałów Arch&design + kilka Iesów + jakaś miła lampa w rogu. mam nadzieję, że uda się to porządnie oświetlić i wyrenderować :)

najbardziej czekam na scenkę nocną: może uda mi się stworzyć jakiś fajny klimat temu kijowemu wnętrzu :]

Pozdrawiam

Napisano

ooo widze ze ta scenka bedzie udoskonalona polecam zaminic boxy na modele z doswiadczenia wiem ze im wiecej detali tym scena jest bardziej real, osietlenie jak juz pisalem wyszlo naprawde super podobnie jak i podłoga, czekam z niecierpliwoscia na dalszy progress tej scenki szczegolnie w wersji nocnej

pozdrawiam

Napisano
polecam zaminic boxy na modele z doswiadczenia wiem ze im wiecej detali tym scena jest bardziej real

hehehehehe. naprawdę? kurcze wiedziałem, ze coś jest nie tak :D

progress będzie na pewno :] to moja praca dyplomowa więc jestem zmuszony to skończyć.

póki co mam modele szafek do kuchni i części wyposażenia kuchennego.

stół i krzesła się robią, tak samo jak krzesła barowe oraz oświetlenie kuchenne.

okno będzie zmienione: małe schodki i wyjście na taras + widok z 11 piętra :]

do tego dojdą jakieś kwiatki czy co tam znajdę w sieci, kilka zdjęć na ścianach i pierdołki typu gazeta, słuchawki i mp3player, może buty i kubek z kawą... :]

Pozdrawiam

Napisano
hehehehehe. naprawdę? kurcze wiedziałem, ze coś jest nie tak :D

heh tłiti wiesz przeciez o co chodzi :p zaraz cie zabije :D do testow oswietlenia nie warto renderenowac boxy bo cienie beda inne ;)

Pozdrawiam :)

Napisano

hc: spokojnie misiu :) testy były wykonywane na obiektach cylindrycznych o przekroju od 1 do 5 cm. wszędzie były cienie, głownie dlatego, że nie są to cienie od GI tylko od MrAreaOmni jakie wisi za oknem i symuluje niebo :]

to co widzisz, to ogólny kształt pomieszczenia czyli co tam będzie stało :)

Pozdrawiam

Napisano

pomieszczenie chłodne zimne takie jakie lubie :D super, to ziarno to przez render czy juz postprodukcja ? dodaj jakis material na liscie plsss :)

Napisano

super! klimatycznie i takie troche w moim stylu :)

Klicek: ale mojego pierwszego "little step" już ci się nie chciało skomentować? zapomnij o zdjęciach z Poznania, już kasuje z dysku :D

Napisano

Klicek: ok, ale tylko jeśli za mnie wyjdziesz :D

Pinero: jeśli coś jest fajne i ma w sobie "to coś" to piszemy, że nam się podoba. jeśli nie to nie piszemy :)

btw: ile subdiv w QMC i jaki czas renderingu?

Pozdrawiam

Napisano

Super z resztą pisałem ci już to na gg. Czy dłużej sobie to oglądam tym bardziej mi się podoba czekam na kolejne Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności