jaras Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 praca powstała na konkurs "The Lost World" na forum 3dm3 Po wielu bojach z kalibracją kolorów i kontrastu zwyciężyła ostatecznie wersja którą zamieszczam poniżej. pzdr tutaj jest link do wersji hi-res (1600 pix , 1,8 mb) http://www.mm.pl/~handrysik/LostWorld.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 no i super, chyba najlepiej wyszlo, gratulacje :) zycze wygranej i takie tam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 no moje zdanie znasz :) kosmos i odjazd na maxa :) Award na CGsociety jak nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Ilustracja jest świetna, złapałeś klimacik. Jedyne co mnie ciągle gryzie to to że mam wrażenie że to miasto jest dokładnie na tej samej wysokości co domek na pierwszym planie, trudno wyczuć skalę. niedługo deadline więc trzymajmy kciuki. Powodzenia w konkursie. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 WitaM!! swietne!! pelen szacunek :) pokusisz sie o maly making of ?? :) pozdro i powodzenia w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ema421 Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 gr8, najbardziej podoba mi sie architekrura nadrzewnej budowli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 I już drugi cgtalk award powędruje do aktimelków :) Gratulacje Jaras , świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2007 uprasza się o nie dzielenie skóry na żywych niedźwiedziach ;) z poważaniem dyrekcja ZOO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 kozak leci na tapete! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Gratz man :) Uwielbiam takie domki i klimat jaki tam zrobiłeś... no cut-miut :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 ładne ,też jestem ciekaw jak to zrobiłeś:) i Vorek ma racje ,ja też nie wiem jaka to skala domków po prawej..nie wiem brakuje jakiegoś punktu odniesienia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 bardzo przyjemna pracka! gratuluje Wyglada bardzo plastycznie! nielatwo to osiagnac w 3d. Czy mozesz podac linka bezposredniego - tak zeby looknac jak to robiles i jakie byly te wczesniejsze wersje ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2007 wątek z wersjami użytkowników został usunięty bo wprowadzał za dużo zamieszania - chodziło generalnie o to że na każdym monitorze praca wyglądała inaczej, raz za jasno raz za ciemno i kolory też wszędzie inne - dlatego robiłem małą sondę jak wygląda i wybrałem kompromisowe rozwiązanie. Przy okazji dziękuję wszystkim którzy pomogli w kalibrowaniu :) Natomiast cały wątek i wszystkie etapy powstawania pracy są tu http://www.3dm3.com/forum/showthread.php?t=7828 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Naprawde kawal dobrej sceny ! Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Super pracka. Przyjemnie się ogląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Rewelacja. Gratki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Moje zdanie znasz. Jeszcze raz gratuluję. (Hehe, to się nazywa bezkarne nabicie posta... ) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Witaj Jaras. Praca na najwyzszym poziomie, ciekawie skomponowana i kolorystycznie trafiona. Mankamentem sa moim zdaniem zbyt ciemne plamy w tle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Świetna praca. Nic dodać, nic ująć. Po prostu ta praca zasługuje na uznanie :) 10 / 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 hehe widzialem pierwszy koncept tej pracy na 3dm3, widze ze bardzo duzo sie tu zmienilo, no ale efekt i tak jest bardzo dobry;] powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 widzialem postepy pracy z tego linka i ..no swietna robota znasz sie na rzeczy , pozdrv, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 rewelacyjna robota.:) kurcze coś ja klimatu nie mogę wyczuć.. takie mieszane uczucie mam:/ miasto też w dziwny sposób zwraca na siebie uwagę.. coś z nim nie tak... skala /ujęcie sam nie wiem (jest zrenderowane z resztą czy w szopie dodane ? ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 1 Luty 2007 Autor Share Napisano 1 Luty 2007 staszek - thx krzyhhh - scena jest renderowana - może niebawem się pokuszę o jakąś panoramkę (nie chce nazywac tego animacją) bo cała scenka jest bardziej przestrzenna niż na tym stillu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 bardzo fajna praca, czuc w niej taki fajny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Bardzo mi się podoba. Światło, model, tekstury, komplikacja, kompozycja - wszystko na +. Lubie prace w takich klimatach, że człowiek ma ochote "wejść" w taki obraz. Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 no fajnie by wygladala taka panoramka - nawet moze najazd jest tyle detali ze mozna sie pokusic. i jeszcze czesc merytoryczna takiego ujecia. czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 złota galeria jak nic!!! wypas;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 Praca bardzo ładna,mily klimat , "czołg" na drzewie tez niezły:)) roslinnosc super-u mnie na monitorze za ciemne tło.Generalnie wg mnie dostaniesz tego Vegasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 fenomenalna praca, jaras rządzisz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 ładne, nawet bardzo ładne, umisz zrobić fajną graficzke, nie ma co. Jedyne co do mnie nie przemawia to światło z okien, tam w środku musza mieć strasznie jasno ze tak na zwenatrz daje, a patrzac na klimat to elektryczności raczej nie tam znaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 moje klimaciki, mniami . dobre wyczucie swiatlocienia i wagi kompozycji, podobac sie i to bahzo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suselus Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 superowe klimat świetny niema czego si eczepiac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 The Winner! Gratulacje! bylo wiadomo kto wygra lub wielce prawdopodobne, ale niemniej gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Gratulacje! nalezało się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi