MF Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 (edytowane) Witam... Pięknych autek nigdy za wiele, więc rozpoczynam prace nad kolejnym Willysem. Parę godzin + 2 kawy = http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy001.jpg Nie jest to aktualny postęp w modelowaniu, chciałem wyrenderować to co mam w pracy, jednak przeszkodził mi w tym błąd CRC. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i jutro na pewno będzie update ... Wielkie podziękowania dla Badyla, który udostępnił mi bardzo dobre referencje :). Pozdrawiam. Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Fajnie, że pokazujesz coś na forum, wygląda ładnie, felga fajna. Planujesz jakąś scenkę większą zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 no coż, pięknie - jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 kolorki superos :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 klasa (: 1234578933 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Witam!! standardowo super :) mam tylko dwie prosby ;) pierwsza jak zrobiles slady ?? modelowales ;)(chyba bym sie nie zdziwil) ?? drugie moglbys podac ustawinia rendera i swiatel bo tez chcialbym umiec takie rendery trzaskac; P wiadomo ze masz tam jakies tajemnice ale jakbys nakierunkowal bym sie ucieszyl ;) aha i standardowo pokaz siateczke tez chcialem go wymodelowac..... skad macie blueprinty jakies w dobrej jakosc sa?? pozdro i pozwodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 6 Listopad 2006 Autor Share Napisano 6 Listopad 2006 Witam... standardowo dziękuje ;P Ślady to displace, a render to nic specjalnego, trochę zabawy z vraysky oraz podrasowanie finalnego renderingu w Vray frame buffer. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Ładne to :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 ładne....i widac ze bedzie detalicznie:) przyłączam sie do prosb o ustawienia swiatełek..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Wojna na Łillisy!!!!! AAaaa :] Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Co tu dużo gadać... Nauczaj mistrzu. Tyle z mojej strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 bardzo ładny, juz chyba drugi taki sam na forum xD Mania tych wojskowych samochodow sie zrobiła xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 nie drugi a trzeci:p hehe czekam na siate, na razie bardzo ladnie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 OGIEN! bardzo fajny kar ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 Ja ponawiam prośbę o ustawienia świateł - i o siatkę :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 (edytowane) Update, spóźniony, ale mam nadzieję że jakościowo zadowalający ;)... http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy002.jpg klikamy i powiekszamy ;) na tym renderze maska jest źle dopasowana, ale to już poprawiłem :)... Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Lampy spoko i widze, ze idziesz w szczegol konkretnie :) Bardzo dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Tak jak i na wizkach tak i na autach się nie bardzo znam, więc z krytyką za bardzo pomóc nie mogę, ale powtórzę co pisałem Ci na gg - koniecznie zrób jakąś scenkę, bo model choćby miał więcej detalu niż prawdziwy :P to umknie w tłoku innych pojazdów na tym forum. No i przy tylu poly co pisałeś to współczuje teksturowania :D. Model czyściuchny, zobaczymy jak będzie wyglądała scenka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 no praca nabiera rozpedu widać staraność w wykonaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 ...jak widze taki detal to tylko czekam na wymodelowane zniszczenia gumy na oponach - wkoncu Willys'y wiele przechodzily podczas eksploatacji (glownie wojskowej) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 A propos opon właśnie. Nie za kanciasty ten bieżnik?;) Świetny detal i ogólnie modeling;) Czekamy na większą scenkę;) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 bardzo przecudowny :O az mi wstyd normalnie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 yeah more more :D:D Badyl nie no nie przesadzaj twoj willys nie jest gorszy narazie lepszy, bo ma wiecej szczegolow i jest hmm skoncozny (model) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Może jakis przepis na zrobienie takich ślicznych światełek? Był bym bardzo wdzięczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 aha, teraz jak patrze juz na spokojnie to wydaje mi sie, ze opony sa zbyt szerokie pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 co tu dużo pisać po prostu przepiękny model, fajne światła będzie jakaś scena czy czysty model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Biutiful :D Czekam na kolejne updejty, bo nieźle sobie tu poczyniasz :) PS. Podzielisz sie materialem lamp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Super model i bardzo fajne oswietlenie. Tylko cos dziwnego dzieje sie pod "drzwiami" chodzi mi o te dwa przetloczenia - nie wiem jak jest w oryginale wiec moze tak musi byc. Tak czy inaczej jest ekstra:) pozdrawiam S3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 (edytowane) Dziękuje za komentarze :) Update: http://wyszolmirski.com/forums/willys/willy003.jpg Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 slicznie Tomku :) tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 wszystko poza zbyt błyszczącymi oponami jest super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Lna, lampy i texturki bajerka!! Sam model jest bajerka :) Ale opony faktycznie troche za bardzo sie blyszcza... No chyba ze przejechales po mokrej nawierzchni ;P Jednakze uwazam, iz nalezaloby ukazac niejako pewien stopien zuzycia opon :) Alez ja to ladnie napisalem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Super, teksturki rządzą ^^ Jak zrobiłes ta line? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 DraB line pewnie zrobił tak jak pokazuje TU Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 mrkrzysiek, to nie moj sposob tylko Tomka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 opona najlepsza poprostu genialna :D super robota tak trzymaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Witam!! switne texturki opona powala :( :( widac ze duzo nauczyliscie sie pracuja z everami :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 nieźle MF, naprawdę nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 nie jestem fanem pojazdow ale kurcze wyglada zaje... mam nadzieje ze bedzie z tego jakas wieksza scenka... jak juz mowilem nie znam sie za bardzo ale jak dal mnie te rysy kolo swiatel wygladaja dzwnie (o ile ta sa rysy..) i w sumie czegos takiego mi wlasnie brakuje tzn zadrapan, rys, wiem ze jestm strasznie odktywczy ale co tam :D powodzena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 robi wrazenie, oj robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 świetne shadery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 Dziękuje za pozytywne komentarze. Z oponką się jeszcze pobawię. Natomiast tekstury będę musiał trochę zmienić... Tym razem pomoże mi w tym tablet, bo myszką to mimo wszystko nie uśmiecha mi się mazanie tylu mapek :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Na mnie wywarło pozytywne bardzo wrażenie. Ładny model, linki fajne...tylko te oponki błyszczą się jak z plastiku co raczej dziwnie wygląda i wpływa negatywnie na realizm sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Ahhhh...Ten poczciwy willys jezdzilem takim z dziadkiem dawno temu ale niestety niedawno mu sie zmarlo:(zaloba w mojej rodzinie): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Pora odkopać willysa. Jednak model nie odejdzie w zapomnienie, postanowiłem go dokończyć ;). Update niewielki, bardziej dla zaznaczenia, że jeszcze żyje, mam się dobrze. Przez weekend postaram się wydłubać jak najwięcej. Odnośnie modelu, przeszedł gruntowną optymalizacje, natomiast textura zostanie namazana od nowa na nowym UV layoucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 wczesniej bylo wiecej :] A co do modelu to podwozia nie oceniam ale ogolnie blachy sa fajne Pytanie , ale dlaczego wrociles do podwozia ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Bo to upek podwozia ;)... edit odnosnie editu: Wróciłem do podwozia, ponieważ go nigdy nie zrobiłem :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 no ale miales bardzo fajne texturki tybardziej ze w willisie nie widac podwozia i tymbadziej sie dziwie ;) Ogolnie to mr czy dalej vray ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Stare teksturki uszłyby w tłoku ale chcę je dopracować na porządnym layoucie. W willysie widać niektóre części podwozia, na nich właśnie się skupiam. A co do renderu to V-Ray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 no to widze naprawde super model sie szykuje, oby wip nie umarl jak poprzedni bo zal by bylo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi