Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam...

Pi臋knych autek nigdy za wiele, wi臋c rozpoczynam prace nad kolejnym Willysem.

Par臋 godzin + 2 kawy =

http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy001.jpg

Nie jest to aktualny post臋p w modelowaniu, chcia艂em wyrenderowa膰 to co mam w pracy, jednak przeszkodzi艂 mi w tym b艂膮d CRC. Nie ma tego z艂ego co by na dobre nie wysz艂o i jutro na pewno b臋dzie update ...

Wielkie podzi臋kowania dla Badyla, kt贸ry udost臋pni艂 mi bardzo dobre referencje :).

Pozdrawiam.

Edytowane przez MF

• Odpowiedzi 115
  • Wy艣wietle艅 17,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie, 偶e pokazujesz co艣 na forum, wygl膮da 艂adnie, felga fajna. Planujesz jak膮艣 scenk臋 wi臋ksz膮 zrobi膰.

Napisano

Witam!!

standardowo super :)

mam tylko dwie prosby ;)

pierwsza jak zrobiles slady ?? modelowales ;)(chyba bym sie nie zdziwil) ??

drugie moglbys podac ustawinia rendera i swiatel bo tez chcialbym umiec takie rendery trzaskac; P

wiadomo ze masz tam jakies tajemnice ale jakbys nakierunkowal bym sie ucieszyl ;)

aha i standardowo pokaz siateczke

tez chcialem go wymodelowac..... skad macie blueprinty jakies w dobrej jakosc sa??

pozdro i pozwodzenia

Napisano
  • Autor

Witam...

standardowo dzi臋kuje ;P

艢lady to displace, a render to nic specjalnego, troch臋 zabawy z vraysky oraz podrasowanie finalnego renderingu w Vray frame buffer.

Pozdrawiam.

Napisano

Co tu du偶o gada膰... Nauczaj mistrzu. Tyle z mojej strony...

Napisano

bardzo 艂adny, juz chyba drugi taki sam na forum xD Mania tych wojskowych samochodow sie zrobi艂a xD

Napisano

Ja ponawiam pro艣b臋 o ustawienia 艣wiate艂 - i o siatk臋 :-))))

Napisano
  • Autor

Update, sp贸藕niony, ale mam nadziej臋 偶e jako艣ciowo zadowalaj膮cy ;)...

http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy002.jpg

klikamy i powiekszamy ;)

na tym renderze maska jest 藕le dopasowana, ale to ju偶 poprawi艂em :)...

Pozdrawiam

Edytowane przez MF

Napisano

Tak jak i na wizkach tak i na autach si臋 nie bardzo znam, wi臋c z krytyk膮 za bardzo pom贸c nie mog臋, ale powt贸rz臋 co pisa艂em Ci na gg - koniecznie zr贸b jak膮艣 scenk臋, bo model cho膰by mia艂 wi臋cej detalu ni偶 prawdziwy :P to umknie w t艂oku innych pojazd贸w na tym forum. No i przy tylu poly co pisa艂e艣 to wsp贸艂czuje teksturowania :D. Model czy艣ciuchny, zobaczymy jak b臋dzie wygl膮da艂a scenka :)

Napisano

...jak widze taki detal to tylko czekam na wymodelowane zniszczenia gumy na oponach - wkoncu Willys'y wiele przechodzily podczas eksploatacji (glownie wojskowej) :D

Napisano

A propos opon w艂a艣nie. Nie za kanciasty ten bie偶nik?;) 艢wietny detal i og贸lnie modeling;) Czekamy na wi臋ksz膮 scenk臋;) Pozdr!

Napisano

yeah more more :D:D

Badyl nie no nie przesadzaj twoj willys nie jest gorszy narazie lepszy, bo ma wiecej szczegolow i jest hmm skoncozny (model) :D

Napisano

Mo偶e jakis przepis na zrobienie takich 艣licznych 艣wiate艂ek? By艂 bym bardzo wdzi臋czny...

Napisano

aha, teraz jak patrze juz na spokojnie to wydaje mi sie, ze opony sa zbyt szerokie

pozdro ;)

Napisano

co tu du偶o pisa膰 po prostu przepi臋kny model, fajne 艣wiat艂a

b臋dzie jaka艣 scena czy czysty model??

Napisano

Biutiful :D Czekam na kolejne updejty, bo nie藕le sobie tu poczyniasz :)

PS. Podzielisz sie materialem lamp?

Napisano

Super model i bardzo fajne oswietlenie. Tylko cos dziwnego dzieje sie pod "drzwiami" chodzi mi o te dwa przetloczenia - nie wiem jak jest w oryginale wiec moze tak musi byc. Tak czy inaczej jest ekstra:)

pozdrawiam

S3b

Napisano

Lna, lampy i texturki bajerka!! Sam model jest bajerka :) Ale opony faktycznie troche za bardzo sie blyszcza... No chyba ze przejechales po mokrej nawierzchni ;P Jednakze uwazam, iz nalezaloby ukazac niejako pewien stopien zuzycia opon :) Alez ja to ladnie napisalem ;P

Napisano

Witam!!

switne texturki opona powala :( :(

widac ze duzo nauczyliscie sie pracuja z everami :)

pozdro

Napisano

nie jestem fanem pojazdow ale kurcze wyglada zaje... mam nadzieje ze bedzie z tego jakas wieksza scenka... jak juz mowilem nie znam sie za bardzo ale jak dal mnie te rysy kolo swiatel wygladaja dzwnie (o ile ta sa rysy..) i w sumie czegos takiego mi wlasnie brakuje tzn zadrapan, rys, wiem ze jestm strasznie odktywczy ale co tam :D powodzena.

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuje za pozytywne komentarze.

Z oponk膮 si臋 jeszcze pobawi臋. Natomiast tekstury b臋d臋 musia艂 troch臋 zmieni膰... Tym razem pomo偶e mi w tym tablet, bo myszk膮 to mimo wszystko nie u艣miecha mi si臋 mazanie tylu mapek :)

Pozdrawiam

Napisano

Na mnie wywar艂o pozytywne bardzo wra偶enie. 艁adny model, linki fajne...tylko te oponki b艂yszcz膮 si臋 jak z plastiku co raczej dziwnie wygl膮da i wp艂ywa negatywnie na realizm sceny.

Napisano

Ahhhh...Ten poczciwy willys jezdzilem takim z dziadkiem dawno temu ale niestety niedawno mu sie zmarlo:(zaloba w mojej rodzinie):

Napisano
  • Autor

Pora odkopa膰 willysa. Jednak model nie odejdzie w zapomnienie, postanowi艂em go doko艅czy膰 ;). Update niewielki, bardziej dla zaznaczenia, 偶e jeszcze 偶yje, mam si臋 dobrze.

08_06_21_002.jpg

08_06_21_001.jpg

Przez weekend postaram si臋 wyd艂uba膰 jak najwi臋cej.

Odno艣nie modelu, przeszed艂 gruntown膮 optymalizacje, natomiast textura zostanie namazana od nowa na nowym UV layoucie.

Napisano

wczesniej bylo wiecej :]

A co do modelu to podwozia nie oceniam ale ogolnie blachy sa fajne

Pytanie , ale dlaczego wrociles do podwozia ?

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Bo to upek podwozia ;)...

edit odnosnie editu: Wr贸ci艂em do podwozia, poniewa偶 go nigdy nie zrobi艂em :)...

Napisano

no ale miales bardzo fajne texturki tybardziej ze w willisie nie widac podwozia i tymbadziej sie dziwie ;) Ogolnie to mr czy dalej vray ?

Napisano
  • Autor

Stare teksturki usz艂yby w t艂oku ale chc臋 je dopracowa膰 na porz膮dnym layoucie.

W willysie wida膰 niekt贸re cz臋艣ci podwozia, na nich w艂a艣nie si臋 skupiam. A co do renderu to V-Ray.

Napisano

no to widze naprawde super model sie szykuje, oby wip nie umarl jak poprzedni bo zal by bylo :]

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci