daymon Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Kiedyś miałem zamiar zrobić rodzinę muminków. Miałem 100 tys pomysłów na wykonanie pracy i w końcu wiele nie zrobilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 muminek elegancki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 włuczykij rox :D ale taki smutny troche :D jeszcze małą Mi dorób :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 włuczykij rox :D ale taki smutny troche :D bo mu łódka przecieka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Muminki wymiatają! :D Zrób jeszcze bobka i bukę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Chyba bede musial wymodelowac jakies nowe postacie tak jak piszecie :) Tylko cieżko znaleźć jakieś dobre zdjęcia referencyjne.Może ktoś z was ma jakies?? Ha rzeczywiscie nawet nie zauważyłem że łódka przecieka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Renderek testowy dla sprawdzenia materiałów i czy GI się nie posypie. Soft tradycyjnie:Cinema 4D + Vray 1.0821 + PS No i projekcik znaleziony w sieci :) Pzdr. Cornelius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Projekcik jest chyba Marcina z tego forum, albo mi się coś mieni ;) Bardzo klimatycznie oświetlone, przybliżysz jak oświetlałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Pamiętam ,że ktoś szukał kogoś do pracy i trafiłem na stronkę w ojczystym języku.Tam były te projekciki,więc możliwe że ktoś z tego forum :) Jeżeli chodzi o oświetlenie to ciepła mapka hdri + kilka zimnych IESów pod ścianą. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 super Cornelius, co to za stronka jeśli można wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 THX :) Odkopałem i znalazłem http://www.gajdadesign.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 ułaaa... no Marcin szaleje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 shit, f.... this should never came up in here, strona przejściowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 No muzyczka, to chyba pierwsza do wywalenia. ;) Ale fajne prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2008 shit, f.... this should never came up in here, strona przejściowa :) widać po AA na tym foncie pod obrazkami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 daymon: zajebisteeeeee cornelius: tez super, jak sie oswietla wnetrza hdrka? trzeba wylaczyc rzucanie cieni dla scian i tym podobne przekrety? czy jakis inny sposob jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Może bym tak bardzo nie odchodził...po prostu robię dziurę w ścianie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Marcin - wstaw sobie pixelową czcionka na swoja strone, teraz jest mało czytelnie. Tutaj są bardzo tanie: http://www.rittswood.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 :) ale to nie moja strona, ja tym nie zarządzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 łazenka na tej stronie mnie przybiła...dawno tak zaje******* nie widziałem! a to coś ode mnie..takie cos szybkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 mebli duzo ale pomimo tego "balaganu" brakuje mi dodatkow na scianach i biurkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 wszystko padlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 bo miała bys speed wizka..tak żeby pokazac ile jeszcze est miejsca w pomieszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 dziwnie wyglada ten cien swiatla ktory pada na blaty, bo przeciez z tego malego okienka nie bedzie takiego swiatla, poza tym stolik zaaawysoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 uzywasz vraya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 No tak..ale dlaczego cień swiatła za duży..hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Muminek? A ja żem myślał po pierwszym że to Mama Muminka tylko żeś ją z fartucha rozebrał ;] Pressenter - niestety słabiutko; Łazienka ślicznie oświetlona :) Tomuś - to napewno Twoje? Nie no dobra, niech będzie że to test "ile jeszcze jest miejsca w pomieszczeniu" ;> Wykopałem z dysku coś takiego. To było pierwsze użycie vraya w ramach testu jeszcze wersji niegdysiejszej darmowej...wrzucam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Witam, 2 typy kolorystyczne, który wam sie bardziej podoba? Oczywiście proszę o komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Very pierwszy. W drugim by mnie głowa rozbolała po kilku minutach przebywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 No dobrze, podoba Ci sie bardziej pierwszy. Wiec co wizka jest super ekstra cool rozumiem. napisz co jest nie tak prosze! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Eh, maruda... :> Brak klamek w oknach, artefakty wokół ram, zbyt gęsta tekstura na podłodze, fotele za ladą nieco kanciaste (chociaż może mają takie być). Poza tym zbyt niskie ustawienia GI, materiałów i AA. Pozdro 666 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 No i widzisz...tu już lepiej ( zdecydowanie pierwszy )...sufit Ci tylko lewituje i stolik chyba też :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 lewitacja jest przez ekonimiczne GI. dzieki za komenty klamki w oknach sa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 pierwszy lepszy, ale odsaturuj GI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Dla mnie we wszystkich renderach kamera chyba zbyt wysoko jest umieszczona i to powoduje że pomieszczenie wydaje się jakoś nienaturalnie niskie i "klaustrofobiczne". Albo te pomieszczenia rzeczywiście są zbyt niskie albo meble mają jakieś złe proporcje. Sam już nie wiem. Coś generalnie mi nie pasi. Co do światła, to cieszy fakt, że zrezygnowałeś z VRayLighta pod sufitem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 HAAAAA! światło jest:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Sorki, chodziło mi o zawiasy, nie wiem czemu napisało się "klamki" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 też sa. to model z archmodels. dzieki SWRSC za rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Shoosh, nie widać. Okna mógłbyś już sam wymodelować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 po co jak mam? szkoda czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 1 wariant lepszy drewno za duzy bump , widac powtarzalnosc tekstury uskok w recepcjach brzydki - nawet jesli to 5 mm zolte wazoniki - bleeee rozumiem ze maly stolik ma przeszklenie ? czy to 2 materialy drewna blatu - jesli tak czy tak to czy pod spodem jest jakis profil laczacy - stelaz - wg mnie musi byc - niekoniecznie widoczny w tym ujeciu fotele i krzesla kanciaste podloga za duzy bump - to z tego co widze - sory za czepialstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 2 materiały drewna. już dawałem ten sam stolik w wizkach. lubie go :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 taki render z rana, dalej cos tam dziabie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 super serwetka ! Podasz szczegoly co i jak ?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 pychaaa :) fajne ciastka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Pressenter - niestety słabiutko; Niestety wiem, nadal niezbyt radzę sobie z oświetleniem, ale walczę, walczę! ;) W zasadzie teoretycznie potrafię, ale w praktyce coś mi nie wychodzi jak widać. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 jasna sprawa, ale w sumie to nic specjalnego ;) mapki: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 arturprx2 mniam ;) fajnie wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Męczę taki domek. Test wszystkiego praktycznie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 no i trza przyznać ze dobrze umeczyles ;) ...no moze po za tym drzewkiem po lewej na przedostatnim planie :P luxik zielsko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi