Napisano 6 Listopad 200618 l Witam... 聽 Pi臋knych autek nigdy za wiele, wi臋c rozpoczynam prace nad kolejnym Willysem. 聽 Par臋 godzin + 2 kawy = 聽 http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy001.jpg 聽 Nie jest to aktualny post臋p w modelowaniu, chcia艂em wyrenderowa膰 to co mam w pracy, jednak przeszkodzi艂 mi w tym b艂膮d CRC. Nie ma tego z艂ego co by na dobre nie wysz艂o i jutro na pewno b臋dzie update ... 聽 Wielkie podzi臋kowania dla Badyla, kt贸ry udost臋pni艂 mi bardzo dobre referencje :). 聽 Pozdrawiam. Edytowane 1 Wrzesie艅 200816 l przez MF
Napisano 6 Listopad 200618 l Fajnie, 偶e pokazujesz co艣 na forum, wygl膮da 艂adnie, felga fajna. Planujesz jak膮艣 scenk臋 wi臋ksz膮 zrobi膰.
Napisano 6 Listopad 200618 l Witam!! standardowo super :) mam tylko dwie prosby ;) pierwsza jak zrobiles slady ?? modelowales ;)(chyba bym sie nie zdziwil) ?? drugie moglbys podac ustawinia rendera i swiatel bo tez chcialbym umiec takie rendery trzaskac; P wiadomo ze masz tam jakies tajemnice ale jakbys nakierunkowal bym sie ucieszyl ;) aha i standardowo pokaz siateczke tez chcialem go wymodelowac..... skad macie blueprinty jakies w dobrej jakosc sa?? pozdro i pozwodzenia
Napisano 6 Listopad 200618 l Autor Witam... standardowo dzi臋kuje ;P 聽 艢lady to displace, a render to nic specjalnego, troch臋 zabawy z vraysky oraz podrasowanie finalnego renderingu w Vray frame buffer. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 6 Listopad 200618 l 艂adne....i widac ze bedzie detalicznie:) przy艂膮czam sie do prosb o ustawienia swiate艂ek.....
Napisano 6 Listopad 200618 l bardzo 艂adny, juz chyba drugi taki sam na forum xD Mania tych wojskowych samochodow sie zrobi艂a xD
Napisano 8 Listopad 200618 l Autor Update, sp贸藕niony, ale mam nadziej臋 偶e jako艣ciowo zadowalaj膮cy ;)... 聽 http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy002.jpg klikamy i powiekszamy ;) 聽 na tym renderze maska jest 藕le dopasowana, ale to ju偶 poprawi艂em :)... 聽 Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwiec 200817 l przez MF
Napisano 8 Listopad 200618 l Tak jak i na wizkach tak i na autach si臋 nie bardzo znam, wi臋c z krytyk膮 za bardzo pom贸c nie mog臋, ale powt贸rz臋 co pisa艂em Ci na gg - koniecznie zr贸b jak膮艣 scenk臋, bo model cho膰by mia艂 wi臋cej detalu ni偶 prawdziwy :P to umknie w t艂oku innych pojazd贸w na tym forum. No i przy tylu poly co pisa艂e艣 to wsp贸艂czuje teksturowania :D. Model czy艣ciuchny, zobaczymy jak b臋dzie wygl膮da艂a scenka :)
Napisano 8 Listopad 200618 l ...jak widze taki detal to tylko czekam na wymodelowane zniszczenia gumy na oponach - wkoncu Willys'y wiele przechodzily podczas eksploatacji (glownie wojskowej) :D
Napisano 8 Listopad 200618 l A propos opon w艂a艣nie. Nie za kanciasty ten bie偶nik?;) 艢wietny detal i og贸lnie modeling;) Czekamy na wi臋ksz膮 scenk臋;) Pozdr!
Napisano 8 Listopad 200618 l yeah more more :D:D Badyl nie no nie przesadzaj twoj willys nie jest gorszy narazie lepszy, bo ma wiecej szczegolow i jest hmm skoncozny (model) :D
Napisano 8 Listopad 200618 l Mo偶e jakis przepis na zrobienie takich 艣licznych 艣wiate艂ek? By艂 bym bardzo wdzi臋czny...
Napisano 8 Listopad 200618 l aha, teraz jak patrze juz na spokojnie to wydaje mi sie, ze opony sa zbyt szerokie pozdro ;)
Napisano 8 Listopad 200618 l co tu du偶o pisa膰 po prostu przepi臋kny model, fajne 艣wiat艂a b臋dzie jaka艣 scena czy czysty model??
Napisano 8 Listopad 200618 l Biutiful :D Czekam na kolejne updejty, bo nie藕le sobie tu poczyniasz :) 聽 PS. Podzielisz sie materialem lamp?
Napisano 8 Listopad 200618 l Super model i bardzo fajne oswietlenie. Tylko cos dziwnego dzieje sie pod "drzwiami" chodzi mi o te dwa przetloczenia - nie wiem jak jest w oryginale wiec moze tak musi byc. Tak czy inaczej jest ekstra:) 聽 pozdrawiam S3b
Napisano 14 Listopad 200618 l Autor Dzi臋kuje za komentarze :) 聽 Update: 聽 http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy003.jpg Edytowane 20 Czerwiec 200817 l przez MF
Napisano 14 Listopad 200618 l Lna, lampy i texturki bajerka!! Sam model jest bajerka :) Ale opony faktycznie troche za bardzo sie blyszcza... No chyba ze przejechales po mokrej nawierzchni ;P Jednakze uwazam, iz nalezaloby ukazac niejako pewien stopien zuzycia opon :) Alez ja to ladnie napisalem ;P
Napisano 14 Listopad 200618 l Witam!! switne texturki opona powala :( :( widac ze duzo nauczyliscie sie pracuja z everami :) pozdro
Napisano 14 Listopad 200618 l nie jestem fanem pojazdow ale kurcze wyglada zaje... mam nadzieje ze bedzie z tego jakas wieksza scenka... jak juz mowilem nie znam sie za bardzo ale jak dal mnie te rysy kolo swiatel wygladaja dzwnie (o ile ta sa rysy..) i w sumie czegos takiego mi wlasnie brakuje tzn zadrapan, rys, wiem ze jestm strasznie odktywczy ale co tam :D powodzena.
Napisano 16 Listopad 200618 l Autor Dzi臋kuje za pozytywne komentarze. 聽 Z oponk膮 si臋 jeszcze pobawi臋. Natomiast tekstury b臋d臋 musia艂 troch臋 zmieni膰... Tym razem pomo偶e mi w tym tablet, bo myszk膮 to mimo wszystko nie u艣miecha mi si臋 mazanie tylu mapek :) 聽 Pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200618 l Na mnie wywar艂o pozytywne bardzo wra偶enie. 艁adny model, linki fajne...tylko te oponki b艂yszcz膮 si臋 jak z plastiku co raczej dziwnie wygl膮da i wp艂ywa negatywnie na realizm sceny.
Napisano 17 Listopad 200618 l Ahhhh...Ten poczciwy willys jezdzilem takim z dziadkiem dawno temu ale niestety niedawno mu sie zmarlo:(zaloba w mojej rodzinie):
Napisano 20 Czerwiec 200817 l Autor Pora odkopa膰 willysa. Jednak model nie odejdzie w zapomnienie, postanowi艂em go doko艅czy膰 ;). Update niewielki, bardziej dla zaznaczenia, 偶e jeszcze 偶yje, mam si臋 dobrze. 聽 聽 聽 Przez weekend postaram si臋 wyd艂uba膰 jak najwi臋cej. 聽 Odno艣nie modelu, przeszed艂 gruntown膮 optymalizacje, natomiast textura zostanie namazana od nowa na nowym UV layoucie.
Napisano 20 Czerwiec 200817 l wczesniej bylo wiecej :] A co do modelu to podwozia nie oceniam ale ogolnie blachy sa fajne Pytanie , ale dlaczego wrociles do podwozia ? pozdrawiam
Napisano 20 Czerwiec 200817 l Autor Bo to upek podwozia ;)... 聽 edit odnosnie editu: Wr贸ci艂em do podwozia, poniewa偶 go nigdy nie zrobi艂em :)...
Napisano 20 Czerwiec 200817 l no ale miales bardzo fajne texturki tybardziej ze w willisie nie widac podwozia i tymbadziej sie dziwie ;) Ogolnie to mr czy dalej vray ?
Napisano 20 Czerwiec 200817 l Autor Stare teksturki usz艂yby w t艂oku ale chc臋 je dopracowa膰 na porz膮dnym layoucie. 聽 W willysie wida膰 niekt贸re cz臋艣ci podwozia, na nich w艂a艣nie si臋 skupiam. A co do renderu to V-Ray.
Napisano 20 Czerwiec 200817 l no to widze naprawde super model sie szykuje, oby wip nie umarl jak poprzedni bo zal by bylo :]
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto