Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

maczuga:w cvs'ie już dawno są, i multires i sculpting. Jeżeli nie chcesz budować samemu ani kożystać z testowych buildów to w następnej stabilnej bedą.

Napisano

No to niech będzie 4fun;) Nie gwarantuję, że na tym da się usiedzieć, ale mam nadzieję, że się przynajmniej podoba. irr (1.0)+lc (0,8); Exponential (1,8;1,8) + mała obróbka w PS;)

2001019366432558103_rs.jpg

Napisano

Touch - bardzo fajnie pod wzgledem prezentacji (co do samego wzornictwa to też nieźle, chociaż nie dało by się go rozbudować po bokach żeby bardziej liść przypominał ?)

Napisano

Ok. Zaczynałem o 22 skończyłem teraz :D czyli eeeee 8.

Jest to moja 3 wizualizacja jeśli chodzi o coś w czym ludzie mieszkają.

Niezajmuję się tym tak więc mój mizerny efekt pokazuję tutaj żeby galerii nie zaśmiecać.

Modele z cd'ków Evermotion.

Oryginał w 3k x 2k

taras02ue5.jpg

taras01pq3.jpg

Napisano

Szybka choinka :

Czas renderingu jakieś 20 minut

modeling + experymenty ze świerkiem 5h

troche paskudny render, ale chcialem tylko sprawdzic czy potrafie cos takiego zrobic... wszystko to przez Pioniera choinke ;D

Napisano

heheh traktuje to jako komplement chveti :D

@Touch : Spliny ręcznie układane + VrayFur (Vray RC3 pod max9)

jakieś 30 minut układania i efekt jak widać na focie ;)

• Like 1
Napisano
Lis i jeszcze mi powiedz, ze w tle jest "jezioro" żywieckie...??

Nie. To jakiś fiord jest :D dla norwegów to robię i taką fotę mi podesłali :D

A tak serio to sie mi te drzewka najbardziej podobaja

Dzięki :D

Napisano

jakaś rybka na szybko z głowy robiona, oczywiście takie coś nie pływa po oceanach :P (testowałem displace i waxa)

dodałem troche blura i podkręciłem kolorki w irfanie.

rybcia13ap5.jpg

Napisano

Kub@ masz Ty fantazje...

Choc slyszalem ze takie ryby lowia i w Biedronce sprzedaja jako mintaja;-)

1379376houtwurmhr8.jpg

A tu moja walka z caustyka. Zakonczona TOTALNA PORAZKA!!!!

Dalem sobie na spokoj puki co z tymi perfumami...

1:0 dla Vraya... ;-)

perfume2xm3.jpgperfume1vm8.jpg

Napisano

touch: to ten snieg, ktory ktos juz wstawial tutaj razem z 'sikami' hehehe, tam troche ustawienia zmienione +smoke w dipeace, a to wszystko na boxa z gesta siatka wrzucone

master: a za co ten calus... lol

Napisano

Próba materiału felgi do mojego modelu bmw. Może go kiedyś skończe :P

felga_bmw_2.jpg

felga_bmw_1.jpg

Napisano
TWEETY !!!!!!

To już na Mentalu w mniejszym czasie uzyskasz jeszcze lepszy shading niz taki jak tu pokazales !!!! Cholero jedna wrraaccaaj :)

no i miał rację...

762d749c7fad160d.jpg

Mental Ray 3.5

czas: 3h (orginalna rozdz 1500px) ale to z winy samplingu mat. arch&design (420). przy samplingu 300 czas spada średnio o połowę a efekt jest nieznacznie gorszy.

teraz zauważyłem, że wyskoczyły mi jakieś bugi z Photon mapy... ale to tylko kwestia zwiększenia radiusów i podbicia ich liczby.

póki co nie jest źle... nowy mental szybki jest :]

Pozdrawiam

Napisano

heh tweety zadziwiasz mnie tymi renderkami, myslalem ze to vray a tu sie okazuje ze MR :D bardzo fajny render ale vray zrobil by to szybciej :D

P.S Przepaliles troszke okienko :p

Napisano

hehe. dzięki :)

Vray może i szybszy ale nie mam już serca (i czasu) do rozgryzania na nowo nowego renderera kiedy MR radzi sobie z tym nie najgorzej :)

jak już pisałem najwięcej czasu pochłonął rendering materiału podłogi z mat. arch&design. po prostu za duży sampling materiału narzuciłem. zmniejszę sampling o połowę i czas winien pyknąć coś około 2h (w rozdz. szer. 1500px).

poza tym jakoś bardziej mi pasuje MR od vraya: imo lepiej zorganizowane są tutaj materiały i światła niż te vrayMTL i Vraylighty :]

koniec końców scenka będzie zawierać sporo materiałów Arch&design + kilka Iesów + jakaś miła lampa w rogu. mam nadzieję, że uda się to porządnie oświetlić i wyrenderować :)

najbardziej czekam na scenkę nocną: może uda mi się stworzyć jakiś fajny klimat temu kijowemu wnętrzu :]

Pozdrawiam

Napisano

ooo widze ze ta scenka bedzie udoskonalona polecam zaminic boxy na modele z doswiadczenia wiem ze im wiecej detali tym scena jest bardziej real, osietlenie jak juz pisalem wyszlo naprawde super podobnie jak i podłoga, czekam z niecierpliwoscia na dalszy progress tej scenki szczegolnie w wersji nocnej

pozdrawiam

Napisano
polecam zaminic boxy na modele z doswiadczenia wiem ze im wiecej detali tym scena jest bardziej real

hehehehehe. naprawdę? kurcze wiedziałem, ze coś jest nie tak :D

progress będzie na pewno :] to moja praca dyplomowa więc jestem zmuszony to skończyć.

póki co mam modele szafek do kuchni i części wyposażenia kuchennego.

stół i krzesła się robią, tak samo jak krzesła barowe oraz oświetlenie kuchenne.

okno będzie zmienione: małe schodki i wyjście na taras + widok z 11 piętra :]

do tego dojdą jakieś kwiatki czy co tam znajdę w sieci, kilka zdjęć na ścianach i pierdołki typu gazeta, słuchawki i mp3player, może buty i kubek z kawą... :]

Pozdrawiam

Napisano
hehehehehe. naprawdę? kurcze wiedziałem, ze coś jest nie tak :D

heh tłiti wiesz przeciez o co chodzi :p zaraz cie zabije :D do testow oswietlenia nie warto renderenowac boxy bo cienie beda inne ;)

Pozdrawiam :)

Napisano

hc: spokojnie misiu :) testy były wykonywane na obiektach cylindrycznych o przekroju od 1 do 5 cm. wszędzie były cienie, głownie dlatego, że nie są to cienie od GI tylko od MrAreaOmni jakie wisi za oknem i symuluje niebo :]

to co widzisz, to ogólny kształt pomieszczenia czyli co tam będzie stało :)

Pozdrawiam

Napisano

super! klimatycznie i takie troche w moim stylu :)

Klicek: ale mojego pierwszego "little step" już ci się nie chciało skomentować? zapomnij o zdjęciach z Poznania, już kasuje z dysku :D

Napisano

Klicek: ok, ale tylko jeśli za mnie wyjdziesz :D

Pinero: jeśli coś jest fajne i ma w sobie "to coś" to piszemy, że nam się podoba. jeśli nie to nie piszemy :)

btw: ile subdiv w QMC i jaki czas renderingu?

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności