voyager Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 [RĘKAWICĄ F TWARZ MODE ON] fargate - nie pokazuj takiej kupy na forum. Albo kup lepszy monitor i dopiero rób postpro. Te stoliki wyglądają jakbyś je wyciął z obrazka w PSie i zastąpił białym kolorem. Wszystko się zlewa, rozmazuje. Myślałem, że stać cię na więcej ;) [RĘKAWICĄ F TWARZ MODE OFF] cfaniak - Czyściutko, miło to wygląda. Tylko shaderki samochodów takie mało lakierowe i ludzie mają delikatnie za duża saturacje. No i poprawiony vertical shift / camera correction by się przydał.
Fargate Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 (edytowane) Hehe no to jest rzeczowo :D Włączyłem podświetlenie w monitorku na max i sprawdziłem jak to wygląda, ściana z oknami zniknęła XD Zaraz będzie poprawione :) Edit: Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez Fargate
JunioR Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Junior, weź tą z-depth mape renderuj z AA bo tak to widzisz jak szarpie krawędzie. Opcja Enable Filtering. okej!, ale ostatni nie ma skopanego aa :] dzieki za komentarze!
voyager Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Wiesz Loki, na dwóch kompach leci animka, na trzecim interior, do czwartego nie mam monitora xD Więc mam chwilkę na spamowanie na forum. far - no, teraz już ładniej
Loki Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 (edytowane) tak trzymać! :) test trawnika Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez Loki
!Ewert Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 (edytowane) okej!, ale ostatni nie ma skopanego aa :] Nie ma? ale tak naprawdę to czepialstwo. Fargate- No teraz ładnie :) ale ja to tak bym widział, jak coś to wywalę. Pozdrawiam. Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez !Ewert
Lis Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 dajnie filipie. Tylko jam mam coś do teko kosza wrzucić? Odemnie mini restauracja pracownicza. Może wip może nie. Coś mi się scena skaszaniła i dlogo renderuje. http://img66.imageshack.us/img66/677/restauracjapostee3.jpg
Glob Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 tam u gory na blacie jest taka dziurka tylko ze kosz jest zamkniety i nie mam pojecia jak to ma tam wpadac;) no ale tak mialo byc... bardzo ladny render andrzeju.
JunioR Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Nie ma? ale tak naprawdę to czepialstwo. ok :] .
Loki Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Lisie dał bym inne mapowanie (przynajmniej przesunął Gizmo nieco w górę / dół ) na tych zielonych deseczkach w przepierzeniach, bo rzuca się w oczy że to ta sama deska (chyba że to jakis syntetyczny wynalazek ma być a faktura tylko drewna) no i chrom na krzesłach coś nie bardzo - przynajmniej na tych po prawej stronie - czarne miejscami wyszły. - poza tym kosmos na resorach - podoba mi się :)
pressenter Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Lisie przyznaj się na tych Twoich sprzętach tam co to dla Ciebie jest długo? :>
Bobby_digital Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 no niezły test :/ ciekawe jak final wyglada :)
hiroo Napisano 13 Wrzesień 2008 Napisano 13 Wrzesień 2008 Arco floor lamp może nie jest to dokładny model ale przy wizkach myślę że wystarczy, model jakby ktoś chciał http://rapidshare.com/files/144919302/lampa_Arco.3DS
_Arti_ Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 http://img367.imageshack.us/my.php?image=blueskysailboatss1.jpg Jak myślicie, warto rozwinąć tą koncepcję?
pressenter Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Tzn ogólnie fajnie, tylko lampy mi nie pasują, ale to moja osobista opinia.
Alkadiass Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Mnie sie Tytul podoba xD A tak na serio to fajne to dla każdego to co innego, mnie to przypomina takie jakby komórki-maszyny z matrixa lub neurony w mózgu ;D Czekam na dalsze prace sami wiecie czego ;p
Fargate Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 _Arti_: A dla mnie to powinieneś odpuścić i stworzyć coś co ma sens, niż coś co tego sensu szuka bo nikt nie wie czym jest :/ JunioR: Technicznie bez zarzutu. Tylko mam wrażenie że pusto. A tak to jednak duży plusik, w sumie jak zawsze i do znudzenia :P
Zbychowaty Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 No Junior za ostatni render Cie pojade bos spoczał na laurach:P Nie podoba mi się...rżnie typowymi Kowalskimi a wiem ze umiesz lepiej. Mowa o projekjcie.Czekam na apdejta:) 1
RA Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 A mnie tam się ten pomysł JunioR'a podoba. Nawet bardzo. Łatwe w utrzymaniu, imo estetyczne, nie narzuca się, a jednak inne niż cała reszta pomysłów na to pomieszczenie na tym forum. Bardzo fajne. :) Tylko lustro powinno być wyższe.
eco Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 (edytowane) test - nieco podrasowany - nie ma tla i niebo to sky z renderera- ciekawi mnie czy na waszych monitorach jest zbyt ciemne czy moze wyblakle :) edit : wrzucilem jeszcze testowy render bez zadnych zmian Edytowane 15 Wrzesień 2008 przez eco
Orangegraphics Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 kolorki są git,. naturalne przynajmniej, a nie przekontrastowione
JunioR Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 czesc Tzn ogólnie fajnie, tylko lampy mi nie pasują, ale to moja osobista opinia. dzieki! a jakie lampy bys zaproponowal do tej lazienki? :) prosektorium;) bardziej kostnica :] JunioR: Technicznie bez zarzutu. Tylko mam wrażenie że pusto. A tak to jednak duży plusik, w sumie jak zawsze i do znudzenia :P dzieki! zalozenie projektu bylo "surowe"(kibel, wanna i umywalka) wnetrze. Jednak biela chcialbym podtrzymac jakis przyjemny odcien zas ciemnymi kaflami skontrastowac je. :) No Junior za ostatni render Cie pojade bos spoczał na laurach:P Nie podoba mi się...rżnie typowymi Kowalskimi a wiem ze umiesz lepiej. Mowa o projekjcie.Czekam na apdejta:) dzieki! co do tych Kowalskich to rozumie w pewnym stopniu a w pewnym nie, domyslam sie ze rozchodzi sie o monotonnie powtarzajace sie wyposarzenie...? zlewy globo, wanny boffi itp? czy moze materialy? ogolnie dzieki bo za takie komentarze- sporo jest jeszcze do zrobienia :) A mnie tam się ten pomysł JunioR'a podoba. Nawet bardzo. Łatwe w utrzymaniu, imo estetyczne, nie narzuca się, a jednak inne niż cała reszta pomysłów na to pomieszczenie na tym forum. Bardzo fajne. :) Tylko lustro powinno być wyższe. dzieki! milo, ze sie podoba, lusto podniose, tzn bedzie znacznie szersze :) pozdrawiam!
_Arti_ Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 _Arti_: A dla mnie to powinieneś odpuścić i stworzyć coś co ma sens, niż coś co tego sensu szuka bo nikt nie wie czym jest :/ Czy nie to jest piękne w sztuce, że możemy pokazać coś chaotycznego, ale zarazem pięknego i składnego? Ile obrazów wyglądało jak bazgroły 6-ściolatka, a dziś są to wielkie wielkie dzieła sztuki, o które biją się koneserzy? Wspaniałym przykładem poukładanego chaosu są prace ~ttaaddeekk'a, mam nadzieję, że to Cię nie uraża ttaaddeekk'u ;] PS Najlepsze jest to, że w tej mojej chaotycznej pracce nie ma ani śladu.. raytraceingu ;]
voyager Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Czy nie to jest piękne w sztuce, że możemy pokazać coś chaotycznego, ale zarazem pięknego i składnego? Masz racje, ale w twoich pracach nie ma właśnie nic pięknego i składnego
mirach Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Arti, mam nadzieje ze cie nie uraze, ale do prac Taaadka troszke ci brakuje. Na twoim renderze jest kilka przepalonych splajnow i dziwnych kulek, a, no i noise w tle. A co do sztuki to jestem staroswiecki, uwazam ze cos w niej powinno byc wiecej niz bazgrol 6 latka :)
_Arti_ Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 mirach - wiem, że to syf, ale to tylko koncepcja, ogólnie koncepcja Cząsteczek Supersymetrycznych ;]
Fargate Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Mi głównie chodzi o to byś wymyślił w głowie (coś co ma puentę, jakieś przesłanie) i to przedstawił w jakiś plastyczny sposób. Jak dla mnie to zrobiłeś tak, siadłeś i zacząłeś dłubać, coś ci wyszło (sam wspominałeś że nie wiesz co to jest). Trochę daleko od sztuki która notabene nie istnieje :)
pressenter Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 czesc dzieki! a jakie lampy bys zaproponowal do tej lazienki? :) http://www.aquaform.pl/pliki/AQUAFORM_2007.pdf strona 7,8 lub 9? (katalogowo 5,6 i 7) Oczywiście to tylko taki mój propos, ale proszę troszkę z przymrużeniem traktować, bo ja to w ogóle jeśli wysokość pomieszczenia by pozwalała, to obnizyłbym troszkę sufit zostawiając przestrzenie między częścią obniżoną, a ścianami, i wsadził nad nim świetlówki dookoła, a w sam sufit wkomponował halogeny takie wpuszczane. xD Co jeszcze natomiast teraz zaczęło mnie gryźć w tym pomieszczeniu to brak jakiegoś źródła ciepłego światła, może jakiegoś oświetlenia koło lustra. Osoba chcąca się zrelaksować w wannie ma cztery halogeny, które raczej dają zimne światło, świecące jej w oczy.
arturprx2 Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 mam w projekcie 23kamery... jak puscic render na noc ze wszustkich po kolei z zapisem ujec po klatce z kazdej ?
JohnyCa Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 arturprx2: wrzuć wszystkie po kolei jako zdarzenia do Video Posta i dla każdego ustaw osobny Image Output Event - takie rozwiązanie najprostsze a daje radę - sam stosuję :)
hcpiter Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 mam w projekcie 23kamery... jak puscic render na noc ze wszustkich po kolei z zapisem ujec po klatce z kazdej ? Prosciej jak sie da to ustawic batch render, ustawic dokladnie kamere i sciezki zapisu, skonczy renderenowac jedna kamere to zapisze i zacznie nastepna az do konca :)
SWRSC Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Test brzydkiego angielskiego mieszkania Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez SWRSC
Lis Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Faktycznie Brzydkie :D Sprawa kolorystyki. Nie wiem co miałeś zadane tak więc się nie wypowiem. Ale ładnie się światło rozchodzi. Czy ten okap lewituje? :D czy poprostu to obieg zamknięty :D Mnie osobiście denerwują banalna baza modeli. edit_ Listwa przypodłogowa(czy jakoś tak) przebija framugę Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Lis
SWRSC Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) o dzięki lis za te 2 bugi. Poprawiam. Kolorystyka w tej scenie jest b.ważna jeszcze dwa testowe ujęcia: Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez SWRSC
hcpiter Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 bardzo fajne swiatlo, jedynie dodal bym moze wiecej niebieskiego z okien ale to chyba juz raczej kwestia gustu.
demigod Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 takie tradycyjne wnetrze zeklbym takie nie Swierszczowe czekam na Finish czym swiecone podloga fajnaa :] pozdrawima ps. na czym final bedzie liczony moze na QMC jesli vray :]
SWRSC Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 świecone hdri, vraylightami i directem to co powyżej już jest liczone na QMC :) a co do "nieświerszczowego stylu" - klientów się nie wybiera :) W tym przypadku dostałem wytyczne praktycznie odnośnie każdego elementu. Od listwy podłogowej przez lampke do fotela :) Podobnie sprawa się miała z kolorystyka. Nie wiem jeszcze tylko jaki będzie finalny kadr. To już prawie final, zmieni się jeszcze kilka elementów, m.in balustrady
voyager Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Trochę z doopy wyszło (szczególnie otocznie), ale co mi tam :) Pomysł nie mój, kamera nie moja.
Fargate Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Biurko ci wychodzi z jednej strony na drzwi :) IMO kadr do bani :/ Parkiet bardzo fajnie, światełko ok. edit: Ode mnie, taki teścik. edit2: :P Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Fargate
!Ewert Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Dawno nie widziałem takiego bezsensownego kadru. Wizka ładna ale faktycznie za oknem coś Ci nie wyszło. Ładna podłoga.
Neiraa Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Swrsc lepsze toto niż na DA, ale i tak kiszka. strasznie mdłe, materiały tez jakoś cienko tu wyglądają. jak nie Ty!
Rekomendowane odpowiedzi