damusTo Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 doradzcie cos prosze to ma byc szybka ale wzglednie dobra trawa na duze obszary rzedu 170 Ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 doradzcie cos prosze to ma byc szybka ale wzglednie dobra trawa na duze obszary rzedu 170 Ha Zapomnij o displacemencie. Już przy 10x10m max się zatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 doradzcie cos prosze to ma byc szybka ale wzglednie dobra trawa na duze obszary rzedu 170 Ha to ma być do stilla czy animacji? bo jeżeli still to najlepiej ją wstawić w fotosklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Hmm, może scatter i vraymesh, ale przy takich rozmiarach też uważam, że najlepiej ps-ować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 to bedzie kilka bardzo roznych ujec i przelot kamera wiec w ps nie bardzo mam ochote sie bawic. Natomiast pojade to mentalem wiec moge dos skutecznie limitowac to odlegloscia choc wowczas dalszy plan sie robi kiszkowaty A sam shaderek jak, bo to tylko procedurki sobie wymyslilem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Przy takiej powierzchni trawa tworzona scatterem nawet upchana w proxy będzie Ci mordować kompa. Jak chudy wspomniał, postprodukcja to chyba najlepsze rozwiązanie. Pozdr Edit: Jak animka to faktycznie z PS może być problem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 LKurcze ale postprodukcja bedzie mordowac mnie chyba wole zeby to komp sie mordowal niemniej kazdy nowy pomysl mile widziany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 eee no co ty wstawienie trawy w PS to jakieś 5 minut ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 no nie najpierw trzena miec odpowiedni trawe z gory z dolu itp pozniej w odpowiedniej skali j anie bede np co klatke 1 trawy w ps wlepial e-e nie upadlem na glowe jeszcze nie namowiesz mnie kolego sympatyczny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=18499e9cc7dadc76 test vray i samego dywanika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Przy takiej powierzchni trawa tworzona scatterem nawet upchana w proxy będzie Ci mordować kompa. Jak chudy wspomniał, postprodukcja to chyba najlepsze rozwiązanie. Pozdr Edit: Jak animka to faktycznie z PS może być problem;) Przy jego sprzęcie to z tym mordowaniem nie do końca jestem pewien. HARD:64bit's|16x2,4GHz|32GB DDR2 Dual ECC|SAS Raid5 640GB Cache192MB|SLI 2x gFORCE 8800gt|Powered by 1240W EDIT:/ A no i jeszcze mental... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Dokładnie :) Ja osobiście użyłbym disp'a, owszem przy większych ilościach zabija kompa ale monstrum Damus'a da rade ;) a jeśli nie to zawsze można go użyć do momentu gdzie tracimy ostrość (szczegółowość) trawy a dalej zwykłą "płaską mapę trawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 kolejna zabawa z poprawkami :] pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Teścik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 DraB - czy aby jesteś pewien, że woda ma lecieć własnie z tego miejsca co teraz? http://images32.fotosik.pl/210/18f558e28038a565med.jpg Pan Jean-Marie Massaud chyba byłby zaskoczony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Poprawcie podłogi :D DraB: woda wygląda jak kisiel :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 A budda taki oswiecony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 DraB - czy aby jesteś pewien, że woda ma lecieć własnie z tego miejsca co teraz? http://images32.fotosik.pl/210/18f558e28038a565med.jpg Pan Jean-Marie Massaud chyba byłby zaskoczony ;) Wtf, faktycznie :/ Żal... to jakąś zrytą fotkę ja mam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 hcpiter jak masz halogeny i w suficie światło to używasz do halogenów ies'y or vrylighty ? a w suficie to pewnie vraylighty :) i jak możesz napisz ile robiłeś tą vizke :) ogólnie super viz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 hcpiter: Bardzo ładna wiz. drab: E no cała instalacja nawet fajnie wyszła (pomijam oczywiście zgodność z oryginałem), ale woda do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 dzieki :) Do halogenow uzywam iesow oczywiscie zeby troszke doswietlic od srodka no i zeby byla smuga na scianie, vray lighty staram uzywac sie tylko w oknach lub do doswietlenia i to czasami :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 hcpiter- super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 A ja tak a propos iesów jeszcze bym zapytał.. Skąd wy je macie? To jakieś kupne są czy z darmowych stronek, bo ja w sumie cały czas na 5-ciu operuję, a czasem chciałoby się coś zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 pressenter - Welcome to the Jungle: http://www.erco.com http://www.lithonia.com http://www.iguzzini.com :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Że tak zajadę z inglisza: oł maj karwia gad, w życiu tu nie znajdę tego, co akurat będę potrzebował. No ale tak czy inaczej dziękuję bardzo pionix, mam przynajmniej robotę na... na najbliższą dekadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Dodatkowo z ERCO możesz sobie zamówić katalog za friko;) Prawie 800 stron A4. Wczoraj rano dostałem (wtorek), a zamówiłem w... niedzielę;> A przez Pocztę Polską słali z wawy. Szok! Co do sprzętu Damusa, to już nie mam więcej pytań, a i nie wiem czym Ty się Damus w takim układzie przejmujesz;p Ten kombajn, to Ci chyba wszystko pociągnie;D hcpiter - c'est formidable! Piękna sprawa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Zaczalem sobie modelowac faldki i testowac skore... co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 bardzo ladne glob ładny shader ale nie wiem czy bump nie jest za silny odrobinke a moze jednak nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkness87 Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Postanowiłem ostatnio pouczyć się a zarazem poexperymentować z Vray :) A o to wyniki szklaneczki :P Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 test fotela do vizki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 ladne panele :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Hy! Też o tym pomyślałem, bo fotel mi się nie podoba. Siedzisko, według mnie oczywiście, wygląda jak gąbka, a ten chrom na nodze jakiś nie taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 arturprx2panele raczej zwykle:P heh FAlcom fotel fajny ale prosty chyba na szybko nie:D pressenter Quad Core [email protected]| RAM DDR3 8GB Patriot | WD Caviar 0.5TB | Sli 2x8800GT chcialbym miec takiego kompa ehhh mnie nie stac na taka maszyne, trza mieszkanie, rachunki, oplacic, jedzenie wiecie ludzie zreszta. czlowiek haruje dzien i noc by miec za co zjesc ehhh... PRESS mamusia i tatus widze ze daja duzo, to nie chrom raczej to co wskazales to raczej brushed aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 PRESS mamusia i tatus widze ze daja duzo Lol, już dawno nie dają, nie te czasy, ja już po studiach i "na swoim", jestem dobry w tym co robię, i mogę sobie sam takiego kompa sprawić, jak i jedzenie, mieszkanie i całą resztę tego shitu, co to go życiem nazywamy. "Mamusia i tatuś" mają mój balast finansowy z głowy od czterech lat, więc proszę takie osądy zostawić następnym razem dla siebie. A może być i brushed alu, tak czy inaczej mi się nie podoba, wygląda jakby para wodna na nim osiadła. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkness87 Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 moze zamiast sie klucic to ktos skomentuje moją szklaneczke :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkness87 Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Zamias się kłucic moze ktos skomętuje moją szklaneczke :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Ludzie wredni jesteście ;) Fotel nie był na szybko, trochę się pomęczyłem ponieważ to jest Fotel z jakiejś tam firmy (3,5k zł) i miał być taki sam, dorobiłem mu szwy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Nie no, nie chciałem być wredny, po prostu takie było moje odczucie (sam lubię i szanuję konstruktywną krytykę, traktując oczywiście swoje słowo jako "konstruktywne"). A może pokaż zddjęcie, na podstawie którego robiłeś? Poza tym zauważ, że pochwaliłem podłogę. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 FAlcom - mnie się fotel podoba :) ...czlowiek haruje dzien i noc by miec za co zjesc ehhh... grigoriob - to może czas podnieść ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 grigoriob - to może czas podnieść ceny? taaaa prędzej czy później każdy do tego dojrzewa :P sam ostatnio tak zrobiłem iiii życie stało sie przyjemniejsze...mam zdecydowanie mniej zleceń, a kasa w sumie niewiele mniejsza ;] najśmieszniejsze jest to, że wykrzaczyli się najbardziej marudni zleceniodawcy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Falcom fajny tescik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Można powiedzieć że to test bo znając życie klient coś namiesza jeszcze ;) Jest jeden drastyczny zonk w scenie - kto znajdzie stawia mi piwo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 noże lewitują ? wiz klasowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Pionix super robota, bardzo mi się podoba :) Btw. 1.Chodzi o noże ? :P 2.Szafki bez uchwytów ? :P Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 dla ułatwienia - render 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 wizka bardzo fajne tylko dywan kiepski. co do zonka to chyba na drugim renderze w korytarzu sa spoty swiatla na podlodze ale nie ma zrodel w suficie (te bardziej po lewej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 t0m3k - nie to, bo tam są światła w ścianie nad podłogą. Skoro jeszcze tego nie znaleźliście to nie jest widocznie tak źle chociaż mnie to kłuje w oczy okrutnie :) Jeszcze taka wersja dla Touch'a - lifting na jego curvie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Linki podtrzymujące lampę przechodzą przez nią :> Poza tym większy bumpik by się przydał na podłodze. Jeśli to parkiet, that is :D edit dół: weeeee :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 arevulopapo - stawiasz mi piwo !!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Może ściana która wychodzi przy przejściu do innego pomieszczenia na drugim planie ? :D pzdr. P.S. No i koniec konkursu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi