Napisano 31 Styczeń 200718 l praca powstała na konkurs "The Lost World" na forum 3dm3 Po wielu bojach z kalibracją kolorów i kontrastu zwyciężyła ostatecznie wersja którą zamieszczam poniżej. pzdr tutaj jest link do wersji hi-res (1600 pix , 1,8 mb) http://www.mm.pl/~handrysik/LostWorld.jpg
Napisano 31 Styczeń 200718 l no i super, chyba najlepiej wyszlo, gratulacje :) zycze wygranej i takie tam :D
Napisano 31 Styczeń 200718 l no moje zdanie znasz :) kosmos i odjazd na maxa :) Award na CGsociety jak nic :)
Napisano 31 Styczeń 200718 l Ilustracja jest świetna, złapałeś klimacik. Jedyne co mnie ciągle gryzie to to że mam wrażenie że to miasto jest dokładnie na tej samej wysokości co domek na pierwszym planie, trudno wyczuć skalę. niedługo deadline więc trzymajmy kciuki. Powodzenia w konkursie. Pozdrawiam :)
Napisano 31 Styczeń 200718 l WitaM!! swietne!! pelen szacunek :) pokusisz sie o maly making of ?? :) pozdro i powodzenia w konkursie
Napisano 31 Styczeń 200718 l I już drugi cgtalk award powędruje do aktimelków :) Gratulacje Jaras , świetnie!
Napisano 31 Styczeń 200718 l Autor uprasza się o nie dzielenie skóry na żywych niedźwiedziach ;) z poważaniem dyrekcja ZOO
Napisano 31 Styczeń 200718 l Gratz man :) Uwielbiam takie domki i klimat jaki tam zrobiłeś... no cut-miut :)
Napisano 31 Styczeń 200718 l ładne ,też jestem ciekaw jak to zrobiłeś:) i Vorek ma racje ,ja też nie wiem jaka to skala domków po prawej..nie wiem brakuje jakiegoś punktu odniesienia ...
Napisano 31 Styczeń 200718 l bardzo przyjemna pracka! gratuluje Wyglada bardzo plastycznie! nielatwo to osiagnac w 3d. Czy mozesz podac linka bezposredniego - tak zeby looknac jak to robiles i jakie byly te wczesniejsze wersje ? :)
Napisano 31 Styczeń 200718 l Autor wątek z wersjami użytkowników został usunięty bo wprowadzał za dużo zamieszania - chodziło generalnie o to że na każdym monitorze praca wyglądała inaczej, raz za jasno raz za ciemno i kolory też wszędzie inne - dlatego robiłem małą sondę jak wygląda i wybrałem kompromisowe rozwiązanie. Przy okazji dziękuję wszystkim którzy pomogli w kalibrowaniu :) Natomiast cały wątek i wszystkie etapy powstawania pracy są tu http://www.3dm3.com/forum/showthread.php?t=7828
Napisano 31 Styczeń 200718 l Moje zdanie znasz. Jeszcze raz gratuluję. (Hehe, to się nazywa bezkarne nabicie posta... ) :D
Napisano 31 Styczeń 200718 l Witaj Jaras. Praca na najwyzszym poziomie, ciekawie skomponowana i kolorystycznie trafiona. Mankamentem sa moim zdaniem zbyt ciemne plamy w tle ;)
Napisano 1 Luty 200718 l Świetna praca. Nic dodać, nic ująć. Po prostu ta praca zasługuje na uznanie :) 10 / 10
Napisano 1 Luty 200718 l hehe widzialem pierwszy koncept tej pracy na 3dm3, widze ze bardzo duzo sie tu zmienilo, no ale efekt i tak jest bardzo dobry;] powodzenia
Napisano 1 Luty 200718 l widzialem postepy pracy z tego linka i ..no swietna robota znasz sie na rzeczy , pozdrv,
Napisano 1 Luty 200718 l rewelacyjna robota.:) kurcze coś ja klimatu nie mogę wyczuć.. takie mieszane uczucie mam:/ miasto też w dziwny sposób zwraca na siebie uwagę.. coś z nim nie tak... skala /ujęcie sam nie wiem (jest zrenderowane z resztą czy w szopie dodane ? ) pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200718 l Autor staszek - thx krzyhhh - scena jest renderowana - może niebawem się pokuszę o jakąś panoramkę (nie chce nazywac tego animacją) bo cała scenka jest bardziej przestrzenna niż na tym stillu
Napisano 1 Luty 200718 l Bardzo mi się podoba. Światło, model, tekstury, komplikacja, kompozycja - wszystko na +. Lubie prace w takich klimatach, że człowiek ma ochote "wejść" w taki obraz. Gratuluje.
Napisano 2 Luty 200718 l no fajnie by wygladala taka panoramka - nawet moze najazd jest tyle detali ze mozna sie pokusic. i jeszcze czesc merytoryczna takiego ujecia. czekamy :)
Napisano 3 Luty 200718 l Praca bardzo ładna,mily klimat , "czołg" na drzewie tez niezły:)) roslinnosc super-u mnie na monitorze za ciemne tło.Generalnie wg mnie dostaniesz tego Vegasa.
Napisano 5 Luty 200718 l ładne, nawet bardzo ładne, umisz zrobić fajną graficzke, nie ma co. Jedyne co do mnie nie przemawia to światło z okien, tam w środku musza mieć strasznie jasno ze tak na zwenatrz daje, a patrzac na klimat to elektryczności raczej nie tam znaja :)
Napisano 5 Luty 200718 l moje klimaciki, mniami . dobre wyczucie swiatlocienia i wagi kompozycji, podobac sie i to bahzo ;)
Napisano 5 Marzec 200718 l The Winner! Gratulacje! bylo wiadomo kto wygra lub wielce prawdopodobne, ale niemniej gratuluje.