arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Touch z jakiej wersji szopa te krzywe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 z CS2, ale działają nawet na 7.o, sprawdzałem wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 u mnie nie dziala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Touch - u mnie na CS nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 u mnie śmiga. Pobrałem przed chwilą plik z załącznika, rozpakowałem i wszystko gra. Jak to sprawdzasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 U mnie CS nie widzi tego pliku pomimo że rozszerzenie się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 u mnie taka sama sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 to bo trzeba wczytac w curves ;) u mnie dziala :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 U mnie, na cs2 działa jak złoto. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Aż Wam 'tutka' przygotowałem;p Pozdr;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Touch - jestem Ci niezmiernie wdzięczny ale obawiam się że Twój trud i wysiłek poszły na marne bo i tak nie działa ;P Może dlatego że mam polskiego CSa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 to na pewno nie to ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Touch rep dla ciebie..pozdro. u mnie działa na cs3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Będzie chyba prościej jak sobie sami po prostu to ustawicie;) Zresztą, to kurcze nie jest znowu aż tak ważne;) Po prostu ja się przyzwyczaiłem tak robić i lubię takie kolorki stylizowane na okolice lat 70tych, o!;) ;* za repy! Thx;) Pozdr Btw. Nie przedstawiłem Wam swojego psa;p Poznajcie Beryla;D 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Touch - o teraz To bym Ci dał repa ale nie mogę :( Chyba Ci już dawałem za coś ostatnio edit: Takie małe odkrycie dokonałem teraz. W momentcie gdy otworzymy okno do wyboru pliku z zapisanymi krzywymi u mnie CS nie widzi żadnych plików nawet tych zapisanych wcześniej przez samego siebie. Wystarczy wpisać ręcznie nazwę pliku wraz z rozszerzeniem i plik jest wczytywany i działa OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Spoko;D Ja właściwie nie wiem za co te repy, ameryki żadnej nie odkryłem, ale danke;) Zaraz nas mo®dki pogonią;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 moze nie dziala dlatego ze ps przy pierwszej probie wgrania ustawien curves domyslnie idzie do katalogu document&settings/../curves a presety sa w program files/../curves :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Kolejny test :) Tym razem materiał skóry. Soft: naturalnie Cinema 4D + Vray 1.0826 + PS CS3 Sprzęt: IC2Q 6600 2,4GHz + 3GB RAM + GF 8500 GT + MAXTOR 250 GB Czas renderu: ok.15 min Będę wdzięczny za oceny :) Pozdrawiam, Cornelius Scipio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 bardzo ladnie :) test udany ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 za mało wypasione nogi przy tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Super! Może bump tylko bym zmniejszył;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 ciut za mocno odbija ale i tak super ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 klicek jakas scenka sie kroi ? najs ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 ee klicor to pierwsze stareeee ale wyje*** :D pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 omg! dużo dobre, mniam! świetny klimat nawet bez tekstur;) Czekamy na resztę, niach, niach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 KLICEK albo mi się zdaje albo już to gdzieś widziałem, a tak w ogóle to super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 ..... . ide na fajne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Hcpiter: Dziękować :) :D Matrixus17: Thx :) Na nogi wrzuciłem w miarę szybko liczący się materiał ;) Touch: Thx :) Materiał jeszcze nie do użytku więc będę pamiętał :) Black Mamba: Thx :) W takim razie jeszcze pobawię się tym materiałem :) Tymczasem wrzucam kolejny materiał :) Soft i sprzęt j.w. Czas. ok. 10 min. Pozdrawiam, Cornelius Scipio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 super shader :) falloft czy fresnel ?:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 yeah super shader jedynie co mi się nie podoba to to że nie załączyłeś textury ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Nom, to bardzo duży mankament, niewybaczalny bym powiedział;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 super shader :) falloft czy fresnel ?:p yyy?? fresnel to tryb fallofa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 yyy??istnieje jeszcze fresnel reflection :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 zawsze myslalem ze Fresnel refl to co innego niz Fallof ;) fajne test Cornelius ale textura na ostatnim nieciekawie mi sie kojazy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Który działa tak jakby wrzucić tam mapę falloff, z tym że daje nieco większą kontrolę :) Drugi shderek wydaje mi się taki... ekhm... nieświeży :> Chociaż sam efekt wizualny bardzo ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 takie sobie krzesło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 touch ten pies po curvach wygląda troszkę jak na starym filmie ORWO ;) a większą kontrolę daje oczywiście fallof ( bo to coś więcej niż fresnel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Ktoś wie dlaczego mapowanie opacity nie działa na odbiciu w szybie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Według mnie działa, inaczej nie byłoby efektu nałożenia siatki - czyli większych sześciokątów widocznych lepiej po zrobieniu zeza :D Sprawdź z innego rzutu, tak żeby bezpośrednio było widać część szyby, w której siatka się odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Rotfl, z tym zezem to mnie zabiłeś, ale faktycznie jednak jest dobrze, wybaczcie zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 ja tam bez zeza widze duże :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Ja też :p Ale z zezem widać lepiej. Tak napisałem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Podkrecilem render i plamy zniknely dzieki:) ale renderowalo sei 4h 30 min w wielkosci 1200x900 Ktora wersja lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 jakos tak bezplciowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Właśnie, dorysuj cycki :D Słabe szyby (brak wnętrza?) Kilka spotów by się przydało dla lepszych odbić. Wersja bez syntetycznych świateł imo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Lensy z takimi odbiciami ogniskowej są totalnie nierealistyczne :) 2ga lepsza, choć bez cy*k*w to jakoś tak nijak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Panowie thx :) Zgadzam sie z przedmówcami, materiał robiony na fresnelach :) Jeżeli chodzi o texturkę to cg textures: http://cgtextures.com/texview.php?id=953&s=L&PHPSESSID=2509b2ff1940458bdd114a501aa0254a Pozdrawiam, Cornelius Scipio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Klicek cóż za prześwietna scena, co to będzie? Cornelius Scipio - się Tomusia nie słuchaj, skóra fajna, a o bumpie już napisali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 tak? a jak bedzie np światło z suna padało prosto na kanape to jak ona bedzie wyglądała? odbija za mocno ;) mylek- zmien kadr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi