nielot007 Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 pomyslalem to samo co pecet za bardzo aluminiowy :) pomecz sie jeszcze a bedzie jeszcze lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Ciekawostka: Czy wiesz, że w tej bryczce po DOTKNIĘCIU klamki (podchodząc do nieotwartego auta) zapala się ten kosmiczny wyświetlaczo-licznik komunikując: "no key"... no chyba że masz klucz... he he he Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 hkropinski dzieki:] jescze musze go dokonczyc:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 omg!!aaa jaka czysta siatka, takie cos tylko "w mitach" widać, niesamowita jakoś i dbałośc - oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 hehe warto było czekac by zoabczyć taki efekt :) lakier świetny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Luty 2007 Autor Share Napisano 26 Luty 2007 dzieki wszystkim za komentarze;) sprawa lakieru jest taka: ja jak juz powiedzialem nic nie zmienię, nie mam takiego zamiaru, chyba ze na etapie postprodukcji. sprawdzalem dzis w szkole na 4 róznych monitorach lcd i powiem szczerze ze efekt jest gorszy niz u mnie na 3 z nich:/ ( na jakims dellu bylo ok ) wiec ja jednak musze sie kierowac tym co mi sie podoba i jak ja to widze. postaram sie dac jeszcze dzis update opony;) pozdarwaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Ładnie hk ;) Lakier mi się podoba, może tylko troche inaczej bym poustawiał wszystko żeby inne odbicia były, ale i tak jest nice ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 fajnie! zajefajnie wręcz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Super studio,super lakier,super światła.Czekam na finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Luty 2007 Autor Share Napisano 28 Luty 2007 oky, dzieki wsyzstkim za komentarze;) zaczynam robić kolo;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Ach, pięknie panie hk!! Pięknie!! :) Będzie na pewno super model :) PS jak zrobiłeś te napisy na boku opony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Opona super. Przede wszystkim jej materiał, taki realistyczny jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Troszku walcowata wyszła opona, ładna, ale zbyt płaska, jakieś krągłości by się jej przydały na złączeniu bieżnika z bokiem. :) Ah, no i takich rys na tarczy raczej byś nie uświadczył. Drobniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Ssssssssssssssslicznie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 ciekawi mnie skad zes takiego sidewalla dorwal:P oponka ladna choc ciut za jasna, no ale moze to tylko wina swiatelka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 pewnie z tąd, z kąd cały świat sidewall'e bierze :D http://www.cg-cars.com/forum/gallery/files/6166-ToyoProxesT1R_original.jpg a te rysy na hamulcach to popraw :) walnij je w refleksy czy cuś, żeby tylko miejscami sie ujawniały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Luty 2007 Autor Share Napisano 28 Luty 2007 patry -> zwykly bump mapping;) obo -> dzieki;) RA -> no moze... Wtktor;) -> dzieki;) John -> [TUTAJ] jest wiele ciekawych tekstur związanych z motoryzacją, między innymi z oponami;) cta -> dzieki wiec tak: aktualnie poprawiam co nieco i conieco modeluję, rysy na pewno beda mniejsze o jakies 60-70%, John co do opony to masz racje, wiem ze powinna byc ciemniejsza i będzie, trochę nie jestem zadowolony z oswietlenia bo to juz moja druga tego typu scena bo poprzednią gdzie uwazam ze bylo lepiej stracilem podczas zapisywania;) poprawki moze za 1,5h - najdalej jutro, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 aaaa no z cg-carsa to mam pare sidewalli, ale jakos tego twojego musialem pominac. Rzeczywiscie, gdzie by nie spojrzec to w wiekszosci prac przewijaja sie te mapki:) hk pracuj dalej a mod ci to wynagrodzi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Hm.. moje zdanie znasz jak do tej pory, i je podtrzymuje!! co do tarcz to raczej inny kolor a rysy dla mnie są Ok..tylko morze nie takie głębokie, te auto wygląda pięknie na Felach 20 cal. Może byś wziął to pod uwagę..;) no i jak światła zkaszanisz to cię ZABIJE!! jest zajebiscie i co najważniejsze jest progres .!! Pozdrawiam.i dalej obserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 No no, jak dla mnie to model - super! Zgadzam sie, ze rysy na tarczy hamulcowej sa zbyt glebokie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 ładne materiały, ale takiej tarczy to jeszcze nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 powolutku sobie dziergam... jeszcze rozmyslam nad materialem czesci srodkowej w tarczy hamulcowj, i zamierazm zmienić KOLOR tarczy bo wg pewnych zrodel moj jest bialy;)... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 moment moment.. a gdzie klocki hamulcowe... samymi tloczkami hamowal bedzie??!! :) Do poprawy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Tarcza wygląda jak by klocki hamulcowe to byly jakieś kamyki takie wyryły bruzdy. I czemu one są na całym jeżeli klocki zajmują tylko jakieś 2/3 promienia. To by byla jedyna wada bo reszta jest cycuś glancuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 Wiktor - hmm... tyle ze ja sie zbytnio nie znam na anatomii samochodu:D wiec modeluje to co na zdjeciu widze:D a pozatym niezapominajcie ze za dnia wejdzie tutaj felgusia;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 opona - absolutnie fantastyczna jak dla mnie :) zacisk - wporządku choć (niestety) bez rewelacji (tzn. niezbyt szczegółowy, bez śrubek etc.) tarcza - buuu... niepodoba się :( Tyle ode mnie ;-) Walcz dalej... powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 zacisk to oczywiscie bryla, do ktorej beda wszelkie srubki itd, o to sie nie martwcie... tarcza... podobala mi sie bardziej z wiekszym bumpem:/ dzieki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 Przez ta Twoja opone powyrywam sobie wlosy z glowy, szlag mnie trafia przy kolejnych próbach osiagniecia podobnego efektu. Sidewall to bump czy disp? A tak sie doczepię. Czemu nie zrobisz tarczy texturą, tylko tak przy tym bumpie caly czas obstajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 z własnego doswiadczenia wiem ze nie oplaca sie modelowac srodka klockow!! nigdy wiecej:P ale jezeli planujesz render z bliska samego kola to srubki sa jak najbardziej na miejscu:) kolor klockow rzeczywiscie lepszy bedzie jasniejszy, bo na renderze moze ich nie byc widac:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Marzec 2007 Autor Share Napisano 3 Marzec 2007 właśnie John masz rację, wątpie wogule czy jak wejdzie felga to czy bedzie widac te wszystkie inne detale, a nawet jesli bedzie to i tak na finalu to bedzie duzo mniejsze i dlatego caly czas waham się nad śrubkami itp... salvage-> ;) zwykly bump;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 hehe sie musze włączyć, wszystkich detali nie będzie widać ale tak odrapana tarcza będzie świadczyć o tym że ich brak. Słowem tarcze to element ścieralny ale takie żłobienia no na nich tylko dłutem i to uparcie można robić. Tak czy siek musisz zrobic pewne poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 bump na tarczy jest ZDECYDOWANIE za mocny ;] i przerwy między żłobieniami są za duże. mapka pownna być duuużo gęstsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 Dalej, dalej! :) Kiedy koniec? Bo nie moge się doczekać finałowego renderka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 obo nie poganiaj! niech chłop posiedzi troszkę i popracuje... efekty będą napewno zadowalające jak tylko troszkę przysiądzie... he he... hubert śrubki muszą być bo bez nich się rozleci :-P pomęcz tą tarcze a napewno będzie dobrze - przyjrzyj się referkom i do dzieła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 Sądzę ze z tym klockami, i śrubkami to lekka przesada nie róbmy przerostu formy nad treścią, nikt nie będzie oglądał a ni fedrował fragmentu by zobaczyć śrubkę.. Bez przesady.. Hubert idziesz ja taran tylko wytrwaj i się nie potknij wiesz, na czym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 HXL nie poganiam, tylko zagrzewam do dalszych prac ;) Hehe... bo już się nie mogę doczekać, bo jak narazie wszystko wychodzi super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 Świetna robota! Takie autko parkuje niedaleko mojej pracy i ślinka człowiekowi cieknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 bardzo fajnie ci to wychodzi. Miodzio oponka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 oponka bardzo mi sie podoba, ale co jest z ta tarcza? jak dla mnie to jest strasznie dziwna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Maj 2007 Autor Share Napisano 23 Maj 2007 3...2...1... Mercedes odkopany;) wracam do tej pracy, po kilku miesiacach przerwy (spowodowanej szkołą, of course;)) pierwsze rendery mialy byc juz dzis, ale tak sobie mysle ze dla Was warto kilka DNI/GODZIN poczekac i dac cos porzadnego;) SOON arch515 -> a jednak:D ale z toba to wogule musze osobno porozmawiac, bo jest co przedyskutowac, pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 nie morzliweeeeeeeeeee........;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 no to do pracy:) i bez super renderka nie masz sie co pokazywac:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 odkopał a nic nie pokazał, nieładnie oj nieładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 to nie update ( tescik - w tą stronę bedę doskonalil prace ) tylko taki renderek (speed (20h;)) zeby nie bylo ze sie obijam i odkopuje watki: yyy... znając wasze monitory moze bedzie trzeba je troszke podjaśnić:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Witam :) Model oczywiście świetny :) Fajny ten "ręczniczek? :D" po prawej :) Zaznaczyłem Ci tylko miejsca gdzie moim zdaniem refleksy są niedopracowane/chaotyczne i prawą stronę obrazka rozjaśniłem nieco, ponieważ moim zdaniem jaśniej wygląda lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 ładny lakier, pomysł też niczego sobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 fajny pomysł :) patry, odbicia są dobre, nie są chaotyczne i podkreślają kształty samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Witam!! nie wiem czy chciales osiagnac lakier ale mi to przypomina blache bez lakieru ;) ten material srednio sie prezentuje nie wiem czy go modelowales czy cloth'a ale mi sie nie podoba :) dalbys mu grubosc i zeby byl bardziej soft ;)(chodzi o model) i strasznie ciemno :) ps. wzorujesz sie na jakim studiu (chodzi o uklad odbicia itp) czy z glowy robisz ? jak sie wzorujesz to mozesz pokazac referke :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 patry, dariusz, pecet -> dziękuje nielot-> niczego innego sie po tobie raczej nie spodziewalem, cloth tak jak napisalem - testowy, tylko zeby cos bylo, zeby pokazac w jakim kierunku ide, lakieru nie zmienie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi