ETA Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Będzie trzeba obczaić :D:D może doda się jakąś lokacje :D:D Pamiętam, że bethesda robiła dobre edytory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Gra dla mnie rewelacyjna. Ja ją przebiegłem w 3h i kurcze szkoda że tylko 9 misji, a każdą da się zrobić w max 10 minut :/ Ale fajnie bo teraz wieczorami sie scigamy z bratem na dwoch kompach obok siebie :D Takie oldschoolowe multi no fajowe, moze by tak zrobic watek z rekordami graczy max3d.pl? albo robic co 3 dni wyscigi na wybranej trasie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Shader FX za darmo. Może komuś się przyda http://www.lumonix.net/shaderfx.html http://boards.polycount.net/showthread.php?t=60466 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 http://www.gametrailers.com/player/44765.html?type=flv to bedzie dopiero schiza grać w horrorki 3d :!o mmmmmmmmm miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Model zwycięzcy DW III do wglądu http://www.gameartisans.org/forums/showthread.php?t=6951 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 http://www.gametrailers.com/player/44765.html?type=flv to bedzie dopiero schiza grać w horrorki 3d :!o mmmmmmmmm miodzio To działa jak filmy w kinach IMAX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 To działa jak filmy w kinach IMAX? nie, soczewki na przemian sie zamykaja na lewym oku i prawym, i obraz na monitorze jest zsynchronizowany to do lewego to do prawego punktu widzenia, duze znaczenie ma tu szybkosc odswiezania monitora, dlatego nie wiem jak to sie udalo uruchomic na lcd'ach. ale skoro to nvidia, to badziewu nie wypuszcza. system ten jest znany juz pare dobrych lat, ale teraz jakos technologie udoskonalili w imaxie masz soczewki ktora przepuszczaja tylko swiatlo odpowiednio spolaryzowane (nie dam sobie za to glowy obciac) ps. gra ktos w left 4 dead na garenie, boska gra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Porównanie Killzone 2 w wersji oryginalnej i Polskiej lokalizacji http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=303 Głosy chyba te same co w Assassin's Creed, szkoda że w grach na PC nie ma opcji wyboru języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Killzone 2 daje rade - jescze pare tygodni i bedzie rzeznia ;) kapitalnie to wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Half-life 3 trailer http://www.youtube.com/watch?v=q1UPMEmCqZo grafika cos lipna , hdry slabe, textury niedokladne, i animacje koślawe:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Juz Cie chcialem bic... ;) MEGA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Świetne, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 (edytowane) http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45216 ta i gosc z nibriss bedzie uczyl jak robic gry chodz nigdy ani jednej nie zrobił a firma mu istnieje juz pare lat, chodzby nie istaniejące sadness.... moze oni doszli do wniosku ze studenci im to sedness wkoncu zrobia za free na p.dyplomową? a to ze wisi wielu ludziom kase za freelance to kolejna kwestia jedna wielka niewiadoma .... za 6 k Edytowane 18 Luty 2009 przez Kirian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Niby dobrze, ze cos takiego powstaje. Ale znow chcieli dobrze, a wyszlo (wyjdzie?) jak zwykle. Pretensjonalna nazwa - Europejska ... WTF? Kompleksy jakies? Krakowska juz nie wystarczy? Co to ma wspolnego z Europa, ze niby Krakow lezy w Europie i dlatego? Proponuje Euroazjatyckie ... zawsze to wiekszy obszar. Forma tych studiow - 2 lata i 480h to niezbyt intensywnie. Nie daloby sie tego zrobic w krotszym czasie lub z wieksza iloscia zajec? Ktos ma za duzo czasu? Program i specjalizacje. Chocby to kuriozum: realizacja dźwięku w grach wideo. Dla kogo to niby przeznaczone? "Muzyk" (ktos grajacy na instrumencie, znajacy podst. notacji, potrafiacy cokolwiek "skomponowac") nie potrzebuje 3/4 z tych przedmiotow. Laika zas te studia niczego przydatnego nie naucza. Program dla animacji, to jakis zart jest. Po ich skonczeniu powinno otrzymac sie tytul: cwiercanimator - teoretyk. Prezentacja. Ta strona to zart. Brak klarownosci, burdel informacyjny. To, ze zajecia odbywaja sie w weekendy po dlugim klikaniu znalazlem, ale czy aby nie co drugi itp. to juz nie wiadomo. Zajecia zaczynaja sie w ten weekend, ale program na przyszle zjazdy jest tajny (a moze nie powstal). Myslalem, ze od czasow mojej nieszczescnej edukacji cos sie zmienilo, ale uzytecznosc tej strony jest na pozomie tego co pamietam sprzed kilku lat i to na kierunku humanistycznym. Wykladowcow sie nie czepiam, nie znam, nie oceniam. Dla kogo ta szkola jest przeznaczona? Ja nie wiem. Ot kolejna szkola grafiki jakich wiele, tyle ze pod egida uniwerku. Vancouver Film School nad Wisla to to raczej nie bedzie, a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45208 Call of Juarez: Bound in Blood - screeny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Jutro o 17:00 na steamie będzie dostępne demo Empire Total War. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45250 Szykuje się sequel American McGee`s Alice. Trochę się martwię co z tego wyjdzie bo każda kolejna gra Americana coś jakby słabsza od poprzedniej ale jestem dobrej myśli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Wystartował pierwszy minichalange z DW IV :D, ktoś bierze udział?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 pytanie o DW IV to swoja droga ale czy wiecie ze od dzisiaj jest DOW II (warhammer40k) w sprzedazy :D niechwalac sie juz go mam ;P inny niz pierwszy ,bede musial sie przyzwyczic do innego rodzaju rozgrywki ale gra wyglada swietnie, te normalki na jednostkach daja rade i o dziwo detal nie ginie....mniam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Ja sobię coś tam dłubię ale raczej tak dla podłubania w zbrushu niż dla wystartiwania w bitwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Pierwszy filmik z Mass Effect 2: http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6303465,Pierwszy_filmik_z_Mass_Effect_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 (edytowane) Ex3 - Ten pierwszy kret spoko pomysł taki cartoonowy klimacik :D A ten drugi bardziej przypomina szamana imo bynajmniej narazie :) Edytowane 21 Luty 2009 przez ETA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Pierwszy filmik z Mass Effect 2: http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6303465,Pierwszy_filmik_z_Mass_Effect_2.html ohohohoho gra roku! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 e tam, nuda ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Ten drugi to żaba :) Przyczepiła się wielkiemu kolesiowi do pałki, wydłubała mu oczy i kontroluje jego mózg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Hydrophobia - Wreszcie w grach pojawi się sensowna woda. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Witam!! Call of juarez: Bound in blood trailers i pare nowych screenow :) link--> http://www.gametrailers.com/player/46000.html wiecej screenow--> http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=7569 screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 klimacik jest ciekawe jak z gameplayem.TEchland to dziwna firma czasami potrafi niezle zaskoczyc a czasami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Co się stało z Warhoundem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 i Dead Island ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 i Chrome 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Marmoset Toolbag - darmowy engine od 8monkey Labs' - screeny wyglądają rewelacyjnie. Wątek na Polycount: http://boards.polycount.net/showthread.php?t=61346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 kurde dwa dni temu starałem sie wygooglic co i jak z tym silnikiem! Dzieki repik poleci z pewnością. Oj czeka mnie dłuuuga noc:D Edit:-> niestety póki co nie mogę repa dać, ale jesteś pierwszy w kolejce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 W sumie zaden news: Do 22 marca na steamie UT3 po obnizonej cenie 12$ A w ten weekend mozna bedzie pograc za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) ............................ Dobra już nic :) Edytowane 13 Marzec 2009 przez Bro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 nom bawiliśmy się:) Ale w jakim sensie masz problem? U mnie po zmianie w base/interface/toolUser.cfg wartości przy fullscreen z 0 na 1 wszystko jest ok i programik działa na pełnym ekranie z tym że jak ładuję mesha należy chwilkę poczekać przed przywróceniem okna aż w okienku z komunikatami zacznie sie wyświetlać ilość fps. Ode mnie laickie- jak tam pyknąć screena jest jakaś opcja czy też pritscreenem trza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 F12 - zapisuje w katalogu głównym programu, ale zdaje się, że to to samo co Print screen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 To jest jakiś silnik do gier? Czy tylko i wyłącznie do wczytania modelu i zrobienia bu fajnego screena? Bo tak szczerze mówiąc to nie bardzo zrozumiałem idei tego programu/silnika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 idea jest prosta, jest to engin ktorego fragment w postaci wjuwera został udostępniony z tego co zrozumialem na potrzeby DW( jesli ktos będzie miał chęc) a jesli nie to można sie nim "bawić" Widziałem go juz z rok czy 2 lata temu w "akcji" czyli na szotach z gry jaką na nim robili i jak dla mnie jest rewelka. A sam vjuwer prosty funkcjonaly intuicyjny z duzą mozliwoscią "kręcenia" i co wazniejsze wyswietla wszystko prawidłowo głównie chodzi mi o normale i szwy. siostra Staśka ta młodsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 nom ładnie don, jak zwykle zresztą A u mnie nie miła niespodzianka, zrobiłem sobie retopo, wypaliłem normalkiw xN-standard i nagle takie coś w marmonsecie: Po lewej object space i wszystko ok, po prawej tangent i jak widać już nie gra. why? ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Aha... Czyli silnik jest przeznaczony raczej do demonstracji tak? ;> Np. gdy jedziemy w "teren" i chcemy komuś coś na szybko pokazać, tak? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Nie tylko, jeśli chcesz zrobić model, który będzie dobrze wyglądał nie tylko na renderze, to takie narzędzie jest jak znalazł. Jest wysoce prawdopodobne, że po eksporcie do jakiegokolwiek innego silnika będzie wyglądał podobnie. A bazując na renderze i cudach ze światłem na koniec może być zonk. Pomijam już to, że obsługa jest prosta i intuicyjna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Dzięki za pomoc chłopaki:P Poradziłem sobie- chodziło o informacjie o normalnych werteksów, widać ten silnik tego potrzebuje. Więc od blenderowych userów- przy eksporcie do obj pamiętać o zaznaczeniu opcji normals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Trybal - tak jak Kuba napisał, render czesto przekłamuje i w efekcie koncowym w enginie moze być zonk, poki robi sie całkowicie priv dla siebie to w sumie nie ma to wiekszego znaczenia co nie znaczy ze nie warto czasem luknąc jak cos wygląda in game, a zaleta tego vjuwera napweno taka ze zajmuje duzo mniej miejsca niz uteki crysisiy czy inne ktore posiadaja edytor ;) Morte - po czasie ale no faktycznie dziwnie sie to wyswietla , u mnie sie tak czasem zdazalo jak mialem flipniety mesh potrafiła sie przez to tez posypac uv, a co od pecynki bardzo fajna jeno uchole zrobiles w szpic czyli kanciaste i tam chyba na tyle głowy masz edgesa zle ustawionego bo sie wklęsłe zrobilo, cos z tym będziesz dalej robił czy to tylko testo zabawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 raczej testo-zabawo-nauka, ale może to trochę dalej pociągnę no i oczywiście dzięki za rady nie zauważyłem tego werteksa który uciekł. noi pytanko jeszcze te plus minus 1800 triangli i mapki 1024 na 1024 dla głowy na dzisiejsze limity to ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Morte - IMO jak najbardizej, z tego co pamietam to UT3 miał na postać 2 mapy 2048x2048 (na głowe i reszte bodajże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Morte - zalezy od gry, to 1800 nie jest w kazdym razie jakies zawrotnie duze rownie dobrze mogłoby byc 2000 czy 2500, w ostatnim POP postacie mialy wymodelowane nawet zęby moze nie z jakis mega duzo poly ale ponad standart, tex podobnie bo robi sie nadal 512 jak i 1024 a czasem 2048 na samą głowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Coś się zaczyna dziać wokół Half-Life`a. Chyba Episode3 już niedługo. Zacieramy rączki ;) http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6402927,Co_jest_w_pudelku_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeotiX Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Ex3 nie był bym tego tak w 100% pewny. Równie dobrze może to być taka ciekawa reklama. Przemawia za tym kilka aspektów: 1. Działająca komórka Samsunga nie ma podanego modelu więc to może być o niej. 2. Tekst z obrazka to artykuł znajdujący się tutaj -> http://www.nature.com/nature/journal/v353/n6346/full/353737a0.html i do tego to nastawienie na rozładowane akumulatorki. 3. Pojawiające się w gdzieniegdzie wzmianki o Black Mesa ("largest single collapse since black mesa") nie muszą nawiązywać do laboratorium z części pierwszej -> http://www.marketwatch.com/news/story/black-mesa-hedge-fund-warns/story.aspx?guid={49304340-F5E8-4871-81D4-2FD39B40C2FD} Zostają jeszcze dźwięki, które brzmią jak żywcem z HL, które tu dużo mieszają. jednak jestem skłonny przypuszczać, że nie jest to zapowiedź kolejnego epizodu HL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 one nie brzmia jak zywcem z HL tylko one sa z HL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi