Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[RĘKAWICĄ F TWARZ MODE ON]

fargate - nie pokazuj takiej kupy na forum. Albo kup lepszy monitor i dopiero rób postpro. Te stoliki wyglądają jakbyś je wyciął z obrazka w PSie i zastąpił białym kolorem. Wszystko się zlewa, rozmazuje. Myślałem, że stać cię na więcej ;)

[RĘKAWICĄ F TWARZ MODE OFF]

cfaniak - Czyściutko, miło to wygląda. Tylko shaderki samochodów takie mało lakierowe i ludzie mają delikatnie za duża saturacje. No i poprawiony vertical shift / camera correction by się przydał.

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Hehe no to jest rzeczowo :D Włączyłem podświetlenie w monitorku na max i sprawdziłem jak to wygląda, ściana z oknami zniknęła XD Zaraz będzie poprawione :)

Edit:

lwfls1.jpg

Edytowane przez Fargate
Napisano
Junior, weź tą z-depth mape renderuj z AA bo tak to widzisz jak szarpie krawędzie.

Opcja Enable Filtering.

okej!, ale ostatni nie ma skopanego aa :]

dzieki za komentarze!

Napisano

Wiesz Loki, na dwóch kompach leci animka, na trzecim interior, do czwartego nie mam monitora xD

Więc mam chwilkę na spamowanie na forum.

far - no, teraz już ładniej

Napisano (edytowane)
okej!, ale ostatni nie ma skopanego aa :]

Nie ma?

nowyqv2sk5.jpg

ale tak naprawdę to czepialstwo.

Fargate- No teraz ładnie :) ale ja to tak bym widział, jak coś to wywalę.

lwfls1aov5.jpg

Pozdrawiam.

Edytowane przez !Ewert
Napisano

tam u gory na blacie jest taka dziurka tylko ze kosz jest zamkniety i nie mam pojecia jak to ma tam wpadac;) no ale tak mialo byc... bardzo ladny render andrzeju.

Napisano

Lisie dał bym inne mapowanie (przynajmniej przesunął Gizmo nieco w górę / dół ) na tych zielonych deseczkach w przepierzeniach, bo rzuca się w oczy że to ta sama deska (chyba że to jakis syntetyczny wynalazek ma być a faktura tylko drewna)

no i chrom na krzesłach coś nie bardzo - przynajmniej na tych po prawej stronie - czarne miejscami wyszły. - poza tym kosmos na resorach - podoba mi się :)

Napisano

Mnie sie Tytul podoba xD A tak na serio to fajne to dla każdego to co innego, mnie to przypomina takie jakby komórki-maszyny z matrixa lub neurony w mózgu ;D

Czekam na dalsze prace sami wiecie czego ;p

Napisano

_Arti_: A dla mnie to powinieneś odpuścić i stworzyć coś co ma sens, niż coś co tego sensu szuka bo nikt nie wie czym jest :/

JunioR: Technicznie bez zarzutu. Tylko mam wrażenie że pusto. A tak to jednak duży plusik, w sumie jak zawsze i do znudzenia :P

Napisano

A mnie tam się ten pomysł JunioR'a podoba. Nawet bardzo. Łatwe w utrzymaniu, imo estetyczne, nie narzuca się, a jednak inne niż cała reszta pomysłów na to pomieszczenie na tym forum. Bardzo fajne. :)

Tylko lustro powinno być wyższe.

Napisano (edytowane)

test - nieco podrasowany - nie ma tla i niebo to sky z renderera- ciekawi mnie czy na waszych monitorach jest zbyt ciemne czy moze wyblakle :)

edit : wrzucilem jeszcze testowy render bez zadnych zmian

Edytowane przez eco
Napisano

czesc

Tzn ogólnie fajnie, tylko lampy mi nie pasują, ale to moja osobista opinia.

dzieki! a jakie lampy bys zaproponowal do tej lazienki? :)

prosektorium;)

bardziej kostnica :]

JunioR: Technicznie bez zarzutu. Tylko mam wrażenie że pusto. A tak to jednak duży plusik, w sumie jak zawsze i do znudzenia :P

dzieki! zalozenie projektu bylo "surowe"(kibel, wanna i umywalka) wnetrze. Jednak biela chcialbym podtrzymac jakis przyjemny odcien zas ciemnymi kaflami skontrastowac je. :)

No Junior za ostatni render Cie pojade bos spoczał na laurach:P Nie podoba mi się...rżnie typowymi Kowalskimi a wiem ze umiesz lepiej. Mowa o projekjcie.Czekam na apdejta:)

dzieki! co do tych Kowalskich to rozumie w pewnym stopniu a w pewnym nie, domyslam sie ze rozchodzi sie o monotonnie powtarzajace sie wyposarzenie...? zlewy globo, wanny boffi itp? czy moze materialy? ogolnie dzieki bo za takie komentarze- sporo jest jeszcze do zrobienia :)

A mnie tam się ten pomysł JunioR'a podoba. Nawet bardzo. Łatwe w utrzymaniu, imo estetyczne, nie narzuca się, a jednak inne niż cała reszta pomysłów na to pomieszczenie na tym forum. Bardzo fajne. :)

Tylko lustro powinno być wyższe.

dzieki! milo, ze sie podoba, lusto podniose, tzn bedzie znacznie szersze :)

pozdrawiam!

Napisano
_Arti_: A dla mnie to powinieneś odpuścić i stworzyć coś co ma sens, niż coś co tego sensu szuka bo nikt nie wie czym jest :/

Czy nie to jest piękne w sztuce, że możemy pokazać coś chaotycznego, ale zarazem pięknego i składnego? Ile obrazów wyglądało jak bazgroły 6-ściolatka, a dziś są to wielkie wielkie dzieła sztuki, o które biją się koneserzy?

Wspaniałym przykładem poukładanego chaosu są prace ~ttaaddeekk'a, mam nadzieję, że to Cię nie uraża ttaaddeekk'u ;]

PS Najlepsze jest to, że w tej mojej chaotycznej pracce nie ma ani śladu.. raytraceingu ;]

Napisano
Czy nie to jest piękne w sztuce, że możemy pokazać coś chaotycznego, ale zarazem pięknego i składnego?

Masz racje, ale w twoich pracach nie ma właśnie nic pięknego i składnego

Napisano

Arti, mam nadzieje ze cie nie uraze, ale do prac Taaadka troszke ci brakuje. Na twoim renderze jest kilka przepalonych splajnow i dziwnych kulek, a, no i noise w tle.

A co do sztuki to jestem staroswiecki, uwazam ze cos w niej powinno byc wiecej niz bazgrol 6 latka :)

Napisano

Mi głównie chodzi o to byś wymyślił w głowie (coś co ma puentę, jakieś przesłanie) i to przedstawił w jakiś plastyczny sposób. Jak dla mnie to zrobiłeś tak, siadłeś i zacząłeś dłubać, coś ci wyszło (sam wspominałeś że nie wiesz co to jest). Trochę daleko od sztuki która notabene nie istnieje :)

Napisano
czesc

dzieki! a jakie lampy bys zaproponowal do tej lazienki? :)

http://www.aquaform.pl/pliki/AQUAFORM_2007.pdf strona 7,8 lub 9? (katalogowo 5,6 i 7) Oczywiście to tylko taki mój propos, ale proszę troszkę z przymrużeniem traktować, bo ja to w ogóle jeśli wysokość pomieszczenia by pozwalała, to obnizyłbym troszkę sufit zostawiając przestrzenie między częścią obniżoną, a ścianami, i wsadził nad nim świetlówki dookoła, a w sam sufit wkomponował halogeny takie wpuszczane. xD Co jeszcze natomiast teraz zaczęło mnie gryźć w tym pomieszczeniu to brak jakiegoś źródła ciepłego światła, może jakiegoś oświetlenia koło lustra. Osoba chcąca się zrelaksować w wannie ma cztery halogeny, które raczej dają zimne światło, świecące jej w oczy.

Napisano

arturprx2: wrzuć wszystkie po kolei jako zdarzenia do Video Posta i dla każdego ustaw osobny Image Output Event - takie rozwiązanie najprostsze a daje radę - sam stosuję :)

Napisano
mam w projekcie 23kamery... jak puscic render na noc ze wszustkich po kolei z zapisem ujec po klatce z kazdej ?

Prosciej jak sie da to ustawic batch render, ustawic dokladnie kamere i sciezki zapisu, skonczy renderenowac jedna kamere to zapisze i zacznie nastepna az do konca :)

Napisano (edytowane)

Faktycznie Brzydkie :D

Sprawa kolorystyki. Nie wiem co miałeś zadane tak więc się nie wypowiem.

Ale ładnie się światło rozchodzi.

Czy ten okap lewituje? :D czy poprostu to obieg zamknięty :D

Mnie osobiście denerwują banalna baza modeli.

edit_ Listwa przypodłogowa(czy jakoś tak) przebija framugę

Edytowane przez Lis
Napisano (edytowane)

o dzięki lis za te 2 bugi. Poprawiam.

Kolorystyka w tej scenie jest b.ważna

jeszcze dwa testowe ujęcia:

livingcam2rc2cy3.jpg

livingcam3rc2kv4.jpg

Edytowane przez SWRSC
Napisano

takie tradycyjne wnetrze zeklbym takie nie Swierszczowe czekam na Finish

czym swiecone

podloga fajnaa :]

pozdrawima

ps.

na czym final bedzie liczony moze na QMC jesli vray :]

Napisano

świecone hdri, vraylightami i directem

to co powyżej już jest liczone na QMC :)

a co do "nieświerszczowego stylu" - klientów się nie wybiera :) W tym przypadku dostałem wytyczne praktycznie odnośnie każdego elementu. Od listwy podłogowej przez lampke do fotela :) Podobnie sprawa się miała z kolorystyka.

Nie wiem jeszcze tylko jaki będzie finalny kadr.

To już prawie final, zmieni się jeszcze kilka elementów, m.in balustrady

Napisano (edytowane)

Biurko ci wychodzi z jednej strony na drzwi :)

IMO kadr do bani :/

Parkiet bardzo fajnie, światełko ok.

edit: Ode mnie, taki teścik.

dsc00005ku6.jpg

edit2: :P

64277506lb3.jpg

Edytowane przez Fargate
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności