Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kuba pomidor smakowity! Tylko listki jeszcze zdradzają sztuczność.

Touch wypas, naprawdę! Tylko oliwa Ci zzieleniała w tym świetle.

JohnyCa to za oknem prawie jak marysia o_O

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
to daj zbliżenie tego parowca w oddali na morzu :D o i może tej mewy na patyku :D

lol, nie no, to akurat jest zdjęcie na plane'ie;p

Neiraa, danke! Właśnie wiem, że trochę zzieleniała, nie chciało mi się już poprawiać;)

polshai, ładne, ładne;) Wieszak(?) tylko mi tam nie pasuje i wanna jakby mała strasznie, jak dwa kible^^. Za to świetny materiał na tej ścianie za wanną, co to?;)

Napisano
Johnyca-bardzo fajnie;D podzielilbys sie ustawieniami rendera? Takie moje nieskromne pytanie:)

Jak zwykle to nic specjalnego.

Renderowane na IRR + LC. IRR na presetowym medium a LC na jakieś 800 Subdiv - reszta standard, Reinhard z burnem na 0,25 no i jeszcze w rQMC Noise treshold na 0,001. Świecone zżółkłym directem jako słońce plus VRayLight lekko niebieski za oknem (no i IES-y we wnękach) + VRaySky w Environmencie i wielki plane na zewnątrz z VRayLight materiałem świecący jako tło.

A i jeszcze w Post-processing saturacja zjechana na 0,85.

Kamera VRayPhysical z włączonym DOF-em.

W Photoshopie mały sharpen i śladowy color balance.

Pozdrawiam

Napisano

Projekt nie moj, wanna taka miala byc:) Za wanna szyba na scianie z maskowanym wzorkiem w refraction.

Johnny wg mnie z tego plane z vraylightmtl moglbys zrezygnowac, ja w ogole staram sie omijac ten material, jakies straszne szumy generuje.

Napisano
Projekt nie moj, wanna taka miala byc:) Za wanna szyba na scianie z maskowanym wzorkiem w refraction.

Johnny wg mnie z tego plane z vraylightmtl moglbys zrezygnowac, ja w ogole staram sie omijac ten material, jakies straszne szumy generuje.

Fakt - ale nie lubię wklejać tła w shopie - może się w końcu do HDR-ek przekonam :)

BTW - wzorek na ścianie świetnie wygląda ale z samplami GI to poszłeś w dół bo plam co niemiara :)

Napisano (edytowane)

polshai: Takie mdłe troszkę. Bateria prysznicowa ma być taka matowa? Możesz zdradzić producenta, bo diablo trudno takową mi znaleźć?

Edytowane przez pressenter
Napisano

kurcze nie wiem jaki to model, bralem troche na szybko jakas w miare podobna od tej zadanej...chyba z everow

z bateriami w ogole jest problem, cala ceramika spoko jest tego wiele a akurat z bateriami znam tylko roca http://cad.roca.pl/?mod=main&grupa=1&podgrupa=3 - polecam:) jakby ktos mial cos jeszcze to dajcie link bo czesto taki maly duperel nie do znalezienia i trzeba modelowac

Napisano

JohnyCa: No niestety VrayLightMtl coś takiego robi. Sam też próbowałem kiedyś tego używać, ale zrezygnowałem. Teraz to uzywam tego tylko żeby pokazać, że jakiś obiekt świeci; ustawiam wartość VrayLightMtl na 10, a potem obiekt obstawiam dookoła Vraylightami lub iesami.

Napisano
JohnyCa: No niestety VrayLightMtl coś takiego robi. Sam też próbowałem kiedyś tego używać, ale zrezygnowałem. Teraz to uzywam tego tylko żeby pokazać, że jakiś obiekt świeci; ustawiam wartość VrayLightMtl na 10, a potem obiekt obstawiam dookoła Vraylightami lub iesami.

Hmm - dobry sposób - właśnie sprawdziłem na globusie :)

f3cbff3c21596367.jpg

Napisano (edytowane)

ode mnie też telefon, chyba już zaczynam kumać shader tree w modo:)

Jeśli ktoś ma fajną mapke hdri jakiegoś pokoju i chciałby wspomóc człowieka w potrzebie to wiecie, repa nie skąpie ;)

gage1rz2.jpg

gage2hj0.jpg

Edit:Dzięki trosiek:* rep poleciał:)

Edytowane przez Bombel
Napisano

Ja z kolei mam inny problem. Proszę nie patrzeć na materiały, modele oraz oświetlenie, chciałem zejść z renderem poniżej minuty tylko do testów. Rozchodzi się natomiast o ułożenie kamery. Pomieszczenie ma 150x190cm i nie mam absolutnie żadnego pomysłu na jakieś logiczne ustawienie. Moze ktoś ma jakąś fajną ideę, wartą wypróbowania?

.

10yg3.jpg

.

Napisano

Bombel - a bardzo cie proszę :) pressenter - zrób parę ujęć :) można zwiększyć fov ale i tak u Ciebie jest duży. i jest też cośtakiego jak distortion w physical cam i coś w stylu chyba rybiego oka to robiło. Ale nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało :/

Napisano

pressenter: Ja bym się bawił (spróbował przynajmniej) ustawić kamerę prostopadle do ściany i ustawić kamerę tak żeby było coś widać.

Eksperymenty z postprodukcją. Nie za bardzo hardcore?

autobackup02zz0.jpg

Czysty z maxa

autobackup02boldlq0.jpg

• Like 1
Napisano

Fargate - przegiąłeś aczkolwiek mi bardzo pasuje takie przegięcie :)

Press.. masz lustro to je wykorzystaj , przynajmniej w jednym z ujęć, może jeszcze być ujęcie z pod sufitu...

Napisano (edytowane)

No pare błedów jest, ale wiecie ile robie tych exteriorów. następny bedzie lepszy!

grigoriob - ;)

siwy- wiem, masz racje. brakuje detalu. ale też nie mogłem dać samochodu bo nie widać by było architektury. i nie miałem pomysłu.

Edytowane przez !Ewert
Napisano

Pressenter: spróbuj ustawic kamerkę poza pomieszczenie, a ścianę która tobie przesłania widok ustaw w "Object Properties" jako not Visible to Camera czyli odznacz ptaszka ;), żeby dokładniej ustawic kamerę schowaj na chwilę ścianę, która tobie przeszkadza albo zmniejsz visibility, ale tylko na czas ustawiania kamery

Czasami pomaga tylko trzeba uważac aby za bardzo nie pokazac ze jest się poza pomieszczeniem. Jeśli coś wisi na tej ścianie to albo to schowaj albo zrób tak samo jak ze ścianą tylko mogą byc niespodzianki ;)

Pozdrawiam Nowi

Napisano

Tomuś no całkiem przyjemnie Ci wyszło prócz dofa oczywiście, ale to już za to dostałeś :)

Grigoriob głowa arcika jak żywa :)

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Fargate ładnie odjechane....lubię takie klimaciki ;)

Pzdr.

Napisano (edytowane)
z post już nie szalałem :P

Bardziej według mnie tutaj poszalałeś niż w poprzednim. Poprzednia wersja mi się dużo bardziej podobała.

polka dot: Moze i faktycznie masz rację. Powalczę i z tym. Dzięki za radę.

Edytowane przez pressenter
Napisano (edytowane)

fajne renderki pokazujecie chopaky wiec i jak cos pokaze!

skromnie, tylko kawalek drutu w kolorach old colgate.

spHause

renderal1.jpg

Edytowane przez JunioR
Napisano

Dzięki wszystkim będę z tym walczył dalej z scenka jak i post :)

hc: Z podłogami to chodzi ci o te 2 ostanie parkiety, czy ogólnie? Ten tutaj jest według nowego przepisu i chyba nie zdaje egzaminu :P

Napisano

JunioR: fajna lampka, bardzo mi się materiał podoba, tylko studio jakoś mi nie teges. ;)

Moi drodzy, która wersja (chodzi oczywiście o światło) bardziej sięwam podoba, bo ja już tak się w to gapię, i chyba straciłem obiektywizm?

.

67411657yk6.jpg

.

testmu0.jpg

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności