Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar zrobić Antpolis :) . Będzie to miasto mrówek które będą wysoko rozwiniętą cywilizacją. Dołanczam rendery narazie tylko mrówke.

Polski opis:

Ktoś na jednym z internetowych serwisów informacyjnych powiedział "Popatrz na mrówkę i zastanów się czy to jest też życie?", Ja moją pracą chce odpowiedzieć na to pytanie: otóż tak. Chciałem utożsamić mrówki z ludźmi aby pokazać że one mimo tego że są takie małe że ich często nawet nie zauważamy są piękne i też żyją

english description :

Someone on one of internet informative services said "Have a look at an ant and think, is this life also?"I want to answer on this question in my work: namely so. I wanted to identify ants with people to show that they even though , that they are such small so we often even don't notice their beautiful we don't see them but they are really wonderful and live as well.

Najnowszy render :

link http://www.mateuszpage.yoyo.pl/nareszcie.jpg

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajny pomysł z miastem mrówek. Wrażenie napewno zrobi duża ilość szczegółów oraz ich spójna kompozycja.

Jeżeli zdecydujesz się stworzyć od początku model mrówki, pamiętaj o tym, że być może na planie tych mrówek będzie bardzo dużo i żeby zrobić wersję bardzo low-poly, którą będzie widoczna z daleka. Nie wiem jaką kompozycję planujesz umieścić w kadrze, ale jeśli mrówek będzie "po horyzont" te najbardziej odległe możesz umieścić na plane'ach z texturą z alphą.

Pamiętaj by dobrze zarządzać sceną z wysokim budżetem polygonów :)

Gość saarin
Napisano

Heh, kolejna praca z mrowkami w roli glownej. To troche jak mala bitwa...

Napisano

witam

mrowki mieszkajace w blokach z wielkiej plyty? to miasto nie wyglada na wysoko rozwinieta cywilizacje tylko jak zwykle polskie blokowisko(przypomina :P) , okragle drzewa tez srednio pasuja , brak jakiejs spojnosci , czemu okna sa krzywe? postaraj sie poprawic bledy , a bedzie dobrze ,,pozdrawiam i powodzenia zycze

Napisano
Nie wiem co jeszcze można dodać.

Co potrzebne takim "postępowym" mrówkom?

to nie jest kwestia tego co dodać. popraw to co już masz. a właściwie wymień na nowe. bo na razie to modeling - dno, texturing tak samo

i nie tłumacz sobie w ten sposób że jesteś uczniem klasy pierwszej gimnazjum to masz prawo odwalać lipe. nikogo nie obchodzi ile masz lat, co na forum było wałkowane już dużo razy.

musisz wziąść się w garść i wszystko co robisz, musisz robić porządnie. najpierw wymodeluj, potem textury, na końcu wal rendery. bo na razie wrzuciłeś kilka boxów, kulek i mrówek i to wszysko

życzę wytrwałości i powodzenia

Napisano

ten render wygląda jakby to miał być szkic całej pracy :/ jak dla mnie to wygląda bardziej jak "wielkie mrówki w mieście" niż "futurystyczne mrowisko". Ten temat trzeba by było jakoś ambitniej rozwiązać, bo przy takim koncepcie nawet dobre modele i textury mogą nie wystarczać... podsumowując...jak dla mnie wszystko jest do duu... (prócz tematu, bo można z niego dużo wyciągnąć)

Napisano

wiesz tak troszke nie bardzo...

nie mowie tego by Cie zniechecic, tylko no...

slabe to troszke... sluchaj tego co Ci Valery powiedzial.

POzdrawiam serdecznie i powodzenia.

tadzio

Napisano

No to kolejny render. Narazie to moje pierwsza praca w bitwie i pierwsze więklsze przedsiemwźięcie. Dopiero sie uczę i dlatego prosze o wyrozumiałość. Wiem że nie będe na podium ale zawsze trzeba walczyć i dać z siebię wszystko. Wiele żeczy się dzięki tej bitwie nauczyłem i może jkiedyś będe dobrym grafikiem 3D.

PS. Te misie są chołdem dla mojej ulubionej przytulanki z dziecinstwa :D .

PS2 ta "Pani Mrówka" jest stylizowana na dodę :D

Napisano

wzmocnij cienie albo zaświeć bardziej z góry - bo wyglądają jak by lewitowały

hm.. doda lata na pewno.. po cieniu widać - ma pewne przesunięcie (jej mąż tak samo :) )

Napisano

Fajne, Doda wymiata :D. Nie wiem czy to był zamierzony efekt... ale wygląda tka jakby te mrówki stały na jakiejś makiecie:).

Napisano

No cóż... jest słabo :/

Ale jesteś początkujący i widać, że się dużo napracowałeś przy modelingu, materiałach i oświetleniu :) Za kilka lat pewnie będziesz wymiatał na forum :D

PS tak z ciekawości zapytam - jaki czas renderu?

Napisano

Mat Berserk: pewnie nie zawojujesz na tej bitwie , bo praca raczej słabiutka.

Jesteś jednak początkującym... więc grunt nie poddawać się a będziesz kiedyś wymiatać.

pamiętaj tylko aby każda kolejna praca była coraz lepsza ;)

ps. zachowaj te prace .. Twoje początki itp :) mówie Ci.. po paru latach ma się nie zły ubaw .. :p

Napisano

No to już skończyłem, chciałbym podziękować wszysktkim któży komętowali moją pracę pozytywnie i tych któży nie dokońca ;). Dzięki tej bitwie wiele się nauczyłem i życze wszystkim powodzenia.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności