Adek_CG Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 Witam Moja praca przedstawia scenę na pokładzie, olbrzymiego statku kosmicznego dryfującego po orbicie nieznanej planety. na statku dwóch członków załogi, mały robot i towarzyszący mu kosmonauta zastanawiają sie nad idea piękna, po czasie dochodzą jednak oboje do wniosku, ze wśród wszechogarniającego ich wszechświata najpiękniejsza dla nich jest ich własna mała ziemia. My project presents a scene taking place aboard a huge spaceship floating on an unknown planet's orbit, there are two crew aboard; a small robot and his companion astronaut. They both wonder about the idea of beauty, eventually they come to conclusion that the most beautiful thing in the entire universe is the Earth itself Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 pomysl super! sam fakt, ze kwiat bedzie wielki a robot maly wystarczy, zeby pokazac jego rozmiar - ten duzy robot nie jest potrzebny IMO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryHoo Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Witaj Adek_CG Świetny pomysł z robocikiem, który doświadcza uczucia piękna :) Moim zdaniem duży robot jako obserwator, to trochę taki zapychacz dodany na siłę, może lepiej skupić się na interakcji robocika z otoczeniem np. goniąca kwiatek pszczoła lub trzmiel, siadający na robociku komar, pajęcza sieć rozrywana przez prącego naprzód malca i czmyhający pająk :) [thread=36238]KryHoo -> Małe jest piękne![/thread] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 dobra wreszcie udalo mi sie zaczac cos robic, poki co robie rece robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 na razie bardzo fajnie, czyściutka sitka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 dlon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 Powodzena życzę. Temacik sympatyczny :) Modele super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 ta dłoń będzie taka kanciasta czy ją troche wygładzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 piotrek dzieki :) fikołek nowlasnie niewiem jescze, ale wydaje mi sie ze taka kanciasta dlon nawet daje rade, dlon bedzie mala wiec niewiem czy to tak bedzie widac znowu, no a pozatym na palcach sa tam takie delikatne chamfer y tylko ze akurat na tym screenie ich nie widac zabardzo, wiec jakby co to potem jescze dodam do tego ms ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 palce jeszcze ujdą ale tą centralną część może warto by było troszke wygładzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 ujda? tzn co moglo by byc lepiej ? za ostre krawedzie sa ? tak to wyglada w calosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 palce z chamferem wyglądają dobrze ale ta centralna część po wygładzeniu nie pasuje do reszty, daj więcej karwędzi czy może chamfery i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Marzec 2007 Autor Share Napisano 29 Marzec 2007 wiem, jescze to poprawie ;) poprostu cala dlon mialem zgrupowana a chcialem zobaczyc jak wygladaja palce z ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Marzec 2007 Autor Share Napisano 29 Marzec 2007 poczatek korpusu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 zapowiada się bardzo fajnie, mógł byś jedynie dopracować połączenia między poszczególnymi częściami, aby nie było widać, ze sie tylko stykają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Marzec 2007 Autor Share Napisano 29 Marzec 2007 ok taka przymiarka do nog, zostawic takie czy je skrocic ? co myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 moim zdaniem są za długie, kolana troche pod łokciami stopy kawałek pod palcami do tego małego korpusu takie długie nogi troche imo nie pasują a poza tym super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 moim zdaniem nogi zdecydowanie za dlugie i w korpusie przydalby sie jeszcze jeden segment - cos ala miednica :p i wyrzuc blagam tego ogropnego ms z dloni... Ogolnie zapowiada sie bardzo fajnie :D Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 dzieki za komenty :) juz zdjalem tego ms z tej dloni, chyba bede nogi dosc mocno skracal, i jescze pewnie zmienie troche te stopy ktore teraz dorobilem , a z ta miednica to cenna uwaga :D cos trzeba bedzie pomyslec nad tym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz90 Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 A mnie osobiście się podoba w takiej wersji w jakiej jest teraz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 ta wersje sobie zachowam, zmniejsze nogi i ze zmniejszonymi i tymi co jest teraz wrzuce na forum dla porownania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 oj :D super Ci idzie, ale na koncepcie swietnie to sobie rozrysowales stary :) genialnie wyglada ta wersja, przemyslana :) No a jezeli chodzi o model to bardzo podobaja mi sie nogi do stop i łapki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 witam, ja na Twoim miejscu zrobilbym go badziej krepego, jak na referce. hehe stanowczo za dlugie ma nogi i ramiona, przez te proporcje wydaje sie byc wlasnie wielki: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 KLICEK dzieki, ja co prawda nie trzymam sie jakos strasznie sztywno tych konceptow, ale mimo wszystko to jednak bardzo mi pomaga ze sobie troche tego nabazgralem ;) KoMic nowlasnie sprawdzam jak to bedzie wygladalo jak to pozmniejszam, poki co zmniejszylem tylko nogi w sumie z rak jestem zadowolony chcialem zeby mial takie lekko przydlugawe rece, ale moze sprobuje je jescze zmniejszyc teraz lepiej ? piszcie co myslicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 podoba mi się ten modelik, ale jeszcze bym bardziej rozbudował korpus, tam gdzie się styka z kończynami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2007 hmm postaram sie cos nad tym pomyslec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 fajne fajne, modelik jak narazie bardzo ok chociaz nie do konca podoba mi sie ze nogi wychodza jakby z klatki piersiowej ale to juz kwestia konceptu, czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2007 troche mi sie koncepcja podczas pracy zmienila, wiec chyba nie bedzie kwiatu a zamiast tego hmm... no i wlasnie sie teraz zastanawiam czy dac do rak robocikowi jakies swiecidelko czy moze owada, twarz ma przygladac sie robtowi ktory husta sie na hustawce, co o tym myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 wow swietne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 nielot007 dzieki, fajnie ze sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 taki test shaderow w mentalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Fajne gogle:) Lubię gogle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 bardzo ładne modele trzymam kciuki co do materiałów to bym wymienił ten czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 2 Maj 2007 Autor Share Napisano 2 Maj 2007 mrkrzysiek dzieki, miales racje z tym czarnym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 3 Maj 2007 Autor Share Napisano 3 Maj 2007 pierwsze testy oswietlenia dla robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jo_Anna Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Ciekawy ten model :), można by było jeszcze parę śrubek dodać do butów i jakiś przegub, cos tak jak na tym zdjęciu: http://www.film.gildia.pl/filmy/robots/galeria/image008/*sen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 Jo_Anna Dzieki, to sie pewnie jescze pozmienia troche, ale mysle ze nie jakos strasznie ;), dzieki za linka pomysle jescze nad tymi stopami, narazie walcze z renderem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 taki sobie test render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 No pracka spoko, aczkolwiek chyba zbyt wiele modelowania nie włożyłeś w model :) Jeśli wszystko ładnie skomponujesz to będzie miodzio. Ps. Lakier się zbyt błyszczy ... Ps. 2. Powodzenia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 poobijaj go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 8 Maj 2007 Autor Share Napisano 8 Maj 2007 to prawda model robota jest dosc prosty, ale wlasnie takie bylo zalorzenie ;), na poczatku praca mialabyc wrecz sterylna ale ze mi sie troche koncepcja zmienila to pewnie taka niebedzie, mysle ze to juz prawie finalna wersja robota, byc moze jescze te buty sie zmienia i moze jescze "twarz", zapraszam do komentowania i wytykania co by mozna bylo jescze zmienic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 ja bym twarz zmienił bo ta mało wyrazista ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 heheheheh Adek_CG ładny CarPaint na robociku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 pecet nad twarza jescze poracuje, mam jescze kilka pomyslow ;) chudy ;) poczatki pracy nad fotelem rakietowym dla robota : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Ładny robocik, przypomina mi roboty z filmu "Roboty" (chyba dobrze pamiętam tytuł :) Powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 16 Maj 2007 Autor Share Napisano 16 Maj 2007 jak wam sie taka wersja podoba pod katem kolorstyki ? pozmieniac materialy czy tak zostawic ? aha i jescze jedno, niezwracajcie uwagi na ten ogien od silnikow, poprostu zle to wyszlo ;) bede jescze to zmienial, jak ktos ma jakis fajny patent na taki wlasnie ogien to niech pisze, przyda sie napewno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Kolorystyka jak i cała pracka po prostu super!!! :) Bardzo podoba mi się ten czerwony lakier na robociku... :) mógłbyś zdradzić ustawienia lakierku? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 patry to mentalowski car paint chyba jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi