Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Radzisz paznokcie tam są, albo raczej były troche mi się wysmoothowały i zginęły :P myśle że jak dam kolorki to się pojawią :)

Raffaello klasyczny przykład złej komunikacji w internecie każdy mówi o czymś innym :) ale ja mam palmę pierwszeństwa w tym wątku :D

co do włosków to może coś się zrobi :) za dużo tego nie będzie troche przy krawędzi kadru i może kilka drobniutkich na "zawiasie" kciuka :)

żyłki zrobie na razie na dłoni mam tylko materiał simple SSS + malutki noisowy bump do textur jeszcze nie doszedłem :)

poprawiłem kciuk jest lepiej, gorzej czy tak samo źle??? :)

poprawiłem palce bo po zginaniu to troche jak parówki wyglądały :)

zmieniłem mapowanie na głowie i już mi się uszy nie deformują jupi :)

wróciły oczy ale nalal z zezem :D

chyba jeszcze tą dłoń przy nadgarstku na górze trzeba zwęzić troszke

łapkę kotka chyba bardziej opre o kciuk tak jak na refce t i mniej będzie nieudany spód widać :)

2002092447166615639_rs.jpg

• Odpowiedzi 198
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzięki KLICEK za rysunek i refke :)

Intervain dzięki :P

Simple_man dzieki :) z futrem będzie sporo pracy:)

pobawiłem się troszke sierścią, maya sie wywalała się przy materiałach SSS no to sierść renderuje w oddzielnych warstwach, jak już łączyłem w PS'ie to zmieniłem kolor, zagęściłem, wyciołem oczy i wygląda tak :)

2003681731980913420_rs.jpg

jakość jest najniższa z niskich a futerko to tylko prewiev jeszcze koloru nie ma

Napisano

nie wiem czy w majce jest mozliwosc układania wlosow splajnami, ale ja zdecydowanie był to zrobił w ten sposob najlepsza kontrola :)

no i sluchaj pani Magdy bo bardzo dobrze prawi :) robisz kopie modeli i wycinasz klustry poly - albo sklonuj caly model i po prostu przeskaluj go tak aby zmiescil sie w srodku tego modelu co masz teraz i dopiero na nim działaj na wloskach, no i wazne w niektorych miejscach wlosy ida roznie musisz detachowac te czesci i na nie oddzielnie nakladac siersc

np. uszy zdetaczuj i odpowiedniu dopasuj ustawienia haira , na uszach wloski nie sa tak dlugie i ustawiaja sie do gory ;]

Napisano

Intervain hehe troche tak :)

KLICEK spoko loko to nie finish ale start :) troche mi się komp przcina przy tym, będzie mało przyjemna praca ale nie poddam się, przynajmniej jeszcze nie traz :) thx.

Napisano

niedźwiedź brunatny......bez futerka bardzo mi sie podoba tak poza tym....

no..moze prawie brunatny:P (teraz spojrzałem ze troche mi kolorki sie pomylily)...

Napisano

Ja uzywam do takiego skalowania modyfikator Push z ujemna wartoscia, wtedy sie ladnie po normalnych skaluje, tylko nie wiem czy w majce jest cos takiego:),

Ja bym jeszcze usunol grawitacje, zeby wlosy tak nie opadały

Napisano

nie pamiętam jak sie u kotów układa sierść na uszach.. alena pwno na pysku mają promieniscie rozchodzaca się sierść zaczynając od nosa... a dopiero gdzieś dalej zaczyna opadać... jak to technicznie zrobić nie wiem...

Napisano

GNIEW zastanawiem się czy to futro robić może tylko kilka kępek włosków i golarke w drugiej ręce :))

SoAd thx. może jest coś takiego w majce ale skąd mam to wiedzieć :)

ChrisA. dzięki :)

Pogo dzięki za rady:) zdjęcia mam, koty mam ale umiejętności troche brak :D

na razie poprawiłem dłoń, i zmieniłem troche ustawinie łapki kotka

no i namalowałem pierwszą texture dłoni i może drugą texture ever :)

jak sie odejdzie 2m od monitora to na pierwszy rzut oka jest spoko :P

jeszcze sporo do poprawy, właśnie fingerprinsów szukam :)

Radzisz masz swój paznokieć :) troche różowy na razie:D

2002551822121563862_rs.jpg

Napisano

Matchias bo to niebezpieczny kitek jest :) paznokieć poprawiłem

to zadrapanie chyba wywale ale na razie jest na czym oko zawiesić :)

bardziej zdefiniowałem paznokcie, nowa mapa bump i choć tego nie wiadać są tam linie papilarne :P, w kolorze to tylko przy paznokciach dłubnołem

teraz widze że mapowanie jest złe i przez to ciężko się maluje :(

2003253395303538834_rs.jpg

Napisano

Razi91 no mam nadzieje że git będzie :)

Adek_CG dzięki, próbuje tego tutka SSS Skin gnomona ściągnąć od kilku dni i chyba będe musiał z torrentem pokombinować bo nie idzie wcale :(

a na razie to simple SSS jest, nie wiem czy to widać więc pisze :D

Napisano
a nie za duże odstepy między zadrapaniami jak na tak małą łapkę ??

I tu Cię ma!:D

Pozatym jeszcze z jedno by się przydało gdzieś takie zadrapanko.

Pozdrawiam!

Gość spokojny
Napisano

No, no bardzo słodko i ładnie się robi :) Tylko obawiam się nad efektem futerka kota bo jego ostatnie próby nie były... odpowiednie. Ale mam nadzieję, że rozwiejesz moje obawy i futerko będzie co najmniej na tym samym poziomie co reszta :)

Napisano

mam wrażenie, że na początku nie dostrzegałeś, jaka jest różnica w budowie dorosłego kota i małego kociaka. ale juz lepiej.

może te kilka zdjęć pomoże Ci w stworzeniu futra:

kot nie więcej niż dwa dni po narodzinach http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/hpim6165.jpg

nieco większy, ale wciąż młodziutki, co można określić dzięki błękitnym oczkom. http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/hpim6374.jpg

dwa młode http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/hpim6441.jpg

młoda kocica i jeszcze młodszy kociak http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/obraz_1132.jpg

i reszta to juz nieco starsze, ale młode i młodsze też:

http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/obraz_1116.jpg

http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/obraz_822.jpg

http://www.maj.com/gallery/stormiliane/ada/koty/koty3.jpg (nieco skulone koty)

http://www.maj.com/gallery/agnen/stwory/kotek_i_mysz3.jpg

http://www.maj.com/gallery/agnen/stwory/kotek_i_mysz5.jpg (jak może układać się puszyste futerko na uszkach)

http://www.maj.com/gallery/agnen/stwory/jakis_kot2.jpg

mam nadzieję, że te zdjęcia jakkolwiek pomogą.

(wszystkie koty moje - wszelkie prawa zastrzeżone :P) (ad.)

• Like 1
Napisano

Pogo heh tak, też to zauważyłem :P

ETA dzieki, połysk na paznokciu próbuje zrobić

Lewus może gdzieś jeszcze jedno zadrapanko upchne :P

spokojnythx. nad futerkiem to sobie posiedze i sam nie wiem czy będzie to miało ręce i nogi :)

mw4d wielkie dzięki za zdjęcia kotków, widze że troche będe musiał jeszcze poprawić

to jest najlepsze :D

http://www.maj.com/gallery/agnen/stwory/kotek_i_mysz5.jpg

mały update

2001659188431899243_rs.jpg

zrobiłem też materiał FastSkin ale na monitorze komputera z którego wysyłam jest strasznie jasne, albo ja mam ciemny monitor albo ten jest wypalony

jest bardzo przepalone czy tylko jaśniejsze od poprzedniego ?

2005952208877942650_rs.jpg

Napisano

stanowczo lepiej wyszło na peirwszym ujęciu... a połysk na paznokciu ja bym spróbował zrobić anizoropowe... spłaszczone kółko odbicia i mocno rozciągnięte... pote tylko wyregulować kąt spłaszczenia i może dorzucić jakąś mapkę na połysk... i powinno być dobrze... oczywicie to tylko jedna z opcji i to chyba najbardziej prostacka (a może jednak najlepsza... nie wiem nie mam pomysłu na inne... nie próbowałem)

można w sumie tez spróbować dać jakies paski bumpem na paznokciu w kierunku jego rośnięcia... w końcu to męska dłoń więc paznokieć nie musi być wygładzony pilnikiem...

Napisano

wyglada dobze na twoim miejscu dal bym sobie spokuj na razie z modelami i wziol sie za testy siersci na kulce, a co do modelu to jedynie mozesz poprawic wyraz oczy kotka i dobry material reki

Napisano

paznokcie powinny być osobnymi bryłami, obecnie z góry, jako tako wyglądają, ale z boku to nie...

powodzenia z sierściuchem :)

Napisano

Xiz0r czyli ktoś mi kolory w monitorze wypatrzył :D

Pogo dzięki za rady, paznokieć mam wbudowany w dłoń to będe musiał jakoś sam specular wyrenderować i w PS'ie go dokleić

mw4d ależ jest :D

ferni po głębszym namyśle też doszedłem do wniosku że już modelował nie będe przy tym bo zwymiotuje, choć jak męcze shedery, textury, światła i sierść to zaczynam tęsknić za modelingiem :P Klicek jednak miał racje :)

BizU no to teraz mi mówisz :P o 180 postów za późno :) już musi tak zostać bo zaczyna mi brakować siły na to wszystko, mój komp też zaczyna strajkować, przestawia mi godziny, razi mnie prądem i sie wiesza :)

a tymczasem .... :)

myślałem, że dam rade z sierścią na jednym kawałku ale ciężko było zapanować więc pociołem na 3 części i zredukowałem base mesha, zacząłem tą nieszczęsną sierść robić w toku prac wpadłem na pomysł jak porażkę przekuć w sukces :)

a więc jest to cartoonowy kotek bez sierści ale ciepło ubrany, który wstąpił do rosyjskiego KGB :D

sierść jest troche kanciasta na bokach bo maska alpha była niskiej jakości, a obrazek pod sierścią to mix jasnego i tego starego :)

2000618199311321541_rs.jpg

już powoli nie moge na to patrzeć, no ile można nad czymś siedzieć i żeby nic z tego nie było :)

Gość spokojny
Napisano

Zbeszcześciłeś kotka :/ a był taki słodki ;)

Napisano

ale wąsy to mu zrób... bez względu na dalsze plany...

a w tej chwili to bym mu zrobił bardzo krótką sierść... taką jak mają te sfinksy (czy ja im tam było... te prawie łyse) w takim ubranku może fajnie wyglądać... :D

Napisano

KLICEK, Intervain dzięki :D

spokojny ale teraz jest śmieszny :D coś jeszcze z nim zrobie .... :P

JakkaS dobry pomysł :)

ETA jak nie zrobie niczego lepszego to będe musiał:)

Pogo te sfinxy to nawet małych włoskó chyba nie mają

dobry pomysł z tymi wąsami :) teraz wygląda jak kotek Józia Stalina :) może jeszcze jakieś kszaczaste brwi by się przydały :D

2005440864154391347_rs.jpg

wąsy wyrenderowałem na szybko w oddzielnej scenie, przykleiłem i zmieniłem kolor w PS'ie :)

na razie dużo się nie bawiłem, jutro też za dużo czasu nie będe miał ale wieczorem coś może spłodze :P

Napisano

hmmm wasy nie pasuja ! teraz mi wyglada na anglika ! tylko czapeczke i fajeczke i mamy szerloka :D dodaj muuuu czarwony ryyjek i bedzie rusisz ! :D

Gość _Kreska_
Napisano

hehe, smieszny kociak, ale bez wąsów fajniejszy.

Napisano

KLICEK mi też wąsy troche nie pasują ale mówisz szerloka? hmm podsunąłeś mi pewien pomysł :D

ale nie wiem w którą stronę iść może we wszystkie na raz :D

spokojny ostrzegam to profanacja będzie :)

2003688368781343454_rs.jpg

artistli4.gif

2003613709097665229_rs.jpg

chinesezm4.gif

2003679197470587320_rs.jpg

2003691264102902748_rs.jpg

kotek i tak nie jest realistyczny tak jak chiałem, więc będe musiał pewnie zacząć jeszcze raz, generalnie to jak go robiłem to popełniłem tyle błędów, że za każdym razem jak sobie o tym pomyśle to uderzam się w czoło foolcp4.gif ale cóż doświadczenie to coś takiego co zdobywa się chilę po tym jak było najbardziej potrzebne :P

_Kreska_ mi bez wąsów też bardziej się podoba

happy-angel

1 tak wyszło :)

2 wiem o tym już prawie mam tutka o skin sss może coś z tego wyjdzie

3 na tym kitku chyba już takie zostawie, jak mi się uda realistycznego kitka zrobić to i oczęta zrobie jak trzeba :P

ps jeszcze się nie podaje :)

JakkaS hehe nie da się ukryć, podobieństwo uderzające :D

Napisano

ostatnia fotka jest zaczesana w złą stronę...

ps. próbowałeś mu dawać typowe kocie wąsy a nie tylko różne wriacje ??

Gość spokojny
Napisano

Ty mi tu nie profanuj/wariaciuj/ tylko kończ scenkę owego bohatera/aktora kotka. Aktora bo już w końcu tyle ról zagrał ;) Dobra no to ubierz kotka wreszcie :) A tak przy okazji też mam lenia bo nie chce mi sie pisać pracy mgr... ech...

Napisano

Znaczy... sierść jest ok i byłaby zupełnie wiarygodna gdyby nie była w jednym kolorze- jeśli dasz jakiekolwiek prążki albo plamy będzie lepiej- to raz. Dwa- IMO nie idź w te komediowe klimaty. Cartoon- ok, przerysowanie- ok, duże oczy- ok ale niech to już konsekwentnie jest "cute" bo tak ani nie będzie "słodki mały kotek" (małe jest piękne) ani dobra parodia tylko coś pomiędzy- ani w tą ani w tamtą. Trzy- ta scena zalezy od oczu a póki co to są trochę uproszczone- daj im lepszy materiał, trochę detali itp.

Tyle ja bym zrobił- ale to ja ;)

PS- nie słuchaj za bardzo uwag. To TWOJA praca, Ty masz wiedzieć najlepiej do czego dążysz i ty zbierzesz po d... jak będzie spaprana bo posłuchałeś rad takich marud jak ja.

Napisano

hehe wg. Mnie ręka wygląda już całkiem spoko ,widać że nad nią chwile posiedziałeś:) jak sie tak przyglądam i patrze na swoją to przy takim zbliżeniu [niestety:P] widze większość fałdek ,włosków ..komórki?

co tam dalej..wewnętrzna część dłoni jest bardziej czerwona[znaczy mniej opalona itp.] ...no ale jak sam pisałeś będziesz sie "bawił" z sss

paznokieć jeszcze nie teges:D

pozdro

jak coś źle widze to poprawcie:)

Gość Raffaello
Napisano

fiołek dobrze jest tak sie rozerwac i pobawic sie kociakiem, :D

mam nadzieje ze teraz pójdziesz dalej do przodu ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności