Touch Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 VRay, w PS tylko auto levels i dodany tekst;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Na początku miałem wrażenie że to jakiś "odszumiacz" (maxwell, fry) ale skoro vray to zakładam ze leciałeś gmc + lc. Studio to sprawa bezpieczeństwa narodowego czy jest tam gdzieś na sieci :P Bo przydało by mi się coś podobnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 IRR i LC, i to w sumie na niskich ustawieniach (IRR: -3;-2;60;20 | LC: 600 i pre-filter na 100, więc równie dobrze mogłoby go nie być;) Reszta prawie standard. AA: adaptive QMC (1;2) Mitch.-Net. Studio to tajemnica, ale chyba poliszynela;) http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/studiolighting/index.html Pozdr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Krzesło fajnie wyszło, tak jak twoje poprzednie mebelki, ale ten materiał wygląda jak jeden z tych śmiesznych shaderów do robienia komórek widocznych pod mikroskopem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 miało być coś ala aksamit z takim jasnym poblaskiem;) Ma fallofa w diffuse;) W ogóle zagniecenia nie wyszły tak jak chciałem:( Źle prześcieradło na podłodze pogniotłem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Takie zagięcia to najlepiej paint deform się robi. Szybko i przyjemnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Touch - He he to znam, chyba mocniejsze światła ustawiasz, mniej subtelniej niż na tutku, bardziej "hard" to jest. Jak by się zastanowić to AA masz dosyć niskie (1,2) --> ale fakt szybko się liczy wiec rozumiem :P To samo studio po moich tweak'ach + ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 forfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Fargate, faktycznie, światła nie szczędziłem, a ustawienia AA przy takiej rozdziałce spokojnie wystarczą;) W aucie trochę giną detale teraz;) U mnie na monitorze prawa część maski zlewa się z szybą. Fajny model tego cadillaca;) arturprx2 - świetne! Ostatnio też się przymierzałem do wiatraczków, tylko nie natknąłem się na żadne ciekawe refki;) Super to wyszło, trochę mi się tylko nie podoba obudowa małego wiatraczka, urozmaiciłbym ją trochę, żeby ciekawszy refleks był;) Takie zagięcia to najlepiej paint deform się robi. Szybko i przyjemnie. :) A od której to wersji max'a jest?:D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Fargate - faktycznie zlewa sie maska z szybą, a poza tym to musi być ostro wypimpowana wersja, bo deska rozdzielcza zajmuje połowę powierzchni szyby gwarantując widok jak z czołgu :) Ale światła, opony i alusy wyglądają świetnie, ten półmatowy lakier też. arturprx2 - heh wyglądają prawie jak z kreskówki jakiegoś Pixara, tylko im oczek brakuje i mamy Pana Wiatraka z synkiem (z jakim podziwem patrzy ja ojca!) :) Touch - "New to 3ds max 7 is Paint Deformation, available from the Paint Deformation rollout under Editable Poly." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Jak wspomniałem wcześniej już, model nie mój :P Moje są materiały i sam redering. Z tą szybą spróbuje coś zakombinować (u mnie wydaje się ok ale mam max jasność na monitorze) mam nadzieje że dam rade zrobić to w ps. arturprx2 - Zrób wersje z białego plastiku? Modelik bardzo spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 arturprx2-bardzo ładne modeliki ja też modelik... BoConcept fotel aero a tu link do pobrania jak kto chce [bOCONCEPT AERO] 3ds max9+obj+tex 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Chciałem sobie popełnić ot takiego dofka i ja mam pytanko: dlaczego on wygląda tak ciulowato ziarniście? Można coś z tym zrobić, jakoś poprawić jakość? Dodam, że to moje pierwsze próby z dofem więc zapewne pominąłem wszystkie najważniejsze ustawienia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 test dofa i postpro http://img376.imageshack.us/img376/4354/awkuchnia1en9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 rzeżucha? Rozmycie dofa jakoś nie trafia do mnie. Ale jest efektowne dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Pozwoliłem sobie, troszeczkę inny kierunek. Jak coś to usunę :) Aha i bardzo fajny teścik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Fargate-> Prawie odwzorowałeś obrazek przed postem. luz blus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Tzn nie wiem jak innym, mi Lisa się bardziej podoba, nie lubię takich oczodajnych wizek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 hehe :P ostatnią wizkę też robiłem w podobnych odcieniach jak twoja, chciałem inaczej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Mi tam batmana jasność sie bardziej podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Displacement test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Kuku Ci wyszło przy łączeniu stropu ze ścianą po prawej stronie;) ale tak to sexy fleksi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 pressenter - albo sampling w dofie albo poprzez AA mozesz ten szum zniwelowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 przyjemny disp ;) a ja forfanowo dorobilem pokrentełka we wiatraku i i troszku spostowalem ;/ straszne dziady wyszly :/ ale jak sie tak od dolu monitora patrzy to bardzo nie widać :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 czaderski render, ale bardzo słabe AA :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 wiem wiem ze kapota, zaraz na nocke zapodam mocniejsze sety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Ożywię temacik, jak to teraz wygląda? Muszę to doprowadzić do perfekcji. Muahaha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Lis sietny ten disp powiem szczerze robisz go na materiale czy na Vray disp modzie? arturprx bardzo fajne.. podłącz pod kontakt:D Arti :P hehe A ja daje takie cuś pluszaka Ugly dolls model OX :D tradycyjnie do pobrania jako ozdoba:P u mnie na wizach sie pewnie pojawi [uGLY DOLLS OX] max9+Vray+obj+tex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Świerszczu no ale właśnie nie wiem nawet gdzie to się ustawia (vray; vraycam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Arti strasznie scanlajnem zajeżdza :/ prezenter w setach camery masz probkowanie dla dofa i pod f10 masz tez virej kemra set ale te w fizycznej powinny styknąć;] a tu macie te wiatraki sie moze komus nadadzą ;) wiatraki.rar hires prosto z maxa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 artur mozesz dac je w obj ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 haha, z tą kokardką z kabla przegiąłeś;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Mnie się ta qkardka niesamowicie podoba. Daje świetny klimat całej pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 I jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 I jak? nic nie widać :) jak tak miało być to genialnie wyszło XD grigoriob dzięki za laleczkę :) arturprx2 dzięki za wiatraczki ;) niestety chłopaki nie mogę dać reputów bo muszę trochę rozspreadować reputation.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 nic nie widać :) jak tak miało być to genialnie wyszło XD Muahaha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 _Arti_ - prześwietlone, gi jak by nie istniało. Obowiązkowa lektura dla ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Problem w tym, że w linku który podałeś są same V-Ray'e... A ja w mental ray robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) W takim wypadku --> klik lub klik lub klik Edytowane 17 Sierpień 2008 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Arti proporcje jak zwykle leżą, wygląda jak solarium dla krasnoludków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 xD Na razie mnie proporcje to drugi plan, chcę osiągnąć ładny render. Lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 No lepiej, ale może zrób swój pokój będzie lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 mapowanie do popawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 a prosze bardzo duzy.obj maly.obj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) Trawa-test http://img127.imageshack.us/img127/9482/trawatest2eb6.jpg Edytowane 18 Sierpień 2008 przez Lis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 screen z falołta :D ? wygląda ciekawie jaka technika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Lis: model+proxy? Całkiem całkiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 ładna trawa ale z kolorem było by lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 screen z falołta :D ? wygląda ciekawie jaka technika ? Prototypowo lisowa ładna trawa ale z kolorem było by lepiej Czekama na nowego v-raya :D podobno już obsługuje kolor. taki feature :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Lis - światna trawa. Uchyl choć rąbka tajemnicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi